4
 • Ayma
  #4
  Szabadalom megadásánál van egy igen fontos kritérium, ami nélkül nem adják meg; a megvalósíthatóság.
  Ettől függetlenül, egy egszerű dolgot amit mai technológiával - vagy 1-2 éven belül mire végetér az engedéyleztetési eljárás - meg tudnak oldani arra engedélyezhetik. Aztán később ami kicist is hasonlít rá arra már vetődnek is per formájában Samsungék:D
 • zola2000
  #3
  De bírom az ilyen szabadalmi trollokat, még gondolom nem tart ott a technológia, hogy ilyent megoldjunk egy kontaktlencsében, de ha sok év múlva megvalósítható lesz, akkor gondolom a samsung felé kell fizetnie minden cégnek a jogdíjat.
 • overseer-7
  #2
  A kontaktlencse.. mint fogalom, is fejlődni fog.
  Most még elég rigid anyagból van, mestreséges hatást kelt.

  ... nemsokára olyan lencsék lesznek elérhetőek, amelyek megfelelően rugalmasak, nem irritálják a szemet, bioazonos, UV és IR szűréssel, Állítható polarizátorokkal, fényszűréssel és így elég ufós megjelenést fog nyújtani, ahogy a viselő személynek fekete szeme lesz éles napfényben.

  A kijelzőt elektromossággal táplálhatja a lencse két felülete közötti hőkülönbség, fotoelektromos és peltier hatás esetleg.
 • xyl
  #1
  Szemüveges vagyok, gyerekkorom óta. Határozottan elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha is kontaktlencsét viseljek. Nem tudom, hogy ezzel mennyien vannak így, de figyeltem olyan embereket, akik kontaktlencsét viselnek. Van azért azzal tennivaló...