5
  • Sir Cryalot
    Hisztérikusságban már felzárkózott kishazánk a nyugathoz, informatikusok nélkül már a s***-törlés sem megy, speciális informatikusok nélkül már a cégek sem, csak rá ne fázzanak ezek a hisztérikusságoknak utat kikövező trendszakértők bár mutogatni biztos fognak tudni akkor is.
  • ostoros
    Ha jobb iskolarendszert keresel, azt ne az angolszászoknál keresd!
  • grobs
    Egy kezdő informatikus Budapesten 350k bruttó körül kap. Ha 2-3 éves tapasztalata van akkor bőven 400k fölött lehet. Nettó 230-250k HUF itthon simán elég egy lakás-és autó törlesztőre. És várhatóan emelkedni fog a kezdő fizetése akár 1-2 éven belül.
    Én informatikusként itthon is annyit kereshetek, hogy nem a pénz motivál. Nyilván ha valaki pofátlanul keveset akar fizetni akkor keressen mást, de nem a pénz szokott az az ok lenni amiért nemet mondok ... pedig nem vagyok különleges munkaerő. Egyszerűen annyi emberre van szükség itthon is, hogy nem nagyon alkudozik aki be is akarja fejezni a projektjét. Ahogy a környezetemben látom azért gondolkodnak az informatikusok mégis külföldben, mert:
    - A legtöbben valamilyen szinten beszélnek angolul. Aki jobban annak nem akadály egy másik ország.
    - Informatikust keresik külföldön is. Én csak az elmúlt héten 2 angol álláslehetőséget kaptam, de máshonnan is megtalálnak. Ha menni akarok akkor már több ismerős kint van, rajtuk keresztül is pályázhatnék állásokra.
    - Kint sokkal jobbak a karrier lehetőségek.
    - Sok embert zavar a hazai politikai helyzet (nem, nem csak a fidesz). Én pl. azért gondolkodom nagyon, hogy maradjak-e, mert a kislányomat 4 év múlva nem szeretném ebbe szétesett iskolarendszerbe betenni. Egy gyerek az élete felét 12 éven keresztül (vagy tovább) az iskolában, az iskolának éli. A fentiekkel együtt ez már több mint elmélet.
  • bandypappa
    Engem az érdekelne. hogy hányszorosát keresik meg az informatikusok külföldön ugyanazon munkakörben. Innét fúj a szél.
  • AnarchoiD
    ha nem lennenk gyarmat (nem ugy kezelnek itthon a munkaerot) nem lenne hiany informatikusokbol... de az vagyunk