57
  • CRMessen
    #57
    Eladom a tévét. Úgyse' nézem, és a virágváza sem áll meg a tetején. Pár év havidíjja kijön az árából :D
    Utoljára szerkesztette: CRMessen, 2016.01.11. 08:33:38
  • ugh
    #56
    Lazan elkuldheted oket a picsaba mivel ulo munka eseten jar az orankenti tiz perc pihenes (az eü torveny felulir mindent). Es mivel mozgasszervi problemai lehetnek barkinek az sem indok hogy a cigi karos.
    Igy siman fel is jelenthetok a kello hlyeken.
    Az, hogy ezt mivel toltod (kimesz recskazni a budiba, at a masik irodaba megbaszni a titkarnot, vagy futni tiz percet, ahhoz senkinek semmi koze).
  • Chris05
    #55
    Nagyon OFF:

    Az e-cigi kb 95%-al kevésbé káros, mint a cigaretta. Nincs kártány és szén-monoxid (Előbbibe hal bele egyébként a dohányos) valamint nincs a szó hétköznapi értelmében vett égés (Csak párolgás/vaporizálás). A Nikotin nem karciogén (Nem rákkeltő). A 0-ás e-cigi gyakorlatilag zéró veszélyt rejt magában (Attól függetlenül, hogy rákattanhat az ízesített illatokra az azt használó, ezért az valóban kapu lehet a nikotin felé).

    Egyébként igazad van, buta dolog, de most is 3 millió magyar dohányzik (30%). Biztos vagyok benne, hogy a párod, anyukád, apukád, tesód, szomszédod vagy barátod közül legalább 1, ha nem több dohányos.

    Ha már függő vagyok, akkor káros anyagként inkább csak a nikotint viszem be (Ami kb. annyira káros egyébként mint a koffein). Növeli a szív- és érrendszeri betegségek lehetőségét, mivel érszűkítő hatású és még nagyon addiktív is, de kifejezetten jó hatása van a központi idegrendszerre (Mint a már említett koffeinnek is).

    Az e-cigi úgy működik, mint a diszkókban a füstgép. Azt gondolod, hogy az a "füst" (ami egyébként vízpára) káros? A politikusok és dohányban érdekeltek érdeke, hogy ne állj át egy sokkal kevésbé káros alternatívára. Ha mindenki e-cigizik, nem lesznek leszoktató programok, amikben több milliárd forint bevétel van, nem lesznek a dohányzás ártalmaival kapcsolatos egészségügyi bevételek (Mert attól függetlenül, hogy deficites, még így is abból is milliárdok jönnek be). A dohányos meghal 60 év után nem sokkal, tehát nem kell nyugdíjat fizetni neki. Nekik nem az a céljuk, hogy egészséges alternatívával sokáig élj (És még ne is fizess jövedéki adót). Ez már egy kicsit messzire megy így, nem is folytatom, helyette ajánlom ezt a videót az e-cigiről:

    https://www.youtube.com/watch?v=qIaN4VCsLBw

    Van magyar felirat is. Nézd meg, ha érdekel a téma.
    Utoljára szerkesztette: Chris05, 2016.01.10. 18:49:17
  • jkedzs
    #54
    ráadásul a böngésző alkalmatlan mindenfajta hosszabb videó (mp4, webm) nézésére, mivel nem tudják a vsync-et, ezért nagyobb kijelzőkön idegesítően széthányódik a kép.

    bár lehet, hogy a legtöbb ember van annyira igénytelen, hogy nem tűnik fel neki, hogy a pénzéért szar minőséget kap.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Screen_tearing
  • SirBubu
    #53
    amúgy netflixezni kulturáltabb médialejátszókon keresztül is lehet, vagy csak bömgészőn keresztül?

    már úgy értem, hogy kultúrember (mint jómagam) a YT-ot se bömgészőn keresztül nézi
  • ostoros
    #52
    Sajnos egyet kell értenem. Amíg a magyar nyelvhez nem alkalmazkodnak, addig az azt jelenti, hogy leszarják ezt a piacot. Ha pedig leszarják, bevételt se nagyon várjanak...
  • Major
    #51
    Az hagyján hogy nagyon kevesen "beszélnek" idegen nyelvet, és ezeknek még kevesebb része, akik meg is értik 1:1-ben, de itt nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy egyes Telekom, Invitel területeken ha 3-4 Mbites internet van, akkor sokat mondok, és ezen aligha fog bárki is streamelgetni HD vagy jobb minőségben magának.
  • ostoros
    #50
    Van felezési ideje. Ezt hívják úgy hogy biológiai felezési idő.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Felez%C3%A9si_id%C5%91
    Tény, hogy gyakran használják a biológiai felezési időt is radioaktív anyagokkal kapcsolatban, de ugyanúgy használják toxikus és gyógyhatású anyagok kiürülésére/lebomlására.
  • Tinman #49
    A nikotin nem radioaktív, nincs felezési ideje... és ártalmas, az e-cigi is. Fogalmam sincs miért jó a vízen, levegőn, kaján, szexen kívül még egy szar amitől függeni lehet.
  • Tinman #48
    Igen, de ahogy a végén írtad, KEMÉNY fizikai munkát végeztek. Már pedig az edzett szervezet nagyon ellenálló tud lenni holmi füsttel szemben. A zsíros kenyér + hagyma pedig még jót is tett velük.

    A másik pedig az, hogy adott esetben a cigi kiváltHAT xy betegségre hajlamot. Tehát, ha te genetikailag gyengébb tüdővel vagy megáldva, de egész életedben jó levegőt szívsz, akkor szép kort megérhetsz, de ha cigizel, meg rájön erre a rettenet városi levegő, akkor hiába sportolsz, az esélyeid nem túl rózsásak. A cigi egy komoly rizikó faktor, minél előbb el kell felejteni... ráadásul mocskosul drága.
  • Solear
    #47
    "Az ígéretek szerint a kínálat folyamatosan "magyarosodni" fog,"

    Ugh.. hát akkor erre sem kell energiát forditani a jövőben.. Amikor a Google play nekilátott magyarosodni onnantól a suggestion-ök között csak fingós programok meg csóró kártyajátékok lettek megspékelve a csaló programokkal.. Gyakorlatilag nem képviselt értéket onnantól..
  • SirBubu
    #46
    kösz, tényleg nem igazán tudtam semmit az ecigikről, jó tájékozódni olyantól, akinek van tapasztalata

    lehet hogy kevesebb gondom lett volna az uccsó munkahelyemen is, ha ecigizek, mer nem nagyon nézték jó szemmel a dohányzásomat

    persze az is lehet, hogy miután "finoman" közölték, hogy itt nincs dohányzás(ra kimászkálás), hanyattborultak volna a székkel, ha előrántok egy ecigit, és ott az irodába elkezdem szipákolni :DD

    mondjuk a cigiszagot is fölemlegették, az is igaz
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2016.01.10. 11:05:13
  • Chris05
    #45
    Szia!

    Olyan 8-12 szippantás (5-7 mp-es lassú szippantás) felel meg egy szál cigarettának. Persze az is számít, hogy milyen a lé (Van 24-12-6-3-0 ás nikotintartalmú). Én a leggyengébbet szívom pedig hosszú piros multit szívtam (Napi 15-18 szálat). Ez olyan kb, mint amikor sütit eszel vagy kávét iszol. Érzed ha elég. Ha fél óráig masszívan e-cigizel akkor is a halálos adag 5%-át viszed be. Csak akkor lehet feldobni a tappancsot, ha megiszod (De ott 1 decit le kell nyelned). A cigarettában is csak tájékoztató, hogy 0,8 mg/szál. Tesztek találtak már olyan szálat is ahol 15x több nikotin volt egy szálban mégsem halt meg a felhasználója (Max. arra gondolhatott, hogy na ez jól beütött).

    Egyébként én úgy használom, hogy slukkolgatok belőle lassan szépen 5-8x. Abbahagyom. Ha 5 perc múlva azt érzem, hogy nem elég rászívok megint 5-8-at. Nem lehet túladagolni. 20 kávét sem iszol meg 5 perc alatt.

    Egyébként a nikotinmérgezésnek is vannak tünetei: Ha beviszed pl. a 10%-át a halálos adagnak érzed, hogy bőven elég. 15%-nál azt érzed, hogy nagyon elég. Sima használattal nem lehet túladagolni még egyszer leírom (Csak ha megiszod de az eléggé életellenes).

    Még egy dolog: A Nikotin felezési ideje 2 óra. Tehát még ha tegyük fel 10 percenként is szívod, akkor is kiürül a nap végére a 80%-a a szervezetedből.
    Utoljára szerkesztette: Chris05, 2016.01.10. 09:27:10
  • SirBubu
    #44
    én még sose e-cigiztem, csak úgy hallottam róla, és egy valamit nem értek: az embernek számolnia kell, hogy hányat szippant belőle, nehogy nikotinmérgezést kapjon, vagy hogy? már úgy értem, a rendes cigit addig szívja az ember, amíg elég. de az ecigi patronja több szál ciginek is megfelel. szóval kikalkulálom hogy mondjuk 10 szippantás felel meg 1 szál ciginek, leküldöm a 10 slukkot, és abbahagyom?

    @arty: emlékezz rá, hogy ősapáink napi 2 doboz mezítlábas Kossuthot szívtak, mégis 80 éves korukig éltek. mondjuk azokba nem volt mindenféle szirszar ízfokozó/addikció növelő vegyszar belekeverve, az is igaz. ja, meg megittak naponta minimum 3 liter bort vagy annak megfelelő alkoholegyenértékű pálinkát. meg zsíroskenyeret ettek hagymával

    csupa olyasmi, amire a szervezetnek szüksége van.

    mondjuk emellett húzták az igát is rendesen, nem a Netflix előtt döglöttek
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2016.01.10. 08:08:59
  • Chris05
    #43
    Vagy 5000-ből kijön e-cigivel és nem döglik meg 15 évvel hamarabb, lesz tüdeje, nem lesz büdös a ruhája mindene... És akkor ha napi egy doboz cigit szívott, akkor 25000.- Ft-ot spórol havonta...
  • gombabácsi
    #42
    a legtöbb magyar, tévéfüggő ember (a népesség nagy része) szerintem nem fog netflixezni. jó nekik ami van, rtl, tv2 stb. bőven jó. sőt, az, hogy nem ők választják meg mit nézzenek (a sávváltáson kívül, ami sokat nem jelent, hiszen tv2 és rtl ugyanazt adja és ezt a kettőt nézi a tömeg) az még jó is nekik, ezt szeretik! hogy valaki megmondja nekik mit kell nézni. hogy biztonságérzést ad nekik az hogy a több ember is ezeket nézi, ezáltal közelebb érzik magukhoz a többi embert.
  • arty
    #41
    azon a valamit meg nem ütő színvonal megy, reklámokkal tarkítva.

    ha lenne magyarított netflix és tévézős ember lennék, tuti inkább ezeknek adnám a havi 3k-t a tévéelőfizetés helyett.... az ugyanis itt a konkurrencia, nem a torrent (az sehogyan sem az)
  • arty
    #40
    kimaradt a képletből az egészségügyi kiadás rész. ciginél az is masszív tétel tud lenni.
  • gombabácsi
    #39
    aki valamit nézni akar az nézi az rtl klubot meg a tv2-t
  • zetortraktor
    #38
    De eleve a Netflix annak a legtökéletesebb, aki _valamit_ nézni akar este. Bekapcsolja a tévét, netflix, kér egy ajánlást, vagy folytatja a sorozatát és ennyi. Aki célirányos, konkrét dolgot néz, az torrentezik. Bekapcsolja a gépet, letölt, stb. Vagy előre kell készíülni, vagy macerásabb a felkészülés.

    Nehogy már azon akadjon ki valaki, hogy indul egy szolgáltatás, aminek ő nem tartozik a célközönségébe. Na, bumm, Más meg majd örül neki, mint majom a farkának.
  • zetortraktor
    #37
    Nem lenne értelme azt várnia, hiszen minek fizessen érte akár 100-at. Vagy mondja azt, hogy nem akar fizetni olyanért, amit ingyen is elér, vagy mondja, hogy kifizeti a viszonylag olcsó árat.

    Az ilyen átalánydíjaknak éppen az a lényegük, hogy pár termék fogyasztása után a többi termék fogyasztása már kvázi ingyenes. Ez jött be a Netflixnek is, hogy idővel nem x dollár volt egy DVD kipostázása, hanem fixen bekértek 5*x-et havonta mindenkitől, cserébe a végtelen elérésért.
  • WoodrowWilson
    #36
    Elhiszem, de ő mit vár? Hogy 100 forint lesz havonta? Mert ebben a helyzetben az ezer forint is drága lenne.
  • gabi89
    #35
    Azért az a két kattintás sántít...torrent programot megkeresni,letölteni,felrakni, beállítani megérteni, hogy visszafele is tölteni kell mert akkor kivágnak stb...
    Ne magadból vagy belőlünk indulj ki kérlek. Aki fotelnéző az benyomja a tv-ét és nézi amit elé raknak, nem fog töltögetni meg keresgélni. Pont azért jó a netflix mert egy okostévén fogod ott az app és már nézed is az ágyból.

    Ez a 2500Ft meg inkább 3200, mert a legolcsóbb csomagban nincs HD ami nélkül nem sok értelme van. Érdekesek az árak egyelőre mert Svédországban ahol sokkal többet keresnek ott 7€ -ért mindent kapsz, és nincs is így csomagokra bontva.

    Magyar felirat,tartalom meg lesz idővel, ahogy az árakat is az adott országhoz igazítják majd. (legalábbis ezt mondták)
  • zola2000
    #34
    Persze a legtöbben egyszerűen azért nem fizetnek itt elő mert ha 10 forintba is kerülne az előfizetés a warez még mindig olcsóbb.
  • zola2000
    #33
    Van aki pl közmunkás, a net kerül ennyibe, használtan vette a gépét 10 ezerért, neki drága, 2500 forint az több mint 10kiló kenyér ára (sajnos ilyen is van magyarországon)
  • WoodrowWilson
    #32
    Most komolyan valaki az ára miatt van kiakadva? 10 euró, baszki. Aki ezt nem bírja kifizetni, annak ne a Netflix legyen már a legnagyobb baja, hanem, hogy mit eszik a hónap végén.
  • bakkerman
    #31
    Igen,ezzel nem mondtál újat,ÉN IS cigizek egyébként,és nem elitélésből írtam amit írtam,a cigis példát,csak én saját tapasztalatból indultam ki,hogy aki HA BOLTBAN veszi a dobozos cigit nagyon alsóhangon 900 forintért,és ha gyengébb cigis (mint én) és 2 napig bírja egy doboz nála,akkor is 3 doboz cigi ára és 6 nap alatt elfüstöli,2700 forintot,míg a netflix 2500 EGY HÓNAPRA. Ezzel arra akarok kilyukadni,hogy akinek van valamilyen más szenvedélye (cigi,tippmix,gyorskaja függőség) az ne sokallja már azt a 2500 forintot egy hónapban,amikor azért kap tartalmat,mégha most nem is 100%-osat. De úgyis csak hetek hónapok kérdése,és lesz magyar felirat,sőt lesz magyar szinkron is biztos vagyok benne. Na béke :D
  • SirBubu
    #30
    Netlol / Netfail / Netpöcs

    cigi téma újratöltikézve:

    tehát előfizetek a Netflix-re, 2,5k-ért

    8-15 napnyi cigimnek lőttek. kicsit ideges vagyok tehát, ezért gyorsan fölrohanok a Nf-re, hogy filmmel nyugtassam magam

    erreföl a film fönn sincs, ha meg mégis, se fölirat, se szinkron. az agyvizem fölforr, rá kéne gyújtani, DE ELKÖLTÖTTEM AZ ÁRÁT NF-re, én barom!!!

    (ja a vége már nem Tinamnnek ment)
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2016.01.09. 11:04:34
  • zola2000
    #29
    Azt tegyük hozzá, hogy ha tv csomagot vesz az ember, akkor kap hozzá reklámot ennyi pénzért a legtöbb adás SD, míg (nem tudom milyen a netflix nem is érdekel) a crunchyrollon ingyen vannak reklámokkal animációs és előszereplős (japán) sorozatok, a Viki.com-on koreaiak előfizetés után lesz HD és reklámmentes.
  • SirBubu
    #28
    2500 / 2 = 1250 Ft-ból simán ki lehet hozni 40 gramm vágott dohányt meg ahhoz 100 szál hüvelyt. (igazából kevesebből is)

    40 gramm vágott dohányt meg simán szét lehet töltikézni 60 szál cigibe (ha nem teli töltöd, többe is)

    naponta 15 szál cigi nem kevés, nem igaz?

    tehát számoljunk:
    egy ilyen fentebb említett nagyvonalú számítással is 2500 Ft-ból 8 napig van cigid, meg megmarad 80 hüvely is

    ha a 80 hüvely megmaradt, legközelebb nem is kell venni, elég a dohány

    tehát valójában akár 12-15 napnyi cigi is megvan 2500 Ft-ból, vagy még több


    (szerk) hogy most ezt ilyen klasszul kiszámoltam, asszem töltök is egy cigit, és önelégülten elszívom
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2016.01.09. 10:38:33
  • Etinger
    #27
    Nem minősítette őket, csak ahogy bakkerman is mondta: fontossági lista! Ha havi 30-40-50 ezerből gazdálkodom, ugyan ne a Netflix legyen már a prioritás. 2500 Ft pedig havonta még 2 mozi ára SEM. Teljesen korrekt az árazás, és a felület is. Ami nekem problémám az a magyar felirat hiánya vagy késése, illetve a kínálat, ami speciális. Nekem, aki kevés sorozatot nézek, de azokat szeretem feliratosan és frissen és gyorsan, nem éri meg a Netflix. De aki beleakar csobbanni az igényes sorozatok dzsungelébe, és gyakran feldobja magának a kérdést: "nézni kéne valamit, de mit?", annak tökéletes.
  • bakkerman
    #26
    Aki 51 ezerből él,annak szerintem az életében a fontossági listáján nagyon hátul van az,hogy éppen hogyan,mennyiért,min tudná megnézni a kedvenc sorozata új részét,vagy egy filmet. És nem bántásból mondom,nem lenézésből! Szóval fogalmazzunk úgy,hogy nem az ő rétegüknek van a netflix,de a többi embernek viszont tényleg nem nagy pénz a havi 2500,mert ahol valaki cigizik,az 3-4 nap alatt elfüstöl ennyi pénzt...
  • Montanosz
    #25
    nekem tv-sincs jó 10 éve ha érdekel

    2500 számít ha 51 ezerből élsz, ha ezeket az embereket lenézed téged minősít
  • Tinman #24
    #9
  • Tinman #23
    Nem a használatával van gondom. Szépen kifejtetted, hogy milyen egyszerű elindítani, csak nem értem miért? ^^

    A nagyon szép kínálat az még mindig csak egy vékonyka fizetős tartalom.

    Szimulátorkodjunk!

    1. Netflix előfizető vagyok amcsiban, fullos előfizum van.
    2. Battlestar Galactica full élményre vágyom... sorozat. Népszerű is volt. Why not?
    3. Felmegyek a Netlolra. Rákeresek. Nyoma sincs. Szánakozom egy sort majd...
    4. Felmegyek a torrent oldalra, ahol fent van szinkronosan, fent van angolul, fent van SD és HD minőségben is. Sőt a klasszikus 1978-as sorozat is fent van. 2 katt. Jön...
    5. Közben eszembe jut a Firefly, amit a pöcs Fox 1 évad után lelőtt. Mindegy, ránéznék Netfail-ra, rákeresek. Az sincs. Felmegyek torrentre, ott a teljes sorozat már megint mindenféle felállásban és hopp ott a teljes film is.

    Ezért fizetni? Viccnek jó. Ha már fizetek komolyan vehető KÍNÁLATOT AKAROK, nem azt a nevetséges szart amivel az amcsikat is szédítik. És a fenti szimulációban nem a Tenkes Kapitányára keresetem rá, ami nyilván nem elvárható egy Netpöcstől, hanem népszerű sorozatokra. Wait... a Tenkes kapitánya fent van torrenten is. :-DDD

    Hát miről beszélünk?
  • SirBubu
    #22
    "Nyilván a Netflix szerű médiaszolgáltatásoké a jövő és nem a torrentté..."

    nyilván...

    nyehhe... nyehheee... NYEHHHEHEHEEE :DDD

    meg warez se lesz 2 éven belül a Denuvo miatt :DD

    szörnyű idők elé nézünk
  • Archenemy
    #21
    "2500 Ft egy olyan szolgáltatásért, ami full angol, egy Magyarország nevű helyen bizony elég komolytalan. "

    Ó de hiszen nem kötelező ám előfizetni :D Ha valakinek nem jó, az ne fizessen elő. Itt mindenki úgy sápítozik, mintha már rá is törték volna az ajtót a netflix emberei.

    Egyébként azon a bődületes marhaságon húztam fel magam, hogy itt egyesek szerint ha valakinek van havi 2500 forintja (2 doboz cigi ára), akkor az biztosan csalással és lopással szerezte. Ki a tököm bír ekkora marhaságot leírni?
  • mrzed001
    #20
    Ezzel sajnos tökéletesen egyet kell értenem. Minden mondatával.

    Amúgy tartok tőle a nagy nemzetközi nyitás duma mögött előbb-utóbb elő fog bújni a kisördög, mint a régiókód, késleltetett megjelenés, országszintű cenzúrázás, meg ki tudja még mi.
    Valahogy a nagyok mindig ilyen mocskos trükkökhöz nyúlnak (lásd DVD, BR, mozi ...)
  • aru
    #19
    Kimaradta a szavazásból az, hogy online is lehet nézni sorozatokat és filmeket torrent nélkül. Ráadásul online oldalakon van magyar felirat is és szinte naprakész.

    Amúgy a mobilos verzióhoz illő lenne végre emberi árakon adni a mobilnetet.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2016.01.08. 23:13:46
  • ClassicR
    #18
    Pontosan mi a gondod a Netflix-szel? Rákattintasz arra, amit meg akarsz nézni, és full HD minőségben nézheted, ráadásuk nem YouTube-féle full HD-ban, hanem annál lényegesen jobb kódolásban. Ráadásul van app mobilra, tabletre, tv-re, de sima böngészőből is 3rd kiegészítő nélkül nézhető (HTML5). Ennél tovább hogy lehetne egyszerűsíteni? Már csak az marad, hogy ne kelljen kattintanunk, csak rágondolnunk.

    A lokalizált tartalmat most ne mond, mert bevezetés alatt van. Amerikában, ahol már régóta fut a szolgáltatás, és kialakultak a partneri kapcsolatok, ott nagyon szép kínálata van a Netflixnek.