2549
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
 • tuvixplayer
  #2549
  New major game update released
 • Jóózsf István
  #2548
  Pont fordítva kellett volna! Inkább a 24 képkocka, mint az akadozás!
 • Borg
  #2547
  Nos, a helyzet az, hogy van némi javulás. De csak FPS-ben, és abban is kevés.
  A szimuláció ugyanúgy akad.
 • Jóózsf István
  #2546
  Ehhhh! Nekem meg nincs egy belakott pályám. Rád vagyunk hagyatkozva! (Macska meg, fel van mászva a fára!)
 • Borg
  #2545
  Maiban:
  - Improved simulation performance: better utilization of CPU cores
 • Borg
  #2544
  Kipróbáltam a mentésemmel ezt a csodabétát, de ahogy sejtettem. Van pár funkció ami jó dolog, de a teljesítményen semmit sem változtattak.
 • Borg
  #2543
  Van pár jó dolog benne, de a teljesítményre nézve semmi.
 • Jóózsf István
  #2542
  "We are happy to announce the release date of the next major Transport Fever 2 game update. The “Summer Update” will be released on Thursday, 8 July 2021."
  Vagy aki a teljes oldalt szeretné...
  Anemjóját! Rendesen megszalad a ceruzájuk! Végig sincs kedvem olvasni. Majd később.
 • Jóózsf István
  #2541
  Tudtok mondani egy jó felsővezeték - oszlop modot. A német volt fent, ami szőrén szálán eltűnt.
  Csak olyat találtam, ami mást is módosít, amitől egyelőre fázok!
  Még az orosz szimpatikus, de ahhoz meg sínpályák is járnak, amire szintén nincs szükségem.
 • Jóózsf István
  #2540
  Ne az egész processzort nézd, (Ugyan ez a fejlesztőkön nem segít) hanem csak egyetlen szál foglaltságát. VGA meg beállítás függő, mert igenis le lehet térdeltetni akár egy maximális fűvel is. Nem védem őket, csak ragaszkodjunk a tényekhez!

  Meg az is igaz, hogy most kezdtem egy pályát és szinte semmim sincs. Talán 5 vonal 20 járművel. De már láttam akadást. Persze, ebben a fázisban ez nem annyira jellemző!!!

  Mindegy is. Úgyis eljutnánk oda a beszélgetés folyamán, ahova már mindannyiszor, ezért gyorsan leírom: Amíg nem oldják meg a játékban a párhuzamosítást, addig nem lehet ennél többet várni tőle. Akkor se lesz gyorsabb, ha a fejlesztők a fejük tetejére állnak!
 • Borg
  #2539
  Ha ez így lenne, akkor a 4x-8x cargo modtól nem feküdne meg a játék, miközben a proci 2%-on malmozik, a videókártya meg annyin se.
  De reménykedjünk benne, hogy majd a summer update csodát tesz.
 • tuvixplayer
  #2538
  Ok, a játék nem szab határt a lakosság, a rakomány a stb... számának, csak éppen egy idő után már nem bírja valós időben számolni, és így mindenkinek az erőforrásainak a korlátai szabják a határt.
 • Jóózsf István
  #2537
  "the beta testing for the summer update starts next week."
 • Nohab
  #2536
  Azt kb. pár hónapja próbáltam telepíteni, de akkor sem működött. Valamit elcseszett az egyik feltöltő.
 • Jóózsf István
  #2535
  OK. Meglett. A nagyfeszültségű vezeték mod volt a hibás!
 • Jóózsf István
  #2534
  SEGÍTSÉG!
  Úgy látszik kijöttem a gyakorlatból. Visszatettem a játékot, hogy majd tudjam tesztelgetni az újdonságokat, Be akartam kapcsolni a módosításaimat és ez fogadott. Valamiről lemaradtam? Mi ez a sok hiányzó hógolyó?
  Hangsúlyoznám, hogy most települt vissza minden, tehát a modok is! Kicsit butusnak érzem magam!
 • Jóózsf István
  #2533
  Nyugtával dicsérd a napot!
 • Borg
  #2532
  Namiatosz, még a végén lesz valami előrelépés.
 • Jóózsf István
  #2531
  "Summer Update Preview: Simulation Performance
  The game performance is of great importance to us and we are continuously analyzing it in order to identify potential for improvement. We reached the milestone for better graphics performance with the last Vulkan update. Currently the focus is on the simulation performance.
  In Transport Fever 2, each person and cargo is simulated individually. There is no limit for the population or number of cargo items. Other aspects of the game, such as the complexity of the road network, are also not limited by the game itself.
  The simulation performance is mainly dependent on the available computing power. In the coming summer update, improvements will be implemented and the calculation time for the simulation steps will be reduced. We will also try to further optimize performance in the future."

  Kuglis fordításban:
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Nyári frissítés előzetes: Szimulációs előadás
  A játékteljesítmény nagy jelentőséggel bír számunkra, és folyamatosan elemezzük a fejlődési potenciál azonosítása érdekében. Az utolsó Vulkan frissítéssel elértük a mérföldkőhöz a jobb grafikai teljesítményt. Jelenleg a szimulációs teljesítményen van a hangsúly.
  A 2-es közlekedési lázban minden személyt és rakományt egyénileg szimuláljuk. Nincs határ a lakosságnak, sem a rakományok számának. A játék egyéb aspektusait, például az úthálózat összetettségét, szintén nem korlátozza maga a játék.
  A szimulációs teljesítmény elsősorban a rendelkezésre álló számítógépes teljesítménytől függ. A közelgő nyári frissítésben fejlesztések valósulnak meg, és csökken a szimulációs lépések számítási ideje. Igyekszünk a jövőben is tovább optimalizálni a teljesítményt.


  Ha nem lennék annyira öreg, még hinnék is benne!
  Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.06.01. 17:06:04
 • Jóózsf István
  #2530
  Bocsánat. Kicsit félreérthető voltam. Az április nyolcadikán volt!
  És maga bejelentés az volt, hogy reszelgetik a játékot. Egyelőre a füstölő kamionokról, meg valami eszköztáras mókáról volt szó. A FÁCSÉN lehet követni, hogy miket fognak csinálni.
  Az a hozzászólásom inkább arról szólt, hogy ahhoz képest, hogy bejelentették, béta sehol!
 • Phara
  #2529
  Na volt valami bejelentés 8.-án? Biztos NAGY munkában vannak.
 • Jóózsf István
  #2528
  Nekem csak egy követelésem van a játékkal szemben és ezt már szégyellem leírni, mert már lerágott csont: A százcsilliárd magos processzorok világában, ne legyen már diavetítés egy játék!!!!
 • Phara
  #2527
  Majd mikor olyan lesz, hogy ki lehet jelölni fő és mellékutakat és lesz elsőbbség adás is az de jó lesz!Vagy a járművek okosabban közlekednek.Persze az nem ebben a játékban lesz...
 • Jóózsf István
  #2526
  Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem.
  Ezt foltozgatják még egy kicsit.
  A fácsén írogatják a fejlesztéseket...
 • tuvixplayer
  #2525
  Csak nem TF3?
 • Jóózsf István
  #2524
  Nyolcadikán bejelentik, hogy fejlesztik tovább a játékot és hogy a következő hetekben tájékoztatnak miről is lesz szó. Ahhoz képest tényleg jött egy kis információ 27.-én, miszerint a füstöt és a hangokat fogják fejleszteni. Csodálatos!
  De béta még sehol! Nem egy kapkodó idegbetegek.
  Mondjuk most már hova kapkodjanak?!?!? Azon is csodálkozom, hogy egyáltalán foglalkoznak még a játékkal!
 • tuvixplayer
  #2523
  Meglett az amd radeon RX 470. A win10 által talált driverrel ment is a játék vulcanon is. Feltettem a legújabb drivert, múlt hónapban adták ki, és vulcanon a térkép betöltése után vagy visszalép a steam-re, vagy kiakad a gép, újra kel indítani. Open-gl-lel nincs gond. Lehet, hogy valamit állítani kell a radeon szoftverrel?
 • Nohab
  #2522
  Ez alapján radeon.
  https://www.game-debate.com/low-vs-ultra-graphics-settings/35926-transport-fever-2/3598-radeon-rx-470-4gb
  https://www.game-debate.com/low-vs-ultra-graphics-settings/35926-transport-fever-2/2436-geforce-gtx-960-2gb
 • tuvixplayer
  #2521
  Tönkrement a videó kártyám. AMD RADEON volt. Vennem kellene egyet, egyelőre használtan, mert jelenleg el vannak szállva az árak. Maradjak AMD-nél, vagy inkább NVIDIA? Vajon melyiket szereti jobban a játék? AMD Radeon 470, vagy Nvidia Geforce GTX 960? Csak két példa, nagyjából hasonló kártyák.
 • nilorakkft
  #2520
  A város statisztikája is rendben van, egyedül az alacsony lélekszám az amit nem értek. Ahogy írtam az előző kommentembe a város megkapja a kért cuccokat, le is ellenőriztem manuálisan, továbbá a statisztikák is +20 és +60 százalék között vannak. Amit esetleg még hozzáfűznék, hogy létrehoztam egy új várost a térkép tetején, és az nem-e kavarhatott be a large méretű pályán?
 • Nohab
  #2519
  Tudsz a város statisztikájáról is képet csinálni? Nem fogyott el véletlen az áru, vagy akadt el valami jármű huzamosabb időre? Gyárak leépítése nem érintette?
 • nilorakkft
  #2518
  Továbbá az mitől van, hogy egy városom elkezdett elnéptelenedni. Kb. volt 7-900 lakója, vasúton megkapta mindegyik részleg a saját áruját, valamint 3 személyvonat is be van kötve a városba, és van helyi közlekedés is. Most pedig kb. 200 lakosra ürült ki a város, meg az alábbi látható módon tűntek el a házak.


  Utoljára szerkesztette: nilorakkft, 2021.04.16. 13:26:11
 • Nohab
  #2517
  Némelyik modot külön kell kalibrálni. Vagy a modválasztó menüben jobb oldalt vagy a mappájában. Érdemes nézni valami leírást a készítőjétől. Ha nincs más, akkor a steam műhelyből keress egy működő modot.

  Btw. azért tud csak 25 utast vinni a Concord, mert itt a személyszállító járművek kapacitása a negyede a valós társaikénak. Ennek az alapja a teljesítmény optimalizálás. Itt nem képes az engine 4 milliárd embert kezelni :D (lásd lent) Továbbá számíts arra is, hogy a járművek költségei nagyot fognak ugrani, illetve az állomások nem fognak tudni ennyi hirtelen jött emberrel megbirkózni.


  Utoljára szerkesztette: Nohab, 2021.04.14. 16:37:40
 • Jóózsf István
  #2516
  És a mod-ban nincs évszám véletlenül? Hogy mondjuk csak annak a járműnek az "N"-dik verziója lesz csak olyan kapacitású? Ezzel sűrűn találkoztam autóknál. És akkor az azt jelentette, hogy meg kellett várni azt a dátumot, amitől már az olyan verziójú (Egyébként teljesen ugyanolyan) járművek kerülnek forgalomba!
 • nilorakkft
  #2515
  Ilyen szituáció még nem állt fenn, mivel a legelső, üres reptéren megnyitottam a hangárt és ott figyeltem volna a mod hatására a változást, de semmi. Azaz nem sok működő vonalat akartam volna így felülírni, vagy ilyesmi, hanem még azelőtt, hogy elkezdtem volna a legelső repülőgép útvonalamat. Jah és csak a repülőgép kapacitásokat írnám felül, a többivel nincs bajom de, hogy egy Concorde 25 utast bír vinni, meg a többi agymenés...
 • Jóózsf István
  #2514
  Le kell cserélned a járművet! (Egy ugyanolyanra!)
  Ez minden járműre igaz beleértve a vagonokat is.
  Általában ebből (is) van a baj, amikor visszavonod a módosítást és nagy kapacitásról kisebbre kell váltani. Ilyenkor imád összeomlani a játék és akkor aztán bogarászhatod, hogy mi okozta! Szóval óvatosan ezekkel a kapacitás módosításokkal!
 • nilorakkft
  #2513
  Jah és a TF2-ről van szó. :)
 • nilorakkft
  #2512
  Üdv! Egy sandboxot nyomok, már bőven a 2000es évekbe járok. Azt szerettem volna elérni egy(vagyis kettőt is találtam ilyet) mod segítségével, hogy valós kapacitása legyen a repülőgépeknek és egy Jumbo mondjuk ne 117 utast tudjon szállítani, hanem 3-400-at mint a valós életben. Mind a két modot leszedtem a játékhoz, külön-külön bekapcsoltam őket mikor betöltöttem a játékot, azonban ennek ellenére semmi változás. Valakinek valami ötlet?
 • fercso
  #2511
  Úgyszint keresném a DKV KCSV6-ot és a CSMG2 (Bengáli) modelleket a TPF2-höz. :)
 • fercso
  #2510
  Sziasztok! Valakinek sikerült konvertálni a TPF2-be a T5C5 (Budapesti Tátrát)? A converter nem akarja az igazságot. Köszönöm előre is a segítséget! :)