5
 • teddybear
  #5
  Nem a reaktorvezérlést fertőzte meg a vírus, hanem az egyik irodai gépet, ami fizikailag sincs rákötve a vezérlésre. Emailozni és a könyvelést vezetni is kell valahol....

  Pakson se lehet olyan egyszerűen átvenni a vezérlést, ahogy te elképzeled. Ott a fő funkciók még mindig az eredeti vason futnak, a PC-ken maximum a megfigyelő és mérőrendszer fut.
 • kjhun
  #4
  ...Ezek úgy kerülnek oda, hogy a gyár dolgozói a fülkében ülve töltik fel USB-n át a telefonjaikat. Mivel a repülőgépen teljesen más operációs rendszer van, a vírus semmilyen kárt nem okoz, de a következő, a telefonját töltő dolgozó készülékére is átmászik....

  Nincs, egy sima 5-12-220V-os töltő, csatlakozóaljzat 1db sem azon, a nyamvadt repülőn??? A konnektorból, már csak nem mászik át a vírus.

  Más oprendszerre: Hiába van rajta más OS, ha a vírus valahogy mégis felmászik rá és megfertőzi az USB-re csatlakoztatott eszközöket. Itt, valami nem kerek. A gépet vezérlő OS-t tartalmazó SSD/egyéb tárról is kitakarítják legalább a vírust vagy csak a telókról? Ha nem, akkor egyszer fogja magát és a gép téglaként esik le az égből.
  Utoljára szerkesztette: kjhun, 2016.04.29. 23:22:58
 • Cat #3
  A dolgozók bérszámfejtését valamin csak meg kell csinálni.
 • Skylake
  #2
  Hogy a f*szba lehet egy ilyen k*rvára mission critical rendszert irodai, consumer hardverre és szoftverre ülteni?!

  Jó hogy nem mindjárt kib*sszák a netre, hogy gyere warezpisti, tologasd kicsit ki-be a szabályozórudakat, állítgasd a rekatormagon átmenő víz mennyiségét, vagy SCRAM-oz egyet, hagy essen ki Rajna-Vesztfália áramellátása!
 • Ender Wiggin #1
  Még szerencse, hogy nem az irodai PC-kről irányítják a rendszert, ugye?