4081
 • trabantos82
  #4081
  Hát.. gondolom nem ez a Goldberg lehet.: videó


 • NEOreg3
  #4080
  Crysis.Remastered.REAL.CRACKFIX-CPY

  na előbb utóbb csak összejön nekik
 • totyak
  #4079
  Egy eredeti GTA V és gyári Rockstar Launcher mennyire tolerálja, ha felteszem a tört RDR 2-t, van valakinek tapasztalata?
 • Danecay
  #4078
  Plusz még valami Digital.AI-t vagy mit emlegetnek az nfo fájlban.
 • ntex
  #4077
  Elvileg állandó netkapcsolat kell neki.
 • lwb
  #4076
  Akkor nem tudom mi, amivel védték. Valami védelem biztos volt rajta, mert nem mai játék és mostanra sikerült feltörni.
 • Danecay
  #4075
  A RDR2 tudomásom szerint nem is Denuvo-s cím.
 • lwb
  #4074
  Asszem safe to say hogy a denuvo elesett. Naponta pörögnek be nagyobbnál nagyobb címek. Mondjuk speciel vagy mind már megvan vagy nem érdekel egyik sem, de ettől még szép teljesítmény.
 • Kongy
  #4073


  Mi van itt? Korábban jött a Karácsony.
 • Danecay
  #4072
  Nos ha minden igaz ő csinálta a Social Club emulátort és a Game launchert, a cracket magát pedig ez az EMPRESS csinálta, akiről már a
  #3992 -ben is esett szó.
  Nos lehet hamarabb kellett vona megvennem a játékot és akkor hamarabb lett volna törés is, mert egy bő hete, hogy megvettem
 • drop
  #4071
  igen ö csinálta a steam emut
 • JonasSandor
  #4070
  Azt a büdös kuva ez igen nem semmi.
 • Palinko
  #4069
  Ez váratlan volt, ki lehet az a Goldberg? Hallott eddig róla valaki?
 • ReszegKoldus
  #4068
  Red.Dead.Redemption.2-EMPRESS+Mr_Goldberg
 • drop
  #4067
  Crysis.Remastered.CRACKFIX-CPY
 • Kongy
  #4066
  Letöltöttem, el sem indul, de ahogy láttam hozzászólásokban, másnak sem. :D Mindegy, annyira nem töröm magam, mert 2007 környékén rongyosra játszottam a gamet.
 • Danecay
  #4065
  Ha egy gépezet beindul
 • NEOreg3
  #4064
  Crysis.Remastered-CPY
 • Palinko
  #4063
  A micro egy rakat céget megvett és évek óta az megy hogy na majd most na majd most, de a realitás az hogy még jövőre sincs bejelentve valami igazán ütős cím tőlük... A TES meg... 2018 ban bemutattak egy trailert amit már akkor lefikáztunk hogy ez kb egy terrain generátorral 1-2 nap alatt létrehozott valami, aztán tavaly semmi, idén semmi, jövőre a fene tudja, de igazából jövőre már 10 éves lesz a skyrim legszebb ideje lenne már kiizzadni magukból a folytatást. Viszont nem úgy néz ki hogy jövőre mondjuk bemutattak volna egy két várost, idén az első küldit és akkor gondoljuk hogy oké ez jövőre kiadásra kerül. Könnyen lehet hogy azóta nem is olyan sokat haladtak bár lehet hülyeséget beszélek mert a híreket annyira nem követtem.
 • trabantos82
  #4062
  Engem nagyon érdekel milyenek lesznek majd az új Bethesda címek, mert így hogy megvette őket a Micro lehet jobb irányba lesznek terelve a fejlesztések, illetve még több pénz lesz egy egy projektre, stb. Leginkább az új Fallout-ra leszek kiváncsi, de arról még semmi hír sajnos. Az új TES részt már fejlesztik jó ideje tudtommal.
 • Ironman2
  #4061
  Hamar megadta magát a Denuvo-Gamestar cikk
 • Palinko
  #4060
  Ezért is soroltam a warez kategóriába :) Mert a GTA 5 re is pár hét után azért jött witcherre meg megjelenéskor.
 • Ironman2
  #4059
  Witcheren nem volt védelem
 • Palinko
  #4058
  Igen szerintem itt senki nincs a warezesek ellen, mindenkinek megvannak az okai ha arra szorul és ez neki sem egy kellemes állapot szóval szerintem senki nem fikázta őket. Max azokkal van baj akiknek semmiség lenne megvenni a játékot mégis letöltik mert az meg ingyenes és ezt még hangoztatják is, őket szokták esetleg betalálni.

  Mint ahogy a crackereket is bűnözőzzük de azért mindenki érzi hogy ez ilyen Robin Hood dolog hogy tövénytelen de azért nem olyan mintha gyilkosok, erőszaktevők stb lennének. Azért a kevés kevesebb enyhébb bűntett van kb mintha nem csatolnád be az övet autóban azzal sem ártasz tulajdonképpen magadon kívül másnak. Kétlem hogy valóban azon múlna pár stúdiónál hogy felvegyenek-e még 50 embert de nem tudnak mert warezolták páran a játékukat akik amúgy megvették volna. Viszont semmi nem változtat azon hogy tényleg bűnözők a crackerek jogilag, érzelmileg meg eldöntheti mindenki magának. Az sokat segítene ha pontosan ki lehetne számolni a gazdasági károkozást, de ahhoz sajna párhuzamos valóságok kellenének egyiken lenne törés a másikon meg nem és akkor látnánk hogy mennyivel többen veszik meg.

  Jelenleg csak ilyen címek nem törtek mint a Diablo 3 meg Red Dead 2 de ezek nem igazán reprezentatívak, mert nem menne el egy átlag játékból 30 millió amiknek nincs ekkora kultusza. Cserébe a witcher meg a gta is tört egyik 50 másik 130 millió eladással de utóbbinál nyilván az online része miatt. Szóval akárhogy nézek akármilyen számot továbbra sem látszik alapjában rajta hogy az eladás a warezzel összefüggne, cserébe a népszerűséggel, hypeal és a játék minőségével viszont összefügg. Bár teljes képet csak pontos grafikonok birtokában tudnánk, pl a Dragon Age Inquisition eladásai természetellenesen zuhantak be a törés megjelenésével vagy sem meg ilyenekre értem.
 • Ironman2
  #4057
  Adtatok nekem olvasnivalót rendesen! Szépen pörög a topik.

  szerk:sokáig én is a warezra voltam kényszerülve,de most hála istennek hogy a szakmunkásbér jobb lett,és azért jól keresek,már megengedhetem magamnak a játékok megvásárlását,igy egy kivétellel az összes játék eredeti nekem (a Doom-ot nem vettem meg,de nem is annyira izgat,csak kipróbáltam azt,de uninstall lesz)
  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2020.10.19. 09:11:18
 • wedge31
  #4056
  Folyamatosan állást foglalsz és a szerintem rossz oldalon teszed le voksod.
  A törvény nem vita tárgya szerintem ezt be kell látnod az erkölcs az egy egészen más téma ne keverjük ide.
  A két fél létezik vannak kiadók és vannak crackerek nem értem mi nem világos ezen és köztük konfliktus van, ha ez a szó jobban tetszik mint a háború, de az is jó amit palinko mond, hogy érdekellentét.

  " És azzal jössz nekem hogy nem fekete-fehér " én pont az ellenkezöjét írtam a crackerek kérdésében egyértelmü a helyzet ök bünözök és pont, itt nics szürke zóna.
  A videó játékok luxus cikk mint a csoki, cigi,alkohol, stb ezen megint nem értem, hogy mi nem világos, föleg ott ahol szegénység van ahol még a zsíros kenyér is luxus.
  Ez a legyen mindenki egyenlö dolog nem müködik, kiprobáltuk mi is ugy hivták, hogy komunizmus és ez nálam megint fekete-fehér, de ezen a ponton természetesen már bejátszik a politikai beállitotság is.

  Az utolsó bekezdést meg nem tudom hova tenni ha magán életben beszélnél velem ilyen hangot mint a sráccal pusztán csak azért mert nem értesz egyet valszeg vagy pofán vágnálak vagy ott hagynálak a fenébe a bevitt alkohol menyiség függvényébben.
  Nem tudom milyen körökben mozogsz de ha valaki értelmesen mond valamit arra bármekkora hülyeségnek is tartja az ember nem szokott így kikelni magából mint amit itt levágsz, kivéve ha mondjuk tagadja a holokausztot vagy valami hasonlóan komoly támában beszél hülyeséget de az, hogy szerinte háború van a két fél között szerinted meg nem az nálam nem ez a ketegoria.

  Az alapkérdéshez visszatérve itt mi csak találgatunk miért ilyen űtemben jönnek a törések, biztosat csak a benfentesek tudnának mondani elméleteket viszont lehet gyártani nincs abban semmi rossz, szvsz.
 • Palinko
  #4055
  Létezik két ellenérdekelt fél, ez miatt nem kell gittegyletet alapítaniuk, meg szervezetten működniük, nyilván egyik stúdió sem fog abba a csapatba állni hogy ingyen adja a játékait (nyilván freemium dolgok pl skin mentesen) míg a crackerek is segítik egymást elég a P2P törés scenebe kerülésére gondolni és ki tudja még milyen infókkal segítik egymást olyan helyeken ahol nem látunk be. Egy cracker sem fogja azt mondani hogy na ezután inkább azon dolgozok hogy még nehezebb legyen törni a játékokat, max akkor mondhatja ha felet vált és felveszik a Denuvohoz, akkor meg már a térfél másik oldalán van, tehát ebből is látszik hogy két jól körülhatárolható térfél van egy éles választékkal és ez miatt beszélhetünk érdekellentétekről, szembenállásról, vagy úgynevezett harcról. Szavakon lovaglásnak érzem ezt.

  Teljesen mindegy hányszor írod le a nem állásfoglalást azért az magáért beszél hogy eddig 2 emberből 2 érezte úgy hogy valamennyire a stúdiók ellen beszélsz. Már maga az ennyire szubjektív narratíva egy állásfoglalás. Nézd csak meg most is hogy írtad le, persze bűnözés a crackerkedés és aztán 6 sorban hogy a csúnya mobiljáték gyártók. Nyilván nem szép dolog az se, csukják is be azokat a cégeket akik ilyeneket csináltak de egyáltalán kontextuson kívüli berángatásnak érzem, hogy jó ezek se jófiúk de itt van még egy nagyobb szarházi stúdió nézzétek. Ilyenek után nem kéne meglepődni hogy inkább cracker párti besorolást kaptál és ez még egy nagyon enyhe példa volt az előbbi hozzászólásban elkövetett relativizálásokhoz képest....

  A crackerek jogi szempontból rosszak kész, ez fekete és fehér, a jog ilyen még akkor is ha nem követi az erkölcsöt sajnos nagyon sokszor. Ez nem vita tárgya hogy melyik oldalon szerepelnek a crackerek, akkor is rosszak lesznek ha holnap az EA igazgatója lemészárol 10 embert, és megnyúz 3 kiscicát, mert a jog nem arról szól hogy na egymáshoz képest méregessük a dolgokat és akkor csak a nagyobb rosszat büntessük meg. Bár szerintem is elharapódzott a szerzői jog és túl nagy iparág él meg ebből, de nem igazán a játékeladásoknál aggályos ez... Sokkal inkább a neten terjesztett képeknél, pl autó formatervénél amihez még csak hasonlót sem készíthetsz játékban licensz nélkül stb. Az hogy szeretnének pénzt a filmjükért, játékukért a kiadók nem igazán megkövezendő szerintem.

  A luxuscikk fogalmát mindenki máshol húzza meg és ebbe nem kéne belemenni, de még a legmegengedőbb besorolások szerint is luxuscikk a szórakozás, mindig is az volt. Nem beszélve arról ha a töredéke a jövedelme akkor napi megélhetési gondjai vannak sajnos és nem igazán a több száz dolláros hardwareken gondolkozik amik egyébként is jellemzően extrán túlárazottak minden fejlődő térségben. Max egy régi mobilon szórakozik, de tegyük fel hogy jó gépe van, szerintem senki nem ítéli el azért mert warezol, mindannyian warezoltunk már valamit, de van különbség aközött hogy úgy teszed hogy tudod hogy nem helyes de nincs rá pénzed, nem vagy még benne biztos stb stb, vagy úgy fogod fel hogy hát neked ez jár mert oda születtél. Mert meg lehet ezt fordítani ha nekünk meg kell venni mert ide születtünk akkor neki miért "jár" mert máshova született? Nyilván a kiadók zsebe ugyanúgy nem telik bármilyen felfogásban is töltjük le, de azért legalább egyiknél értjük mi folyik és ha megtehetjük változtatunk ezen a szokásunkon a másik példa meg tiszta szerecsen mozsdatás.

 • Ssenkradlive
  #4054
  Maximálisan nem érted amit mondok, ne haragudj.Azt gondoltam hogy felhozod hogy két "félről" írok következetesen, de ez nem analógia, hanem a mondanivalóm egyszerűsítése.
  Arról a két "félről" beszélek, ami jarlaxxe, és ezek szerint szerinted is létezik, pedig valójában nem...
  Direkt kétszer leírtam hogy NEM állást foglalok, az egy másik vita.
  Meggyőződéseddel ellentétben amiből látszik hogy nem értetted amit írok, abszolute nem vagyok "cracker" párti, nem is értem hogyan vontad le ezt a következtetést. Természetesen bűncselekmény amit elkövetnek, mint ahogyan az is, amit a játékgyártó cégek "elkövetnek" mondjuk mobiljáték fronton, ahol az európában pl. betiltott/jelentősen korlátozott szerencsejáték ellenére játéknak álcázott "félkarú rablókat" üzemeltetnek kikerülve nem csak etikai korlátozásokat minthogy pl.18-év alattiak is simán elérhetik, de adózási törvényeket is...
  Vagy olvastál már végig egy EULA-t mielőtt megnyomtad a "beleegyezem" gombot ?
  Nemrég jelent meg cikk arról hogy ilyenre szakosodott jogi cégek hamarosan próbapereket fognak indítani mert igen jó üzletet látnak benne ugyanis a legfinomabban szólva is "aggályosak" jogi szempontból...
  És azzal jössz nekem hogy nem fekete-fehér a helyzet, de a "crackerek" a rosszak...
  A "Fairlight, Razor 1911" hogy az istenbe ne nyugaton jelentek volna meg először, amikor a technológiai eszközök, feltételek ott terjedtek el először tömegesen ?
  Nem azt írtam le hogy jött létre a warez, hanem hogy mitől vált általános jelenséggé a világban...
  Azt ki dönti el hogy, mi számít a társadalmunkban "luxuscikknek", és jogos kulturális igénynek ? Még egyszer kérdem, egy mai fiatalnak máshol a világban aki azonos tudással, munkaerővel rendelkezik mint te, de a jövedelme a töredéke a tiédnek pusztán azért mert egy másik helyen született, de pont a globalizált világháló miatt ugyan azok az ingerek érik ( reklámok, bemutatók, "gameshow-k" stb..) mennyire számít szerinted etikusnak hogy warezol ?
  Már megint nem állást foglalok, csak rávilágítok mennyire nem fekete-fehér ez, meg hogy miért vált jelenséggé.
  Azt meg mégegyszer elmondom : Értem én hogy elnondod megint hogy nem szabad csúnyán beszélni a másikkal meg sértegetni, de te meg azt értsd meg hogy én meg azt gondolom, felelősséget kell vállalni az általunk leírtakért, és nem megsértődni "ártatlan mimózaként" majd ignorálni és elfutni akkor sem ha mondjuk a kritika kemény. Mert ha tudjuk hogy igazunk van, akkor felvesszük a kesztyűt, a többség meg véleményez...
  Ez a vita amiről én irok, amiről meg te az a konformizmus,konfliktus kerülés hogy jaj csak vita ne legyen, nehogy valakit megsértsünk...
  Nalam meg az "nem pálya" hogy minden " viráglelkű wikipédia professzor" osztja az észt kontroll nélkül minden fórumon, mert inkább végighallgatja mindenkia hülyeségeit a konfliktust kerülve...
  És nem, nálam sincs a " bölcsek köve" nem érzem úgy hogy több vagy okosabb lennék jarlaxxe-nál egy centivel sem, de igen is van hogy a vélemenyek markánsan különböznek, és ennek igenis markánsan hangot lehet adni, mert ez is a vitakultúra része. Es akkor nem bepukkadva elvonulni kell, hanem megvédeni az igazunk, és akkor esetleg mondjuk tanulságos vita lesz belőle másoknak is, még ha az álláspontok nem is közelednek, és nem felesleges " fingreszelés"... ;)
 • Ssenkradlive
  #4053
  Maximálisan nem érted amit mondok, ne haragudj.Azt gondoltam hogy felhozod hogy két "félről" írok következetesen, de ez nem analógia, hanem a mondanivalóm egyszerűsítése.
  Arról a két "félről" beszélek, ami jarlaxxe, és ezek szerint szerinted is létezik, pedig valójában nem...
  Direkt kétszer leírtam hogy NEM állást foglalok, az egy másik vita.
  Meggyőződéseddel ellentétben amiből látszik hogy nem értetted amit írok, abszolute nem vagyok "cracker" párti, nem is értem hogyan vontad le ezt a következtetést. Természetesen bűncselekmény amit elkövetnek, mint ahogyan az is, amit a játékgyártó cégek "elkövetnek" mondjuk mobiljáték fronton, ahol az európában pl. betiltott/jelentősen korlátozott szerencsejáték ellenére játéknak álcázott "félkarú rablókat" üzemeltetnek kikerülve nem csak etikai korlátozásokat minthogy pl.18-év alattiak is simán elérhetik, de adózási törvényeket is...
  Vagy olvastál már végig egy EULA-t mielőtt megnyomtad a "beleegyezem" gombot ?
  Nemrég jelent meg cikk arról hogy ilyenre szakosodott jogi cégek hamarosan próbapereket fognak indítani mert igen jó üzletet látnak benne ugyanis a legfinomabban szólva is "aggályosak" jogi szempontból...
  És azzal jössz nekem hogy nem fekete-fehér a helyzet, de a "crackerek" rosszak...
  A "Fairlight, Razor 1911" hogy az istenbe ne nyugaton jelentek volna meg először, amikor a technológiai eszközök, feltételek ott terjedtek el először tömegesen ?
  Nem azt írtam le hogy jött létre a warez, hanem hogy mitől vált általános jelenséggé a világban...
  Azt ki dönti el hogy, mi számít a társadalmunkban "luxuscikknek", és jogos kulturális igénynek ? Még egyszer kérdem, egy mai fiatalnak máshol a világban aki azonos tudással, munkaerővel rendelkezik mint te, de a jövedelme a töredéke a tiédnek pusztán azért mert egy másik helyen született, de pont a globalizált világháló miatt ugyan azok az ingerek érik ( reklámok, bemutatók, "gameshow-k" stb..) mennyire számít szerinted etikusnak hogy warezol ?
  Már megint nem állást foglalok, csak rávilágítok mennyire nem fekete-fehér ez, meg hogy miért vált jelenséggé.
  Azt meg mégegyszer elmondom : Értem én hogy elnondod megint hogy nem szabad csúnyán beszélni a másikkal meg sértegetni, de te meg azt értsd meg hogy én meg azt gondolom, felelősséget kell vállalni az általunk leírtakért, és nem megsértődni "ártatlan mimózaként" majd ignorálni és elfutni akkor sem ha mondjuk a kritika kemény. Mert ha tudjuk hogy igazunk van, akkor felvesszük a kesztyűt, a többség meg véleményez...
  Ez a vita amiről én irok, amiről meg te az a konformizmus,konfliktus kerülés hogy jaj csak vita ne legyen, nehogy valakit megsértsünk...
  Nalam meg az "nem pálya" hogy minden " viráglelkű wikipédia professzor" osztja az észt kontroll nélkül minden fórumon, mert inkább végighallgatja mindenkia hülyeségeit a konfliktust kerülve...
  És nem, nálam sincs a " bölcsek köve" nem érzem úgy hogy több vagy okosabb lennék jarlaxxe-nál egy centivel sem, de igen is van hogy a vélemenyek markánsan különböznek, és ennek igenis markánsan hangot lehet adni, mert ez is a vitakultúra része. Es akkor nem bepukkadva elvonulni kell, hanem megvédeni az igazunk, és akkor esetleg mondjuk tanulságos vita lesz belőle másoknak is, még ha az álláspontok nem is közelednek, és nem felesleges " fingreszelés"... ;)
 • Palinko
  #4052
  Na még jó hogy ezt leírtad mert kb 4-5 ször hosszabban de én is ezt fejtegettem csak szokásomhoz híven másba is belekezdtem és gondoltam még valamit írok a végére aztán újratöltődött az oldal és elveszett az egész és már semmi kedvem ennyit gépelni.

  Amit nem írtál én meg a végére terveztem az hogy a helyzet hogy alakulhat, lehet-e bármiféle feloldása. Szerintem nem, az ingyennel nem lehet versenyezni 1$ is pénz és az is korlátokba ütközne valakiknél pl nincs hitelkártyájuk a ruwandai dollárt meg nem tömködhetik be a gép nyílásain. Amire te nem reagáltál de én az elveszett kommentben említettem hogy tényleg nagyobb pénzek vándorolnak a játékiparba de a piaci szereplők is sokkal többen lettek és nagy számokat érnek el mobilon pl ami régen statisztikai hibahatár volt egy olyan statisztikákba amit talált. Tehát egyáltalán nem biztos hogy annyira jól megvannak a közepes stúdiók mondjuk.

  Még olyan sikerstúdiók is mint a CD Projekt Red a witcher fejlesztése alatt többször is majdnem becsődölt és akkor soha nem láttuk volna meg a witcher 3 at ebben a minőségben, nem beszélve a várhatóan jó cyberpunkról.

  Szóval a jelenlegi modellben nem lesz megoldása. Az nyilván mindent winne ha cloud streamre menne a gaming, de az 10 éven belül nem valószínű mert még az USA-ban is sok háztartásban nincs elég jó net hozzá és nem tudjuk mi lenne a hálózatokkal ha mindenki 8k videókat meg cloud gaminget tolna, azért lehet nem bírná el a főháló bővítés nélkül. Azt meg senki nem vállalja be hogy ennyire lekicsinyíti a vásárlóközönségét.

  Olyan modellt meg nem tudom miért nem próbáltak még hogy teljesárú pár hónapig, aztán kijönne belőle ingyenes verzió de futna a reklámcsík, meg néha felugrana a reklám. Gondolom az a baj hogy még mobilos játékokhoz van reklámszolgáltató addig PC játékhoz nincs, meg pl nagy cégek nem biztos hogy adnák a nevüket egy GTA játékhoz pl ahol öldöshetsz mindenkit stb elég sok probléma lenne ezzel meg az ingyen játékosok is utálnák a sok reklámot.

  Szóval jelenleg feloldását a helyzetnek nem látom, de nem is feltétlen kell hogy legyen.
 • wedge31
  #4051
  Maximálisan értem mit mondasz és maximálisan nem értek vele egyet.
  Te is két felet emlegetsz a háború kifejezés ide tökéletes analogia szerintem.

  A cracker jelenséget nem szegénység alakitotta ki az elsö csapatok mert azok még azok voltak nyugatról jöttek / Fairlight, Razor 1911 / és nekik csakis az elismerés volt a lényeg semmi más.
  Egy játék feltörése az büncselekmény innentöl kezdve nincs is értelme arröl beszélni, hogy igazuk van meg ez nem is olyan rossz dolog a fenét nem az egyértelmüen ök a rosszfiúk ebben a történetben, ettöl még lehet rajongani értük de ök nem hösök hanem bünözök.
  Nem kell szeretni a kiadokat én se szeretem öket mert drágán adják a játékokat de ettöl még nekik van igazuk, hogy megprobálják kivéreztetni / azt hiszem ide illik ez a szó / a crackereket és megvédeni a tulajdonukat.
  Azért mert nincs pénzem csokira attól még nincs jogom ellopni azt, teljesen érthetetlen, hogy ezt te másképp látod a szegénység nem ad jogot luxus cikkek lopására.
  A csoki vagy játék az luxus cikk azt még erkölcsileg sincs jogod ellopni mint mondjuk egy szelet kenyeret ha éhezel, nagyon furán látod a világot ha te ezt így gondolod, szvsz.

  De legalább most kiderült mit gondolsz a dologról,igy kell egy témában vitázni érvekkel talán egyböl igy kellet volna kezdened...

  Az meg, hogy te egyből bele marsz valakibe mert nem értesz vele egyet vagy mert szerinted hülyeségeket beszél nálam nem pálya és tudtommal egy közöségi médiába se, és probáltam finoman fogalmazni.
 • Ssenkradlive
  #4050
  Az én véleményem a következő :
  Egyáltalán nem egyértelmű a válasz az első kérdésemre, mert először is az elmúlt 20-évből most számtalan cikket linkelhetnék ide a témában amikor egyik vagy másik "oldal" győzelméről írtak, amely állítások, konklúziók azután egytől egyig vesztették aktualitásukat.
  Másodszor mint már röviden írtam magáról "oldalakról" írni is erős sarkítás és maszatolás, ugyanis nem léteznek. Még esetleg a játékgyártó cégek akikre kis eufémizmussal oldalként hivatkozhatnánk sem alakítottak egy egységes "anti crack ligát", egyénileg lépnek fel, illetve keresnek megoldásokat ellene, "cracker" részről meg amennyit lehet tudni róluk nem hogy nem egységesek, de egymást sem nagyon ismerik, külön külön kis csoportokként, vagy sokszor egy személyben működnek. A motivációjuk alapján meg aztán még sokkal szerteágazóbbak, - saját érdekükben természetesen - egy igen zárt kis közösséget alkotnak, és azon kevés alapján amit tudni lehet róluk a motivációik a szimpla "brahiból" crackeléstől a karrier építésen át, a valamilyen küldetéstudatoson keresztül az "egyszerű online bűnözésig" terjed...
  Ez nem háború, mert nincs háború. Ennyi erővel a favágók meg az erdő között is háború zajlik, meg az ember meg a természet között is...
  Tudom hogy szoktak ilyen kijelentéseket is tenni, de általában valami szenzációhajhász portálon, meg a "Viaszathisztori" szintű "ismeretterjesztő" műsorokban, de hát ott egy repülő súlya 20 elefántéval egyenlő, kétszer gyorsabb egy gepárdnál, és egyébként is szellemeket idéznek, meg keresik a jetit...
  Ez nem két szemben álló oldal, ez egy társadalmi jelenség, ami a játékipar fejlődéséből fakad. Részben maga a technikai fejlődéshez járul hozzá, ahogyan egyesek "emberi kíváncsiságból", vagy mint mondtam karrier építésként stb. megkeresik az aktuális programok gyengeségeit ironikus módon hozzájárulva azok fejlődéséhez, másrészt társadalmi, és kulturális jellegű, ahogyan a fejlődő országokban megjelent az igény hogy ott is hozzáférhessenek az aktuális újdonságokhoz. Mert szintén erős sarkítás, és könnyű azt leírni hogy : " akinek nincsen péze' ne jáccon", csak azt felejtjük el, hogy mi itthon is például - fura ezt kimondani - de világviszonylatban a jóléti társadalmak "felső harmadához" tartozunk, addig a világ háromnegyedében a játékostársadalom családja, vagy ő maga a mi átlagjövedelmünk negyedéből, ötödéből, vagy kevesebből él, viszont a világháló következtében a legújabb játékok, programok is ugyanúgy az ő (játékos)kultúrájuk része...
  Mintha itthon neked mondjuk csak havi 2-3-ezer forintod vagy kevesebb lenne erre a jelenlegi kínálat mellett, és azért nem tudnál játszani az aktuális játékokkal, mert nem jó helyre születtél...
  Vagy ahogyan már szerintem sokakkal így velem is megesett, hogy valamely "multi" játékban szidtam a csapattárs "jó ruszki qrva annyát" mert fél órával később töltött be, állandóan bebuggolt lefagyott, csak azután belegondol az ember hogy még a "kozmetikázott" adatok alapján is egy átlagkereset (nem Moszkvában) arrafelé 50-60-ezer forint átszámolva, csóró meg olyan géppel játszik amit te már öt éve [email protected]ál a picsába hogy elavult...
  Nem véletlenül a "cracker oldalak" fő bázisai ezen országok, földrészek. Oroszország, Kína, Törökország, Dél afrika, Dél amerikai államok stb stb...
  Ezt most nem állásfoglalásként írtam le, csak hogy mi vezetett a crackelés mint fogalom megjelenéséhez.
  Ezek alakították a "cracker" jelenséget, nem valamiféle háború.
  Mivel egyébként ezen oldal jellegénél fogva egyébként is "kevésbé közlékeny", ezáltal a "gamer médiában" jóval kevésbé olvasol az ő álláspontjáról ellenben a játékgyártó cégekével, akik azután természetesen leírják neked sok ezerszer hogy micsoda bűn is ez, és természetesen ismét nem állást foglalok, de azért ezeket sem árt némi fenntartással kezelni.
  Ugyanis komoly kárt a játékok feltörése az iparnak kimutathatóan egy igen rövid időszakban a 2000-es évek elején okozott, amikor is a fő terjesztési módot a "CD-DVD-lemezes" piacot vágta eléggé haza akkor sem főként a crack, hanem az illegális másolások tömkelege.
  Másrészről pedig a játékipar "crack vagy nem crack" az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat, mind a benne forgó tőke, mind a bevételeik megsokszorozódtak. Utána lehet nézni, fasza gazdasági kimutatások vannak erre. Hogy mennyire óvatosan kell kezelni az állításaikat arra példa az, hogy mostanság aki olvas a témában látja, hogy egyre többször jelenik meg cikk valamely nagy cég vezetőjével a témában, hogy mennyivel drágultak a játékkészítés költségei ezáltal szükséges az árak emelése, az amerikai üzleti portálokról meg közben kiderül, hogy a Covid19 világjárvány egyik legnagyobb nyertese a játékipar például... (meg a pornóipar XD)
  Azt is elfelejtik mondani, hogy maga a crackelt verziók nagyszámú letöltése is hozzájárult pont az általam fentebb említett fejlődő országokban sok nagy címnek a "branddé" válásához, ismertté válásához.
  Ismétlem ez nem állásfoglalás részemről, mert mindkét "félnek" megvan a maga igaza, magáról a "jelenségről" írok, hogy mennyire nem valamiféle hülye "háború" ez, hanem a piac fejlődésével egyfajta "alkalmazkodás" szolgáltató és felhasználó részről...
  Ezért azután a második kérdésem ezzel könnyen is válaszolható, szó nincs itt semmilyen "kivéreztetésről" sem, a crackerek a jelenlegi piaci és kulturális helyzetben teszik azt amit, néha sikeresebben máskor kevésbé, és azt hogy a jövőben mi lesz még nem igazán látható.
  Ezért tartom szimpla faszságnak jarlaxxe állításait.

  És akkor ha ezt még olvassa egyáltalán valaki : Ha én bemegyek pl. a "csillagászati fórumra" és ott leírom hogy : " Márpedig a nap meg a csillagok oda vannak vetítve az égre, amit a hold sötét oldaláról a gyíkemberek végeznek egy óriás projektorral" és ezt nem indokolom, akkor nem hiszem hogy meg kellene sértődnöm azon hogy valaki úgy kezdi a válaszát hogy : " figyelj már te ostoba fasz...". Mert akármennyire nem egyértelmű, számomra jarlaxxe megnyilvánulása ebbe a kategóriába tartozott. Ez nem mondom hogy szép dolog, de ez van.
  De azért ha valaki tesz egy fórumon egy állítást azért szerintem ne érje már váratlanul az hogy egyesek esetleg gyökeresen mást gondolnak, esetleg teljes ostobaságnak tartják, hanem mondjuk "növesszen tököt" és álljon már ki az igazáért legjobb tudása szerint, mert különben mi a [email protected] jár közösségi fórumra ? Különböző habitusú, "világnézetű" gondolkodású emberek közösségébe bemenni úgy, hogy megsértődünk ha valaki esetleg nem osztja a véleményünk ?
  A vita maga is "konfliktus" ami akkor vezet előre, ha mindkét fél képes megvédeni az álláspontját, különben csak egyirányú vagdalkozás, vagy egymás mellett elbeszélés lesz belőle.
  Nem is tudom hányszor olvastam már valami "vita" hevében amikor az egyik fél arról kezdett "ábrándozni" hogy milyen jó volna a facebook-hoz meg a hasonló közösségi portálokhoz hasonlóan zárt közösségeket létrehozni, ahol "nem zavarják" egyesek őket az eltérő véleményükkel... Na ez a felfogás az amitől "fingreszelés" van valódi vita helyett, nem az én "trollkodásom".
  De ez már csak az én személyes véleményem...
  Utoljára szerkesztette: Ssenkradlive, 2020.10.18. 22:36:46
 • Palinko
  #4049
  Igen basszus emlékszetek arra az időszakra mikor már az előtöltött játékok meg voltak törve és warezben előbb játszható volt mint eredetiben? Ha meg még korábban kiszivárogtak a fájlok nem csak 2-3 nappal korábban hanem akkor. Azért jó hogy annak az időnek is vége.

  Nyilván van egy elég vastag réteg aki soha nem venné meg semennyiért, vagy csak tényleg minimális összegért a címeket, ők meg igazából nem panaszkodhatnak ha kell fél évet 1 évet várni és mindenki jól járt szerintem.
 • Palinko
  #4048
  #4007 -ben tulajdonképpen mindent leírtam, de persze ignorálva lett mert ha még véletlenül elolvasta volna valaki nem mehetne a semmit semmizni.
 • wedge31
  #4047
  Az elsöre egyértelmü a válasz és ezt magadtól is tudhatnád jelen pillanatban a kiadok állnak nyerésre ha ugy tetszik megnyerték a háborút a crackerek ellen mert ha egy törés 3-4 hónapon túl jön ki akkor már megérte pénz adni rá nekik.

  De töled még véleményt vagy érveket nem halottunk a témában csak trollkodást meg kérdéseket...
 • MarkBlade
  #4046
  Szerintem a cégekre gondol hogy megnyerték a háborút hiszen a legtöbb ember aki játszani akar vele kb 1/2 évet kell várni.. az ember nem türelmes ergo gazdaságilag a Denuvo teljesíti az elvártat.. az más kérdés ha jó játékokat gyártanának így is úgy is megveszi az ember támogatva a fejlesztőt. Persze normális keretek között..
  a második pedig ha sokan tudnák törni akkor nem lenne egyből feltörve? De.. A törés rizikó mert törvénytelen.. a véreztetés talán rossz szóhasználat. De gondolom most is lesz pár kérdésed :P
 • Ssenkradlive
  #4045
  Így van, én nem állítottam semmit.
  Én kétségbe vontam az ő állításait.
  Nem a "LEHET" részekkel kezdődőeket, hanem konktétan ezt a kettőt :

  1-"Igazából ezt a háborut már megnyerték a sógorok itt csak csatákat lehet nyerni de hosszú távon mindig a denuvó fog kijöni gyöztesen ha egy törés fél évig tart."

  2-"Szerintem nagyon kevesen vannak akik egyáltalán feltudják törni a denuvot és még kevesebben akik vállalják is az ezzel járó rizikot is, egész egyszerüen jelen pillanatban kivannak véreztetve a csapatok."

  Tehát :
  1-Milyen háborút nyertek kicsodák és ki ellen ?

  2-Pontosan kik vannak kivéreztetve és miért ?

  Ezek kifejezett állítások,amiknek semmilyen alapja nincs.
  Most megforditom amit írtál.Mivel egyikünk sem "CPY"-s, ilyet hogyan lehet minden magyarázat nélkül kijelenteni ?
  Ha te is "picit lejjebb olvasol", még azt is megtalálod, hogy miért tartom légből kapottnak ezeket a kijelentéseket.

  Ezekre várom a választ, semmi több. :)
  És igen ez igy szerintem is a " fingreszelés" kategória, mert azon vitatkozunk hogy hogyan vitatkozzunk és min, válasz meg a kérdéseimre nem érkezett...
 • MarkBlade
  #4044
  Nem te nem állítottál semmit csak őt húztad jó troll módjára.. ha picit lejebb olvasol a többiek is ezt beszélik hogy LEHET hogy a denuvo verzió számok változása és az egy verziós feltörések miatt működik a dolog ahogy ő írta.. vagy fizetett emberek akik x időt adnak hogy mikor törhetik..
  Erre a válaszod hogy ő azt biztos nem tudja.. és egyébként is ki ő.. és gúnyolódsz értelmetlenül. Mivel tudtommal egyikünk sem CPY minden csak találgatás de amit te csinálsz az csak rosszindulat semmi vita nincs benne.. mert ott érvek vannak te meg nem érvelsz..
 • wedge31
  #4043
  Nem igazán hiszek az ilyen konteokban de kizárni semmit se lehet.
 • Ssenkradlive
  #4042
  Nem írt másról.
  Ha szerinted az logikus eszmefuttatás volt, számodra is áll a lentebb írt két kérdésem, hátha te nem lépsz le válasz helyett. :)
  Azt értsd meg, hogy nem trollkodni akarok, de nem értitek a vita fogalmát sem, nem elbeszélni kell a másik mellett, hanem indokolni az állításaid.
  Ami meg egyszerű ökörség, az ökörség, nincs mit szépíteni, de várom hogy meggyőzzetek az ellenkezőjéről hogy volt értelme annak amit írt, és elnézést kérek azonnal, nem eltűnök...:)