11
  • dyra
    A hölgy kezében ha jó látom egy Blackberry 9810 Bold látható. Ajj de szerettem azt a gépet. Ugyanilyen gépházba modern vassal kérnék egy készüléket! :)
  • tomboy013
    ASGH tökéletesen elmondta. Azért mert neked nincs igényed azokra a dolgokra amiket leírtál vagy jobb szeretsz magaddal cipelni egy 50"-os TV-t, digitális fényképezőt, asztali számítógépet, GPS-t, konzolt stb. minden utazásra, kikapcsolódásra, hétvégi házba, albérletbe stb stb. az már egyéni soc probléma. Azt kellene már megérteni sok embernek, hogy nem csak a saját maguk és igényeik téteznek és ledivatmajmozni más embereket mert a tiédtől eltérő szokásaik és igényeik vannak az elég meredek, buta és visszamaradott gondolkodásmód. Persze tudom, sok okos felsőbbrendűnek meg okosabbnak hiszi magát az átlagtól a "nem süllyedünk le a divatmajmok szintjére" szöveg szajkózással, holott éppen az ellenkezője igaz az ilyen emberekre. Mindent lehet hasznosan és haszontalanul használni, az okostelefont is. Nyilván te negatvían gondolsz a témára így nem is akarod látni a rengeted előnyt amit kínál egy ilyen eszköz. Javasolhatnám, hogy használj egy komolyabb okostelefont huzamosabb ideig de minek, láthatóan csak rá akarod húzni másra a véleményed. Elmagyarázni meg nem fogom neked itt még 8000 karakteren keresztül, elég egyszerű dolog. ha eddig nem használtál okostelefont és tényleg érdekel a dolog akkor majd veszel egyet és kitapasztalaod, ha meg használat után sem sikerült meglátni a pozitív oldalát akkor meg minek erőlködjek. A lényeg, hogy nem kell a divatmajmozás duma még ha sok emberre igaz is, ne általánosíts mert mint minden megosztó dolognál itt is rengeted az ellepélda. Csak ki kell kicsit nyitni a szemed.
  • halgatyó
    Az angolwc-t és a lapáttelefont így egy csokorba kötni azért durva mellébeszélés. Ha használtál már pottyantós budit, akkor ezt nem kell magyaráznom. A különbség a vízöblítéses fehér csésze és a legyek hada által körüldongott bűzös kis épület között talán az egyik jelképe lehetne a modern, civilizált élet előnyeinek. A divat az nagyon más.
    A lapáttelefont inkább a tűsarkú cipővel venném egy csoportba, kb. annyi a haszna, HA csak azt a KÜLÖNBSÉGET nézzük, ami a hagyományos mobiltelefon és a lapáttelefon között van. Persze tudom, hogy vannak, akiknek ez nagyon fontos, akárcsak a keret színe... ezüst vagy fekete
  • halgatyó
    Miért, mi az "okos" telefon lényege?
  • asgh
    A mobiltelefon olyan, mint a svájci bicska. Az sem helyettesiti az ollót, kést, dugóhúzót, fogpiszkálót, villát, kanalat, reszelőt, stb. Arra van, hogy ha kimész a lakásból, akkor ne kellejen mindezt magaddal cipelni.
    A másik, hogy Te nem, de a tinik többsége már mobil eszközökön találkoznak csak az informatikával. Azaz telefon és/vagy tablet, és úgy tűnik, hogy nem is érdekli őket a többi.
    De hát miért is kellene, hogy érdekelje őket?
    Ahogy annak idején a szüleinknek a tv nézés még arról szólt, hogy a papa rendszeresen a tetőn gimnasztikázott az antennával, hogy bejöjjön a kedd esti Onedin család, nekünk már természetes volt, hogy a több tucat csatorna folyamatosan rendelkezésre áll minden tvszerelői tudás nélkül.
    Igy mig a PC teljesen ki fog halni az otthonokból és csak azoknál marad meg, akik otthoni irodát tartanak fenn, addig a mobil eszközök, a célgépek (média boxok, játékkonzolok vagy ezek valamilyen hibridje) és okos eszközök képviselik majd az informatikát a a háztartásokban.
    Persze a kerti pottyantóshoz szokott parasztbácsinak is divatmajombuziság az angol wc, de ha a mindennapokban az angol wc lett az általános, akkor ideje a parasztbácsinak alaposabban körülnézni a világban.
  • tomboy013
    Jézusom... :D Úgy látom nem sikerült megérteni az okostelefonok lényegét.
  • Ender Wiggin #5
    "és mellé még elég hülyén is festhetsz a fogorvosi rendelőben, amikor az öledben a monitoron a filmet nézed"

Te is elég hülyén festhetsz, hogy miközben a szádban dolgoznak, te tartod a mobilat....
  • lipovics
    Én már tavaly megmondtam, hogy vége az okostelefonok piacának.
    Nincs fejlődés, nincs selling point.
    Én pl most fogok downgradelni, S5 helyett veszek A3-at. Kisebb egy kicsit, pont annyival, hogy kényelmesebb fogni.
    4,7 coll elég nekem gps-re, telefonálni, sms-ni, kényszernetezni, kényszeremailezni, kényszerfotózni.
    Szerintem sokan fognak így tenni, de előtte az Apple még megszórja a hívőket a péklapátjaival. Én 2 évnyi S5 használat után rájöttem, nem hogy nagyobb, kisebb telefon kell.
    A legújabb Apple jó lenne, de az Apple szokásos baromságai miatt nem veszem meg ezt sem.
  • arty
    hasznos a kamera?!
    ha fényképezni van kedved, nem előveszed a tükörreflekszes fényképezőgéped?!?!?! :DDD

hippokrita... és mellé még elég hülyén is festhetsz a fogorvosi rendelőben, amikor az öledben a monitoron a filmet nézed :P (amire pesze legalább az egyébként csak telefonálásra és fényképezésre jó mobilod van dugva, mert véééletlenül van rajta képkimenet is... ja nem, arra is mindig van nálad egy pécé.)
  • halgatyó
    Minden divatmajombuziság lecseng egyszer. A mobiltelefon nagyon hasznos eszköz egy bizonyos célra. Más célra meg nem. Ha zenét akarok hallgatni, akkor nem egy fülzsíros, 1 centis dugót nyomok a fülembe. Ha netezni, filmet nézni, játszani akarok, arra ott az 1920x1200 -as monitorom és az asztali PC-m, nem egy 10x6 centis szaron fogok 5 centiről, 6 dioptriás szemüveggel kínlódni. Ha szöveget kell gépelni, arra ott a rendes 102 gombos PC billentyűzet ... stb.
    A mobiltelefonokban talán a kamera a leghasznosabb külön funkció, és sajnos pont az a legdrágább, a mobiltelók ára kb. arányban van a beépített kamera képességeivel. Ebben még van fantázia, amivel lehet néhány %-ot dobni az eladási adatokon
  • dzsagon
    ha majd minden idióta kezébe okostelefon kerül, akkor jön a csökkenés.