62
  • Fbn Lx
    Alapvetően a boldogság fogalma szubjektív. Hogyan mérhetnék a boldogságot kielégítő mértékben objektíven? Vizsgálati alanyokon mérjék a percenként átlagosan kibocsátott endorfinmennyiséget? Ezt elég nehéz lenne kivitelezni egy kellően nagy mintán úgy, hogy közben átlagos, hétköznapi ingereknek legyenek kitéve, amiket egyébként átélnének a mindennapi életük során.
    És egyesek vitázhatnának ezzel is, hogy az örömérzet kellően nagy frekvenciája még nem azonos a boldogsággal, mert egyes emberek szubjektív értelmezése egész más jelentést tulajdoníthat a boldogságnak.
    De mégis mi a te felvetésed, milyen hatékonyabb módszert ajánlanál a boldogságszint objektív mérésére?
    A vizsgálatban megfogalmazott szempontok egész jól elkülönítik az emberi boldogságérzetnek azokat a komponenseit, amelyekért egy adott országban való élet felelős lehet, és nem igazán fogalmaztál meg értékelhető kritikát arra vonatkozóan, hogy az egyes szempontok miért nem megfelelőek, és hogy milyen jellegűeket tudnál javasolni helyette, pedig kíváncsi lennék az inputodra.
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2016.03.20. 16:16:44
  • Sir Cryalot
    Igen az a szerep , mintha el lenne zárva a beteg és időnként kijönnek tudósítani az állapotáról ami a hétköznapi ember szemével felmérhetetlen, még a kampány is erre megy hogy "romlik...!" , szerintem egyébként nem nagyon volt mit roppantani mert a túlnyomóan nagy többségnek remekül megfelel ez a kofáskodós színház, még igényli is ezt.
  • wednes
    A GDP nagysága, mint boldogság állapotának egyik foka?

A tőzsdei index mutatók és a hitelkibocsátás nagysága miért nem szerepel? Köztudott, hogy ezek a legfontosabbak...
  • gforce9
    Érdekes rajtad kívül mindenkivel lehetett ott értelmesen beszélni. Tudom tudom, rajtad kívül mindenki óvodás. :)
  • ostoros
    +1
    Látom, te érted miről van szó. Egyszerűen megtörték a gerincünket. Először Kádár érte el ezt, utána már folyton másik miniszterelnök ült be Kádár szerepébe, és játssza a Mindenható Fejet, amely mindenre tudja a megoldást.
    http://www.youtube.com/watch?v=NJJn-fLhF7s
    A Kádár rendszernek nincsen vége. És talán nem is lesz.
  • ostoros
    " undorodok a politikusoktól, az iszonyú primitív embertömegtől és úgy általában attól ahogy működnek a dolgok itt. Egyedül a magyar föld és táj amire jó érzéssel tudok gondolni. "
    Na, épp erről beszéltem! Ezt, ezeket az érzéseket SZÁNDÉKOSAN keltik emberek tömegeiben. Azt hiszed, hogy véletlenül olyan szánalmas a közélet? Nem. Ez tudatos bomlasztás eredménye. Csak puszta véletlenségből képtelenség ennyire alávaló embereket, műsorokat, szórakoztatási formákat, egyáltalán ami a médiában mint felületen megjelenik...
    Naiv az, aki azt gondolja, hogy ez véletlen. Itt a társadalom szétverése folyik, már vagy 30 éve folyamatosan.
    Ha valaha valaki is vette a fáradtságot, és megnézte az aláírásomban szereplő videót, már kicsit talán érti, hogy miről is vakerálok itt.
  • ostoros
    Aha, akkor hogy kerültek a japánok annyira le? Na, erre sincs magyarázat. Ezért mondom, hogy akár csak a Japánok esetében, nálunk sincs objektív oka a "boldogtalanságnak", hanem ügyesen manipulálják a népességet.
  • ostoros
    "bibi nekem van igazam" Mit gondolsz, miért írtam ezt?
    Már rég óvodás szinten vagy. Nem vetted észre? Pont azért írtam azt, mert már rég levettem, hogy hiába érvelnek neked, mert egy gyerek szintjén vagy.
    Teljesen felesleges neked dumálni. Utána meg utánam jöttél egy másik cikk alá, és kizárólag nekem szóltál be, senki más nem érdekelt. És most is a témával foglalkoztál? Nem, első dolgod volt nekem beszólni.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2016.03.20. 01:23:33
  • Sir Cryalot
    Van egy jó kép erről, hogy kik vannak meg kritikus gondolkodás nélkül, és mire hajlamosak ők igazából (gondolkodás helyett):

http://i.imgur.com/on4sFim.jpg

Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.03.19. 23:51:02
  • Ahoy
    Tényleg teljesen más a közhangulat ezekben az országokban. Ugyanakkor pont Dániában már nem szeretik nagyon a külföldieket. Egy ismerősöm pont most akar hazaköltözni. Ösztöndíjjal van kint, de ahogy kiderül, hogy nem tud dánul már kiutálják. Svájcban is sokan mondják, hogy baromira lenézik a külföldieket.

Mondjuk ez nem függ össze szorosan egy nép boldogságával. Magyaroknak amúgy is sajnos eléggé rossz lett a híre az utóbbi időben, lassan tényleg szégyellni kell már... Mondjuk jogosan... undorodok a politikusoktól, az iszonyú primitív embertömegtől és úgy általában attól ahogy működnek a dolgok itt. Egyedül a magyar föld és táj amire jó érzéssel tudok gondolni.
  • Sir Cryalot
    -svédeknél balos gondolat-stop van.... Nemlenne meglepő hogy ösztönösen boldognak mondják magukat mert belengettek nekik párszor a 'jófejek'- 'érzelmi zsarolásból'....
  • Sir Cryalot
    Tippre azért mert sikeresen triggereli a fanatikus/hisztérikus/irracionális génállományt a kormánypárt, semmi sem háríthatatlan, bárki / bármi hibáztatható bármiért stb..
    "A csoportgondolkodás akkor jön létre, mikor az egyén önmagát és saját gondolatait alárendeli a csoport által elfogadott (vélt vagy valós) normáknak.
    (megj.: jelenesetben a tetszelgés, alakoskodás)
    Általánosan megjelenik a sebezhetetlenség illúziója, és ezzel párhuzamosan a csoportba vetett megkérdőjelezhetetlen bizalom. Ezt felerősíthetik, ha egyes csoporttagok mintegy kiszűrik az ellentmondó információkat, így ezek a többi csoporttaghoz már nem juthatnak el. Ugyanakkor önmagukat is befolyásolhatják az ún. gondolat-stop módszerével, melynek lényege, hogy minden, a csoport által nem elfogadott gondolatot igyekszik kizárni, azt valamilyen külső erő vagy téveszme hatásának betudni.

A szűrt információk hatására olyan torz normák is kialakulhatnak szélsőséges esetekben, mint terrorizmus, valamint jó táptalajt biztosít a politikai diktatúráknak, szektáknak." , ilyen kölcsönös elfogultság serkentősdi......... Valószínűleg a fenti jó helyezésért is lehet éppúgy felelős....
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.03.19. 23:27:47
  • gforce9
    Beszéltem már hozzád eleget, az utolsó alkalommal elküldtél a fenébe, hogy csak kötözködök. Az utóbbi 3 napban figyeltem miket írtál, röhejes érv nélküli hsz-ek. Mégis mit lehet neked írni egy olyan hsz-re, hogy: "kamu" "hazugság" "bibi nekem van igazam" stb. Ez kb. az óvodások szintje, oda meg nem megyek le.

Az objektivitásról pedig annyit, hogy pl. megkérdezik az embert, hogy szerinte a keresetéből meg tudja venni azt amire vágyik, belátható időn belül? ezt a kérdést országonként pár száz embernek feltéve igenis képet szolgáltat a helyi hangulatról az anyagiak tekintetében.

Szubjektív dolog? Igen. De elárul a "boldogságszintről" valamit? Szintén igen. Attól függetlenül, hogy a dán 4k tv-t vásárol az argentin meg képcsövest.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.03.19. 23:12:20
  • ostoros
    Inkább arról kellene felmérés, vagy kutatás, hogy a lakosság jelentős része miért szop be minden hírt kritika nélkül. A Kádár rendszerben ha azt mondta a híradó: "nem lesz benzinár emelés" mindenki rohant benzint venni, mert tudták, hogy emelés lesz.
    Most meg akármi megy a híradóban azt elhiszik? Mert elhiszik!
  • ostoros
    Igazságtartalma az objektív dolgoknak van. A szubjektív dolgok felmérése az lófasz.

Vagy szerinted akkor milyen objektív okból van azon a listán elől olyan harmadik világbeli országok, mint mondjuk Kolumbia? Esetleg Venezuela? Vagy Argentína?
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2016.03.19. 22:52:13
  • ostoros
    Hozzám beszélj! Undorító dolog, az ilyen.
    Ja, és pont te ne akarj kioktatni, neked aztán lehet érvelni oldalakon keresztül, szándékosan félre érted, meg félre tereled a szót, meguntam.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2016.03.19. 22:49:52
  • bdzsana
    Látod, erről beszélek. Magyarázkodni nagyon tudunk, erről kellene felmérés.
  • gforce9
    Nem tudom mi lett Ostorossal. Mostanában csak egyszavas hsz-ei vannak, max 1 mondat, fikáz egyet aztán kész. régebben normálisabb volt úgy dereng. Ha egy felmérést minden országban hasonló körülmények között készítenek, legyenek a vizsgált dolgok bármilyen szubjektívek, attól még annak igazságtartalma lesz.
  • ostoros
    Amit felsoroltál, annak a felét nem lehet objektívan mérni. Csak szólok.

A PISA-t meg hagyjuk már... Melyik iskolában csinálták a mérést, kezdjük ott. Egyáltalán elkezdték-e kitölteni, vagy simán leszarták a diákok és a tanárok, stb.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2016.03.19. 22:05:52
  • bdzsana
    Az a fránya propaganda biztos ezekre is hatással volt: "további hat szempont a következő: egy főre jutó GDP, szociális ellátórendszerek állapota, korrupció szintje, szabadság, várható élettartam és adakozási kedv"
    Mi mindent meg tudunk magyarázni olyan magyarosan. Amikor rosszak voltak a PISA eredményeink a németek elmentek megnézni hogy a jobbak milyen módszereket használnak, mi meg szidjuk a feladatokat.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2016.03.19. 21:35:53
  • ostoros
    A listából is látszik, milyen erősen megy a negatív propaganda nálunk.
  • Szefmester
    Csak nehogy a terroristák kezére kerüljön ez a lista... A végén még nem a németekhez akarnak majd menni... :P (ja hogy nem mind az? szerintem az összes az)