19
  • Tetsuo
    #19
    Mellébeszélsz vagy - szokás szerint mindkettő - félreértetted, amit írtam. A többiek nem angyalok, de Chile esetében nem igazán rúghatnak labdába. Vagy szerinted igen? Mellesleg ennek arrafelé (is) hagyománya van Reagen és Thatcher illetve Pinochet idejéből... az angolszászok jól megkavarták az ottani sz@rt is és kavarják azóta is.
  • ostoros
    #18
    Meg vannak olyan országok is, amelyek kormányzatait más országok eltávolították annak érdekében, hogy olcsóbban juthassanak azokhoz a természeti kincsekhez.
  • gforce9
    #17
    Vannak országok, amelyek meggazdagodtak abból, hogy olyan természeti kincsük volt, amit "jópénzért" el lehetett adni. Meg vannak olyanok is, amelyeknek a kormányzata, apróénzért és azért, hogy megtarthassa a hatalmát kiárusította az egészet. Hozzáállás kérdése.
  • Archenemy
    #16
    Nem, csak azok nem is hájpolják magukat ezerrel (legalábbis hozzánk nem jut el).
    Tudod, mindenki a medencébe pisál, de nem mindenki a trambulinról.
  • Szefmester
    #15
    Van azért fejlődés, csak közel sem annyi mint ami a hírekből lejön.
    Egy bő 9 éves telefonomban 1260mAH-s aksi volt a mostaniban 4000mAH, miközben a mérete alig valamivel a duplája az újnak. kb azonos méretben olyan 1800mAH lenne a mostani.

    Persze ez még édeskevés önmagában, mert a hírek alapján egy ilyen méretűnek már már percek alatt tölthetőnek és 2500mAH körüli kapacitásúnak kellene lennie...
  • SupraMKIII
    #14
    Drága lenne? Én ebben nem lennék olyan biztos.
    Ha mondjuk 30%-os teljesítmény vesztességgel számolunk, akkor az 1 millió körüli újratöltés áll szemben 5000-el, az pont 200x-os különbség. Ha az arany akksi csak 10X drágább, akkor a TCO pont 20x (!!!!) jobb.
    Szerintem ez simán piacképes lenne, még ha nem is feltétlen a hétvégi, telekre járós autóban érné meg...
  • molnibalage83
    #13
    És más? A többiek angyalok? Te olyan vagy, mint a viccben a fickó a pszihológusnál, aki minden tintapacában pinát lát.
  • grobs
    #12
    Ugyanígy az oroszok, kínaiak is szeretnék majd. De mivel van két nem annyira jó szomszédja lehet belőle egy háború is ami felveri az árakat, és gyakorlatilag kinyírja az ipart mert nyersanyag nélkül marad.
  • Tetsuo
    #11
    Ne legyél ilyen naiv. Ámerika (értsd USA) szerinted nem ellenérdekelt a chilei bizniszben?
  • gforce9
    #10
    "Ha az autóknál is elkezdik használni nagy tételben, akkor balhé lesz arrafelé."

    Vagy ha Chile kormányzata nem csak a saját zsebét akarja tömni, akkor az ország felvirágzásához vezethet.
  • grobs
    #9
    Az egyik fontos probléma a nyersanyagon, gyártáson túl az is, hogy honnan szerezhető be az adott nyersanyag. Mert ha nem általánosan beszerezhető, és nem tudják a nagyhatalmak kisajátítani valamiért, akkor függővé válhatnak az adott terület gazdájától.
    Egyébként emiatt is sürgős az új nyersanyag "kitalálása", mert a föld lítium tartalékának fele Chilében van, és a jelenlegi kitermelés 40%-át is ők adják. Ha az autóknál is elkezdik használni nagy tételben, akkor balhé lesz arrafelé.
  • Jawarider
    #8
    Pontosabban: sikeres és gazdag :)
  • CRMessen
    #7
    Mr. Gillette egyik tanítója mondta egyszer: ha zseni akarsz lenni, találj fel valami tartósat, ha sikeres, akkor valami eldobhatót. A tartós cikkek ezért mentek ki a divatból. Ezért nem lesz ebből se semmi.
  • molnibalage83
    #6
    A kinyerési kapacitást kihagytad. A lehetőségeket meg nem látom. Ezek közül az n+1 forradalminek titulált megoldás sem tudott 2-3-nál többet teljesíteni.
  • fejlodes
    #5
    Az akksik fejlesztése terén óriási lehetőségek vannak és óriási pénzhez lehetne jutni de valahogy tényleg nem jön az áttörés, aminek nem tudom mi az oka.
    Fontosabb tényezők: 1. biztonság 2. energiasűrűség (kwh/kg és esetleg a méret) 3. élettartam, kapacitásromlás 4. töltési idő 5. átalakítási hatékonyság 6. környezetbarát 7. ár. Nyilván a felhasználás módjától függ mire is kell optimalizálni. Jönnek az elektromos autók előbb-utóbb, a még erősebb mobilok, laptopok és egyéb új elektromos hordozható, mobil eszközök, amelyekhez kellenek akksik szóval nagy pénz van bennük. Ha terjednének a megújuló energiaforrások (főleg szél és nap) akkor azok által termelt energiát is tárolni kellene (nem feltétlen akksikkal) illetve gyorsan leállítható és újraindítható erőművekre lenne szükség.
  • CairoJack
    #4
    10 éve minden egyes hónapban feltalálják a szuper akkut, ami vagy nagyon tartós, vagy gigantikus kapacitású, vagy 1 perc alatt feltölthető. Vagy ezek közül kettő. Néha három.
    Aztán még egyikből sem lett semmi.
    Ebből sem lesz, mint általában.
    Hogy a tömeggyártás nem tudják megoldani, vagy nem akarják, az már majdnem mindegy.
  • IMYke2.0.0.0
    #3
    Hogy aztán eltűnjön a süllyesztőben [már ami a publikus felhasználást illető], és maradjon az űrkutatás/űrutazás kiváltsága.
  • TokraFan
    #2
    Bíztató! Ezért szeretem a tudományt...
  • gombabácsi
    #1
    már megint... XD