5
  • drsx
    #5
    Az irodak tobbsegeben nem ajzokkal dolgoznak. Termeszetesen vannak kivetelek, pl. tervezoiroda, ahol szoba sem johet a tervrajzok iktatorendszerrel torteno tarolasa, de erre vannak kulon celszoftverek, legyen szo haztervezesrol vagy barmi egyeb CAD temarol. Ellenben minden mas teruleten, ahol szoveggel es szamokkal dolgoznak, egy atlagos 22-24 colos monitor 1600x1200 felbontassal tokeletesen megfelel.
    A papir alapu backup szerintem igen ritkan szukseges ahoz kepest, hogy milyen gyakran szuksegtelen, sot, teljesseggel felesleges. Jogszabaly irja elo, hogy milyen technikai megoldasokkal kell egy digitalisan tarolt dokumentumot a papir alapuval egyenertekuen biztonsagossa es hitelesse tenni, es ez kivetelesen egy olyan szabaly, aminek van ertelme egy informatikus szemszogebol is, es ha koveted a szabalyozast, akkor tenyleg hiteles lesz a digitalis masolat, es biztonsagosabb, mint a papir, mert az egyszerre tobb adatkozpontban tarolt dokumentumok kisebb esellyel semmisulnek meg, mint egy darab papir.
    Legalabbis en igy latom, persze tevedhetek is...
  • Ender Wiggin #4
    Mindkettőnek megvannak az előnyei, de teljesen nem lehet száműzni a papírokat az irodából. És reméljük a papírt sosem fogják száműzni az elektronikus formátumokért, bármiről legyen is szó. És nem a WC papírra gondolok, bár sokan kitörölhetik a digitális eszközükkel...
  • molnibalage83
    #3
    Nem ez a baj. Amikor az ember több nagy rajzzal dolgozik párhuzamosan, akkor a hajadra kenheted a papírmentességet. Egyszerűen nem lehet adott mértű és számú dokumentummal dolgozni, ha nem fal méretű kijelződ van monitor méretű pixelekkel. Ezen kívül számtalan esetben megköveteli az élet az offline papír alapon történő backupot...
  • drsx
    #2
    Valoban alom, es meg jo ideig az is marad, meghozza a donteshozo pozicioban levo emberek rovidlatosaga es szuklatokorusege miatt (na meg a gatlastalan penzehseg).
    Nehany eve megkeresett egy reg nem latott volt kollegam azzal, hogy van egy jo otlete arra, h hogy lehetne eltuntetni a papirt az irodakbol, csak kellene neki valaki, aki leprogramozza online rendszerkent. Elsosorban a konyvelokre volt kihegyezve a rendszer (iktatorendszer digitalis alairassal minden dokumentumra, online kontirozasi lehetoseg bizonylatra elhelyezheto kontirszamokkal, nav altal elfogadott biztonsagos digitalis adattarolas, feltoltheto bizonylatok 8 evig tarolva, stb.), de nem kizarolag konyveloknek volt hasznos. A rendszer elkeszult, jo lett, szep lett, mindenkinek tetszett, de a lenyeg, hogy nem lehetett eladni, reszben, mert "tul draga" volt: kb. havi 20-40 ezer brutto, dokumentumszamtol fuggoen... Na meg persze a jol megszokott papir alapu rendszerrol az emberek nem akarnak valtani egy "ismeretlen online rendszerre". Hiaba volt a rendszer jo, gyors, szep, kenyelmes, meg hiaba sporoltak volna meg egy valag penzt a papirtarolason.

    Tovabbi kellemes almodozast!
  • molnibalage83
    #1
    Mentes? Egylőre álom.