62
  • ManoNegra
    #62
    Pontosan mutatják a példák, hogy mindenhol balhé van, ahol migránsok vannak. Nem csak a szilveszteri akciót kell nézni, hanem az útvonalat és a befogadóállomásokon történt zavargásokat is!
    Továbbá számtalan példa van arra, hogy az integráció többnyire nem működik. Még ha az első generáció igyekszik beilleszkedni, a másod/harmad generációt frusztrálttá teszi, hogy noha ott született már, de mégsem érzi magáénak az országot, nem akarja azt a munkát végezni, aminek a szülei még örültek. Gettókba tömörülnek agresszívek, és minél többen jönnek, annál kétségesebb hogy valaha is be fognak illeszkedni.

    Természetesen nem állítom én sem, hogy mind, egytől egyig balhézott például most szilveszterkor, de el fog jönni a pillanat, amikor választaniuk kell hogy ki mellé állnak, az őslakosok vagy a hangos kisebbségük mellé, és ne legyen kétséges, hogy nem a gyenge, hitét vesztett európait fogja választani.
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2016.01.07. 17:38:34
  • matatom
    #61
    Köszönöm a tökéletes példát a téves sztereotípiára. Hol a legnagyobb hiba benne? Ott hogy egy kis csoport alapján általánosít egy hatalmas embertömeget, úgy hogy statisztikailag nem vizsgált a zavargók és a békés menekültek száma, bár a hírek alapján eddig az több, mint egy millió vs. pár ezer pont az ellenkezőjét sugallja. Az érzet mégis a hangos, jól látható kisebbség miatt torzul. (Mellesleg nem csak ott van zavargás, ahol migráns van: pl. focimeccs.)

    Szemléltető párhuzam példa: hiba lenne azt mondani, hogy mivel csak ott vannak a villamos gázolásos balesetek ahol villamosvezetők dolgoznak, ezért a villamosvezetők "megfelelő kontroll nélkül" embereket gázolnak. "Így ez ízelítőül szolgál, hogy mire lehet számítani, ha a villamosvezetők valahol többségbe kerülnek a tömegközlekedésben". Marhaság, ugye? Nos a te példád is az. Az ok-okozati viszony nem ilyen egyszerű.

    Aki tanult pszichológiát, filozófiát vagy hasonlót, az tudja, hogy mi a dedukció, indukció, redukció és tudja, hogyan működnek az általánosítások, következtetések, és hogy milyen előnyük, hátrányuk van. Érdemes ilyesmiket is olvasgatni, sokat javulhat tőle a gondolkodásmód.
    Utoljára szerkesztette: matatom, 2016.01.07. 17:24:13
  • ManoNegra
    #60
    Úgy gondolom, abban igazad van, hogy az általánosítás elkerülhetetlen emberi jellemző, csak ugyanakkor sokszor, és manapság egyre többször téves sztereotípiákhoz vezethet, ha egy hangos és jól látható kisebbség adja az alapot.

    Valóban, ne általánosítsunk. Csak ott van zavargás, erőszak, ahol a migránsok megjelennek. Ebből felelőtlenség azt a következtetést levonni, hogy ezek erőszakosak a megfelelő kontroll nélkül.

    Pontosan abból kaptunk ízelítőt, hogy mire lehet számítani akkor, ha többségbe kerülnek.
  • matatom
    #59
    Az első okfejtésedre pont azt a merkeli mondatot tudom említeni megerősítés gyanánt, miszerint a multikulti halott, nem működik. Ezért is hülyeség összemosni a merkeli politikát, a liberalizmust, és a "Willkommenskulturt" ilyen formán. Pontosan igaz amit mondasz, és éppen ezért a jelenlegi német álláspont is azt vallja, hogy mindenki jöhet, aki rászorul, de csak az maradhat, aki integrálódik, beilleszkedik és felveszi az európai normákat. Ebbe a vallás összességében nem kötelező elem, hiszen Európa így is bőven megosztott ilyen téren (én pl. nem vagyok vallásos, de európai vagyok kultúrámban), de bizonyos keresztény értékek, attól még kötelezőek, és nem is kell ellentmondaniuk a muszlim vallásnak. Mások ellent mondhatnak egyes vallási nézeteknek, mint pl. a csador vagy burka viselet, vagy a női alsóbbrendűség elve, ami szerintem sem illik az európai kultúrkörnyezetbe, így ha a törvényeink is az mondják, akkor aki itt szeretne élni annak le kell mondania ezekről. Nyilván a szabályokat mi szabjuk, és nem a bevándorlók, ugyanakkor fontos, hogy aki ezeket elfogadja, azt mi is fogadjuk el, hisz az megfelel az európai normáknak, kritériumoknak.

    Úgy gondolom, abban igazad van, hogy az általánosítás elkerülhetetlen emberi jellemző, csak ugyanakkor sokszor, és manapság egyre többször téves sztereotípiákhoz vezethet, ha egy hangos és jól látható kisebbség adja az alapot. Racionális ember ezért igyekszik túllépni az általánosításokon, és a tényeket figyelembe véve megítélni egy csoportot, emberek esetén pedig lehetőleg egyéneket elbírálni, és ha lehet kerülni az általánosítást, amíg az nem nyert igazolást. Ez különösen igaz olyan kényes témában, mint az üldöztetés, menekült kérdés vagy épp a bűnözői csoportok, esetleg vallási, nemzeti hovatartozás. Az általánosítás véleményem szerint ilyen esetekben sokkal inkább hátrányos, mint hasznos, mivel túl komplexek, sokrétűek a mai társadalmak, és nagyon könnyen mellé lehet nyúlni, így akár többségben ártatlan embereket is áldozattá tenni. Persze van kivétel is, mint az egyértelműen bizonyított, sőt lehetőleg statisztikailag alátámasztott esetek: pl. a terroristák bizonyítottan egy negatív értelmű csoport.
    Utoljára szerkesztette: matatom, 2016.01.07. 15:20:10
  • matatom
    #58
    Érdeklődtem a kölni eset után német ismerősnél, és egyre világosabb, hogy mi az alapja ennek az elhallgatásos sztorinak.

    Az első tényező, hogy a kölni rendőrség a másnapi legkorábbi jelentésében, azt nyilatkozta, hogy nagyjából minden oké volt szilveszterkor, holott számos kivezényelt rendőr már akkor szembesült vele, hogy milyen súlyos dolog zajlott. a rendőrségi nyilatkozat erről nem csak egyszerűen hallgatott, hanem ellenkezőjét állította, ami egyértelműen súlyos hiba részükről, még akkor is, ha a pánikkeltés és a revansizmus megakadályozása volt a szándék.

    A német sajtó, és jellemzően a nagyobb országos média egy része hallgatott pár napig a dologról, majd az élkövetők származását további egy napig nem említette. Ez a lokális sajtót nem annyira érintette, és az országos vagy nagyobb médiumoknak is csak egy részét. Nyilvánvalóan ezért nem volt számomra sem világos, hogy milyen jellegű volt ez az elhallgatás, ugyanis én véletlenül több sajtóorgánumot is olvastam, hallgattam a napokban, olyanokat is, amelyek csak kisebb késéssel közölték a híreket, és az élkövetők származását is gyorsan közölték.

    Nekem ezen okokból kifolyólag nem jött le, hogy itt tényleges elhallgatások is történtek nem sokkal az eset után. Mindemellett továbbra is fenntartom, hogy a német média és jogi állapotok, minőségben messzemenően felülmúlják számos kelet európai demokráciáét, ahol az eltussolások nem ritkán nagyüzemi mértéket öltenek és sokszor napfényre sem derülnek, vagy csak hónapok és évek múltán. Remélem hogy Németországban is ez csak egy apró botlás volt, mert a részrehajlás semmilyen irányban sem engedhető meg.

    Követve továbbra is az esemény által vert hullámokat, és a téma jelenlegi nyitott megvitatását a német sajtóban, a mai napon is szembesülhettem vele, hogy nagyon nyílt és erős vita folyik jelenleg is az eseményekkel kapcsolatban, és valóban kritikát kapott a rendőrség is és több sajtóorgánum is a történtek után. Engem ez megnyugtat, és remélem mindenütt ilyen gyorsan helyre kerülnek a dolgok, nem csak Németországban.
  • ostoros
    #57
    https://sg.hu/cikkek/116758/800-ezres-penzbirsag-facebookos-holokamu-kommentert
  • Cefet
    #56
    Te a nyilvánvaló tényeket hagyod figyelmen kívül, vagy magyarázod félre, újra és újra. Azt is leírod miért, csak kicsit hibásan.
    "Én két dolgot szeretnék elérni, az ilyen hozzászólásaimmal. Egyik az hogy a dezinformációk, hazugságok és féligazságok mellet elhangozzon az igazság, vagy annak a másik fele is, és hogy ez utóbbiak is teret kaphassanak. Ezáltal könnyebb lesz az embereknek helyes döntést hozni, véleményt alkotni."

    Helyesen így hangzana: Én két dolgot szeretnék elérni, az ilyen hozzászólásaimmal. Egyik az hogy az igazság mellett a dezinformációk, hazugságok és féligazságok is elhangozzanak, vagy hogy ez utóbbiak is teret kaphassanak. Ezáltal könnyebb lesz az embereknek helytelen döntést hozni, véleményüket befolyásolni.
    Tudjuk kiknek a módszere ez.
    Ja, és a Nobel-díjat nem nyerni szokták...
    Utoljára szerkesztette: Cefet, 2016.01.07. 11:48:52
  • btb300
    #55
    "Azok az emberek, akik Európa elarabosodásával ijesztgetnek, definíció szerint is megfelelnek a xenofób jelzönek, és nem akarják megérteni a szükséges integráció lényegét, valamint azt hogy ha valaki arab, magyar, cigány vagy német, attól még ember. Ez egyfajta hajlam az istenkomplexusra, és nagyon vigyázni kell vele, mert az ember könnyen bele esik, és felsőbbrendűnek képzeli magát embertársainál. Az olyanok akik a liberalizmust és a konzervatív értékeket nem tartják összeegyeztethetőnek, azok összekeverik a liberális rendet és az anarchikus káoszt. A kontrollálatlan és illegális migrációt, a liberálisok sem támogatják sehol a világon tudtommal."

    A problema gyokere az, hogy a tarsadalom csak bizonyos ertekek menten tud szervezodni, definialni magat, egyebkent megszunik az integritasa. A liberailzmus ugyanilyen ertekrend lehetne, bar eleg ellentmondasos, hiszen az elfogadast hangsulyozza, de a vele ellenkezo velemenyen levokkel ugyanolyan intolerans, mint barmi mas. A kereszteny ertekrendtol sem idegen a hasonlo gondolkodas, hiszen alapveto elvei kozott van az egalizacio, az itelkezestol tartozkodas, ami a gyakorlatban sokszor nehezen valosul meg. De alapvetoen nem lenne baj egyikkel sem, ha nem keverednenek. Ez azonban a legtobbszor feszultseget szul, rosszabb esetben eroszakot. Akkor van nyugi, ha mindenki a seggen van a sajat elettereben. A neolit forradalom ota ez sajnos nem tul jellemzo, es a vege mindig az, hogy az erosebb kutya baszik (nem a toleransabb). Az adott tarsadalmi egyseg termeszetesen mindig arra torekszik, hogy o legyen ez a kutya, ennek erdekeben az erkolcsok mindig is rugalmasan voltak kezelve. A hatalmon levokre meg nyilvan ez meg fokozottan igaz. Szoval a xenofobiat erkolcsi vagy erzelmi alapon elitelni szerintem szinten hibas dontes, mivel a tarsadakmi dinamizmus magatol ertetodo resze.

    "Tehát fontos tisztázni, hogy kik volt az elkövetök, de még véletlenül sem szabad keverni és összemosni egy heterogén fogalom elemeit, majd általánosítani."

    Ez szerintem szinten legalabb akkora tevedes, mint ami az altalanositasban van. Az emberi gondolkodas alapvetoen az altalanositasra epul, kozos jellemzoket ragad meg valamikben, es egy fogalommal definialja oket, a nyelv logikaja is ilyen. A vegtelen differencialas keptelenseg, a cel mindig az, hogy olyan merteku legyen a megkulonboztetes, ami az egyen/csoport szamara a megfelelo hasznossagu informaciot biztositja realis energiabefektetes mellett. A lo nem a ragadozo latvanyatol fel, hanem a predat kereso ragadozo viselkedesetol, neki ez bizonyult hasznosnak. Egy kozosseg ugyanakkor alapvetoen bizalmatlan lehet az idegenekkel szemben, mert vannak korabbi rossz tapasztalatai, vagy mert kiszamithatatlan, ismeretlen, es ezert a kockazatot magasabbra ertekelik, mint esetleg valojaban. Az eloiteletek sosem veletlenek, es az adott kozosseg szempontjabol gyakran hasznosak. Ha az altalanositasban rejlo inherens hibat hajlando vagy latni, akkor tedd meg a kovetkezo lepest, es lasd meg az okat es ertelmet is, es probald moralisan elfogulatlanul tenni ezt.
  • matatom
    #54
    A te szövegedhez tartoznak a következők, azért írtam válaszként, de te rá hederíts, nem neked szól, hanem azoknak, akiket félre szeretnél vezetni.

    Én 3-án értesültem az esetről, és 4-én hallottam az elkövetők származásáról, ugyanakkor az általam fellelt legkorábbi 2-i sajtóhírben már szerepel származásra utaló adat: klikk. Nem tudom, hogy akkor itt mi lett elhallgatva. A rendőrség és azt követően a sajtó több okból sem verte nagy dobra a hírt, mivel el szerették volna kerülni az önbíráskodó revansot, valamit a németeknél nem szoktak a nagyobb médiumok alapos ellenőrzés nélkül híreket, vagy bizonytalan informáciokat leközölni, ami viszont eleve időbe telik. Szándékos elhallgatásról én 4-én csak a rendőrség részéről hallottam. Az index.hu jól informált lap, de nem szentírás minden szava, az ember maga is utánajárhat dolgoknak, hogy pontosítson.

    A német sajtó valóban kerüli az egyértelmű arabozást, vagy bármilyen megbélyegzést és persze, hogy olyat ír, mint "észak-afrikainak kinéző férfiak". Ez azért van mert jellemzően betartják a törvényt és az emberi jogokat, és a bizonytalanra nem állítják, hogy biztos, valamit elejét akarják venni, hogy a szélsőségesek olyan erőszakos cselekményekbe kezdjenek, mint pl. a dreieichi menekültszállásra való lövöldözés volt a napokban.
    Ugyanakkor személyes tapasztalatom, hogy a német média rendkívül kiegyensúlyozott ugyanakkor humánus, és olyan viták és riportok hangzanak el benne teljesen nyíltan felemlegetve a legszélsőségesebb véleményeket is többek között menekültügyben, amikről Magyarországon csak álmodhat egy demokrata, és a hideg verné ki a hataloméhes, erkölcstelen politikust, vagy szimpatizánsát, ha hasonlókat hallana, olvasna. Csak javasolni tudom a németül értök számára az ottani média böngészését.

    Migráns és migráns között akkora a különbség, mint itt is jól láthatóan magyar és magyar között. Migráns szír lehet menekült, de magyar vendégmunkás is. Migráns generációk és hullámok között, pedig mint magyar generációk vagy kül- és belhoni magyarok között ugyanúgy megvannak a különbségek. Nem lehet általánosítani a migráns fogalmát és/vagy bűnözővel, terroristával egyenlővé tenni, mert a 40 éve Németországban elő török, annak unokája, a jugoszláv háborús menekült, a 2 éve érkezett koszovói, és a 3 hónapja megjelent szír között ég és föld a különbség. Mind más helyről és okból érkezett, és mint más integrációs folyamaton ment vagy nem ment át. De a szír bűnöző és a szír egyetemista között is akkora a különbség, mint a magyar bűnöző és egyetemista között. Mint ahogy a menekültek között van ilyen is olyan is, magyarok között is van mindkettö. Tehát fontos tisztázni, hogy kik volt az elkövetök, de még véletlenül sem szabad keverni és összemosni egy heterogén fogalom elemeit, majd általánosítani. Az is ugyanolyan naivitás lenne, ha azt hinnénk, hogy minden most érkezett menekült bűnöző, mint ha azt hisszük, hogy mind gyámoltalan rászoruló. Aki bármelyiket állítja azzal valami nincs rendjén.

    Azok az emberek, akik Európa elarabosodásával ijesztgetnek, definíció szerint is megfelelnek a xenofób jelzönek, és nem akarják megérteni a szükséges integráció lényegét, valamint azt hogy ha valaki arab, magyar, cigány vagy német, attól még ember. Ez egyfajta hajlam az istenkomplexusra, és nagyon vigyázni kell vele, mert az ember könnyen bele esik, és felsőbbrendűnek képzeli magát embertársainál. Az olyanok akik a liberalizmust és a konzervatív értékeket nem tartják összeegyeztethetőnek, azok összekeverik a liberális rendet és az anarchikus káoszt. A kontrollálatlan és illegális migrációt, a liberálisok sem támogatják sehol a világon tudtommal. Az ilyen téveszmékkel elő emberek maguk is megtévesztettek, és sokszor észre sem veszik, hogy lassacskán rasszistává, xenofóbbá válnak levetkőzve az oly sokszor hivatkozásként említett keresztény európai konzervatív értékeket, iszlamistákra oly jellemző viselkedést felvéve. Észre sem veszik, hogy olyanná válnak lassan, mint az olyannyira utált ellenfél. Ez egy rendkívül veszélyes folyamat, mely pont az ellenfél kezére játszik. Sajnos az ilyenekből lesznek a rossz emberek, akik ma még el sem hiszik magukról, de holnapután menekült táborokat gyújtogató, vagy azokra lövöldöző szélsőséges "terroristákká" vedlenek. Ezek az emberek maguk is potenciális bűnözők, és közülük kerülnek ki az erőszak elkövetők, nem a humánus gondolkodású emberekből.

    Amikor megszületik egy később bűnözővé váló ember, legtöbbször nincs predesztinálva, hogy belőle az lesz, ezt a legtöbb esetben környezeti hatás dönti el, tehát ezek az emberek a környezetük, neveltetésük, korlátozott lehetőségei egyfajta áldozatai. Ez persze egyiküket sem menti fel az egyéni döntéseikből származó következmények alól. Ennek azonban számos esetben elejét lehet venni, ha az ilyen irányba haladó embereket, felvilágosítással, neveléssel, pozitív hozzáállással és felkarolásukkal még időben kizökkentik a rossz kerékvágásból. Sajnos így is rengetegen vannak akiknek ez már késő.

    Én két dolgot szeretnék elérni, az ilyen hozzászólásaimmal. Egyik az hogy a dezinformációk, hazugságok és féligazságok mellet elhangozzon az igazság, vagy annak a másik fele is, és hogy ez utóbbiak is teret kaphassanak. Ezáltal könnyebb lesz az embereknek helyes döntést hozni, véleményt alkotni. A másik amit szeretnék, hogy az emberek elgondolkodjanak tetteiken, magukba nézzenek, és megpróbáljanak jobbak lenni. Amit nem akarok: senki fejébe sem szeretném a saját véleményem beleverni. Amit remélek: mivel én természetesen saját véleményem tartom helyesnek, evidens hogy szerném elérni, hogy mindazt láthassák mások amit én, hogy megértsék, hogyan jutottam a véleményemre, és így saját felismerésből is valami hasonló kép alakuljon ki bennük önnön meglátásukon, egyéniségükön átszűrve, mint ami bennem kialakult a megismerési folyamatok során.

    (Aki vette a fáradtságot és elolvasta, attól elnézést kérek az elgépelésekért, hibákért, de már nincs erőm ellenőrizni a szöveget.)




    Utoljára szerkesztette: matatom, 2016.01.07. 03:26:31
  • Archenemy
    #53
    "mindössze a rendörség hallgatta el a tettesek származását így a média sem adhatott más közleményt a redörség szájába, de ezt már megírtam"

    Meg persze, csak az idézett cikkben meg pont az ellenkezőjét írják. Tisztelettel elismerem, hogy az indeksz olyan amilyen, és máskor is tévedtek már, de most mégis inkább nekik hiszek, ha nem gond.
  • Archenemy
    #52
    "Én informálódom a német sajtóból is"
    Olyannyira, hogy az abban lévő avétos lózungokat remekül visszaböfögöd. Nemszámíthogyarab, nemismigráns, ezekmárrégibűnözők, töklogikus hogy a nők ne menjenek közel másokhoz, még több tolerancia kell, ők nem tehetnek róla, stb.

    "te meg vakul higgy az elveidben és maradj sötét úgy fejben, mint lélekben"
    Aham, hát én maradok ilyen sötét, köszi. Aki felvilágosultan és liberálisan üdvözölte a kontrollálatran arab migrációt, talán pont most ül a rendőrségen sokkos állapotban, hogy a csoportos megerőszakolása részleteit negyedszer is elmondja. Netán egy kis francia temetőben alussza örök álmát.

    Szóval nem, kösz, igazán, én maradok inkább ilyen sötét. Te meg ne lankadj, tudod, welcomerefugees, wir schaffen das, még több tolerancia kell, és a többi, tuti sikerülni fog, és akkor majd meghajlok a bölcsességed előtt :D
    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2016.01.07. 01:21:59
  • matatom
    #51
    Megint kiforgatod a szavaim és olyanokat adsz a számba, amit nem mondtam. Folyamatosan provokálsz, és egyértelmü, hogy nem olvasod, hallgatod, nézed a német sajtót, mert akkor nem dölnél be egyes populista CSU és ki tudja kinek a kijelentéseinek. Én napi szinten direkt informálódom a német sajtóból is, és tudom, hogy nem hallgatták el az ügyet, mindössze a rendörség hallgatta el a tettesek származását így a média sem adhatott más közleményt a redörség szájába, de ezt már megírtam. Aki akarja az úgy is utána jár, te meg vakul higgy az elveidben és maradj sötét úgy fejben, mint lélekben, ezt senki nem tilthatja meg neked.
    Utoljára szerkesztette: matatom, 2016.01.07. 01:12:50
  • Archenemy
    #50
    "Én midig igyekszem nyitott szemmel járni, és utánajárni a dolgoknak, becsületesen élni, a tudásom és ismereteim önzetlenül átadni másoknak"

    Dicséretes, csak nem nagyon megy.
    Mert ugye mit állítottál? Hogy a német média nem próbálta meg eltussolni az ügyet. Ezzel szemben mit olvasok az amúgy fasiszta tendenciákkal aligha vádolható indexen most:

    http://index.hu/kulfold/2016/01/06/koln_molesztalas_szexualis_kenyszerites_szemeremsertes_nemi_eroszak_szilveszter_nemetorszag/

    Andreas Scheuer, az Angela Merkel menekültpolitkáját hónapok óta bíráló kormánypárt, a Német Keresztényszociális unió (CSU) főtitkára azt mondta: a német országos sajtó szándékosan hallgatott el tényeket a közvélemény elől.

    A kölni rendőrség január elsején kiadott közleménye még azt tartalmazta, hogy a szilveszteri mulatságok nagyrészt békésen zajlottak Köln utcáin, így a belvárosban is. Itt még csak annyit jegyeztek meg, hogy egy ezer fős ünneplő (!) csoport petárdázása miatt éjfél előtt ki kellett üríteni a kölni dóm előtti teret.
    +
    Bár a rendőrség is közölte, és a szemtanúk is egybehangzóan állították, a német média napokig nem említette híradásaiban, hogy a tettesek arab származásúak.


    + ilyen megfogalmazások, hogyaszondja:
    "észak-afrikainak kinéző férfiak célzott érintésekkel próbálták elvonni a tömegben a nők figyelmét" ez kb. annyira jó, mint mikor a fradi szurkolókat figyelmeztették, hogy "a 'szívtől az égig' szurkolói köszöntést mellőzni szíveskedjenek" :D

    És tovább, és tovább. Akkor "lett hír", mikor már mindenki erről beszélt. Ez eltussolás (és nem csak szerintem az, a németek egy jelentős része szerint is). Mondhatod, hogy nem, de igen. Hogy butaságból vagy hazugságból állítasz hamisságokat, nem tudom, nem is nagyon érdekel.

    Mit állítottál még? Hogy nem migránsok voltak, vagy ha mégis, akkor nem FRISS migránsok. Egyrészt bőven lehettek olyanok is, szintén az idézett cikkben (ami maga is egy sajtószemle):

    A tettesek egy része már régebb óta Németországban él, de lehettek közöttük most érkezett menekültek is.

    Vannak arra utaló jelek, hogy a téren tömörülő arabok egy része most érkezett menekültként Németországba. Erről szemtanúk is beszámoltak, illetve a német Expressnek egy neve elhallgatását kérő rendőr azt mondta: nyolc olyan embert igazoltatott a helyszínen, akiknek fénymásolt, menekülteknek szóló tartózkodási engedélye volt.


    Egyébként meg rohadtul fogalmam sincs, hogy minek kell ebbe a szalmaszálba kapaszkodni, hogy jó, migránsok, de nem most migráltak, hanem lehet, hogy két éve. Nem mindegy, mikor migráltak?

    "Ki az a "mi""

    Mi kérlek azok az emberek vagyunk, akik "előre megmondták", akik ellene vannak Európa elarabosodásának, a kontrollálatlan és illegális migrációnak, a valós gyökereitől totálisan elszakadt liberalizmusnak. Hogy ezt te rasszista xenofóbiának érzed, az az egyéni problémád, nem sokakat lehet már ilyen cimkézéssel megrémíteni.

    "Te vagy "ti", milyenek vagytok, ilyenek? Mert nekem rossz embernek tüntök, vagy olyannak, mint azok az bünözövé vált migránsok, akik soruk miatt nem tudtak szocializálódni."

    Biztos borzalmasan rossz emberek vagyunk, csak nem mi erőszakolunk a kölni dóm előtt, nem mi géppisztolyozunk bele a tömegbe Párizsban, meg nem mi lövöldözzük le a Charlie Hebdo szerkesztőségét, még akkor sem, ha idegesítőek.

    Hanem a "sorsuk miatt bűnözővé vált" migránskáid. "Sorsuk miatt", ez fantasztikus. Értsük meg kérem, hogy ő KÉNYTELEN nőket erőszakolni, ő CSAK RABLÁSBÓL TUD ÉLNI (Németországban!), MUSZÁJ NEKI tömegbe géppisztolyozni, ezért NEM Ő A HIBÁS, hanem valaki egész más, a többségi társadalom, a nácik, a világ! :D

    Nevetséges. Persze te nyilván úgy látod, hogy te vagy a progresszió és humanizmus bástyája, veled szemben meg a sötét vérszomjas náci hadak, dehát most mit tegyek, higgyed ezt, nem nekem lesz szar tőle :D
    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2016.01.07. 01:00:55
  • matatom
    #49
    Visszaolvasva rájöttem, hogy egy kissé talán durván fogalmaztam ostorossal szemben, és késöbbi hozzászólásai alapján belátom tévesen ítéltem meg. Ezért utólagosan elnézést kérek. Lehet, hogy olykor különbözik véleményünk, de úgy látom nem elvakult ember, hanem vitapartner, még ha le is idiótázott. :)
    Utoljára szerkesztette: matatom, 2016.01.07. 00:56:43
  • ostoros
    #48
    Ez így igaz. Mondjuk az ilyenek terjesztésében óriási szerepet játszik a mainstream sajtó is, ugyanis újabban az lett az uralkodó szokás, hogy kritika nélkül átvesznek minden hírt, a legcsekélyebb utánanézés és szakértelem nélkül. Ezek után, miután sokszor nyilvánvaló baromságokat leközölnek, sokan elhiszik, és attól kezdve az lesz a hitük, míg mások nem hiszik el, és összeesküvés elméletek felé fordulnak.
    A fórumokon szerte megtalálható jelenség, hogy ha valaki nyers adatokat mutat, azt még csak szóra sem méltatják, mert adatokkal nem lehet vitatkozni ugye, csak tagadni, mint az őrült, vagy el sem olvasni, mert azt értelmezni kéne, arra meg nincs idő, meg egyszerűbb is a szájunkba adott magyarázatokat szajkózni, (legyen az a mainstream média egyoldalú, egymástól átvett és végtelenítve újra és újra leközölt baromsága, vagy az összeesküvés elméletek széles skálája) de az adatokat, számsorokat, grafikonokat megnézni, netán trendeket elemezgetni és megpróbálni extrapolálni azok alapján, azt már nagyon kevesen akarják megtenni.
  • matatom
    #47
    De hát már meg lett mondva, hogy nem a véleményt akarják itt betiltani, hanem az uszítást.
    Hallottál már a PEGIDA-ról, vagy az AfD-röl, senki nem börtönözi a tagokat, mert a menekülteket a hátuk közepére kivánják, mégha végsökig kritizálják is öket. Erre van a demokrácia, de az uszításnak rossz vége lesz még demokráciában is. Hitlert is demokratikusan választották, és világégés lett a vége (csak most ne keverjünk semmilyen zsidó témát, mert a második VH az tény, és az is hogy ki volt az agresszor). A fékeknek, határoknak meg kell lenni mindkét oldalon, de a vélemény és ennek a kinyilvánítását nem szabad megtiltani, amíg az nem az emberi alapjogok megvonására, netán élet kioltására irányul.
  • gforce9
    #46
    Én úgy gondolom, hogy van határ, hogy közösségi médiában mit lehet és mit nem (akár magánembernek akár közszereplőnek írni). Persze ez csak az én véleményem. És nyilván nem én fogom eldönteni, hol kell legyen ez a határ sem azt, hogy milyen szempontok alapján. De sajnos az a tendencia jelenleg, hogy bárki bármit mondhat. Azonban tekintve, hogy az ember hiszékeny (általánosságban) és az idióták szeretik a hangjukat hallatni, így a hiteles információ a háttérbe szorul. És ez szerintem nagyon nagyon nem jó senkinek hosszútávon. Nem jó az, ha valaki a másikat rassz alapján kibelezne, de nem jó az se ha valaki a gyíkemberekre fogja, hogy nem termett a földjén semmi. Nem jó az sem, ha valaki a saját gyermekét és annak környezetét veszélyezteti, mert a kötelező védőoltásokat ördögi dolognak tartja, de sorolhatnám. Vannak egyértelműen ön és közveszélyes dolgok. De a határ, hogy mit szabad és mit nem, sajnos nem egy éles vonal.
  • ostoros
    #45
    Addig igenis álszent a dolog, (nem te, hanem ez a fajta vélemény) amíg egyik fél bármit mondhat, míg a másik fél börtönbe mehet érte, ha nem vigyáz...
  • gforce9
    #44
    Félreértés ne essék, sajnos én is fikázok sokkal többet mint kellene. Igyekszek javulni.
  • gforce9
    #43
    Ja én vagyok az álszent. Pedig ti nem bírjátok amit ír, pedig van igazságtartalma. Bezzeg ugye a CSU rossz mert cenzúrázik, miközben ti a másik véleményének a szikráját sem akarjátok megérteni. Hangsúlyozom !megérteni! nem egyet érteni vele. Amúgy egyébként azért tartunk ott ahol, mert ilyen az általános felfogás nálunk (más országokban passz, nincs személyes tapasztalatom sok). A fikázás az nagyon megy.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.01.06. 21:45:00
  • matatom
    #42
    Neeee, ez már fáj, úgy kivagyok gúnyolva, no!
  • ostoros
    #41
    Juj, de álszent!
  • gforce9
    #40
    Hát azt, hogy még le se írhassa senki mit gondol.
  • ostoros
    #39
    Miért a CSU mit mondott?
  • gforce9
    #38
    Ti, akik a matatom-ot fikázzátok a véleményéért, rosszabbak vagytok, mint a CSU.
  • ostoros
    #37
    "mint a másik tehenének pusztulását kívánó jó magyar kommunista kisember"
    Ez az, magyarozzál, azt szabad.
  • matatom
    #36
    Ha egyszer valaki megérti, hogy mi tesz valakit ilyen "Cefetté", és ez hogyan kerülhetö el, vagy hogyan lehet kezelni, az biztos Nobel-díjat nyer vele. "90%"... hahaha, még ezt sem olvastad el rendesen... ajjajjajj...
  • Cefet
    #35
    Azt hiszem, Te reménytelen eset vagy. Kár próbálkozni a meggyőzéseddel, a nyilvánvaló tények sorolásával. Nem azért, mert buta, esetleg műveletlen vagy.
    Te nem akarsz érteni minket, a maradék 90%-ot. Ennek pedig csak egy oka lehet, hogy érdekből cselekszel. Annál inkább így gondolom, hogy pont az ellenkezőjét próbálod bizonygatni. Mindenkinek, akiben indulatokat keltettél itt, azt tanácsolom, hogy ne felejtse el, de tegye el későbbre, mert még szüksége lehet rá. Téged viszont, "sajnos" levegőnek kell nézni...
  • matatom
    #34
    Csak a kedvedért utánanéztem egyik ilyen esetnek. Sajnos német cikk, de próbáld lefordítani, vagy lefordíttatni:
    klikk ide a cikkért!

    A lényeg, hogy 7500 Euro büntatés kapott egy fickó egy Facbookon megjelent uszítás miatt aminek tartalma: "I hätt nu a Gasflasche und a Handgranate rumliegen für des Gfrast. Lieferung frei Haus."
    Tartalmának lényege, hogy gázpalackot és kezigránátot kívánt az ingyenes hazaszállíttatás mellé.

    Erröl annyit, hogy bárki és bárkinek kíván ilyeneket vagy ösztökél másokat ilyen tettekre, mindig örömmel tölt el, ha valahol látom, hogy még müködik a jogállam. :)

    Ja és ami fontos: privát környezetben, magánvélményként nem tilos, de nyilvánosan, pl. Facebookon nem lehet ilyennel uszítani (Németországban).
    Utoljára szerkesztette: matatom, 2016.01.06. 19:36:53
  • matatom
    #33
    Én a fent említett Németországra írtam, hogy a Magyarországon mit enged a jog a más tészta.
    A következök miatt Németországban feljelentés esetén jó eséllyel pénzbünti vagy hüvös jár, mert ez uszítás:
    "élve megnyúzni... kiherélni, kibelezni,... késhegyre szúrni," stb.

    Szóval nem hazudok, van rá precedens (ha külön kéred, akkor esetleg elökeresem), csak neked nem volt világos, hogy mivel a téma Németország, természetesen én is arról beszélek. Hogy Magyarországon mi megy, azt nem vitatnám meg, nincs értelme, de mindenesetre forog töle a gyomrom...
  • matatom
    #32
    Ha neked ez jött le abból amit írtam, akkor 90%-ban nem értesz, vagy még inkább nem akarsz érteni. Nem tudom hol van benned a hiba, de valahol nagyon elcsúszott benned vagy az értelmezö képesség, vagy a jószándék.

    "Mi azért nem akarjuk, ha nem gond :D"
    Ki az a "mi"? Mert én magyarként nem vagyok a "mi" része, nem vagyok se xenofób, se menekültellenes, se rasszista, sem elvakult vallásellenes (de párti sem), és ellentétben egyesekkel (ti?) nem hazudok, forgatom ki más szavait, bujtogatok és pénzt sem kapok ilyenekért. És nem teszem ezt azért, mert egyeseknek a széthullot, gyenge Európa jobban megfelel, másoknak meg ez alkalom, hogy zsebet tömjenek, hatalmat szerezzenek populista népethülyítés árán. Én midig igyekszem nyitott szemmel járni, és utánajárni a dolgoknak, becsületesen élni, a tudásom és ismereteim önzetlenül átadni másoknak, és bármily nehéz is, objektíven maradni. Volt részem már ebben-abba, és éppen ezért szeretném ahhoz tartani magam, hogy másnak seki se okozzon olyant, amit saját börén nem szeretne elszenvedni. Bár nem vagyok vallásos számos keresztényi elvhez vagyok hü. Te vagy "ti", milyenek vagytok, ilyenek? Mert nekem rossz embernek tüntök, vagy olyannak, mint azok az bünözövé vált migránsok, akik soruk miatt nem tudtak szocializálódni. Olyannak akik bort isznak és vizet prédikálnak, és csak a mának, az önzésnek és az egójuk élnek, mint a másik tehenének pusztulását kívánó jó magyar kommunista kisember. Tévedek? Sajnos nem hiszem, mert erröl gyöztél meg...
  • Amergin
    #31
    Hazudsz!
    Ez itt, kishazánkban simán belefért a "véleményszabadság" és "művészi önkifejezés" kategóriájába:

    Sickratman : Mi a szar ezen a magyar ugaron?

    "Egy kérdéssel kezdem, figyelj nagyon:
    Mi a szar ezen a magyar ugaron,
    mi a szar ezen a magyar ugaron?

    Hogy mindenki hülye a jobboldalon.
    Az Orbán Viktor itt a pápa,
    az apjának meg elég a bánya,

    a Pokorni Zozi aki folyton hazudik,
    az édesapja meg csendben besúgik.

    A rusnya bajszú, a Kövér a köteles,
    a szocikat segítette győzelemre, röhejes.
    Vagy ott van a Lovas, a nemzet gyöngye,
    miért nincs a szívén még a sírhant göröngye?

    Vagy a Csurka István, a zsírsámán,
    a szívében miért nem pihen a jégcsákány?

    Vagy a Bencsik András, a kommunista múltú,
    az ítéletem kés általi búcsú.
    Vagy az a féleszű Grespik László,
    zsinórt a nyakába azt' lógjon a tapló.

    A kúrva apjukat vagy kúrva anyjukat,
    II: a kúrva anyjukat a kúrva anyjukat. :II

    Na, újra veszem, hogy kit mire ítélek,
    és az ítéletvégrehajtásra mindenkit felkérek.
    Ha mentek az utcán, és jönnek a tetvek,
    az ítéletem rájuk ezek lesznek.

    Orbán Viktort élve megnyúzni,
    Lovas István kiherélni, kibelezni,

    Kövér Lászlót lámpavasra kötni,
    Csurka Istvánt jégcsákánnyal ütni,

    Bencsik Andrást késhegyre szúrni,
    az összes Magyar Nemzet-est torkon rúgni.

    Mit tettek a parasztok, hogy így beszélek?
    Na, találomra, gyorsan egy példát nézek.

    Legyen a Lovas, az a magyar parazita,
    ez a skizó zsidó, antiszemita,
    aki a kutyáját a lányára úszította,
    és a dög a kislány arcát szétcincálta.

    De előtte még tinédzserként nőt is erőszakolt,
    a haverokkal, faszával véres pinát kamatyolt.
    Aztán a többiek szépen mentek a dutyiba,
    ő meg árulás árán, szabadon a tutiba.

    Feleségét többször pofán verte,
    aztán gyorsan letelepedett Izraelbe'.

    Aztán hazajött a tahó, a szart kavarni,
    a zsidókat folyton basztatni.

    Ez egy zsidó fajú megélhetési magyar,
    egy zsidó zombi, aki zsidó vért akar.
    Hát, ilyenekből áll a jobboldal,
    menjen a picsába de mind, azonnal!

    Üssed, verjed, kúrjad, szúrjad, vágjad, akasszad!
    Élve ne hagyjad! Figyelj, én tőled csak egyet kérek,
    tisztítsd meg tőlük az emberiséget,
    balra át, balra át, áldja meg az Isten Horn Gyulát!
    balra át, balra át, áldja meg az Isten Horn Gyulát!
    balra át, áldja meg az Isten Horn Gyulát!"

    Eddig a költemény.

    "Mégegyszer: gyülölhetsz, le is írhatod, de nem uszíthatsz."
    Hazudsz, b+, hazudsz!

    Lehet gyűlölködni, uszítani, de ezt csak az egyik oldalon állók, vagy (öncenzúra jön) "bizonyos kisebbségekhez tartozóknak" szabad csak csinálni büntetlenül.

    Ha változatlan formában "csak" a tulajdon neveket és a főneveket kicserélve én újra posztolnám ezt a lírai hangvételű verset, akkor eljárás alá vonnának és valószínűleg börtönbe kerülnék. Ilyen ez a "jogállam"...
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.01.06. 18:57:47
  • Archenemy
    #30
    "Ha valaki nyitott gondolkodású, és olvasta amiket írtam, akkor annak remélhetöleg segítettem, a hozzád hasonlóakon sajnos nem tudok. "

    Bárki eldöntheti, melyikünknek van igaza. Összefoglalva:

    - nincsenek is eltusolva a hírek, mert tök logikus, hogy 4-5 napba kerüljön lehozni egy eseményt, és természetes, hogy nem említettek származást, bár nyilvánvalóan nem Hans Jürgen és tsai randalíroztak
    - máshol is van erőszak, tehát tök normális, hogy a kölni dóm előtt ezres arab hordák erőszakolnak, bagatell, mondhatni
    - ezek nem migránsok, hiszen már évek óta itt élnek, ja de mégis migránsok, de nem FRISS migránsok, szóval ez egész más
    - az integráció nagyon jól halad, ha valami kell, az még több szeretet, még több megértés, meg esetleg egy tanfolyam, ahol elmagyarázzák, hogy a nők nem mind kurvák
    - a nők meg tanuljanak meg vigyázni magukra, szóval ez azért kicsit az ő hibájuk is

    Nem... nem bocs, ez nem fog menni. Megmagyarázhatatlan dolgok magyarázgatása, maszatolás, relativizálás. Hallottuk sokszor a liberrált lózunkokat, talán el is hittük valaha, sajnos a párizsi és most a kölni események pontosan rávilágítottak, hogy mivel jár a migráció.

    És ha a németek ezt akarják, hát egészségükre. Mi azért nem akarjuk, ha nem gond :D
  • matatom
    #29
    No látod, megy ez! Legalább nem kívántál az akasztófára. (Bár az idióta, mint kijelentés határeset, noha még mindig csak vélemény.) ;)
    Utoljára szerkesztette: matatom, 2016.01.06. 16:42:31
  • matatom
    #28
    Nos akkor még egy csörte a szélmalommal.

    "Ezért nem számoltak be 4 napig 9/11-ről meg a párizsi terrortámadásokról sem, oh wait, ja azokról mégis."
    Több nap alatt gyültek össze a bejelentések, mire a rendörségnek világos lett, hogy mi zajlott. Amit nem említettek, az az elkövetök származása. Az említett terrorcselekményeknél sem mondák rögtön, hogy arab, vagy muszlim elkövetök voltak, csak, hogy vélhetöen melyik terrorszervezetnek van köze hozzá, mivel ellentétben egy vallással, nemzettel rasszal szemben a terrorista alpból törvényen kívülit jelöl.

    "nyilvánvaló, hogy azt gondoltad, hogy nem migránsok, most meg arról beszélsz, hogy jó tényleg migránsok..."
    Nem hát, azért írtam hogy Afrikai "észak afrikai, közelkeleti és egyes szemtanuk szerint még dél-kelet európai", mert arra gondoltam, hogy öshonos németek ugye? Legalább aki nyitott a témában és értelmes ebböl látja melyikünk provokál.

    "Ezért is fordulhatnak elő a kölni dómi esetek, mert olyan jól mennek az integrációs folyamatok, meg mert olyan határozottan toloncolják ki a beilleszkedni nem akarókat."
    Senki nem mondta hogy ez egyszerü, és egyik pillanatról a másikra fog megtörténni, de mint modtam folyamatosan fokozzák az intézkedéseket, erröl szinte bámilyen újságban olvashatsz, ami a témával foglalkozik. Mindenesetre az vesse rá az elsö követ, akinek a társadalmában nincs olyan nemzettársa, aki eröszakolt, lopott, vagy ölt volna... olykor pár száz forintért. Olvasol te napi sajtót magyar bünügyi hírekkel is, hogy mit müvelnek kedves honfitársaink rokonaink vagy barátnak vélt emberek a környezetünkben? Olvasnivaló statisztika: Bűnügyi statisztika

    "Az a kenegetés, hogy mindenféle másról kezdesz el beszélni. Mexikóiakról, indiaiakról, jó hogy a keresztesháborúkat nem hozod elő, az szokott a másik nagy sláger lenni ilyenkor."
    Hallotál már olyanról, hogy próbacsoport? Azt hogy egy eredményt össze kell vetni a másikkal, hogy nehogy téves következtetésre juss? Nem, nem hiszem hogy te valaha hallotál már ilyenröl... Mit keresel egyáltalá az SG-n, amikor ez egy "tudományos" lap, provokálsz?

    "Kitűnő példa, hogy simán megmagyarázod a torz világképedben, hogy ha a magyar rendőrség..."
    Egy szót sem írtam a magyar rendörségröl, ennetétben a te "kenegetéseddel". Miröl is beszélsz?

    "Ez az ún. "szalmabáb érvelés", azaz olyan szinten eltúlzod a másik álláspontját, hogy az nevetséges legyen. Szerintem ésszerű egyensúly kell hogy legyen, ésszerű, hogy nem iszod le magad tajtrészegre három idegen pasival, nem ésszerű, hogy minden idegen férfitól karnyújtásnyi távolságot tartasz."
    ...ha tudod hogy a napokban volt némi kis eröszak, aprócska 80-90 esettel és közel 100-es tömeggel pár óra leforgása alatt? Szerinted nem racionális az elövigyázatosság? A karnyi távolság ugyan olyan, mint a példáim, érzékeltetö célja van, és a lényege is az egyszerüsítés volt. Így lehetnek akár szándékosan túlzóak. Aki akarja érti, aki meg szó szerint veszi a képletes karnyi távolságot az csak olyan lehet, mint te. Én értem, hogy a lényeg az volt, hogy a testközelséget, nyomorgó tömeget, jobb ha kerülik a napokban a magányos nök Kölnben. Ha nö lennék és ott élnék, így is tennék akár mondta a polgármester, akár nem.

    Összegezve: azt irracionális okfejtéseidre csak egy magyarázat lehet, hogy szándékosak. Mint mondtam, akit aggodalom hajt az nem ilyen. Aki aggódik, arra lehet észérvekkel hatni, aki paranoiás, vagy szándékosan kötekedik, arra csépelhetem a szót hiába.
    Ha valaki nyitott gondolkodású, és olvasta amiket írtam, akkor annak remélhetöleg segítettem, a hozzád hasonlóakon sajnos nem tudok.
  • ostoros
    #27
    Idióta vagy. Vagy provokátor.
  • Archenemy
    #26
    "nem számoltak be róla mert demokratikus jogállamban nem szabad elöítéletek alapján nyilatkozni"

    Ezért nem számoltak be 4 napig 9/11-ről meg a párizsi terrortámadásokról sem, oh wait, ja azokról mégis.

    "A migráns státuszt nem tegnap találták ki és hosszú évekig rendelkezhet az ember ilyen státusszal."

    Neeem, az eddigiekből nyilvánvaló, hogy azt gondoltad, hogy nem migránsok, most meg arról beszélsz, hogy jó tényleg migránsok, de nem FRISS migránsok, hanem pár éves migránsok. Köztudott, hogy az EGÉSZ MÁS.

    "Garancia nincsm de az utóbbi 5 évben, és most a menekült áradat kapcsán jelentösen fokozták az integrációs folyamatokat, illetve az erre képtelenek kitoloncolását."

    Ezért is fordulhatnak elő a kölni dómi esetek, mert olyan jól mennek az integrációs folyamatok, meg mert olyan határozottan toloncolják ki a beilleszkedni nem akarókat.

    "Ezt nem értem, a tények neked kenegetés?"

    Az a kenegetés, hogy mindenféle másról kezdesz el beszélni. Mexikóiakról, indiaiakról, jó hogy a keresztesháborúkat nem hozod elő, az szokott a másik nagy sláger lenni ilyenkor.

    Nem a mexikóiak, nem is az indiaiak erőszakoltak a kölni dóm előtt. Ne róluk beszélj.

    "Kitünö példa, hogy nem nézel utána a témának valami okból kifolyólag, csak írsz" + "Ha valami veszélyes történik, akkor te szerinted fokozni kell a veszélyt?"

    Kitűnő példa, hogy simán megmagyarázod a torz világképedben, hogy ha a magyar rendőrség "hibáztatja az áldozatot" (pl. hogy ne részegedjen le tökidegen férfiakkal), az gonoszság, ha a kölni polgármester mondja, hogy a nők tartsanak kartávolságot és csak együtt mozogjanak, az okos elővigyázatosság.

    "Te a lányod elküldenéd a piroslápás negyedbe északa hétvégén miniszoknyában lófrálni, mert az is csak egy utca, mint a másik?"
    Ez az ún. "szalmabáb érvelés", azaz olyan szinten eltúlzod a másik álláspontját, hogy az nevetséges legyen. Szerintem ésszerű egyensúly kell hogy legyen, ésszerű, hogy nem iszod le magad tajtrészegre három idegen pasival, nem ésszerű, hogy minden idegen férfitól karnyújtásnyi távolságot tartasz. Ilyesmi csak a buta liberrált fejekben tud ésszerű lenni.
    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2016.01.06. 15:47:59
  • matatom
    #25
    Ha nem volt világos a pédám, akkor csak az a kérdés, ho te melyik vagy, a funkcionális analfabéta, a tudatlan, vagy a provokátor? No jó esetleg simán lusta voltál elolvasni, de akkor meg minek kérdezel?

    Mégegyszer: gyülölhetsz, le is írhatod, de nem uszíthatsz.
    Nézz utána az uszítás, gyülöletkeltés szavaknak, valamint a szabad vélemény nyilvánitás fogalmának, és akkor világos lesz... talán
  • matatom
    #24
    "Jah cicám, mostanra nincs elhallgatva. Azért a hétfői híradóban még nem számoltak be róla"
    Kutyuskám ;), nem számoltak be róla mert demokratikus jogállamban nem szabad elöítéletek alapján nyilatkozni, ezért takarják ki a potenciális eitélt arcát, és nem írják ki a teljes nevét, viszont tagadni nem tagadta a rendörség, söt amint nyilvános lett meg is vitatták. Nem mellesleg meg akarták elözni a szélsöjobbos önbíráskodó revansot. Remélem így már érthetö a dolog. De ezt az infó megtalálhatod te is, ha meghallgatod, megnézed, elolvasod pl. az eredeti német nyilatkozatokat. Persze ha nem is akarod megérteni, akkor ugye...

    "Igaz eddig 8 embert állítottak elő, az mind migri volt... ...De hát most mondtad, hogy ezek régóta ott élő emberek. "
    Mi nem volt világos a migránsok, a muszlimok és a lecsúszott bünözök közötti okfejtésemben? A migráns státuszt nem tegnap találták ki és hosszú évekig rendelkezhet az ember ilyen státusszal. Mégegyszer hangsúlyozom, a többségük régebb ota él Németországban, és igen többek között úgy is mint migráns. Rendörségi nyilatkozat szerint jó részüket ismeri a rendörség, mint zsebtolvajt, vagy egyéb bünözöt. Remélem most már ez is érthetö.

    "Ha nem sikerült őket integrálni, akkor miért kell még egymillió? Azokat sikerülni fog?"
    Garancia nincsm de az utóbbi 5 évben, és most a menekült áradat kapcsán jelentösen fokozták az integrációs folyamatokat, illetve az erre képtelenek kitoloncolását. Ha visszaemlékszel Merkel mondta azt, hogy a multi-kulti albukott, és ez csak párhuzamos társadalmat jelent. Vagy integrálódsz és ez esetben "német leszel", vagy kitoloncolnak, ha lejárt a türelmi idö. Ez így szerintem fer.

    "Kenegetés. A kölni dóm előtt nem mexikóiak meg indiaiak erőszakoltak meg raboltak. Ilyen erővel semmiről sem beszélhetünk, mert "Afrikában meg éhen halnak".
    Ezt nem értem, a tények neked kenegetés? Mit nem fogtál fel abból, hogy a muszlimok és a nök megeröszakolása között nem közvetlen, legfeljebb közvetett a kapcsolat. Egyszerü példa, hogy megértsd: attól, hogy este lemegy a Nap nem attól jön fel a Hold, de amíg van nap addig látod a holdat is. Igen van összefüggés, de nem közvetett, és nem megszüntethetetlen, és nem ok-okozati.

    "De ez fantasztikus megint, hogy ha a magyar rendőrség azt javasolja, hogy ne részegedj le idegen férfiak társaságában, az összes liberrált az arcán pörög, hogy "NEAZÁLDOZATOT HIBÁZTASSA", de ha a kölni rendőrség mondja, hogy ne menj közel senkihez, az meg korrekt óvintézkedés, és amúgy sem kötelező, szóval teljesen rendben van."
    Kitünö példa, hogy nem nézel utána a témának valami okból kifolyólag, csak írsz. Pont ez volt az az eset németországban, amikor a rendörség az áldozatoknak a nyilatkozatait nem fogadta fentarrtással, és fenntartások nélkül áldozatként kezelte öket. Ilyen még németországban sem jellemzö.

    "Ez tök jó, mert kifejti, hogy viselkedjenek úgy, mintha félnének, tehát ne menjenek közel másokhoz és csoportban mozogjanak, de közben nem engedhető meg, hogy féljenek. Ez valami egész fantasztikus."
    Ha valami veszélyes történik, akkor te szerinted fokozni kell a veszélyt? Ha valahol pl. verekedést látsz, akkor szerinted oda kell menni? Ha valahol felrobban valami, vagy tüz üt ki, te nem kerülöd el azt a helyet, hanem odamész, mintha mi sem történt volna. Te a lányod elküldenéd a piroslápás negyedbe északa hétvégén miniszoknyában lófrálni, mert az is csak egy utca, mint a másik?

    Szerintem te is azon hozzászólók közé tartozol, aki szándékosan nem érti a dolgot és talán még ki is forgatja az egészet, mert ha csak az aggodalom szólna belöled, akkor nem játszanád az értetlent.
  • Archenemy
    #23
    "És mikor azt hinnéd, nem lehet tovább fokozni" 2. rész:

    Nőkezelő kurzust indít Norvégia a menekülteknek

    http://index.hu/kulfold/2016/01/06/nokezelo_kurzust_indit_norvegia_a_menekulteknek/

    "Foglalkozást indít Norvégia az országba érkező menekülteknek, hogy elmagyarázza, nem minden nő prostituált, csak azért, mert alkoholt fogyaszt, nyilvánosan megcsókolja kedvesét és nincs talpig burkába burkolva."

    "Az integrációt elősegítő kurzus célja, hogy elkerüljék a nyitott társadalom rossz értelmezéséből adódó konfliktusokat, amelyek erősítik az erőszakos, nőkre támadó harmadik világbeliekről alkotott előítéleteket, növelve az idegenellenes szélsőséges pártok népszerűségét."


    Értjük, nem az a gond, hogy nőket erőszakolnak, hanem az, hogy ez erősíti az előítéleteket :D

    "Stavangerben 2009-2011 között több, nemi erőszak történt. A 20 esetből háromban ítéltek el norvégot, a többi migránsokhoz volt köthető. Ez ugyan a rendőrség szerint sem jelent egyértelmű kapcsolatot a nemi erőszak és a migránsok között,"

    Ezek után felmerül, hogy ha a népességarányosan százszoros felülreprezentáltság nem jelent egyértelmű kapcsolatot, akkor vajon mi jelentene valaha is egyértelmű kapcsolatot?
    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2016.01.06. 14:40:36