9
 • Glutamin
  #9
  Ne ebben igazad lehet. Ha lesz türelmem majd összerakok egy 486-os és megnézem mit művel 64MB RAM-mal meg egy IDE-re dugott SSD-vel. (régi vágyam, hogy kicsit tesztelgessem ezt, van is már egy rakat alkatrész (dx2-80-tól Pentium overdive-ig), csak időm nincs rá egyelőre)
 • Tetsuo
  #8
  A 75 MHz-es Pentium minden szempontból gyorsabb volt, mint a 100MHz-es 486-os. Persze elhiszem, hogy szubjektíve nem így gondoltad. :-)
 • xyl
  #7
  De, visszasírja! Brühühü!!! Akkor vettem 100 MHz-es 486-ost, amikor már megjelent a P1. Biosban buheráltam, memória volt benne sok (20 Mbyte), diskkel sem álltam rosszul, 2,1 Gbyte HDD, mindehhez Windows 3.11 és Slackware Linux, és a gép hasított. A Word doksiba is lehetett képeket rakni (persze, nem a mai méretben) Word 6.1 jól ment rajta. A játékok egy része azért már akadozott...
  A szubjektív érzésem az volt, hogy az alapkiépítésű 75 MHz-es P1-re (amin Win95 fut) ráver sebességben, persze az összehasonlítás nem teljesen fair.
 • gombabácsi
  #6
  szegény proci arról nem tehetett, annál inkább az hogy kevés volt a memed
 • Tetsuo
  #5
  Ki beszélt itt 486-osról? Azt senki sem sírja vissza. ;-)
 • Glutamin
  #4
  Én azért nem sírom vissza 486-osomat Wordhöz. Egy 10 oldalas doksi néhány képpel már megfektette.
 • Skylake
  #3
  Oszt, a Putyinpécé tetszik-e?

  Egyébként igen, a mai, 1995-os tech színvonallal mérve szervertermek összesített teljesítményét biztosító eszközökön lényegében ugyanazokat a funkciókat használják tartalom-előállításra, mint akkor. Elég röhejes ez akkor, ha az adott szoftverből a régi változat nem jelent akkora visszalépést funkciók terén, mint amekkorát felhízott az adott program mára.
 • halgatyó
  #2
  Nem a processzor teljesítménye az, ami elsősorban meghatározza a számítógép használhatóságát. Na jó, kivéve néhány szuperhardvert igénylő játékot.
  Ha visszagondolunk a PC fejlődésére, az adatbáziskezelő, a számításokat végző, a szöveg- és kiadványszerkesztő, levelező, képszerkesztő (renderelést kivéve), táblázatkezelő programok a 486-os gépeken nem futottak gyengébben, mint a mai, azokhoz képest ezerszeres teljesítményűeken a mai, okádék módon megírt, szuper-terjengős, szuperlassú, arohadékkurvaannyátjávascripttel telenyomott szarok.
  Ma valami "magasabb" szintű programnyelven létrehozott még magasabb szintű szarral megírt még-még magasabb szintű okádékkal létrehozott programok 10 gigabájton tudják kb. azt, amit a régiek pár megabájton, és ezerszer lassúbb gépeken.
  De az a felhő nekem SEM tetszik, de az nagyon
 • Skylake
  #1
  Remélem a megfelelő hardveres backdoor-t nem hagyták ki belőle. Nehogy má' host-ozzon a paraszt, oszt, a Roskomnadzornak ne jöjjön be az info! Gondolom állami hivatalok PC-jének szánják, akkor ez a feature, úgy mondjam, kötelező egy olyan vegytisztán demokratikus, mérhetetlenül magas szintű fejlett jogállami működést produkáló, korrupciómentes, és elitvezéreltség nélküli országban, mint Putyinisztán.