Van értelme itthon japán animációkat moziban bemutatni?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://www.youtube.com/watch?v=P_wcIFHgEPg
haha! :Đ
‿︵‿︵‿︵‿ヽ(°□° )ノ︵‿︵‿︵‿︵
Így értem. Amikor Magyarországon először adták a DB-t, DBZ-t, akkor még elég fiatal voltam ahhoz, hogy ne tudjak a magyar verzióról negatív véleményt alkotni.
Azóta pedig már párszor láttam az összes sorozatot angolul is és japánul is, nyilván a DBS-t csak japánul egyelőre...
Magyarul csak szórványosan a DB-t láttam, illetve a DBZ-t az ORTT-s intézkedésig, tehát kb. a Namek Saga első feléig. Így most sem tudok mit szólni ehhez. Úgy emlékszem, hogy az ORTT-s ügy előtt a DBZ nem volt mesefilmmé vagdosva.
Azért az angol szinkron sem volt épp a topon, a DBZ Kai-ra viszont csiszoltak rajta egy kicsit.
Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2016.01.21. 14:55:06
Azóta pedig már párszor láttam az összes sorozatot angolul is és japánul is, nyilván a DBS-t csak japánul egyelőre...
Magyarul csak szórványosan a DB-t láttam, illetve a DBZ-t az ORTT-s intézkedésig, tehát kb. a Namek Saga első feléig. Így most sem tudok mit szólni ehhez. Úgy emlékszem, hogy az ORTT-s ügy előtt a DBZ nem volt mesefilmmé vagdosva.
Azért az angol szinkron sem volt épp a topon, a DBZ Kai-ra viszont csiszoltak rajta egy kicsit.
Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2016.01.21. 14:55:06
Ráadásul a cenzúrázott franciáról cenzúrázták tovább, és így lett a vén kéjenc Zseniális teknősből csöcsörészgetni akaró karakterből, egy sütit kéregető fogyatékos.
Amikor a DBZ megjött az országba akkortájt az átlagember (a széles réteg) tisztán mesének gondolta mert rajzolva van... Mondjuk a DB-nél a történet elején még nem is volt olyan hű de agresszív mint a Z Cell saga idején.
Amikor a DBZ megjött az országba akkortájt az átlagember (a széles réteg) tisztán mesének gondolta mert rajzolva van... Mondjuk a DB-nél a történet elején még nem is volt olyan hű de agresszív mint a Z Cell saga idején.
jkedzs koszi a javaslatokat, meg fogom nezni oket. Egyetertek a meglatasoddal amugy, a nepszerubb nyugati filmek jellemzoen sokkal szelsosegesebb, sarkosabb karakterekkel operalnak, kevesbe a szurke zonaban, mint amit akar a komolyabb temaju Ghibli filmekben (Nausicaa, Mononoke hime) lehet latni.
Szerintem: A DBZ magyarországon teljesen mellélőtt, amikor behozták. Gondolom, hogy a honosító szakemberek előtte soha nem hallottak animéről, és azt gondolták, hogy rajzolva van, tehát mese, gyerekeknek. Emiatt a szinkronhangok is teljesen komolytalanok. Hallgasd csak meg pl. Vegita első szinkronhangját. És aki belenézett 1-2 részbe, az joggal feltételezheti, hogy ez gyerekeknek való mese, és komolytalan mindenki, aki ezt nézi. (kalapos01 kedvéért leírom, hogy én látom így, saját tapasztalat alapján.)
Valaki árulja már el nekem, hogy mi a baj a Dragon Ball-lal. Azonkívül, hogy mindig azt hozzák fel elrettentő példának. Mondjuk ez nem a DB-t minősíti.
@Gombabácsi: és a Disney szar... 😄 A japán Disney pedig Disney szar japánul... 😄
@Gombabácsi: és a Disney szar... 😄 A japán Disney pedig Disney szar japánul... 😄
Ghibli témában ajánlom az Arrietty-t (nem a dizni által kiadott verziót)
https://en.wikipedia.org/wiki/Arrietty
ilyet nyugaton nem látsz. és nem is teljesen japán egyébként, szóval nyugaton is meg lehetett volna csinálni, csak gondolom nyugati kiadóknak nem elég "jó", nem véletlen hogy a japánok vették fel a sztorit...
mondjuk jellemzően egy-két japán alkotáshoz sokkal magasabb EQ kell, mint ami a mai nyugati emberben megvan. ők csak a deviáns, hisztérikus viselkedésre tudnak reagálni (lásd magyar TV).
igen jó, normális nyugati film: The Imitation Game (2014)
https://www.youtube.com/watch?v=S5CjKEFb-sM
az olyan divatszarságokat, mint a Frozen, Szar Wars meg kerüljétek.
Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.01.20. 20:18:06
https://en.wikipedia.org/wiki/Arrietty
ilyet nyugaton nem látsz. és nem is teljesen japán egyébként, szóval nyugaton is meg lehetett volna csinálni, csak gondolom nyugati kiadóknak nem elég "jó", nem véletlen hogy a japánok vették fel a sztorit...
mondjuk jellemzően egy-két japán alkotáshoz sokkal magasabb EQ kell, mint ami a mai nyugati emberben megvan. ők csak a deviáns, hisztérikus viselkedésre tudnak reagálni (lásd magyar TV).
igen jó, normális nyugati film: The Imitation Game (2014)
https://www.youtube.com/watch?v=S5CjKEFb-sM
az olyan divatszarságokat, mint a Frozen, Szar Wars meg kerüljétek.
Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.01.20. 20:18:06
‿︵‿︵‿︵‿ヽ(°□° )ノ︵‿︵‿︵‿︵
Az utobbi idokben sokkal szivesebben nezek animet, mint eloszereplos filmeket, sajnos utobbiak eseteben inkabb csak csalodasok jonnek sorra, meg ha be is akad egy-egy jobb (Hero). Moziban az utobbi 10 evben csak az Avatart es a Prometheust lattam, hat mit mondjak... 😄 Azt hiszem az amine mercevel mainstreamnek tekintheto Ghibli filmek annyival sokretubb, ertelmesebb alkotasok, mint az atlag amerikai film, hogy zongorazni lehet a kulonbseget. De ha vannak javaslatok normalis filmekre, azt szivesen meghallgatom.
az anime a japán disney...
Igen, az animékhez való hozzáállás miatt tartunk itt. Vagy azért, mert van, aki ilyesmit gondol.
Dobálózol azzal, hogy "sok", de hidd el, a legtöbbeknek fogalmuk sincs arról, hogy mi az az anime, és nem is érdekli őket. Nem gondolnak a műfajról semmit. Mint ahogy te sem azért nem nézel más rétegműfajokat, amik zseniális alkotásokat is hoznak. Mert azokról meg te nem tudsz. De ettől nem leszel egyszerű.
Dobálózol azzal, hogy "sok", de hidd el, a legtöbbeknek fogalmuk sincs arról, hogy mi az az anime, és nem is érdekli őket. Nem gondolnak a műfajról semmit. Mint ahogy te sem azért nem nézel más rétegműfajokat, amik zseniális alkotásokat is hoznak. Mert azokról meg te nem tudsz. De ettől nem leszel egyszerű.
Sok egyszerű ember ilyen csíkszeműek perverz fantáziájának kiélésére létrehozott förmedvénynek tartja az animéket (true story, bro). Sokan pedig a sailor moon, dragonball kettőssel azonosítják az animét. Ezért tart itt ez az ország!
A trailer alapján inkább elrabolja magával a szörnyeteg, nem "a fiú követi"... Egy nézést megérhet. Itthon sajnos annyira nem népszerűek a japán animék, pedig sokkal jobbak vannak köztük, mint a nyugati klisés-nyálas sztorik...