73
  • Aldo Moro
    Stallonenak, DiCaprionak és Jennifernek Oscart.
  • duke
    Ugyan mar, mertek volna csak nem jelolni, akkor mar mindjart holokauszttagadassal vadolnak oket.
    Ez igy komolytalan, egy ilyen temaju filmmel, barki, barmikor nyerhet oszkart.
  • Ender Wiggin #25
    "Kiknek, mely nézőközönségnek készült e film, és mi célból?"

Gondolom a nem szuperhősős, SW-s idiótáknak...
  • gombabácsi
    Mad Max: A harag útja - közepes film. egy filmnek többnek kell lennie sima látványnál számomra.
    Mentőexpedíció - vérszegény, közepes film.
    A visszatérő - jó film.

többit nem láttam
  • molnibalage83
    A BR final cut változatot 4 napja néztem meg. Nem vágom, hogy mitől lenne olyan fantasztikus film...
  • Paddy
    Saul fia a bizottságok szemében lehet, hogy nyerő de a közönségében méltó bukás, na de ezt annyira nem verik az orra alá senkinek. Kb. 60 ezer nézőt lapátoltak be itthon a filmre. Ebből ha levonjuk a szereplők és a stáb rokonait/barátait, a hitgyüliseket, a TEV baráti körét, néhány iskolát ahonnan vitték a kölköket megnézni, akkor egy nagyon nagyon csúnya számot fogunk kapni. Ilyen egy Oscar jelölt film sikere.:D
  • lac coo
    En lattam es rettenetesen jo film !!!!!
  • gombabácsi
    akkor az amcsi filmakadémia az nácifasiszta? :)
  • lodoviktrema
    "Versenyben a Saul fia, csak egy jelölést kapott"

"Nem lattam, de gondolom mar ez is sok neki;)"

"Kaphatott volna 15-öt is, de esélye csak hangra meg operatőrire volt, bár év elején még a főszereplőt is emlegették. A hang kategóriában eég közel került a jelöléshez."

Az Oscar-díj (Academy Award) egy amerikai filmművészeti díj.
    24 kategóriában osztanak díjakat, ebből 23-at amerikai filmek kapnak, egyet pedig (legjobb idegen nyelvű film) pedig nem amerikai.
  • asgh
    Mondjuk inkább úgy, hogy a téma miatt kapott esélyt, hogy egyáltalán foglalkozzanak vele. Az Oscar jelöléshez és Golden Globe díjhoz azért az is kellett, hogy jó film legyen.
  • paby88
    csak a téma miatt kapott jelölést ez annyira nyílvánvaló
  • asgh
    A Mad Max jelöléseket képtelen vagyok értelmezni.
    Látványterv, kosztüm, vágás, hang még oké, na de legjobb film? Rendezés?
    Ne vicceljünk már.
    Nem mondom, hogy rossz film lett volna a Mad Max, mert jókat rötyögtem rajta, de ennyi erővel jelölhettek volna Disney-Marvel filmeket is, mert azok között is akadt kb. ennyire szórakoztató.
    A másik az Ex-Machina.
    Az sem volt rossz film, párszereplős, egy helyszínes indie scifinek teljesen jó, de a kivitelezésben nem volt semmi extra, tucatjával lehetne sorolni a sokkal nagyobb kihívásoknak sokkal jobban megfelelő VFX-eket más, nem jelölt filmekből.
    A sztorit jelölni pedig nagyon ciki. Ha előveszem bármelyik Galaktika magazint, random találok benne érdekesebb és eredetibb történetet.
    Arról nem is beszélve, hogy a tv sorozatok között is akadnak jóval erősebb, gondolatébresztőbb alkotások, pl. a Black Mirror sorozat bármelyik epizódja, a Humans de talán még a Person of Interest is jobban fel van építve. Ehhez képest a hasonló témában örök kultfilmnek számító Blade Runnert anno csak látványtervre és vfx-re jelölték. Szánalom.
  • Katalizátor
    Inglorius Bastards?
  • Cat #9
    Értelmezni kéne a vesszőt.
  • molnibalage83
    A szürke 50 fost képesek votlak díjra jelölni...? Ez valami vicc...?
  • zetortraktor
    "Persze nem azert, mert olyan jo:) Bar nem lattam"

simán lehet, hogy sokaknak nem tetszene, ha megnéznék, ezt aláírom, de nézés nélkül, reklámra alapozva (bocs, de LOL), ilyet kár mondani. viszont a gagyizás azért furcsa, mert ez a film épp technikailag (látvány és hang) lép szintet a többi magyarhoz képest, a stílusa olyan, ami nagyon erőssé teszi.
  • zetortraktor
    Kaphatott volna 15-öt is, de esélye csak hangra meg operatőrire volt, bár év elején még a főszereplőt is emlegették. A hang kategóriában eég közel került a jelöléshez.
  • Montanosz
    Hét jó lenne ha magyarok is kapnának :-D
  • Alexease
    ",csak egy jelölést kapott A szürke ötven árnyalata,"
    Nem lattam, de gondolom mar ez is sok neki;)

A Saul varhato volt. Persze nem azert, mert olyan jo:) Bar nem lattam, nem is erdekel, de a bemutato/trailer alapjan nekem a szokasos gagyi magyar erzesem volt.
  • takysoft
    "Versenyben a Saul fia, csak egy jelölést kapott"
    evidens... csak egyet kaphatott :)