51
A Hulu új, Stephen King azonos című regényéből készült, időutazós minisorozata
 • Selminar
  #51
  de, en is eszrevettem :)
 • Devv
  #50
  Nem ismerős valakinek ez a kis felirat? :)

  Utoljára szerkesztette: Devv, 2016.04.14. 22:46:43
 • Quantumleap
  #49
  Akkoriban még nem jártak ennyire utána a dolgoknak. Az általa birtokolt papírok, ha valahol felmutatta, nyilván tökéletesen szimulálták, hogy benne van a rendszerben. Ne feledd, ahogy írod, még rendesen az analóg időkben járunk. Példának okáért repülővel is tudtál utazni igazolvány nélkül.
 • xido
  #48
  Na srácok..meghoztam a mai kérdésemet:)
  Ha hamis okiratokkal vásárolni mész vagy kicsit tovább merészkedsz,de még mindig a személyes és azonnali akció keretein belül maradsz (legyen bérlet,hitelkártya,személyi,stb..),akkor gondolom én,az okmány minősége garancia..
  Ha azzal már beilleszkednél,lakás,munka..arra már időt adsz,hogy lecsekkoljanak,tehát benne kell lenned a rendszerben..Akár digitális,akár analóg időkben..erre talán elég a korrupció,a megfelelő emberek lezsírozása...
  Al barátunknak ez nem okozott gondot,tele volt zsével a sportalmanach miatt :)..Az se okozott gondot,hogy 62 körül megalkossa Jake identitását,visszadátumozva 60ig (az fbi mondta neki,hogy 60 előtt semmi nyoma,ugye),hiszen már tudta,hogy átpasszolja a küldetést...Na kérdezem én..ha Jake átlépése nulláz mindent,akkor a kártyáival kitörölheti a fenekét,hiszen ott már nem volt Al,aki beprotezsálta a rendszerbe..nem?..Akkor hogy nem bukott meg tartós lakhelynél,tartós munkahelynél..3 év alatt egy dokinál sem..stb? :)
 • Quantumleap
  #47
  Gyorsan átlapozva persze, hogy nem fogod fel.
  De most komolyan, a sorozatban mennyit látni? Harry brekeg egy keveset Kennedy dolgairól, a sárga kártyás ember pedig motyog arról valamit, hogy Sadie mindig meghalna. Nem egészen hihető, hogy mindössze ennyi dolog hatására Jake eláll a további próbálkozásoktól, vagy legalábbis attól, hogy Harry családját megmentse, és hogy újra összehozza magát Sadie-vel, és ott éljen vele a múltban.
 • xido
  #46
  lett volna emiatt még 1+ rész,ami tömény és száraz lett volna..még gyorsan átlapozva se fogtam fel...
  Bill meg viszonylag érdektelen volt onnantól,hogy nem keverte bele semmibe..azért annyira nem hiszem,hogy megszerette :)
  Utoljára szerkesztette: xido, 2016.04.07. 23:14:50
 • Quantumleap
  #45
  Még ami eszembe jut:

  Szerintem a végére dukáltak volna olyasmi jelenetek, mint hogy Jake elmegy Al temetésére, és hogy megkeresi Billt.
 • stargatelost
  #44
  Tavaly próbálkoztak egy ilyesmi sorozattal, Parallels a címe (imdb), De sajnos valamiért befuccsolt. Az első rész azért elkészült, és leadták tv filmként. Ebben egy épület viszi a bent lévőket különböző párhuzamos világokba. Fasza Sliders utód lehetett volna, meg úgy alapból sem volt rossz a film, kár érte...
 • Quantumleap
  #43
  Csak hát ugye, még ha össszecsapott módon is, az kiderült, hogy nem éri meg visszamenni a múltba dolgokat változtatni. Akkor miről szólna egy ilyen folytatás? Vagy Jake felcsapna önkéntes időjárőrnek, és vigyázna, hogy nehogy valaki visszamenjen? Ha pedig visszamennek, akkor utánuk ered, és visszahozza őket?
  Ja, amúgy azt furcsálltam, hogy amikor Jake kisétált a megváltoztatott jelenből vissza múltba, akkor a huligánok nem mentek utána. Vagy már nem tudtak, mert a resetelés áldozataivá váltak?
 • Quantumleap
  #42


  Azt kell mondjam, a könyvhöz képest két dolgot nagyon összecsaptak a fináléban:

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  1. Az infó arról, hogy mik történtek a világban Kennedy életben maradása után.

  2. Jake beszélgetése a sárga (regényben akkor már zöld) kártyás emberrel, aki ott precízen elmagyarázza neki, hogy miért nem szabad visszamenni és megváltoztatni dolgokat.


  A könyvet nem olvasóknak ezek kemény hiányérzetet szülhetnek.
 • xido
  #41
  oké...ezt már letudtam..gyorsan beleolvastam a végébe..
 • xido
  #40
  és akkor még 2 kérdés..a könyvben..
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  ki lett-e fejtve a kalapos öreg története?honnan jött és hányszor,meg ki ő,csak egy random a sok közül,akik találtak egy kaput?..ki lett-e fejtve az a 75ös bombázás micsoda és miért lett tiszta fallout minden,hogy 41 év alatt semmi nem épült újra és/vagy folyamatos háború folyik?
 • xido
  #39
  34.percnél járok..és istenkáromló gondolatom támadt...
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  ezt itt lezárni egy kurvanagy cliffhangerként,megvenni a világ és a karakterek jogait Kingtől..aztán csinálni belőle egy durva Sliderses sorozatot,mert kiderülne,hogy egy rakás féreglyuk lenne szerte a világon,mindegyik más időbe vinné az utazót

  elkalandoztam,bocs,amúgy utálatos dolog,hogy mindig az utolsó rész az,amiben vagy 4x tekerek vissza,annyira üt a pillanat :)
 • Selminar
  #38
  Uugyanez volt, tetszett!

  Stephen King azt irta az utoszoban h utana nezett mindennek es szerinte semmi kavar nincs, ugy tortent a gyilkossag ahogy a sorozat is beallitja.
 • stargatelost
  #37
  Na, ugyanez volt a könyv vége is?

  Így egy lezárt minisorozatnak frankó volt. Sarah Gadon pedig gyönyörű.
 • Quantumleap
  #36
  Már csak egy rész van hátra. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy változtatnak-e valamin a végén a könyvhöz képest. Azt már sajnos most látom, hogy itt is (KÖNYVES SPOILER)
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  azt a képtelen verziót fogják benyomni, hogy Oswald egyedül lőtt.
  Bár tévednék.
 • xido
  #35
  ismét azt mondom,nem ismerem a könyvet,de amikor
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Miss Mimi előállt az Epping névvel,valamiért azt akartam hinni,hogy valami titkos szereplő a jövőből vagy valahonnan rájött Jake valódi identitására :)
 • Quantumleap
  #34
  Szerintem nem volt olyan rossz rész, az előzőnél kevésbé töltelékjellegűbb.
  Sadie exférje zura figura, talán a regény alapján ilyennek is gondoltam. A színészt el tudtam volna képzelni a Dexterben, mint elkapandó sorozatgyilkost.
  Ami nekem nem tetszik, azok az olyan erőltetett jövőre kacsintó poénok, mint hogy Jake a Beatlestől idéz, és meg is nevezi a tagokat. Nem gondol bele, hogy egy ilyen kis apróság is bonyodalmakat szülhet? Elvégre csak két évvel vagyunk a világhírűvé avanzsálásuk előtt. A maffiás Fredo és Michael kamusztori más tészta, az jópofa volt.
  Ami kérdés most bennem felötlött, hogy vajon Marina Oswald és/vagy a gyerekei nézik-e a sorozatot?
 • Selminar
  #33
  4. Is jo resz volt
 • cylonflatus
  #32
  Az a baj ezzel, hogy kötelező elvárás van azzal kapcsolatban, hogy a '60-as időpontba való ugrás után hatással kell legyen minden cselekedetünk arra a jelenre, amiből átlépett az ember, de úgy, hogy közben le legyen paradoxon. Nekem az, hogy 60-ban mindig oda dob át, amikor szól a műszakjelző, a tejes elejti az üveget, a másik oldalra lépve is 2 perc telik el, akárhány évet is töltött amott azt jelenti, hogy ez a jelenség nem csak visszatekeri az órát, aztán előre, hanem két konkrét, pontosan determinált oksági konfigurációt köt össze. Én ezt csak a multiverzumos megfejtéssel tudnám elképzelni. Tehát ha a múltból hozol valakit a te jelenedbe, az semmin nem fog változtatni azon a vonalon, az az egyén találkozhatna a jövőbeli énjével, sőt, akár együtt is átmehetnének megint arra a vonalra, amikor szól a duda a gyárban, a tejes összetöri az üveget. Annyi történne hogy akkor onnantól kezdve lenne egy univerzum, ahol nem találkozott az utazóval, lenne egy amiben találkozott és eltűnt, amikor belépett az utazóval a jelenségbe, és lenne egy univerzum, amiben már hárman vannak. Én ezt máshogy nem tudom elképzelni.
  Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.03.06. 15:39:54
 • xido
  #31
  Ugyanerre rá...Saide-vel gondolom összejön...vagy áthozza vagy végleg ott marad vele..
  Lehetett az eredeti síkon Sadie egy aranyos nagyi..akkor az most puff..odaát eltűnt..
  Ja é mondjuk letelepszik,nem sikerül megakadályozni a dolgot,de már nem akar visszamenni..eljut 2016ig a története...Al ugyanúgy elindul visszafelé..a végén még tényleg a kalapos öreg ő lesz ott,vagy a társa..
 • Quantumleap
  #30
  Annyit talán spoiler jelzés nélkül kiírhatok, hogy a regényben Jake-nek még egy extra oka van arra Al halála után, hogy ne halogassa a dolgot, hanem rögtön menjen: Pár héten belül oda fognak építkezni, és jóllehet a nyúlüreg helyére fal kerül. Tehát valószínű 2020-ba érve már nem tudna visszamenni, aki odáig kivár, a könyvben legalábbis.
  Az általam írt dolgot tovább boncolgatva: Tehát, én vagyok az időutazó, és az én szemszögemből nézve, áthozok valakit a jelenbe, majd visszalépünk, megtörténik a resetelés és a múltbeli társam döbbenten szembesül avval, hogy a múltban immáron kettő van belőle, az eredeti verzió, aki az eredeti síknak megfelelően nem lépett át sose a jövőbe, és ő, a másik verzió, akit áthurcoltam, ezáltal kilökve őt az eredeti körförgásból. Végülis a megoldás pofonegyszerű: Őt ott a múltban hátrahagyva, visszajövök a jelenbe, majd pedig gyors visszalépek, és megtörténik a reset, minden visszaáll az eredetibe. Csak kérdés, hogy ezt az időutazó múltbeli egyén hogyan éli meg, az ő szemszögéből nézve ez hogyan zajlik le? Egyszerűen semmivé válik? Itt eljuthatok ahhoz a kérdéshez, hogy ha valaki visszaugrik a múltba, hogy megakadályozza a születésemet, és addig én itt várok, akkor én azt hogyan fogom megélni itt?
 • xido
  #29
  be akarok dobni egy vadat..átmentél 2016-ból 1960ba..legyél mondjuk egy felelőtlen 10 éves,hogy reális esélyed legyen megélni még 56 évet..eléred azt a dátumot..sőt el is hagyod...és akkor mész be megint..akkor hova ugrasz vissza?...akár 2020ból is 2016ba,2 perccel később,mint ahogy elindultál?
 • cylonflatus
  #28
  Ez a reset dolog jó ötlet, csak nekem logikusabbnak tűnne, ha úgy működne, hogy a jelenbe való visszalépés pillanatában következne be. Akkor nem lenne ez az ellentmondásos dolog, hogy akkor most csak élettelent lehet-e átvinni, nem lenne paradoxon, ellenben rá lehetne fogni, hogy az univerzum így védi magát, az oksági viszonyokat. Létrejönne egy párhuzamos időszál, egy párhuzamos univerzum, csak a főhősnek ugye ott kellene maradnia örökre, már ha olyan világban szeretne élni, ahol Kennedyt nem ölik meg.
  Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.03.05. 21:11:03
 • xido
  #27
  E kapcsán már azon is kiváncsi vagyok,ki lehetett az első részben az öreg 1960ban az átjárónál,aki baljósan mindig ott volt és figyelmeztetni akarta...
  Az élettelen stimmelhetne,hiszen a korabeli ruha is annak számíthat..
  Utoljára szerkesztette: xido, 2016.03.05. 14:59:44
 • Quantumleap
  #26
  Enyhe könyves SPOILER

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Nem, ennek a sztorinak nem az a lényege, hogy azon szórakozzunk, hogy a főhős agyba-főbe ismételget. Meg a regénnyel ellentétben itt ugye társa is van. Bár látva Bill óvatlanságait, erős a gyanúm, hogy nem éli meg az utolsó részt. Lényeg, a regényben Jake tervezi, hogy valakit átvisz magával a jelenbe, de végül nem történik meg, így nem is tudjuk meg, mi történne, ha valaki múltbeli személy jönne át.

  Egy másik fórumon azt írta valaki, hogy szerinte nem lehetséges, mert akkor már fel kellett volna bukkannia több embernek is Al lakókocsijának kamrájában. Na, itt van egy nekem nem tetsző eltérés a könyvhöz képest.
  Enyhe könyves SPOILER
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Ott a múltban egy félreesőbb, eldugottabb helyen, egy gyárudvaron található a nyúlüreg, és lépcsőszerűen mész le, illetve föl. Tehát ott a múltban nem lenne olyan egyszerű, hogy valaki véletlen rábukkanjon. És folyamatosan kint van egy tábla, hogy "TILOS A BELÉPÉS, AMÍG A CSATORNÁT MEG NEM JAVíTJÁK!". Tehát mintha valaki tudna róla.

  Na, lényeg, hogy valaki azt írta, hogy szerinte csak a jelenből visszament ember jöhet át. Ezt erősen kétlem, mert akkor Al hogy cipelte át a hamburgerhúst, meg a többi dolgot? Vagy élettelen dolgokra mások lennének a szabályok? Amin viszont érdekes elgondolkodni: Mondjuk, hogy Jake áthoz magával a jelenbe valakit, majd az illetővel együtt megint visszamennek a múltba, ergo resetelnek. Ekkor az illetőből ott a múltban lesz még egy példány? És így a múltbeli illető többé nem fog belepasszolni a saját idősíkjába, mert a jelenbe utazásával végleg kilökte magát onnan? Vagy a reseteléskor átlépve a múltba egyszerűen kitörlődne ő is?

  Utoljára szerkesztette: Quantumleap, 2016.03.05. 07:27:11
 • Quantumleap
  #25
  megismerkedett Jodie-val=megismerkedett Sadie-vel

  Miért csak pár percig lehet hsz.-t szerkeszteni?
 • xido
  #24
  Nem ismerem a könyvet és Kingtől se várnám el..sőt még csak a 3.rész..de valahogy azt hittem,annak,hogy kiemelték,az átjáró mindig alapállásba hozza a történelmet,lesz némi "idétlen időkig" húzás is benne,legalább az elején...
  viszont felötlött bennem,visszafelé is működne?..múltból is átmehetne valaki 2016ba?
 • Quantumleap
  #23
  1x03

  Vegyes véleménnyel vagyok. Ugyebár haladt előre a cselekmény, Jake-ék berendezkedtek Jodie-ban, Jake tanítani kezdett, megismerkedett Jodie-val, Oswald ügyében is előrébb léptek, főleg ha az epizód végét nézzük. Valahogy mégis olyan érzésem van, hogy egyfelől eléggé töltelék jellegű rész volt. Az első kettő valahogy jobban lekötött végig. A két éves ugrást talán nem is bánom, így talán kizáródnak az esélyei egy esetleges fullon töltelék résznek. Summa summarum, azért nem volt rossz.
 • cylonflatus
  #22
  Ok, köszi. Amúgy a perjeles dologra: a sorozat főcímében is ponttal van írva.
 • Quantumleap
  #21
  Teljesen le van zárva. De erre építeni nem tudom, mennyire érdemes. Ugyanis, mint írtam, a sorozat eléggé más irányt vesz, a végcél persze ugyanaz. Azt persze nyilatkozták, hogy le lesz zárva a vége, de hogy ugyanaz lesz-e, mint a könyvben, az szerintem nem garantált.
  Annyit talán elárulhatok (szerintem nem túl nagy poénlövés), hogy a könyvben nincs

  KÖNYVES SPOILER !!!

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Jake-nek társa. Itt pedig ugye mostantól van.

  Utoljára szerkesztette: Quantumleap, 2016.02.28. 13:42:49
 • cylonflatus
  #20
  Aki olvasta a könyvet annyit elárulna, hogy kerek a történet? Úgy értve, hogy a vége, valamennyire le van zárva? Esetleg maradnak kiskapuk - vagy ólajtók - a folytatásnak. Ezt nem olvastam, bár fiatalabb koromban sok Kinget olvastam, de annyira nem kattantam rá, hogy kövessem a munkásságát.
 • cylonflatus
  #19
  Mondom, csak tippeltem. Valószínűleg semmi különleges oka nincs, egyszerűen csak a feltöltő így írta.
 • Quantumleap
  #18
  Ja, már értem mire gondolsz. No, de hát enkóron a könyv is fent van, és az perjelekkel van írva.
 • Devv
  #17
  Megnéztem az első részt, kurva jó volt, Kennedy témát szeretem, képbe is vagyok vele, úgyhogy jöhet a folytatás! :)
 • Quantumleap
  #16
  Ezt nem egészen értem, de mindegy. Beszéljübk inkább a tartalomról! :)
 • cylonflatus
  #15
  Gondolom mert a visszapernek egyéb funkciói is vannak. Nem hiába nem írhatsz fájlnévbe se. De csak tippelek.
  Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.02.27. 17:24:46
 • Montanosz
  #14
  sztem kényelmesebb az online változat, több sorozatos oldalon is fent van
 • Quantumleap
  #13
  Először én is így jártam. Nem értem, miért kell más írásmódot használni.
 • cylonflatus
  #12
  Ez csak annyit jelent, hogy te is emberből vagy.