Denuvo-védelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"kell nekik akkor fizessék is meg, mivel abba idő, energia, munka, pénz került befektetésre, akkor az már féj. Jajj, de fáj. Ilyeneknek nem adnék fizetést, mert minek... Szerintük ingyen is lehet melózni, forgalmazni stb."

Olyan vicces, mikor ezt írjátok... mintha ti sose töltöttetek volna le semmit, soha 😊
Ennyire álszenteskedni nem kellene...
Utoljára szerkesztette: Anonymus11234, 2016.10.25. 14:47:32
darkSectorxxx
Demok vannak. Ha nincsenek, akkor azt nem szabad megvenni, ha biztosra szeretnél menni. 😊

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Bocs, de pont ez a baj, sehol nem szabályszerűen folyik semmi és ez vált mindenkinek tök természetessé.

Mikor meg csodálkozunk, hogy egymás ellen az emberek miket csinálnak, sok boltba átvernek, akkor mindenki panaszkodik, hogy miaz hogy eladnak neked használt terméket, meg stb, azt akkor hirtelen mindenki kéri vissza a pénzt, fogyasztóvédelem, stb.

Szóval, nem. Nagyon nem ez a helyes, nem is életszerű. Csak akik warezolnak, azok hiszik azt, hogy ez a természetes.
Majd ha egyszer ti csináltok valamit és nyúlják le, akkor majd más lesz az elgondolás. 😊

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

MarkBlade
Olvasd légyszíves el amit írtam. Az írásom a szabályozásról és a demozásról szól amivel törvényesen lehetne tenni a warez ellen. A jelenlegi rendszer egy rendőrállamnak megfelelő ahol semmi jogod nincs. Ha ezt nem látod be önként hajtod a fejed a nyaktiló alá. Nekem elég sok eredeti játékom van. De nem rólam van szó. Igen biztos van az a kategória akiről te írsz. Ahogy mindig is lesznek bűnözök is. De lehetne csökkenteni ezeket. De nem így..
yesname
Viszont ahogy oroszoknál is, úgy máshol is figyelembe vehetnék a helyi gazdasági viszonyokat és aszerint regionálisan árazhatnák be a játékokat.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Amiga
"Ez persze extrém példa de /pl a Batman egyes játékosoknál hasonló probléma volt a szaggatás ami nem mindenkinél ött ki, de valakinek most is van/ mit tudsz tenni? Semmit.. "

Nem értelek. A Batman-nél pont ott volt a steam refund lehetősége...

Szoftverfejlesztésnél soha nem is lesz olyan szigorú szabályozás, mint amiről te beszélsz, mert a fejlesztők a hardverhez képest mindig le vannak maradva valamennyire és szándékosan szét lehetne trollkodni az ipart. Ezért vannak ott a tesztek, streamek, fórumok, miegymás. Ma már nevetve megismerhetsz egy játékot. Konzolon az azonos hardver miatt nincs kockázat, PC-n pedig mindig is lesz, mert boldog-boldogtalan azt épít, amit akar, soha nem lesz cég, ami képs lenne mindent kitesztelni. A Batman amúgy rossz példa, mert ott maguk a portolók verték át a Warner-t, senkinek nem volt érdeke (a kiadónak és a Rocksteady-nak sem), hogy az így jelenjen meg. De a refund akkor is ott volt.

A legtöbben szívesen szenvednek az ingyenes tört játékért, sokan inkább egész nap a netet túrják egy crackért, semhogy megvegyék akár csak 5 euróért is. Gondolom nem kell postok százait idéznem innen az sg-ről ennek az állításnak az igazolásáért. :-D

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

yesname
Pontosan ezekkel dobálóznak azok, akik amúgy sem fizetnének semmiért ha nem muszáj. Akkor sem, ha jó a játék. Ha hozzá lehet jutni ingyen is, akkor minek? Csak kényszerből adnak ki pénz valamiért. Játéknál maradva pl. ha csak online megy. Ha pedig igyekeznek valahogy rákényszeríteni őket, hogy ha valami kell nekik akkor fizessék is meg, mivel abba idő, energia, munka, pénz került befektetésre, akkor az már féj. Jajj, de fáj. Ilyeneknek nem adnék fizetést, mert minek... Szerintük ingyen is lehet melózni, forgalmazni stb.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2016.10.25. 14:16:54

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

MarkBlade
És ezért írtam hogy törvényi szabályozás kellene rá! Értem amit írtok és nem mondom hogy nincs igazatok. Ha mindenhol törvényesen folynának a dolgok akkor egy Star Trek világban élnénk. De mivel ez nem így működik, legyetek ti is reálisabbak. Ha felpofoz valaki akkor nem feltétlen úgy kezded hogy egy pillanat és hívod a rend őreit. Hanem visszavágsz. Jó esetben persze 😊
Jelenleg a szellemi tulajdont elég lazán kezelik. Pl más a szabályozás ha veszel egy játék dvdt és más ha egy digitálist. Igen megvárhatod a teszteket amik vagy hazudnak vagy nem. Pl kocsi piac a volkswagen diesel botrány.. csak ott vannak érdekek és nagyobb közösség ami vissza tud ütni. Tegyük fel veszel egy játékot a 3. órában kiderül hogy crashel és nincs tovább mit teszel? Ez persze extrém példa de /pl a Batman egyes játékosoknál hasonló probléma volt a szaggatás ami nem mindenkinél ött ki, de valakinek most is van/ mit tudsz tenni? Semmit.. Ha a cég úgy dönt kompenzál az az ő dolga.. Nincs szabály rá. Nincs biztosíték. nincs semmi a kezedben. Max a jó híre a cégnek de az vagy érdekli vagy nem. A warez versenypiacot teremtett. Mert ha jó a játék inkább megveszi az ember nem szenved. De ki lehetne kerülni ha ismét elkezdenének demokat gyártani. De nem akarnak.. plusz pénz igen.. kiderülne hogy szar a játék és nem vennék.. igen.. 😊 Üzlet.. igen.
darkSectorxxx
Sajna minden így működik, a játékok ilyenek, a warez illegális, tilos, szellemi illetve tárgyi jogok sértése, pénzbeni károkozás. Stb.

Bármiről beszélhetünk, a warez soha nem jogos, semilyen esetben. Max nem vásárol valaki. 😊

És amiga mondja ki a lényeget, amit sokan nem tudnak!
És ez végett nem értik miért nem engedik pl a Microsoft-nál a store-ban hogy hozzáférj a fájlokhoz, bütyköld őket.
"Ha te szoftvert veszel, akkor nem a szoftver kerül a birtokodba, hanem kizárólag a használat lehetősége."
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.10.25. 13:55:32

Amiga
"ha te veszel egy terméket műszaki cikket, dvdt, kocsit van rá garancia"

Ha te szoftvert veszel, akkor nem a szoftver kerül a birtokodba, hanem kizárólag a használat lehetősége. Steam-en visszaadhatod két óra használaton belül (refund), konzolokon pedig megnézheted a streameket, mert nálad is pont úgy fog futni.

Ehhez képest ugye konzolon - szigorúan csak a minőségbiztosítás jegyében - boldog/boldogtalan csippeltette ki a gépét a vásárlás napján.

A torrent semmiképpen sem szürke fátyol, hanem illegális a tört játékok telepítése és kész. LOL, a "szükséges rossz", ez a legjobb, amit eddig hallottam. :-D

A "szürke fátyol" miatt tartunk a Denuvo-nál, illetve annál, hogy a kiadók nagyon keményen kezdtek védekezni. A mai játékok többsége nem hajlandó már offline futni, vagy ha mégis, megbüntet azért, hogy nem vagy online. A teljes játékipar tolódik arra, hogy még a single player játékok is mmo-ként viselkedjenek, csak hogy ne lehessen törni.

A steam refund már szerintem elég jó PC-n, amúgy én Androidon is azonnal visszakaptam a pénzem, amikor egy játékot megvettem, kipróbáltam, aztán letöröltem a telóról. Jöhetne egy egységes refund konzolon is (amúgy már kaptam vissza pénzt boxos vásárlás után), de addig, mit mondjak, ésszel kell vásárolni.

MarkBlade
Most tartós fogyasztási termékről beszélünk vagy sütikről? Mert nem ugyanaz a kettő. Bár a Steam szerint igen de ez más kérdés. Az ha te veszel egy terméket műszaki cikket, dvdt, kocsit van rá garancia. Sőt ha nem tetszik x napon belül vissza is adhatod jó esetben. Van arra is példa ha már az éttermet hoztad fel hogy ha nem azt a kaját hozzák olyan minőségben amiben kérted hoznak másikat bár ez bátor tett ha nem 5*nál teszed. De a lényeg az hogy a játékokra nincsen jogi szabályozás és ez baj. Mindegyik a saját belső szabályzatát tekinti és azok abszolute érthető módon nem felhasználóbarátok. Erre nyújtott amolyan szürke fátylat a torrent. Ez nem jó! Mert a célnak nem ennek kellene lennie de amolyan szükséges rossz mint az is hogy pénzt adsz a műtétre várva az orvosnak. De amikor már elvárás az gáz... Most kb ez a szint van. Azt mondja a doki hogy 50k de lehet meg is halsz.. 😊
Én úgy vagyok ezzel, hogy aki torrentezik, az tegye nyugodtan, de ne próbáljon bemagyarázni ilyen hülyeségeket, meg semmit, hanem inkább maradjon csendben és csinálja sunyiban.
Utoljára szerkesztette: Anonymus11234, 2016.10.25. 12:27:44
darkSectorxxx
Egyetértek.
Ez ugyanaz, vagy megvárod míg írnak az étteremről, vagy ismerősök tesztelik és megy a híre.

Az előrendelés egy bátor dolog, egyfajta bizalom, ajándékok ezért vannak, mert az előrendeléssel vállalod hogy előre bizalmat szavazz.

Ez van. Torrent-re ettől még nincs kifogás. 😊 Nem is lesz.

darkSectorxxx
Megvárod míg jönnek róla tesztek. 😊

Amiga
Ha bemész egy étterembe, nem tudod tesztelni az ételt rendelés előtt.
Ha bemész egy moziba, nem tudod tesztelni a filmet a megnézés előtt.
Ha veszel egy lakást, nem tudsz előbb beköltözni pár hétre, hogy kipróbáld.
Ha bemész a boltba, általában semmiből nem kapsz kóstolót, telepakolhatod a kosaradat, de akkor is csak a pénztár után kóstolod meg a péksütit és a joghurtot.

Azt sem mondta senki, hogy mindent a megjelenés napján meg kell venni, bőven van idő megvárni a teszteket, a stream-eket, bármit.

A videó fájdalmasan egyszerűen megfogalmazza a torrent előnyét:

INGYEN VAN.

Minden más "érv" a torrent mellet csak bullshit a kérdésben, lásd első bekezdés.

Denuvora visszatérve: eddig a kalózok álltak nyerésre, most a kiadóknál van az előny. Ahogy egyre jobbak lesznek a titkosítási módszerek, úgy lesz egyre nehezebb a kalózkodás, de feltörhetetlen rendszer nincs, amíg minden csak 0-ákból és 1-esekből áll😊
Inkább a probléma gyökerét, a szabadalmi rendszert kellene átvariálni, de amíg azt nem teszik meg, addig: harc😊
Én ezt a problámát megoldottam: youtube végigjátszás. Egy 3-4 órás stream alapján el tudod dönteni szerintem.
MarkBlade
Nekem a Denuvo egy problémát takar.. Nem tudom letesztelni a játékot vétel előtt. És ez a nagy baj. Egymás után adják ki a szarnál még szarabb játékokat. Nincs optimalizálva.. crashel.. tele buggal vagy csak egyszerűen semmi értelme a játéknak. Teleszórják a netet reklámmal felpörgetik az embert hogy hű de jó. És egyszerűen nem lehet kipróbálni. Most lehet jönni a steam 2 órás visszafizetéssel de az édeskevés. Ez a probléma. Vannak játékok amik jók de mi alapján döntse el az ember? Én ami érdekelt megvettem de most már necces a sok pénznyelő 1000 dlc és EA access játékok mellett.
darkSectorxxx
Egyrészt, a vitát akartad, a többiek kaptak az alkalmon.
Másrészt, a másolásvédelmek nem basznak szét semmit, ami hivatalos, ellenőrzött.

Amit szétbasz, az nem legális, hiszen a védelem pont erre van.
Magánszemélyek készítenek modokat?
Az egyelőre még illegális, hiszen engedély nélkül módosítják a játék fájlokat, ami le van védve. Szellemi tulajdon.

A videóval meg 1 baj van.
Olyan nincs hogy okod legyen torrentezni. Ilyen nem létezik. Ha valaki torrentezik, az azért torrentezik, mert ő akar és ingyenélő.

Lehet bármit magyarázni youtube-on, az max önigazolás. Semmi több. 😊
Bicskanyitogató, ha valaki még erre büszke is, vagy másokat próbál erre irányultan befolyásolni. 😊

Amiga
Bocsesz, de nem a Denuvo, hanem a kalózok *szták szét, ha már itt tartunk.

A Denuvo csak egy válasz egy létező jelenségre.

Természetesen TUDOM, hogy mindenki minden játékot teljes áron vett meg és csak a demózás miatt töltötte le a törést. Ezzel tisztában vagyok. Mondták is a Crytek-nél is, hogy büszkék rá, hogy a Crysis 3 lett a letöltési rekorder a torrent site-okon.

Én nagyon büszke vagyok azokra az ismerőseimre, akik százával töltötték le a játékokat torrentről, és néha vettek egy-egy játékot a steam summer sale-n is. És örülök, hogy terjesztik a kultúrát is ("megérdemlem, jogom van kipróbálni, elvből nem veszek semmit teljes áron, nem támogatom a mocskos kiadókat", stb.).

Hát igen, gonosz-gonosz Denuvo.

Mondjuk az se világos hogy került elő a mod téma.
Azt a mindenit, bedobtam egy videót mert egy ideje nincs normális hsz. Azt hittem értelmes vitát lehet vele itt generálni de nem. 😄 Van olyan pontja amivel egyet értek és van amivel nincs de nem látom értelmét ezt megvitatni ezen a "szinten". 😊 A Modok "szétbaszásához" elég maga a kiadó/fejlesztő...
Utoljára szerkesztette: Lokker, 2016.10.25. 08:48:40
Bandicoot
Taníts még mester. És mi van a modok teljes hiányával amik sokszor tökéletesítik a játékot de a denuvo ezt szétb*ssza??

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sokadszorra bizonyítja, hogy mekkora kretén a csávó. A sok hülye meg csak bólogat és tapsol neki, azt 5 perc múlva megy és torrentezik tovább..

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Köszönjük az eszmefuttatásodat,de ez nem ide való téma.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

A másolásvédelmek miatt érted? Mert ez a denuvo is csak a 'day 1' játékfüggőknek probléma. Itt is sokan azért hisztiztek mert nem tudtak ingyen játszani megjelenés napján vagy már előtte (civ6) a kiszemelt játékkal.

Az meg hogy valami a dlc-kel lesz teljes tényleg szánalmas de manapság már 1 év után goty kiadásban fillérekért megkapod az egészet valamilyen leárazás keretében. A bevételek nem csökkentek így nincs ami gátat szabjon ennek a formának mert "működik" így is a rendszer.
jujj, és tényleg. kösz h segítettél az olvasásban XD
grebber
Olvasd már hogy mire válaszolt! Watch Dogs 2...

Next PC upgrade: 2022

mi szar? bf1?
Bandicoot
Valahogy le kell nyomni a szemetet az emberek torkán....

Myselor
még jó hogy egy rakás szar xd
NEOreg3
azt nem akartam megemlíteni, egyértelmű volt, hogy az lesz

de akkor már, hogy teljes legyen a kép a Battlefield 1 is denuvós, nagy meglepetésre, az új Fifa mellett
Utoljára szerkesztette: NEOreg3, 2016.10.19. 18:28:53

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

grebber
Primal után várható volt. Maxolni akarják a bevételeket ennyi.

Next PC upgrade: 2022

Rayden02
A Watchdogs 2 is Denuvos lesz..
Utoljára szerkesztette: Rayden02, 2016.10.19. 18:13:17

AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition

szabii98
az FM drm-je alapból mindig szopatós volt és hónapokig tellett feltörni 2012 óta, nem? 😄

I met God. She's black

NEOreg3
Football Manager 2017-tel se fogunk jó darabig ingyen játszani (Denuvo)

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Jim Morrison
Majd mikor a google ráereszti a mesterseges intelligenciat...😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Rayden02
Szerintem még megéljük a Day1 Denuvos töréseket is, "mark my word" <#idiota>

AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Bandicoot
Phaztmek!... Fogod magad, befizetsz Originen 1200 forintot az EA Access-re és 1 hónapon keresztül tolod mint az ökröt....

Adott időn belül van csak az a 10 óra. Általában 1 hétig aktív.
Peetboy
Épp ez az, hogy nem lehet már vele játszani. Hiába csak 1 órát játszottam. Azt írja kéri a Product Code-ot. Meg találtam kód generátort a neten, de szerintem az vírus. Ezért nem telepítettem fel.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

NEOreg3
inkább vedd meg, ha annyira érdekel, mert a következő NFS megjelenéséig se lesz feltörve, ebben biztos lehetsz

Kongy
Semmi nem lesz 😄 Ki kellett volna használni azt a 10 óra játékidőt 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Jim Morrison
most akkor játszhatsz még vele 9 órát. Utána meg kell venni.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Peetboy
Net nélkül nem is megy? Pedig meg tudják csinálni. Csak idő kérdése.
Én viszont csak 1 órát játszottam vele a 10 óra próbából. Most akkor mi lesz?

NEOreg3
azt valószínűleg sosem fogják feltörni, csakis online játszható

Peetboy
Sziasztok!

A Need For Speed 2015 -öt feltörték? Van hozzá Crack?

Volt single-je.