32
  • Sequoyah
    #32
    Ez nem hit, hanem tenyek kerdese kerdese. Az egyik csoportnal pontosan megmagyarazhato hogy miert mukodhet. A masik csoportnal viszont pontosan megmagyarazhato, hogy miert NEM mukodhet.

    Es a lenyeg az a ketto kozotti eles hatar, hogy meglepoen keves olyan van, aminel kerdeses, hogy melyikhez is tartozik.
  • Archenemy
    #31
    Te is, bakker, gyorsan két részre osztod a konteókat, amikben hiszel, meg amikben nem. Az első csoportot gyorsan átnevezed "nem konteó, hanem valós összeesküvés"-re, aztán buzgón köpködöd azokat, akik máshol húzzák meg a határvonalat, hogy mi hihető meg hihetetlen. Lásd az első pár HSZ-edet.
    .
    Értem én, hogy vannak valószínűbb meg valószínűtlenebb konteók, de nincs egy éles határvonal sehol, hogy na eddig okosság, innen hülyeség. Kennedy-t meg a FED ölette meg, ezt mindenki tudja :D
  • Archenemy
    #30
    "A baj az, hogy itt a szó valódi értelmében vett összeesküvés szót összemosod a balfasz konteókkal. "
    .
    Nem, az a baj, hogy te mosod össze. A konteó nem azt jelenti, hogy "balfasz valószínűtlen hülyeség, amiben mágikus titkos világrendek is vannak", hanem "konspirációs teória". Egy összeesküvés feltételezése. Ebben nincs se ufó, se piramis, se gyíkember. Ezekkel a jelentésekkel te ruházod fel.
    .
    Pl. pár hónapja volt az a jelenet, hogy mikor valaki felvetette, hogy esetleg az ISIS is használhatja a menekülthullámot arra, hogy terroristákat csempésszen a nyugati államokba, akkor az önérzetes civiljogvédő reflexből azt mondta: "Ez egy konteó! Mindjárt az illuminátit is belekevered!".
    .
    Csak egy pár példa:
    Az ukrajnai felkelésben/lázadásban vajon benne volt a CIA keze? Vagy ez már brutális illumináti gyíkember konteó?
    Vajon David Kelly (akinek a tanulmánya jelentős hatással volt a döntéshozókra az iraki háború megindításában) magától, tök önkéntesen lett öngyilkos? Vagy ennek kétségbe vonása már paranoid téveszme, amit kezeltetni kéne?
    Vajon a Lusitania tényleg fegyvereket hordozott, vagy ez csak a német háborús propaganda/újnáci relativizálás?
    .
    Vedd már észre, hogy tök önkéntes és ötletszerű módon teszel különbséget a "balfasz konteók" meg a "valós összeesküvések" között, mert így nem kell azt gondolnod, hogy te olyan összeesküvésekben hiszel, amiket meg más gondol "balfasz konteónak".
    .
    Én rettenetesen károsnak tartom ezt a reflexszerű "ha összeesküvés-elmélet, akkor BIZTOS baromság" hozzáállást, amit terjesztesz.
  • Sequoyah
    #29
    A konteot a valodi osszeskuvestol eleg elesen el lehet kuloniteni, nagyon keves olyan konteo van ami bar baromsagnak latszodott, igaznak bizonyult.
    Egy valodi osszeeskuvesnel van realis inditek, es realisan megvalosithato egy olyan terv menten, ami nem verzik 1000 sebbol. Ezenkivul nincsen ra egy sokkal egyszerubb es logikusabb magyarazat, hogy miert ugy tortentek a dolgok ahogy.

    Pl a chemtrail ezert baromsag, mert a valodi inditek hianyzik (mit akarnanak igy elerni, es hol az eredmeny?), ezenkivul megvalosithatatlan mert azonnal lebuknanak vele. 1000-nyi beavatott kozul sokminden szivarogna, es a legkorbol is barki szamara kimutathato lenne. Ezzel szemben a kondenzcsik sima fizikai magyarazata sokkal egyszerubb es logikusabb.
    A Kennedy gyilkossag ezzel szemben mar valodi osszeeskuves. Van logikus celja (eltenni a CIA szamara kellemetlenkedo alakot), es nem igenyel semmifele tulzott konckacatos vilagszintu manipulaciot, csak 1 embert kell beavatni, aki elkoveti.

    A Zika-virus eseten is a kerdes hogy kinek szarmazik ebbol olyan merteku haszna, ami megeri mind a szenvedest, mind a kockazatot? Senkinek. Es itt is a hagyomanyos magyarazata teljesen logikus, ertheto es valoszinu. Miota az emberiseg tudja mi is az a "betegseg" azota ismert hogy a szunyogok szamtalan virust es fertozest terjesztenek. Ez is csak egy a sok kozul, semmiben nem ter el a malariatol, dengue laztol vagy sargalaztol.

  • molnibalage83
    #28
    A baj az, hogy itt a szó valódi értelmében vett összeesküvés szót összemosod a balfasz konteókkal. A Hitler elleni összeesküvés az valódi volt, ahogy számtalan politikai gyilkosság. De ezek nem balfasz konteók.

    Irakot meg valós félelemben rohanták le és nagyon mellélőttek. Hányszor kell még elmondani öcsém, hogy 1991 után Iraknak fel kellett volna számolnia az összes vegyifegyvert. Ehhez képest 1998-ban is találtak még ilyeneket és aztán ott tett kersztbe az ellenőröknek, ahol csak tudott. 2001-ben megtörtént az, amit addig legfeljebb könyvek lapjain képzeltek el. Utána nem kellett erős fantázia ahoz, hogy az ember elképzelje, hogy "mi van ha".

    Irak elvesztette a célbajuttató eszközeit elvben, de mivel Irak terrorszervezetekek adott már fegyert akkor innentől fogva csak egy léps az, hogy kivonást színlelve odaadja alinak, aki besétál vele a civilek közé.

    Lyukra futottak, nagyra.
  • Archenemy
    #27
    "A baj az, hogy egy konkrét politikai összeeskövésből világméretű fizikailag és technikailag lehetetlen NWO-s konteós marhaságba extrapolálás az elmeorvosi eset"
    .
    Nem, a gond az, hogy egyes molnibalagek azt sugallják, hogy minden, ami konteó, az hülyeség. Pedig számos konteó bizonyosodott már be. Nyilván nem a chemtrail-gyíkember szintűek, de politikai, alvilági szinteken lévők.
    .
    Csak bárki bármilyen politikai vagy alvilági konteót vázol fel, legyen az bármily valószínű (pl. hogy nem a vegyifegyverek miatti aggodalmukban rohanták le Irakot az amerikaiak), megjelenik egy molnibalage, és elkezdi huhogni, hogy "hőő akkor te a gyíkemberes chemtrailben is hiszel, hülyegyerek!!!"
    .
    Egy kivétel van, mikor egy ilyen molnibalage maga is hisz egy konteóban, csak ilyenkor a konteót gyorsan átnevezi "legvalószínűbb megoldássá" meg "fedősztrori mögötti eseményekké" meg ki tudja mivé, csak jaj, be ne kelljen látnia, hogy ő maga is konteóhívő.
  • molnibalage83
    #26
    Ez azt sem tudom, hogy kinek szólt.
  • gforce9
    #25
    Ismételten érvhiány.... Így a gyökerek nyilvánulnak meg. Ja és ehhez fényképet sem kell látni.
  • ElNano
    #24
    Ha már képről van szó, akkor önarcképekből nem szenved hiányt a FB profilod és hát mit mondjak... Kinézetre éppen mint egy elbaszott életű szélsőlibsi, aki a saját torz külseje miatt lett olyan, amilyen. Sajnállak haver, meg hát senki nem tehet arról hogy hogyan néz ki, de nagyon jellemző, hogy milyen külsejű emberekből áll az a díszes társaság, amihez feltételezhetően politikai értelemben is tartozol. Ezek a torzak gonosz kis csoportja, akik rosszul vannak mindentől, ami nem úgy van, ahogy ők kinézetükhöz hasonlóan torz módon képzelik és közben a sokféleség szépségéről motyognak. Tudom, hogy nem szép dolog valakit a külseje alapján támadni, de ez van, néha ki kell mondani az igazságot. Nálatok a külső mindent elárul. És rajtatok röhögnek mostanság a legtöbben, nem csak azon ahogy az élet megvert titeket ezzel a megjelenéssel... És így is van ez jól. :)

    Nem családtag véletlenül? :D


    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.23. 15:55:13
  • molnibalage83
    #23
    Én viszont hatással vagyok pár tízezer (talán van az százezer is) emberre,
    Hát, végülis ennyien lehet, hogy röhögnek rajtad...
  • molnibalage83
    #22
    Pontosan. A magát felsőbbrendűnek képzelő idióta tipikus esete. Van egy jópofa kép erről, de csak otthon van meg.
  • cylontoaster
    #21
    Csak egy kérdésem lenne: pontosan milyen szándékkal írtál ide?
    Meggyőzni nem akarsz senkit. Önmagadnak fényezed saját magad? Zseniális :D
    Hízelegj csak tovább, hátha egyszer elhiszed, de itt pont nem érdekel senkit, hogy ki vagy és mit csinálsz és mit gondolsz magadról :)
  • ElNano
    #20
    Jaj, hát ezek nagyon fájdalmas kijelentések voltak számomra mindenféle jött-ment senkitől, ó istenem, rendkívül megtörtem. :D

    Konkrétumot nem fogok mondani ez után sem, mint említettem, túl vagyok azon, hogy másokat győzködjek, teljesen ostoba véglényeknek inkább tanácsolnám a konzumidióta vegetatív létet az áldásos tudatlanságban lárvaszerű állapotában lubickolva. A fontos és szükséges információk elérhetők, lehívhatók, lehet utána menni a dolgoknak és egyenként mindent cáfolni. Megjegyzem: A valódi ráutaló tények cáfolata eddig még senkinek nem jött össze.

    Én viszont hatással vagyok pár tízezer (talán van az százezer is) emberre, hát ez meg egy olyan tény, amit el kell fogadni, ha tetszik, ha nem. És még fizetnek is érte, meglehetősen jól. Tehát ez a visszatükrözés az én esetemben nagyon nem talált, lehet, hogy nem véletlen mondtam, ugye? Persze ez csak marginális hatás, de mégis... Ti viszont nem vagytok hatással az égvilágon senkire - még ingyen sem. És ez így van jól. :) Nyahh, kellemes és az eddigihez hasonló tökéletes érdektelenséget kívánok a személyetek iránt továbbra is. Garantáltan meglesz - az egész életetekre. :) Erre tessék szépen berendezkedni.

    Ja, intelligenciaszint: Összehasonlítva a fogalmazási készségeinket, ez a kérdés is eldőlni látszik - nem a ti javatokra. (És még csak meg sem erőltettem magam...) :D Aadieu!
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.23. 13:15:12
  • cylontoaster
    #19
    És azért ne feledd: Továbbra sem vagy semmiféle hatással semmire, a valóság és a tények köszönik szépen, teljesen jól vannak

    Akár magadra is ismerhetnél :)
  • gforce9
    #18
    Eddig semmi konkrétumot nem mondtál, csak általánosságban beszéltél valamiféle magasabb intelligenciaszintről. Csak a gond ezzel az, hogy konkrétumok nélkül ez ponthogy a te intelligencia szintedet jellemzi.....
  • ElNano
    #17
    Ne mondjam, hogy te minek vagy tipikus példája. Nem állok le veled vitatkozni, ahhoz kéne egy megfelelően magas intelligenciaszint is a részedről, és már rég túl vagyok azon, hogy meg akarjam győzni a magadfajta korlátolt, a tényekkel szembenézni gyáva, történelemből tökéletes analfabétákat bármiről. Éld csak az egyszerű kis életedet oszt kalap-kabát, kit érdekel. Nem kell semmit levezetned, az ilyeneknek hiába magyaráz az ember, mintha egy amőbával akarná valaki a kvantummechanikát megértetni. És azért ne feledd: Továbbra sem vagy semmiféle hatással semmire, a valóság és a tények köszönik szépen, teljesen jól vannak. Na, további kellemes magatehetetlen frusztrálódást! :D
  • molnibalage83
    #16
    Tipikus példája vagy a konteós idiótáknak. Ebből a kommetből a te röhejes "logikáddal" mit vezessek le? Tudod, ahogy Virág elvtárs mondta, hogy kire és mit "bizonyít" eá...
  • ElNano
    #15
    Mindig jól szórakozok azokon, akik a tökéletes tájékozatlanságukat és ostobaságukat megpróbálják valami okoskodó, megmondó szereppel álcázni. :) Azt hiszik, a saját kisszerű, korlátolt gondolkodásuk mindenkire jellemező, így nem képesek nagyobb mintákat észrevenni és értelmezni, ennélfogva azt a történelmi tényszerűséget sem tudják elfogadni, hogy összeesküvések mindig is voltak. Ha pedig valaki arra sem veszi a fáradtságot, hogy meghatározó gondolkodók, politikusok, üzletemberek témába vágó számtalan kiszólását és elmefuttatását értelmezze, az persze, hogy olyanokat ír, mint te. De ez nem baj. Nem te határozod meg a valóságot, az arra és az emberekre való ráhatásod a nullával egyenlő. Tevékenységed így jobbára ártalmatlan. Ezért elnézően mosolygunk, virtuálisan megsimogatjuk a buksidat, aztán egy jelképes, atyai seggberúgás kíséretében megkérünk arra, hogy talán térj vissza a sarokba a kis játékaidhoz és ne ártsd bele a nagyok dolgába. :)
  • Sequoyah
    #14
    Eleg rosszul volt kiszamitva az a "jol kiszamitott" erdek:) Sajnos sehol sem latom azokat a korszakos zseniket, amiket egy ilyen komplex osszeeskuveselmelet igenyelne...
  • molnibalage83
    #13
    A baj az, hogy egy konkrét politikai összeeskövésből világméretű fizikailag és technikailag lehetetlen NWO-s konteós marhaságba extrapolálás az elmeorvosi eset. És sajnos döbbenetesen sokan hisznek ilyen ökörségekben... A Getrudis elleni politikai merényletből levezetni WTC és ezt vagy más egyéb marhaságot olyan röhejes, hogy arra szavak alig vannak...
  • VolJin
    #12
    Hát persze Vannak emberek, akiknek nincs jobb dolguk, mint kitenyészteni egy szúnyogot, ami nem szaporodóképes, de elterjeszt egy olyan vírust, amit más szúnyog is terjeszteni tudna, sőt az még szaporodik is. Mindezt azért, hogy csökkentsék az emberiség szaporodását. De az egész balul sült el, mert lett belőle 100 nyomingerfejű baba, az emberiség meg csak nem fogy az egésztől.

    De azért nagyon okos mindenki az sg-n, akik szerint ez a cikk csak dezinformáció, mert valójában ez tényleg egy gonosz összeesküvés, amit egy számítógép előtt ülő pattanásos zseni leplezett le úgy, hogy a híreket olvasva összerakta a gép előtt. És mekkora zseni ez az ember, mert se ökológiai, se orvosi diplomája nincs, nem is tanult kriminológiát, mert egy munkanélküli pék.
  • gforce9
    #11
    Igen csak a megvalósult összeesküvések egyszerűek, mint a faék. Simán átbaszni a jónépet anyagi vagy egyéb haszonért. Nem olyanok, hogy mutáljuk vírust meg ilyen marhaságok.
  • Akva
    #10
    Azért ha végigbiflázzuk a történelmet, sok volt az összeesküvés. Statisztikai alapon pedig még jóval több lehetett, ami nem lepleződött le.

    Ha figyeljük a hazai politikát, van azért itt összeesküvés bőven. Pl. nem hiszem, hogy puszta véletlenségből nyerték csupa fideszesek a trafikkoncessziót, most meg a földbirtokokat.

    Az USA sem naiv tévedésből támadt rá Irakra, hanem nagyon is jól kiszámított érdekből. Igaz, hogy aztán szar került a palacsintába, és a muzulmánok is összeesküdtek. Most aztán mindenki szopik. Kössz, USA!
  • TokraFan
    #9
    Mi abban az újdonság, hogy a hatalmon levők irányítják a tömeget, es azt nem szeretetből teszik? Ebből viszont nem következik, hogy MINDEN ami történik a világban, vagy amit nem értesz, az valamilyen maroknyi gonosz csoport titkos terveinek része!
  • gforce9
    #8
    A milliárdos érdekcsoportok, ha népirtani akarnának, akkor olcsóbb, hatékonyabb és célzottabb módszereket is találnának....... marhára nem kell mesterségesen mutált vírus vagy szúnyog hozzá, amit még célozni se lehet és kiszámítani sem a következményeit. Ezért baromságok az ilyen jellegű összeesküvés elméletek.
  • halgatyó
    #7
    Kétségtelen, hogy egyre újabb és újabb betegségek jelennek meg, amely jelenségnek csak egy része magyarázható az új, tökéletesebb diagnosztikával és vírusfelismeréssel.
    Kétségtelen, hogy VANNAK emberek, akik a saját hatalmuk és gazdagságuk érdekében bármire képesek.
    Ezek összefognak. Hogy miért? MERT ILYEN AZ EMBER! A 3 éves óvodás gyereke is összefognak néha. Akkor pont a világ leggazdagabbjai és legbefolyásosabbjai mondanák: ne fogjunk össze fiúk-lányok, mert akkor összeesküvés elméleteket fognak gyártani! A nagy büdös f..t.
    Az, hogy egyre több ember gondolja úgy, hogy a világban valami nagyon nincs rendben, egy BIZALMI VÁLSÁG egyik tünete. Az emberek egyre kevésbé bíznak azokban, akik irányítják az életüket, és ennek nagyonis nyomós okai vannak!
  • Gauge
    #6
    Ez is igaz lehet, de alapvetően mi az ami kizárja, h tényleg összeesküvésről van szó? Csak azért, mert valami nem tetszik, vagy hülyeségnek tűnik, attól még nem kizárandó....
  • Gauge
    #5
    Ez biztos? Vagy csak azért gondolod, mert te vagy képtelen azt elképzelni, h vannak mások, akkor képesek egyszeri több szinten is gondolkodni?
  • Archenemy
    #4
    Pl. a múltkor itt-a-piros játékot láttam az utcán. Odamentem, láttam, hogy elég bénán kever a keverő játékos. Előttem egy pasi háromszor is nyert, harmincezer forinttal gazdagabban távozott.
    Megpróbáltam én is. Érthetetlen módon ötször egymás után kikaptam, ötvenezer forintot veszítettem.

    Egy kollégám szerint a nyertes muksó beépített ember volt, a keverő játékos meg csalt. Én nem értem, miért kell ilyen bonyolult összeesküvés-elméleteket kitalálnia. Nyilvánvalóan a világ túl bonyolult neki ahhoz, hogy megértse, ezért van szüksége ilyen gondolati mankókra.

    Szerencsére én okos vagyok, és nem hiszek az ilyesmiben.
    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2016.02.20. 17:43:14
  • Skylake
    #3
    Minden összeesküvéselmélet közös jellemzője, hogy a nagyon komplex összefüggéseket érthetővé teszi azzal, hogy egy vagy két, bármilyen agyi szint mellett megérthető okra redukálja. A világ túlzottan és félelmetesen bonyolult, így kerülőúton pszichésen megérthetővé válik. "Némi' infotorzulás okán.
  • Sequoyah
    #2
    Barmi tortenik barhol es barmikor a vilagon, lesznek emberek akiknek az a kenyszeres kepzelgesuk tamad, hogy azt valakinek biztosan iranyitania kellett. Szerintuk olyan, hogy veletlen, vagy hogy egymastol fuggetlen esemenyek nem leteznek, minden mogott kell lennie egy James Bondi foellensegnek, zseninek.
    De ok mindezt most lelepleztek, ezert okosnak erezhetik magukat:)

    Persze van amikor beletrafalnak, dehat vak tyuk is talal szeget.
  • Pares
    #1
    Oszoljanak emberek, nincs itt semmi látnivaló, összeesküvések nem léteznek!