1658
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
 • Phara
  #1658
  Remélem a 2. részben azért megoldják,hogy lehessen húzni egynél több sínt is.
 • Phara
  #1657
  Valaki használ 3 vonalat városok közti utasforgalomra?Jelenleg van minden város közt egy buszvonalam,és körbe 2 irányban 1-1 vasútvonalam.És most azon töprengek, hogy működhet-e még egy vasúti vonal ugyan úgy körbe csak mondjuk gyorsabb(vagy lassabb)?Csak mert akkor még egy sinpárt le kéne tennem a jelenlegi 2 pár mellé.(a teherek miatt az 6 sáv) ami megint igénybe venne pár napot és fogalmam sincs hogy működne-e.
 • Jóózsf István
  #1656
  Nnna, azzal a 20 fps-el nem fogsz tudni mit kezdeni! Mert azt a processzort még nem gyártották le, de tervezőaztalon sincs, ami elbánik ezzel a játékkal!
 • Phara
  #1655
  Sikerült feltornásznom 4700-ra a Rátát a vonalon dupla mozdonnyal,és hogy az állomásra nem egy oldalról állnak be hanem körbe mennek.Egy darabig elég lesz. :) Csak ez a 20fps már nem tetszik...(18000 lakos 6 város)
 • Phara
  #1654
  4000-t 6 városra.Mondjuk még van egy megoldás.Mivel modolt úgy is ,letehetek még egy kutat teljesen máshova, így onnan már nyugodtan lehet betolni a finomítóba még egy vonalat.
 • Nohab
  #1653
  Szerintem nem. Ha csinál még egy vonalat, akkor ott a kisebb frekvenciájúra áll át. Ha más járművel is összeköti, akkor valószínüleg az olcsóbb felé megy a szállítás.

  Elő az XML-t. Vagy egy nagyobb kapacitású vasúti kocsit tudsz letölteni.

  Mennyit termel a gyárad?
 • Jóózsf István
  #1652
  "Elegáns megoldás" Mintha csak magamat olvasnám! XML szerkesztés rulez!
  Dehát, ha másképp nem megy!?!?!?
 • Borg
  #1651
  Én ezt úgy oldottam meg anno, hogy a vagonok scriptjében felemeltem a kapacitást :) A végén már minden 4x annyit vitt, mint eredetileg...
 • Phara
  #1650
  Üdv!

  Segítség kéne.Olajat szállítok a finomítóba.Az állomás hosszán már nem tudok növelni,a szerelvények hosszán sem és a szerelvények számát sem tudom növelni.A gyárak bírják de egy vonalon nem tudok többet szállítani már.Be tudok iktatni még egy vasúti vonalat?Ha berakom az állomásra akkor nem csak az egyikre fog pakolni,hanem mindegyikre?Hajózási lehetőség nincs.Mellette fut még egy kamionforgalom de azt a részt sem akarom már tovább terhelni.
 • tuvixplayer
  #1649
  Köszönöm a válaszokat! Látom hasonlóan gondoljuk.
 • Nohab
  #1648
  Részemről biztos nem lesz előrendelve, ha ez valamelyest megválaszolja a kérdésed.
 • Jóózsf István
  #1647
  "nem megy-e majd a teljesítmény rovására." A motor marad! SZERINTED? Ugyan a grafikai fejlesztés nem lesz hatással. Illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy leküzdhető akadályokat képez. De például a vadvilág viselkedését, (amit már korábban említettünk) szintén a CPU fogja számolni, ami eddig sem unatkozott, hogy finoman fejezzem ki magam!
 • tuvixplayer
  #1646
  Sziasztok! Anno alig vártam a Transport Fever megjelenését, mert az előzetesekből egyértelmű volt, hogy szinte minden területen előrelépés lesz a Train Fever-hez képest. Számomra így is lett, amióta ez megvan, én el sem indítottam a Train Fevert, A TF2-vel kapcsolatban eddig ezt nem tudom elmondani, nevezetesen azt, hogy előrelépés lenne a mostanihoz képest. Ez a környezeti zaj terhelés inkább csak akadály lesz szerintem, bosszúság. Tudtok olyan javítást, módosítást, újdonságot, ami 'előrébb viszi a szekeret'? Persze biztos jobban fog kinézni (ez az előző váltásra is igaz volt), kérdés hogy nem megy-e majd a teljesítmény rovására. Egészen odáig elmennék, hogy egyáltalán érdemes lesz-e megvenni?
 • Phara
  #1645
  Csak nálam van buszjárat is minden város közt, hogy ne csak a vasútállomások körül legyen magas a telekár.
 • Jóózsf István
  #1644
  Nálam 230-as végsebességű Siemensek dolgoznak sebesség határoló nélkül. (Csak a mozdony végsebességét veszi figyelembe a módosítás) és így sem tudom elszállítani őket, mert mindenki vonatozni akar, még az is, akinek semmi dolga...
  Azt már megfigyeltem,. hogy a tehervonatról viszont, leveszik inkább az árut és teherautóval viszik tovább. Holott, a következő megálló lenne az áru úticélja...
 • Phara
  #1643
  Melyik vonat járatot használják többen az utasok a városok közt?Lassabb, sűrűbb járatokat amik nekik olcsóbbak (2 perc freq 3-4 vonattal mondjuk) vagy gyorsabb ,ritkább ezáltal nekik drágább jegyes(2 perc freq 2 vonattal)?
 • Phara
  #1642
  Igen modolt.Az 1 buszmegálló ott volt a kék közepén igen.Pénzzel már nincs probléma mert multi milliárdos vagyok gyakorlatilag.Rájöttem amúgy azt hiszem.6 farm volt rákötve egy vasútállomásra és sztem nem tudták elég gyorsan kirakni peronra mert a szélső 4 már messze volt kicsit és ott a telepen halmozódott.Hiába vitte el folyamatosan az alkohol üzembe a másik vonal.(6 várost szolgál ki)Gondolom többet gyártott mint ahogy kirakodnak a peronra.Most próbáltam máshogy rákötni+ még több trágyát odaküldeni.De a tej maradt mert úgy rémlik abból több lesz mint marhából ugyan annyi gabonával.
 • Nohab
  #1641
  Moddolt verzióval játszol? Mert tej nincs az alapjátékban. A buszmegállók a város kék részében vannak elhelyezve? Nincs valahol túl sok áru a megállóban? A teherautók vonalának frekvenciája hasonló értékű, mint a vasútvonal frekvenciája?

  Ha igen, nincs, igen a válaszaid, akkor légyszi csinálj róla képet, vagy töltsd fel a mentésed (ha nincs moddolva), mert megnézném.

  Tipp: Ha a vonattal teheneket viszel, majd étellel rakottan jönnek vissza a farm közeli városhoz, akkor hirtelen elkezdi majd ontani a pénzt a vasútvonal.
 • Phara
  #1640
  Üdv!

  1:1 arányú kicsi pályán próbálnék élelmiszert juttatni városba.Búza(vagy kukorica?) megy a pálya egyik széléről a pálya másik széléig a tehenészetre,majd onnan majdnem ugyan ekkora távon vissza a tehenészetből az élelmiszer gyárba vonatokkal.Onnan kamionokkal megy egy városba és egy buszmegállóba rakják.minden jármű kb 2-3 perc közti frekvenciával.Mégis alig termelődik kukorica.Kb 20% kaja van a városban.próbáltam kihagyni a tejet,mert elvileg elég lett volna a tehén is.De lehet még is inkább arra kell átállnom ha nincs valami ötlete valakinek?
 • Jóózsf István
  #1639
  Eddig, ha letettem egy állomást, akkor köré települtek a népek. Innentől fordítva lesz?!?!
  Az mindenesetre jópofa, hogy meg lehet majd mondani a repülőknek, hogy merről-merre szálljanak le, vagy fel.
 • Jóózsf István
  #1638
  " Legalább a közúti járművek előzni tudjanak" Ahogy azt tették a TT-ben is!!! Már én szégyellem leírni ezt a mondatot, hogy: De hát egy nyomorult dos-os játék osztályokkal intelligensebb volt!!!!
 • Borg
  #1637
  Én a mostani részben csináltam egy 8000 lakosos várost úgy, hogy egy állomásra vittem be mindent, majd körkörös busz és teherautó vonallal osztottam szét. Ez elvileg működhet ebben is.
 • Nohab
  #1636
  Ettől függetlenül okosabb jelzőkezelés és dinamikus útvonalak fejlesztése fontosabb lenne. Legalább a közúti járművek előzni tudjanak...
 • Nohab
  #1635
  Hajaj, azért meglepődnél, hogy ezzel is kell foglalkozni.

  Egyik állomásnál folyton kapjuk a feljelentéseket mert az állomási tartalék ott rotyog esténként egy családi ház mellett. Hangvédő fal nincs. Kelenföldön a haladó vonatok miatt megy a panasz. Reptér Budapesten? Konkrétan kampánytéma. Vagy nézd azt, hogy mit kap a BKV az Ikarusok miatt.

  Németországban a műanyag féktuskós és tárcsafékes kocsik esetében kisebb a pályahasználati díj, ezzel is ösztönözve a csendességet. Vagy csak tervezték.

  Továbbá azt elfelejtettem mondani, de a készítők a zaj alatt minden kibocsátást is értenek. Elég erőltetett magyarázat a részükről, de végeredményben ugyan ott van. Talán lesz valami különbség végre a gőz/dízel/villany mozdonyoknál, mert eddig a költségeiket csak a paraméterek alapján állapította meg. Szóval egy egyenlő tudású gőz/dízel/villany mozdony ugyan annyiba került és a fenntartási költségei is megegyeztek.
 • Jóózsf István
  #1634
  Gondolkodjunk Béláim!
  Tehát: Az egyébként is gyengélkedő motorra, még ráerőszakolunk vadállatokat, amik reagálnak a hatásokra?!?!?!?! Városon kívül úgy ahogy élvezhető volt a játék sebessége, hát most majd...
  Eszembe jut az a vicc, aminek az a vége, hogy: "...nesze egy púp!"
  A másik érdekesség a zaj és az emisszió. Most milyen játék is ez? El kellene dönteni, hogy szociális gondozók, vagy fuvarosok vagyunk!
 • Nohab
  #1633
  Összeszedtem pár infót belőle. Lehet ezek már publikusak, csak elfelejtettem:
  - Teherszállító repülők
  - Hangos helyekre nem mennek állatok
  - Sávonként be lehet állítani, hogy hova (nem) lehet bekanyarodni.
  - Az üzemeket logika szerint fogja a térképszerkesztő elhelyezni. Olajfinomítót víz közelébe, bányákat a hegyek közelébe.
  - Gondolkodnak olyanon, hogy az állomáshoz illesztett modul tenné lehetővé a járművek szervizelését/javítását. Gondolom a depot csak állomáshoz lehessen illeszteni.
  - Az end gamet (amikor már dől a lé) a zajszinttel akarják érdekesebbé tenni. A városok halkabb buszokat akarnak később, de azok fenntartása drágább lesz. Ebből következik, hogy veszteséges vonalakat kell majd futtatni, és a profitot máshol kell kigazdálkodni.
  - 14:00 körül a vágányon a számok az éppen aktuális szállított mennyiséget mutatja.
  - A zajszintet a vágányra engedélyezett max sebességgel lehet még szabályozni. Továbbá az alagút is sokat segít. Ha ez sem lesz elég, akkor a várostól távolra kell helyezni és elektromos buszokkal (trolli?) kell összekötni. Az ívek viszont nem befolyásolják a hangszintet (még).

 • Nohab
  #1632
  Így van. Erről régebben azt mondták a készítők, hogy a valóságban is mindig ugyan arra a vágányra érkeznek a vonatok... Ezek még nem láttak vasúti közlekedést, pláne az árufuvarozást.

  Cserébe folyamatosan fogja számolni a zajszintet járművenként, ami legalább még jobban fogja a gépet. Ezért mondom, hogy rossz irányba indultak el.
 • Tuvok #1631
  Ha jól látom a bugyuta route rendszeren gyakorlatilag semmit sem változtattak, minden vonat továbbra is ugyanahhoz a vágányhoz fog ragaszkodni ahelyett, hogy bemenne egy tetszőleges szabad fogadóvágányra..végül is ezt a TT 1994-ben már tudta...
 • Nohab
  #1630
  GamesComon csináltak egy magyarázós videót. Egy részletben új felvételek is be vannak vágva. Nem vagyok hanyattesve.

 • Phara
  #1629
  Rájöttem.
 • Phara
  #1628
  Üdv!

  Vonal építésnél mikor van mondjuk 8 waypoint és az elsőt vagy a középsőt átépítés miatt törölni kell mert odébb került több 100 méterrel. akkor az új waypoint-ot nem lehet beilleszteni a régi helyére?Azért, hogy ne kelljen újból az egész útjelölő rendszert kijelölni?
 • Jóózsf István
  #1627
  Ugyan nem a megszokott. de legalább valami!
  Csak sírnom kellett.
  Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.08.06. 22:20:12
 • Jóózsf István
  #1626
  Nem kaptunk a múlt hónapban ficsőr videjjót! Kifogytak belőle? Vagy, egyszerűen csak leszarnak minket.
  Ha nekem kellene kétszer eladnom ugyanazt a terméket, kicsit jobban ráfeküdnék a marketingre!
 • spy803
  #1625
  Még a valóságban sincs :D
 • fercso
  #1624
  Van valahol működő Magyarország pálya?
 • ntex
  #1623
  Azt nem értem ezekben a fejlesztőkben amúgy, ott van a Bethesda is pl. Hatalmas modder közösség van a játékaik mögött, és nem képesek ötleteket átvenni modokból vagy beépíteni ötletes modokat a játékba... Pedig mennyivel jobbá tehetnék alapból?
 • Borg
  #1622
  Pont mint az eddigi 2-3 résznél.
 • Jóózsf István
  #1621
  A második felében, a riport alatt, beszélnek valamit a mesterséges intelligenciáról, de inkább csak a kérdés hangzik el, a vonatokkal kapcsolatban.
  Érdekes, hogy a fejlesztő mindenre csak azt mondja, hogy hát nem az sem lesz...
  Lesznek felhők, meg valamivel szebb lesz a játék. Meg lehet állítani az időt! Ami nem rossz ficsőr! És kábé ennyi! Mondhatjuk egy kis túlzással, hogy kifizettetik velünk mégegyszer a játékot.
 • wollnerd
  #1620
  Hogy érted az AI.-t? Hisz most is mindent a szgép irányít...
  "A napszak váltásról meg nem is volt szó..."
  Évszakváltás is jó lenne...
  Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.07.15. 21:40:45
 • tuvixplayer
  #1619
  Ha jól értettem, városonként csak 2-féle áru kell majd, egy a keeskedelemnek és egy az iparnak.