2359
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
 • Jóózsf István
  #2359
  Próbáltad a videó alatti komment részben megszólítani a feltöltőt? Én ott kezdtem volna!
 • TopGun
  #2358
  Sziasztok! a segítségeteket kérem! Ismeri valaki ezt a videót?: https://www.youtube.com/watch?v=9MZGanmVh3o ha igen meg tudja mondani, hogy ezeket a minőségi pályaudvari hangokat meg, ha mást nem a Nyugati pályaudvar épületét, esetleg ezt a Budapest térképet honnan tudnám letölteni? Nem Steam-en vettem a játékot.
 • mariakandras
  #2357
  Hanem akkor mire?
 • Borg
  #2356
  Nem jól tudod.
 • mariakandras
  #2355
  En mint laikus ugy tudom, hogy a tobbmagos processzorok arra lettek kitalalva, hogy tobb programot lehessen futtatni egyazon idoben akadasmentesen, nem pedig arra, hogy 1 szoftver hasznaljon tobb szalat egyszerre. Nagyon utaltam anno, hogy egy osszecsukastol elkezdett kerregni a gep, ezt nagyon jol kikuszoboli a tobbmagos proci. En nem kivanom vissza a regi vilagot, inkabb potyogjon csak 20%-on, de barmit csinalhatok mellette, futhat mas is es minden egy villanasnyi ideig tart.
  Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2020.05.21. 15:55:45
 • Borg
  #2354
  Nincs miről beszélni, amíg a játék 1, max 2 magot terhel menet közben, mikor már 10-16 magos procik is elérhetőek sima asztali gépbe, ráadásul 6-8 magos procik olcsón is hozzáférhetőek. Egyszerűen évekkel van lemaradva az engine még a Cities Skylines motorja mögött is. Azt is ki lehet fektetni, de nem 50.000 szimulálandó lakosnál, hanem 500.000-nél. És az is hány éves játék már?
  Egyszerűen igy döntöttek a készítők, hogy lehúznak még egy bőrt ugyanarról a motorról, amin a Train Fever, Transport Fever stb elődök is mentek. Nem javitottak rajta semmit az évek alatt. Kizárólag játékmechanika, és kozmetika. A Vulkan annyiban segithet ezen, hogy csökkentheti a grafikai rész processzorterhelését. De ettől még mindig nem lesz több magra párhuzamosítható egy motor, ami alapjaiban nem erre készült.
 • mariakandras
  #2353
  Jaaaa ertem, tehat amit a terkepszerkeszto enged, azt birnia kene a jateknak. Hat.. valahol igazad vagyon, nem gondoltak mindenre. Talan azt gondoltak a keszitok, hogy ha a user megnezni a jatek alap varoselrendezeset akkor a terkepszerkesztoben is nagyjabol azt az elvet kovetik a modkeszitok es nem tesznek le 5 varost egymas melle csak azert, mert engedi a jatek, aztan ha akad, akkor persze "szarul" irtak meg a programot. Jozan paraszti eszt kene csak hasznalni, semmi mast. Ha valaki tobb varos akart egymas melle, mert mondjuk Budapestet keruleteit akarja szimulalni, akkor lekorlatozhatna a varos maximalis novekedesi potencialjat mondjuk a negyedere-otodere es maris meg van oldva a problema. De nem, hat darab 2000-es varos kell egy kupacban, aztan csodalkozunk, ha akad.
 • Phara
  #2352
  Ott rontottad el, hogy nálam a legnagyobb térképen is akadozott mindenféle mod nélkül a fejlesztők féle térkép szerkesztője után.Ha ott lerakhatok egymás mellé 4-5 várost akkor miről beszélünk?És nekem sincs gyenge gépem.
 • mariakandras
  #2351
  Nagy kulonbsegek vannak modok kozott, nagyon nem mindegy, hogy peldaul a vonatok es vasuti kocsik kinezetet valtoztatja meg egy mod, vagy lehetoseget ad arra, hogy ket vegtermek helyett 6 szallithato egy varosba. Utobbi es az ahhoz hasonlok, a gepigenyt jelentosen megnovelo modok alig hiszem, hogy be lettek igerve, hogy majd az is 70-80 fps-sel fog futni.
 • Jóózsf István
  #2350
  Ez a játék erről szól! Szó szerint, ez csak egy homokozó amit mindenki rommá módosít! Ha ezzel a fejlesztők nincsenek tisztában, illetve nem hajlandók tudomást venni róla, akkor a homok és a fej kapcsolata áll fenn náluk!
  Miért kellene egy játékost megalomániásnak kikiáltani, ha épp csak kihasználja a játék lehetőségeit?
  Levezetem.:
  Lehetséges a játékhoz módosításokat készíteni? Lehet!
  Lehet ezeket a módosításokat nyakra-főre alkalmazni? Lehet!
  Tudja ezt mindenki ebben a naprendszerben? Tudja!
  Akkor miről is beszélgetünk?

  Említettem már mennyire gyűlölöm a fogadatlan prókátorokat? Akik saját szórakoztatásukra és/vagy meggyőződés nélkül állnak a rossz oldalra, mint egy Terézanya. Szándékosan, vagy tudatlanul felesleges erőfeszítésekre kényszerítve a közösséget!
  Azzal is mindenki tisztában van, hogy a játékfejlesztők lusta, trehány, pénzhajhász csürhe! Tőlem legalábbis elég sok pénzt húztak, vagy húztak volna ki ha hagyom, a fércmunkájukkal! A technika már rég nem ott tart ahol az ő képességük/hajlamuk. Mert lehet, hogy képesek lennének rendes munkát végezni, de ahhoz meg kellene erőltetni magukat! Mennyivel kényelmesebb valami hulladéknak jó kampányt készíteni. Kiadni a félkész terméket, legfeljebb ha zúgolódik a nép, majd még farigcsálnak rajta! És ebből még trendet is csináltak!!!
  Saját magamat fojtanám egy kanál vízbe, ha ilyen munkát adnék ki a kezeim közül!
  De te csak nyugodtan állj ki értük és védd őket!
  ................................. Ide képzelj el egy jelzőt, (Lehet összetett, vagy felsorolás is!) amit én rád alkalmaznék, ha... Álljon összefüggésben az emberi jellemmel és intelligenciával!
  Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.20. 06:39:24
 • mariakandras
  #2349
  Leginkabb az akasztja meg az eros gepet is, ha valaki egymas melle pakol varosokat plusz meg folpakol prociizzaszto modokat is hozza. Nagyon toleransak a keszitok, en az ilyen megalomanias playereket elhajtanam a halal faszara, ott reklamaljanak.. :) Majd johogynem az orult modosok kedveert 10-ed eroforrasra irjak meg az original jatekot, hogy nekik is akadasmentesen fusson.
 • Jóózsf István
  #2348
  "you should have a strong computer." Ennél is erősebb??? Azt aki egy noteszen akarja futtatni, szívből sajnálom, de ha kihúznák a fejlesztők a fejüket a homokból észrevehetik, hogy a játék megfekteti bármelyik a I7-es, vagy akár I9-es gépet! Természetesen az AMD vonalra ugyanez vonatkozik!
  Vagy mondjuk nem kellene úgy viselkedni, mintha mi teljesen hülyék lennénk és el kellene (kellett volna már rég) kezdeni dolgozni azon a beígért vulkánon is!!!
  Hátha tényleg profitálhatunk belőle! (Mondták a hozzáértők!)

  Én szégyellem magam, hogy erre egyáltalán reagálok!

  Valaki jegyezze fel a két-három hetet, hogy el ne felejtsük észrevenni a gyorsulást!!! (Június második hetében már lobog a hajunk a menetszéltől! Be is szereltetek kapaszkodókat az asztalba! HAGYJAM MÁR ABBA! )
 • Borg
  #2347

  Szerencsére olvassák a sok sírást ezekszerint a Steam fórumon:

  Dear community

  Thank you for your numerous hints and suggestions, which we have all read, even if we cannot answer them in detail. At this point I would like to reassure you that we are working on the simulation performance. We are confident that the upcoming update in June will bring an improvement for many players.

  TF2 gives you the freedom in the map editor to build as many cities as you want. However, the simulated city dwellers, who have to find a way to work every day when leaving their homes, are also the main burden for the CPU. If you build maps with more than 20 cities and many road connections close to each other or use mods that increase city growth even further, you should have a strong computer. The CPUs of notebooks are designed to save energy and are therefore overwhelmed more quickly with large Maps than processors in desktop PCs.

  The current beta release already contains many fixes, the improved simulation performance is expected to be released for testing in 2-3 weeks.

  In preparation for the Mac version, our programming team also deals with the Metal and Vulkan API and there is a good chance that Windows users will also benefit.
  With regard to long-term development, I can only assure you that we are continuing to improve the game and that we take calls for new means of transport and more depth of gameplay very seriously
 • Jóózsf István
  #2346
  Akinek van kedve tesztmódba kapcsolni... Bár ezért szerintem nem érdemes!

  An early version of the upcoming June game update is available for testing on Steam branch "testing":

  Version 28962 (May 19, 2020)
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Added difficulty selection to load game dialog
  [Modding] Added (per savegame) mod settings feature (wip)
  [Modding] Added user-definable minimum radius to track type (slope still wip)
  [Modding] Added customizable factors for train acceleration/deceleration
  [Modding] Added con feature to add/remove other modules when a module is built
  Improved keyboard shortcuts: now possible to use Shift/Ctrl/Alt
  Improved keyboard shortcuts: show key bindings in tool tips
  Improved keyboard shortcuts: added more commands (construction menu)
  Improved settings menu: show warning in case of duplicate key bindings
  Improved settings menu: added button pointing to "userdata" folder
  Improved vehicle store: show whether reversible or not (vehicle config still wip)
  Improved airport: landing lights module now automatically removes opposite lights
  [Modding] Improved in-game console: cursor, selection, copy/paste, scroll to end
  [Modding] Improved console command prompt auto-completion
  [Modding] Improved scripting interface: new functionality now available under api.*
  [Modding] Improved scripting interface: added utils, resource types, mdl metadata
  [Modding] Improved scripting interface: added argument names for many functions
  [Modding] Improved error handling: show complete file name on error
  [Modding] Improved error handling while building a construction (don't crash)
  Fixed random crash in module mode
  Fixed tree highlighting in module mode
  Fixed Bombardier DHC-8-402PF animation details
  [Modding] Fixed asset categories case-sensitivity issue
  [Modding] Fixed file names cut off in Lua error messages
  [Modding] Fixed user and staging mods not recognized as mod folders (isModPath)
  [Model editor] Fixed track ballast material
 • Jóózsf István
  #2345
 • Jóózsf István
  #2344
  Mert van egy olyan faktor, hogy amikor bejön valami, akkor nullázódik a számláló. (Ha nem is pontosan így, de valami ilyesmit kell elképzelni!)
  Azt úgy érdemes használni, hogy ha tutira nem jön ennyi, meg annyi időn belül, akkor ne ácsorogjon, mert esetleg egy másik állomásról lenne mit vinnie... Akár ha kettő van összesen, akkor a másikról vissza.
 • Borg
  #2343
  Ezzel kapcsolatban nekem inkább forditotta a tapasztalatom, van olyan vonatom, aminek bármit állitok be nem hagyja el az állomást addig, mig tele nem lesz :)
 • Borg
  #2342
  Én csupa ilyeneket használta már a végén, sőt, megnövelt kapacitásoka tis, hogy ne kelljen annyi jármű, de semmi sem segitett.
  Amúgy 30 repülőről, 220 teherautó, 18 hajó, 84 vonat, és 48 villamosról beszélünk. Az összenőtt főváros lakossága pedig olyan 20 ezer (8x2300-3000 fő). Ott alacsony az fps, ok, ezt lehet fogadni, 9-18 között. De ha kimegyek vidékre, vagy közelebbről nézem, megvan a 30-60fps, viszont ott is másodpercenként ugrik minden.
 • Jóózsf István
  #2341
  Ez sem igaz: "Fixed a bug where vehicles leave stations too early without picking up all cargo"
 • Jóózsf István
  #2340
  Ez a jármű sokkal többet segít az akadáson, de legalábbis a sebességen!
  Kapacitás: 100 tíz rekeszre osztva!
 • Jóózsf István
  #2339
  Pont ugyanúgy akadozik!
 • Jóózsf István
  #2338
  "The out of memory error seems to be related to the Common API mod. Please consider unsubscribing from this mod temporarily to avoid the problem. We try to address this issue as soon as possible."

  Néha nehezen találnak meg az információk! Abban, hogy én nehezen találok rájuk semmi szokatlan nincs!
 • Borg
  #2337
  Gondolom a modok nem készültek fel még az új verzióra.
 • Jóózsf István
  #2336
  Emelgethetem a lapozófáljt ameddig akarom (Most 40 Giga) Akkor sem megy!
  Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.11. 09:32:29
 • Jóózsf István
  #2335
  El sem indul. Egyszer valami commonapi2 gondja volt, de attól még ment volna, de amikor ténylegesen indult volna (Miután bepipálgattam az aktuálisan hozzáadni kívánt modokat) Azt írta, hogy fingja nincs mennyi memória van a gépemben (K-sok!!!) és kilépett.
 • Jóózsf István
  #2334
  Nem próbáltad?
  Még én sem!
  Gyűjtöm az erőt, hogy elindítsam!
 • Borg
  #2333
  "Fixed rendering timers bug resulting in incorrect values for average timings"

  Remélem ezzel megoldják a másodpercenként lagolást, ami független az fps-től. Az legalább részben újra játszhatóvá tenné...
 • Jóózsf István
  #2332
  Egy kis törődés.
 • Jóózsf István
  #2331
  A diavetítést értem, de mire gondolsz a kezelhetetlen dolog kapcsán?
  Magam részéről a modderek lelkesedését hiányolom. Valahogy gyorsabbnak gondoltam a fejlődést. Még mindig nincs rendes "rekeszes" kamion, ami pont segítene a sebességi problémán, mondjuk egy olyan vonalon, ahol több/sokféle árut kell szállítani. Ugyanez vonatkozik a vasúti kocsikra is. (Abból van pár, de nem az igaziak. Unom, hogy nekem kell a modokat átírogatni!)
  Nem védem a játékot, mert nálam is szökőévenként fut egy kicsit. Vagy ha épp találok valami szimpatikus modot és kipróbálom...
 • mariakandras
  #2330
  Mutatsz rola par kepet?
 • Borg
  #2329
  2000-ben lol, én már valahol 2400 körül jártam, mikor végleg abbahagytam a sok kezelhetetlen dolog, meg a 8 fps miatt.
 • mariakandras
  #2328
  Sikerult megoldanom, de rendkivul szoszmotolos. Ki kell nyomozni, honnan megy a tomeg hova es miert, majd eszerint cselekedni. Lassan 2000-ben vagyok. Azert eleg szeles repertoar all rendelkezesre a dugo minimalizasara, gyakorlatilag minden van ami a valosagban, alig hiszem, hogy az volna a megoldas, amit irsz..
 • Borg
  #2327
  Nem normális, de ez a játék ennyit tud ami az autóforgalmat illeti.
  Késői játékban is gyakorlatilag minden közúti kapcsolatot meg kell szüntetni a nagyvárosok között, különben csak dugó lesz ott is.
 • mariakandras
  #2326
  Normalis, ha egy varoson keresztulmeno uton folyamatos a dugo? 1979.
 • Jóózsf István
  #2325
  Az még önmagában nem gond! Nálam is a rendszer-meghajtón van a Gőz és egy másikon a játékok. Mindig is így volt! A gond ott kezdődött, hogy el akartam költöztetni egy másik helyre... (harmadik meghajtó)
  Magában a Gőzben több mappát is beállíthatsz telepítési helynek.
 • csocsirocsi
  #2324
  Köszi, ez volt a gond. Két különböző partíción volt a steam meg a játékok.
 • Jóózsf István
  #2323
  Nálam is volt egyszer ilyen, amikor át akartam költöztetni egy másik meghajtóra a játékot. Olyasmi rémlik, hogy a Shaderekkel függ össze a jelenség. Ha ez segít?!?!
  Azzal meg is oldódott, hogy visszaraktam az eredeti helyére.
 • csocsirocsi
  #2322
  Sziasztok! Nekem olyan gondom lenne, hogy az összes steames mod (járművek, épületek) hibás, nincsenek texturák, minden lila színű (Transport Fever 2). Mi a fenét tudnék ezzel kezdeni? Kicsit unom már a vanilla járműveket :D Már legalább 3x újra raktam a játékot, meg a steammel megvizsgáltattam a játékfájlokat, de nem lett jobb a helyzet...
 • Borg
  #2321
  Nyilván bug. De nekem pl olyan vonatok járnak már, amik 4000-20000 tonna árut rakodnak egy-egy alkalommal. Szóval a loading speed is kiritkus. Ilyenkor aztán főleg idegesítő, ha feleslegesen fel és le pakolásznak, olyasmit amit nem kéne, vagy olyan állomáson ahol azt nem kéne. Épp ezért figyeltem már meg én is, a patch előtt is csinálta a játék sajnos.
 • Jóózsf István
  #2320
  Puff neki!
  De értelme akkor sincs!
  Az a járat két állomáson pakol fel, egyen le. Ezt se nevezném bonyolultnak.