25
  • Csacsis
    Volt. Tetszett. Hiphipp hurrá!
    Amúgy a legtöbb folytatás során pont azt hozza fel mindenki, hogy elveszett az adott film régi hangulata. Namost ennek megvolt. Most meg az a baj, hogy nem hozott semmi újat. A fene sem érti a fanyalgókat...
  • Rita79
    A cím sokat sejtet: "Ébredő erő". Ergó ez egy bevezető. Sok-sok kérdést feldobtak, a többi részben választ kapunk majd rájuk. Ha jobban belegondolunk, az Episode 4-ből sem derült ki sok minden előszőr.

Mitől is ébredezik egy olyan erő, aminek minden eddiginél hatalmasabb, komplex galaxis pusztító fegyvere van, amiről a császár meg Vader még csak álmodni sem mert? Sztem meg a megalomán húzások helyett jobb lett volna, ha nagyobb gondot fordítanak a sztori kidolgozottságára, sőt mi több eleve arra, hogy legyen sztori.
    Utoljára szerkesztette: Rita79, 2016.02.25. 15:40:09
  • Csacsis
    Végre egy válasz a kérdésemre, köszönöm!

"csinálok egy SW IV ver. 2-t" Én elvárások nélkül ültem be a moziba (már 3x). Nem zavart, hogy ismerős volt a történet. Sőt! Teljesen lehengerelt a Retro Starwars Életérzés. Nagyon sok Star Warsos történet jelent meg az utóbbi időben(könyvek játékok formájában). És az animációs filmek is sok új történetet hoztak be a star wars univerzumba. Engem nem zavart, hogy alapvetően a régi történetszálra húztak rá egy újat. Szerintem tökéletes volt így.

"Honnan jött a főgonosz, honnan lett egy bazinagy halálcsillag (és miért nem látta senki???)? Kik és miért képeztek ki harcosokat, rohamosztagosoknak."
    A cím sokat sejtet: "Ébredő erő". Ergó ez egy bevezető. Sok-sok kérdést feldobtak, a többi részben választ kapunk majd rájuk. Ha jobban belegondolunk, az Episode 4-ből sem derült ki sok minden előszőr.

"Értem én, hogy van egy 15-20 éves rés a 6 és a 7 között de sztem túl sok minden kimaradt" Éltél már/még a szocializmusban? Mi lenne, ha akkor hírtelen a jelenbe utaznál? Kb ugyan olyan kérdéseket tennél fel, mint amost a film kapcsán. 30 év az 30 év. És 30 évvel később nézni egy univerzumot, sok kérdést felvethet!!! Ezért lesz még 2 rész. Azok fogják eldönteni, mennyire lett zseniális az episode7. Jelenleg méltó folytatása a klasszikus trilógiának.
    Persze minden vélemény szubjektív.
    Utoljára szerkesztette: Csacsis, 2016.02.25. 12:04:33
  • dzsegameló
    Sztem folyatni kellet volna a sztorit, mind1, hogy hogyan csak ne úgy, hogy csinálok egy SW IV ver. 2-t...
    Honnan jött a főgonosz, honnan lett egy bazinagy halálcsillag (és miért nem látta senki???)? Kik és miért képeztek ki harcosokat, rohamosztagosoknak. Értem én, hogy van egy 15-20 éves rés a 6 és a 7 között de sztem túl sok minden kimaradt és gyakorlatilag egy 4 ver 2-t láttunk a moziban.
    Erre most a 8 meg előzmény film lesz, hogy hogyan is lett gonosz a Solo kölke?! He?! Akkor miért is nem az lett a 7?!
    Hatalmas csalódás volt számomra...
  • Csacsis
    Teljesenm mindegy. A 80-as években én ezen nevelkedtem. Szerintem nagyon jól visszahozta azt az atmoszférát, amit az episode 4-5-6 óta nem tudott egyetlen egy adatptáció sem.
    Az "újkori" Star Wars már egy akciódúsabb, látványvilággal teli alkotást jelent számomra. Az eredeti Trilógia életérzését EZ a rész hozza vissza!
    Persze igaz, a 8.-rész már önálló, új történettel kell hogy megjelenjen, de a 7.-nek elég volt a 4.-rész újragondolása ahhoz, hogy működjön.
    IMDB:8.4. Mindezt úgy, hogy a fanyalgók 1-4 csillag közé teszik csak a filmet. Szerintem enné többet nem is érdemes mondani.

Fanyalgóknak: Szerintetek hogy kéne kinézzen egy jó Star Wars film?
  • T2k
    Már az előzetesekből is látható volt, hogy egy gigantikus nagy foshalmaz lesz. Az lett. Gyakorlatilag minden úgy szar benne ahogyan csak van, a gigaorrú jj gyerek tökéletesen elpusztította a mítoszt pont úgy, ahogyan a Star Trek-et is telibeszarta. Dehát pont ez volt a feladata.
  • T2k
    Hány éves vagy, 12?
  • BaliBoy
    Nyaff.. nyaff,,, nyaff...

:))
  • dzsegameló
    Teljesen egyet értek!
    Mikor megnéztem az volt az érzésem, hogy már láttam... És valóban, rohamosztagosok a felkelők ellen, titkos bázis, halálcsillag egy tervezési hibával (ezek nem tudnak biztonságos halálcsillagot csinálni???) és a romantikus szívek egymásra találnak... Ja bocs az eredetiben nincs apagyilkosság, WoW mekkora újítás!
    Ez azoknak készült akik csak a 3 új SW-t látták és most a 7-8-9 egy 4-5-6 remake... :) felzárkóztatás képpen! :D
  • zola2000
    Ott eléggé más az ízlésvilág
    http://www.boxofficemojo.com/intl/china/yearly/

(nézegetem angol felirattal, egész jó flmek vannak elől, meg japánban és koreában is)
  • Dagohun74
  • kissssss
    pareska már itt figyel a sarkon... futás!
  • Rita79
    Vigyázzatok, mert ha sokat mondtok a filmre igazságokat, valós kritikákat, akkor jön a FanBoy kommandó, és lealáz. :D
  • Gauge
    Még a nullánál is szarabb... a szinkron meg...szóval a film színvonalával vetekszik.
  • molnibalage83
    Az SW VII nézői szemmel egy átlag alatti film. Filmkészítési szempontból és az előzetes hypot nézve egy kibaszott nagy nulla a film.
  • NEXUS6
    KB.

A kritikákat olvasva én is jobat vártam. Ennek ellenére szerencsére hiányzott belőle az a sziruppal nyakigöntött, hepimél menü szintű bigyókkal telizsúfolt cukiság, ami az előzménytrilógiát és a később Lukeksz által elabaltázott oridzsi trilógiát jellemezte.

BB8 volt az egyetlen cukibogyó, de csak annyira volt az, mint R2D2, vagy egy büdös jawa. Szerencsére.
  • kiralysanyi
    Én pl. azért fanyalgok, mert a film elején az van kiírva, hogy Episode VII, és nem az hogy episode IV v2.0. Ezzel se lenne túl nagy bajom, ha előre tudom, hogy remake készül, és nem folytatás. Mint SW fan át lettem verve.
  • Csacsis
    "alacsony szinten látványos és közepes szinten érdekes látványvilágú"
    Csak kíváncsiságból, mi az ami nálad "magas szinten látványos és magas szinten érdekes látványvilágú???????
  • Vata111
    Nem tisztem védeni egyik filmet sem, de az Avatar mennyi idő alatt hozott 2.7 milliárdot, illetve SW7 bemutatója mikor is volt?
    7 év múlva mennyin fog állni az SW7?
  • gombabácsi
    az avatar legalább valamilyen alacsony szinten látványos és közepes szinten érdekes látványvilágú volt, ellentétben az sw7-vel amiben minden rossz volt
  • Csacsis
    Nem értem a fanyalgókat. Az SW7-es igenis nagyon jól sikerült! 11/10!!!!!!!!!!
  • Wittgen
    Csak a több évtizedes univerzum és hájp vitte eddig, mivel sajna sem a sztori, sem a maga a film, nem volt egy hűha faktor. Persze a tavalyi mozis kínálat legjobbjai között van, viszont messze nem a legszórakoztatóbb alkotás volt. Remélem a folytatások jobbak lesznek.
  • anubys1984
    Annyira bemutatták már Kínában, hogy már le is vették műsorról. 125 millióval végzett, ami nem rossz eredmény, de helyi szinten ezzel az éves top10-ben sem lesz már benne. Úgyhogy marad a Titanic a második helyen.
  • Although
    Hihetetlen ez a csapat még 1980-ban is jobb filmet készített mint ez az új rész de ettől zseniális :)
    Edit: Oké az "első három részt" felejtsük el mert a szar a köbön kategória.
    Az új az már jó, elfogadható.

Utoljára szerkesztette: Although, 2016.02.22. 20:37:50
  • Although
    Jó lett, persze nekünk, akiknek ez a két ember legenda, és még páran, már csak azért is, mert újra láthattuk őket ebben az eposzban. És lehet ez az igazság. Nélkülük ez már nem olyan lesz.