95
 • Ragnaar
  #95
  Nem lett tökéletes a film, de én személy szerint rosszabbra számítottam. 8.5/10 - re értékelném ha kellene, mivel úgy általában működött. Persze lehet, hogy csak nosztalgiafaktor és az autentikus látványvilága miatt, az már majdnem mindegy. Felvezető résznek jó lett szerintem. A következő részben sokminden változhat, remélhetőleg nem fárad el túl hamar a széria jó SW filmekre szívesen mennék moziba.
  Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2016.01.01. 17:02:19
 • Ragnaar
  #94
  Egyetértek. Kylo karaktere volt a legkellemesebb csalódás a filmben, egy olyan új karakter amit SW-ben még nem láttunk.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Kicsit talán túl erős lett Rey Kylohoz képest, nekem kicsit jobban klappolt volna, ha Rey menekül meg valami módon Kylo elől.. persze lehet, hogy így kellett lennie Kylo későbbi karakterfejlődéséhez, majd kiderül.
  És azért innen még elég sokféle irányba folytatódhat a történet.
  Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2016.01.01. 16:39:29
 • Ragnaar
  #93
  Szerintem nagyon valószínű, hogy még a trailerek után is vágtak a filmen, és nem sokkal a vetítések előtt kapta a végleges formáját.
 • dyra
  #92
  Luke, Han és a többiek legyőzték az uralkodót és a birodalmat. Egyensúlyt hoztak az erőbe. A kiegészített filmek végén a különböző bolygókon ünneplik a birodalom bukását. Nem volt már "fer" ezeket a karaktereket újra előcitálni. Semmi baj nem lett volna ha új történetet kezdenek teszem azt 500 év múlva.
 • cateran
  #91
  http://imgur.com/8I8nMtG

  Ennyi (meg ha nem is tokeletes...99%-ban az:P)
 • Szefmester
  #90
  Tegye fel a kezét aki szerint egy levágott kézfejet megműttetni, és regenerálódni utána egy vagy két nap lenne...

  Ne vicceljünk már.
 • Strayhand
  #89
  Így hangzik el a filmben angolul: "It's a ship that made the Kessel Run in less then twelve parsecs." Gondolom nem úgy érti, hogy rövidebb úton tette meg az utat.:) Nyilván csak jól hangzott mint sci-fi elem és a filmesek meg a nézők nem asztrofizikusok. Sok ilyen kis apróság van, ami ugyanolyan vicces, de kit érdekel? Nem dokumentumfilmről van szó. Ahogy az új film esetében sem.
 • Strayhand
  #88
  Ja, de ez megint ugyanaz a helyzet, hogy az új filmnek hibája, hogy nincs benne minden, nem magyarázza meg a látszólagos következetlenségeket, és plusz infót kell kutatni/várni hozzá, de a régi trilógiához olvassam el a regényeket, mert azzal lesz teljes... Kettős mérce.:)
 • Wootan
  #87
  "Igen, ez lenne a logikus, csakhogy nem ez történt. Mert amikor visszamegy Solo kiszabadítása UTÁN Yodához, akkor kérdezi meg tőle, hogy Vader valóban az apja-e. Ill. az egész párbeszédből hallatszik, hogy még nem találkoztak a Bespin óta, ekkor beszélnek azóta először. Elég furcsa lenne, ha hosszú ideje edzené Yoda, és csak utána kérdezné meg. De a Birodalom visszavág végén is úgy válnak el Landoéktól, hogy akkor találkozunk a Tatooine-on. Elég érdekes lenne, ha útközben mellékesen elugrana pár hónap jedi képzésre..."

  Idézek a birodalom visszavág hivatalos regényből.

  Luke tudta, hogy Leia gondolatai és érzései Hannál járnak, bárhol legyen is, bármi történjék is vele. Ami a saját sorsát illeti, Luke bizonytalanabb volt felőle, mint bármikor - még annál is, amikor réges-rég, egyszerű parasztfiúként egy távoli világban először találkozott azzal a különös, megfoghatatlan valamivel, aminek Erő volt a neve. Csak egyetlen dolgot tudott biztosan, azt, hogy visszatér Yodához, és befejezi a tanulást, mielőtt elindul, hogy felkutassa Hant.

  Persze ez a filmben nincs benne, ezért érdemes elolvasni a hivatalos regényeket, rengeteg plusz infó van bennük.

  Bár az tényleg úgy van, hogy a jediben kérdi meg Yodát, hogy tényleg Vader-e az apja, de sok minden utal arra, hogy azért eltelt pár hét/hónap, míg visszament a Tatooinra. Egyrészt Landonak be kellett épülnie Jabbához, + Luke összerakta a saját kardját, ami valószínű nem 1-2 nap volt.
 • Soundmaker
  #86
  Solo parseces elszólása meg szerintem egyszerű fordítási hiba.. valaki leírta mit mond angolul ennél a jelenetnél Han, és ott a távolságra utal nem az időre. (Ugye a kesseli csempészfolyosó, amit Han rövidítéssel oldott meg, ergó hamarabb célba ért a rakománnyal... valamiért a kettőt összemosták)

  Mondjuk nem értem miért nem ellenőriztették le a szinkront mielőtt kiadták volna, bár emlékeim szerint ugyanez a fordítási hiba megvolt az új reményben is :D (hibával együtt emelték át)
 • Soundmaker
  #85
  Vagy még az jutott eszembe hogy a Falcon sérült hiperhajtóművel ugye lassabban ment a fénynél így a Bespinnek otthont adó rendszer elérése igénybe vehetett 1-2 hónapot, de akkor kérdés mi a túróért várt addig Boba Fett az elfogásukkal?
 • Soundmaker
  #84
  Na igen Soloék a Birodalom visszavágban gondolom nem hónapkig menekülnek a birodalom elől mikor befutnak a bespinre... A Bespinen is elég sűrűn zajlanak az események... mire C-3PO darabjai előkerülnek max pár nap telhetett el. Solo sem úgy néz ki mintha hónapokat töltött volna börtönben mire a fagyasztó kamrába viszik. Egyedül arra tudok gondolni hogy a Hoth után és az aszteroida mezős jelenet között eltelik pár hónap amíg Lukeot yoda felkészíti a Dagobah-n. Bár furcsa véletlen hogy Leia is és Han is ugyanabban a göncben van amelyikben megléptek a Hothról. Mondjuk ebben a kontextusban még nem gondoltam át a filmet de tényleg hogy eléggé nagy időzavar van. Vagy Luke gyorsított képzést kapott :D És így nekimenni Vadernek nagy blődség volt .. a keze is bánta :)
  Utoljára szerkesztette: Soundmaker, 2015.12.31. 00:26:43
 • Soundmaker
  #83
  Na és mi van ha Luke összekapcsolta magát a kardjával, és ahogy a császár is közvetlenül irányította admirálisai és katonái agyát, úgy Luke miért nem sajátíthatta el azt a képességet, hogy a kardja használóját az erőn át segítse? Így rögtön érthetővé válik Rey győzelme... Az elmetrükk létrehozását meg kiolvashatta Kylo agyából mikor megfordította az agyi szondázást... ÉS hogy miért volt képes erre? mert jóval erősebb az erőben mint Kylo.. Lukenak ez lassan ment... Nem egyformán érzi mindenki az erőt. Rey azért nem fedezte fel képességét mert nem volt rá szüksége, de vészhelyzetben az erős segítette mert a Falcon vezetésébe is belejött harci helyzet kellős közepén.
 • Strayhand
  #82
  "Luke pedig a birodalom eseményei után visszament Yodához tanulni. A saját kard elkészítése volt az utolsó vizsgája. Ezután ment el kiszabadítani Solo-t"

  Igen, ez lenne a logikus, csakhogy nem ez történt. Mert amikor visszamegy Solo kiszabadítása UTÁN Yodához, akkor kérdezi meg tőle, hogy Vader valóban az apja-e. Ill. az egész párbeszédből hallatszik, hogy még nem találkoztak a Bespin óta, ekkor beszélnek azóta először. Elég furcsa lenne, ha hosszú ideje edzené Yoda, és csak utána kérdezné meg. De a Birodalom visszavág végén is úgy válnak el Landoéktól, hogy akkor találkozunk a Tatooine-on. Elég érdekes lenne, ha útközben mellékesen elugrana pár hónap jedi képzésre...
  Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2015.12.31. 00:12:26
 • Wootan
  #81
  Azért van különbség a 2 eset között.

  Ha megnézed a régi szériát, akkor láthatod, hogy Luke Ben tanításai mellett is alig tudott valamit. Az első részben kicsit rásegített az erővel a pontos célzásra. A birodalom elején nagy nehezen magához húzta a kardot, és kb. ennyi. Minden mást ezután tanult meg Yoda-tól.

  Ezzel szemben Rey, aki (jelenlegi tudomásunk szerint nem kapott semmiféle képzést), hipp-hopp keni a gondolat olvasást, a jedi elme trükköt, magához húzza Anakin kardját, és lenyomja a jóval képzettebb Kylot kardpárbajban.

  Nézd meg a baljós árnyakat, a fiatal Ben Kenobi sem dobálózik ilyen dolgokkal, pedig ő már saját mester mellé volt beosztva, tehát bőven haladó szinten volt erőhasználatban.

  Luke pedig a birodalom eseményei után visszament Yodához tanulni. A saját kard elkészítése volt az utolsó vizsgája. Ezután ment el kiszabadítani Solo-t.

  Ez a film egyértelműen nem a régi szellemiségben készült, és nem a régi részeken felnőtteknek.

  Egyébként a legelső, eredeti verzióban Solo lőtt először, Greedo mukkani sem bírt, nemhogy visszalőni :)
 • Strayhand
  #80
  Ok, de semmi utalás nincs a filmben arra, hogy hetekig utaztak volna, ahogy arra sem, hogy közben tanult volna Luke... Az új részen mégis számon kéred, hogy egy csomó mindent kihagytak/nem magyaráztak meg...:) Kettős mérce.
  Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2015.12.30. 18:46:10
 • Szefmester
  #79
  Látod? Ha szerinted egy nap alatt játszódott le az egész ep4 akkor tényleg nem rétheted kitől és hogyan tanult meg bánni az erővel. Míg ha azt az utat veszed pár hetesnek akkor már legalább az alapokat megtanulhatta. Pláne hogy vele volt az erő... ;)

  Értem én hogy nehéz felfogni hogy vannak a film két snittje között is háttértörténések, de ennyire ne legyen nehéz ezt felfogni.

  Az amerikai robotkutyás dolog meg jelenleg ott tart, hogy az is csak ritkás terepen halad, és ott is bebukott mert a fűnyírómotor túl hangos és lebuktatja az egész bandát.

  A rohamosztagosok balfék lövéseire nincs magyarázat... azt sosem értettem miért nem képesek legalább irányzékot használni... vagy miért nem tesznek irányzékot a fegyverre..
 • Zoliz
  #78
  Éppen a fafejűeknek készült ez a film ahol elhitetik, hogy a nő is lehet lovag ráadásul erősebb is mint bármely férfi, bocs ebben feka kolosszus, aki egy nyápic kisfiú. Ezen végtelen butaságok miatt az értelmesebbje lehúzza a filmet, mert nemsok szeretnivaló és hitelesség van rajta, amikor azt mondanánk, tényleg van mondanivalója a filmnek. Mert ennek nincs. Egy két úrhajós jelent odabasz és ennyi, semmi több. Ennél még a hugom kutyája is kreativabb ürüléket tud alkotni. :)
 • Strayhand
  #77
  Egyébként félreértés ne essék, teljesen egyetértek abban, hogy az új rész SOKKAL jobb is lehetett volna, SOKKAL de SOKKAL jobb... Nem értem, miért kellett ez az Ep. IV remake feeling, ami nyilván tudatos, de nem értem, miért nem lehetett új dolgokat írni. Ez a "mert így kevesebb kockázatot vállaltak" duma szerintem hülyeség. Pont hogy FOLYTATÁST vártak a rajongók, nem ugyanazt... Meg sokminden másban is egyetértek, csak ezt a nagy ízekre szedést találom viccesnek, mert ugyanezt simán meg lehet csinálni a régi filmekkel is... Pl. kitől tanult meg Luke fénykardozni, ha olyan nehéz vele bánni? Miért ne tudhatna bánni Rey az erővel, ha Luke is tudott. Pl. folytogatja(!) Jabba őreit, ill. az elmetrükköt, amit utána használ, is kitől és mikor tanulta? Meg aztán ugye ott vannak az olyan ordító és alapvető dolgok, mint a rohamosztagosok "precíz" lövései (de mondhatnánk a Jabba hajóján zajló harcot is, ahol a mai napig nem tudom, mire céloztak azokkal az ágyúkkal Jabba emberei...), vagy hogy miért nem Solo lőtt először eredetileg, és Greedo miért a feje mellé lőtt, meg ilyenek.:) Millió és egy dolog, komolyan nem értem, hogy lehet az ilyeneket számon kérni az új részen anélkül, hogy a régit ne vennénk elő... Persze az új részben az ilyen csorbákat ki lehetett volna köszörülni...
 • Strayhand
  #76
  Miért, szerinted mennyi idő telik el, onnantól kezdve, hogy elmennek Mos Eisley-ba, odáig, hogy felrobbantják a Halálcsillagot? Most az, hogy a film elején eltelik mondjuk 2 nap tinglitanglival, az teljesen irreleváns, persze ha így nézzük, természetesen igazad van, de én a lényegi cselekményre gondoltam, mert annak kellene hosszabbnak lennie pl. ahhoz hogy Luke-ból jedi legyen, meg ilyenek... Elmennek az Alderaan-hoz, ez pár óra - ezalatt "tanítja" Ben Luke-ot. Utána sem töltenek napokat a Halálcsillagon, hanem pár órán belül megszöknek. Utána megint egy pár órás út a bázisig, ott eligazítás, és támadás, mert üldözte őket a Halálcsillag. A támadás konkrétan fél óra alatt zajlik le, és ezt mondják is a filmben és mutatják a számlálót... A Birodalom visszavágban megint ez van, Han-ék eljönnek a Hoth-ról, elpöfögnek a Bespinre, mondjuk ez pár nap, nyilván nem hónapokig utaznak, ott elfogják őket, és kb. másnap viszik Solo-t befagyasztani. Szóval Luke megint baromi sokat tanul... Persze pl. fénykardot csinálni megtanul, csak azt nekünk nem mutatják...:) Szerintem ez az egész simán van annyira zavaró, mint az új film hibái.

  R2 meg baromira hasonlít egy földi lánctalpas járműre... Te komolyan el tudod képzelni, hogy azzal a felépítéssel simán elmegy egy vadcsapáson? Persze hogy el tudod, mert a régi trilógiáról van szó... Vajon itt nálunk miért egy négylábú kutyarobottal próbálkozott az USA hadserege terepre...

  Han Solo mondata, amire utaltam, pedig így hangzik angolul:
  "It's a ship that made the Kessel Run in less then twelve parsecs."

  Csak mivel a régi trilógiáról van szó, ott nyilván nem zavaróak ezek...
 • Szefmester
  #75
  Rosszul emlékezhetek akkor a 4-5-6. részekre... bár nem emlékszem hogy reggel felkelnek, meg fogat mosnak, meg átöltöznek pizsiből utcaiba, de több napnyi esemény megy le. Lásd csak a taooineon van vagy két naplamantés jelent közben meg akciózás.. stb..

  Amúgy jó látni hogy ha valaki feltesz egy kérdést, arra válaszolnak egy gyökérséget hogy "dehát amaz is ilyen", majd ezt megmagyarázzák, te mégis képes vagy ismét belekötni valami apró gyökérségbe mint ez a végigpattogás...

  Életedbe nem járhattál még olyan erdőben ahol aktív vadjárás van a dús aljnövényzetben... Számodra az ösvény az csak is valami mesterséges lehet, amit szorgos kőművesek és erdészek alakítottak ki a kényelmes sportcipellős/tűsarkús túristáknak.

  Amúgy had kérdezzek még valamit. láttál már lánctalpas eszközt közlekedni?

  ep4 egy nap alatt... az év vicce... kár hogy nem lehet megjelölni a kommentet későbbre... szívesen visszajárnék röhögni. :D
 • Strayhand
  #74
  Ha jól emlékszem, akkor az eredetiben is parsecet mond Solo ugyanúgy Luke-éknak amikor összeülnek a kocsmában... De ha már itt tartunk, ebből kiindulva beszélhetnénk arról, hogy az Ep. IV gyakorlatilag 1 nap alatt lejátszódik, míg az Ep. V. is max pár nap alatt, Luke ez alatt lesz képzett jedi, hiszen a VI-ban amikor visszatér Yodához, az már nem tud neki mit tanítani, szóval nem tudom, hogy pl. fénykardot hol tanult meg készíteni... (és közben nem járt Yodánál, mert csak akkor vonja kérdőre, hogy Vader tényleg az apja-e).:) És miután Yoda mondja hogy nemsokára megpihenek, pár perc múlva meg is hal.:D Az egész trilógia idővonala egy vicc. Ez az R2-s magyarázkodás meg ugyanolyan, mint ahogy az új film kedvelői is meg tudnak neked mindent magyarázni. Persze, felpattog a lépcsőn, meg átpattog a kősivatagon. Meg a Dagobah mocsarának az alján is simán elgurulgat.:) Az erdő meg nyilván tele van ösvénnyel, hiszen az ewokok eleve odaépítették azokat a burtálnagy csapdákat vész esetére, stb. stb... Sorolhatnánk napestig a vicces dolgokat a régi trilógiából. Ne érts félre, nekem is az a kedvencem, de ezzel együtt szerintem már eleve az túl van misztifikálva, és az új filmet egy ilyen túlmisztifikált, valótlan képhez hasonlítod.
  Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2015.12.30. 13:23:26
 • Szefmester
  #73
  Öhm.. R2 tudott billegni meg "pattogni", sőt a középső "lába" behúzható volt, így a lépcsőnél behúzza a lépcsőfok fölé billen, majd kitolja ezzel meg is van egy lépcsőfok... A lánctalpai is relatíve alkalmasak terepen közlekedni, ha pedig az erdőben voltak ösvények, vagy csapások akkor megint tud közlekedni, bár nem nagy tempóban. De mintha lett volna kis fűrésze is beépítve amivel akár gallyakat, ágakat, indákat is el tudott vágni.

  Hidd el, ha realista módon akarnánk szemlélni a filmet akkor még több hibát lehetne felfedezni. Foglalkozik is nem egy műsör és weboldal a Star Wars filmek "fizikájával".
  A realizmust és a logikai összefüggéseket ne keverd.

  A falcon a fénysebesség másfélszeresére képes, de mégis csak órákat utaznak a filmekben évek helyett mikor másik rendszerbe utaztak a tatooinról. Ez logikátlanság. Az pedig hiba amikor a parsec mértékegységet időre használják (Rey szerint Solo 14 parsec alatt teljesített egy távot, majd Solo javította hogy 12!.. azért egy fix távolságot kifejező mértékegységet időre használni...)
 • Strayhand
  #72
  "ja és még egy, amit a havertól már a moziban is megkérdeztem. BB8 az erdei kis templomba hogy jutott be? Mert azt látni és hallani hogy megy lefele a lépcsőn Rey után... de hogy ment fel a bejárat előtti lépcsőkön? :) "

  Ez egy nagyon jó példa arra, hogy olyasmiket kértek számon az új részen, amik a régi trilógiában is benne vannak. Pl. R2 hogy ment fel a lépcsőkön? Egy csomószor látni, hogy megy lépcsők felé, vagy a sivatagban egy kövesebb rész felé, de az utolsó pillanatban mindig elvágják a jelenetet és nem derül ki, hogyan oldotta meg.:) Persze erre lehetne válasz az, hogy az előzménytrilógiában látjuk repülni, de pl. a VI-ik részben az Endor holdján alapból hogy gurul az erdőben? Egészen apró ízekre lehet szedni a régi trilógiát ilyen blődségek miatt... Az új filmet túlságosan realista szemmel próbálják sokan nézni. Persze ettől még más szempontból csalódás (pl. Solo-t gondolom azért kellett így elintézni, hogy meglegyen az Obi-Wan halála jelenet megfelelője is...^^), de azért van itt szőrszálhasogatás is rendesen.
 • Griphons
  #71
  Ez a film olyan, mint egy hosszú előszó. Önmagában szinte teljesen értelmezhetetlen, lyukas, hézagos. Remélhetőleg a 8 és 9 rész majd betömi a réseket, mert ez így harmatgyengére sikerült.
 • Szefmester
  #70
  Igen, nagyon sok jelenet lesz majd bónusz a rendezői változatához.

  Amúgy éppen ezen logikátlanságok miatt nem lehet azt mondani hogy kiemelkedő film, max hogy elviselhető mint film, és jó mint sw.
 • Wootan
  #69
  "De ismét feltenném a kérdést. Mennyire hihető az, hogy egy gyerekkorától agymosott gyilkolásra és harcra tréningezett valakinek az első bevetésén derül csak ki hogy ő nem akar ölni?"

  Semennyire. Ebben a filmben nem kell logikát keresni, mert nincs benne. Ebben a filmben minden csak úgy megtörténik, mindenféle felvezetés vagy magyarázat nélkül. Mindent megoldanak csettintésre. Mindent megtanulnak első látásra. Minden sikerül azonnal.

  Kylo állítólag még képzetlen, ahhoz képest durvább "sötét trükköket" használ, mint Vader. A végén mégis elpicsázza 2 nyikhaj, mint valami kis kezdőt (sérülés ide vagy oda). A csajt ugye kapából keményen odavágja a fához, de egy karcolás nem lesz rajta, és 2 perc heverészés után simán felkel, mintha mi sem történt volna.

  És még száz számra lehetne sorolni a logikai buktatókat a filmben.

  Konkrétan olyan érzésem volt a film megnézése után, mintha a jelenetek felét kivágták volna. Ami valószínűleg azért van, mert a mostani, "mindent azonnal akarok" közönségrétegre lett pozicionálva a film. Nincs már sztori felvezetés, nincs tanulási szakasz, csak instant hősök. És mivel a film kasszasiker, így előre borítékolható, hogy a következő részek is ugyanilyen "igényesek" lesznek.
 • nortu30
  #68
  Szerintem qrva jó film, és méltó folytatása a sorozatnak. Nem is ragoznám tovább. Aki á[email protected] érzi magát, az sajnos így járt. Olyan film nincs, ami mindenkinek bejön.
 • Szefmester
  #66
  "Baljós Árnyak - Darth Maul vs. Qui-gon harc a tattoine-on. mikor felszáll a hajóra eléggé kiizzadt és liheg :) .. bár biztos csak a melegtől van :D "

  Lehet rég láttam a filmet és nem emlékszem rá túl pontosan, de ott nem erőhasználatban fáradtak ki annyira, hanem a vívásba -ami ha volt részed kardvívós közelharcban tudhatod- elég kimerítő dolog.

  http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/ayd0LBy_700b.jpg
  Itt találhatsz pár ötletet vívási technikákról ahol kombinálod az erő ismeretét és a fénykard használatát.

  Az volt mondva hogy az eredeti trilógiát folytató művek lesznek nullázva, és nem az előzmények, meg a trilógia, meg a régmúltas cuccok.

  A régebbi -akkor még hivatalos- P&P RPG könyvek szerint a rohamosztagosok már akkor is ki voltak képezve közelharcra, és voltak olyan felszerelések amik ellenálltak a fénykardoknak. Ezek viszont többnyire energia alapú fegyverek voltak, pont mint az a spéci tonfa amivel Finnt próbálta csépelni az erdőben.

  Amúgy mióta lett az normális hogy egy Jedi fénykardja (ha elfogadjuk hogy Jedi lett Luke) látomásokat okoz valakinek csak mert az erőérzékeny? Mi ez vazze? Harry f*ckin Potter?

  De ismét feltenném a kérdést. Mennyire hihető az, hogy egy gyerekkorától agymosott gyilkolásra és harcra tréningezett valakinek az első bevetésén derül csak ki hogy ő nem akar ölni?

  ja és még egy, amit a havertól már a moziban is megkérdeztem. BB8 az erdei kis templomba hogy jutott be? Mert azt látni és hallani hogy megy lefele a lépcsőn Rey után... de hogy ment fel a bejárat előtti lépcsőkön? :)
 • professional
  #65
  Soha még ennyire nem éreztem magam átbaszva egy film után...
 • Dagohun74
  #64
  Pedig a kovetkezo resz jo lesz. Az a birodalom visszavag vagyis az Elso rend visszavag lesz. Szarvasbogar lepegetokkel es ur godzillaval mert a urcsiga mar nem meno. Megnezve a filmet a legnagyobb banatom hogy kidobtak az eddigi SW univerzumot es krealtak egy ujat, nem jott be nekem. Egyszer jo volt de ennyi, meg az elso harom reszt is inkabb nezem mint ezt, valahogy nem fogot meg. Minden idok legjobb filmje tuti nem ez lesz, talana tobbi resz.
 • a_n_d_r_e_w
  #63
  Csak annyit mondok, ha tudtam volna hogy az uj remenyt fogom ujra latni, akkor nem mentem volna el moziba erte. Kovetkezo reszert mar nem rangat be a hype a terembe, az is biztos. Ugy latszik Abrams csak remakelni tud, eredeti otlete nincs...
 • Soundmaker
  #62
  "Spórolt az erővel... igen... mikor láttál szuszogni egy Jedit/Sithet erőhasználat után?" Baljós Árnyak - Darth Maul vs. Qui-gon harc a tattoine-on. mikor felszáll a hajóra eléggé kiizzadt és liheg :) .. bár biztos csak a melegtől van :D
 • Soundmaker
  #61
  Oké nem volt Sith, csak sötét oldal használó, ekkora szőrszál hasogatást :D A rend nagymestere.... igen... Gondolom senkinek nem tűnt fel az az apróság a filmben, hogy Snoke vezér szövegeiből sütött az hogy sötét oldal jelenleg emberhiányban szenved, mert a kudarc után csak be akarják fejezni a kiképzését, nem pedig kivégezni a pocsék teljesítményéért. Az erőhasználók eltűntek a galaxisból (oké biztos vannak 30 évvel Luke után már kifejlődtek újra...:D) és könyörgöm ne a Régi kÖztársaságra, ne az Expanded Universe-re, sőt még az eredeti szériára sem építhetünk a történet szempontjából mert megmondták hogy mindez 0-zva lesz. Az hogy mit szoktunk meg és erről váltani... persze hogy sokaknál kinyílik a bicska a zsebben, de tényleg nem ismerjük az új filmet ott valószínűleg magyarázva lesz mi volt Rey sikerének titka és hogy Kylo mitől volt ilyen balf*sz.

  Finn esetéhez.. akkor ötleteljünk. Mi van ha a rendnél előre felkészítették őket jedikkel, erőhasználókkal való küzdelemre? A Rohamosztagosoknál miért lett rendszeresített felszerelés a fénykard elleni felszerelés. HA felkészítenek egy ilyen eszköz használatára, akkor valószínűleg a fénykarddal való vívást is meg kellett tanulniuk, és ez esetleg felvethet egy olyan kérdést, hogy esetleg a Rend a Sith birodalomban is megpróbálta megvetni a lábát? Snoke nagyvezér 2 frontos háborút folytat esetleg? csak mit ötlet... Szerintem várjuk meg a következő részt.
  Utoljára szerkesztette: Soundmaker, 2015.12.29. 16:50:11
 • cateran
  #60
  1. Ez jo poen volt, de a sztori az elemek, a film 90% bizony az elozo 6 film kezdve a sivatagos bolygoval, a csipogo droiddal, az arav gyerekkel, aki felig-meddig rabszolga, de legalabbis erosen nyomorkozeli letezes van. Folytatva Cantinaval es a Max Rebo Banddal, akarom mondani Maz Katana csehoja...Aztan ott van meg az ubermegagiga halalcsillag...(mert 2 szarra lott halalcsillag semmire sem tanitotta meg a Birodalmiakat...valaki talaloan megjegyezte, olyan, mint a Gyalog-Galoppban a kiraly, aki mocsarba epiti a varat, aztan az elsullyed, ujra epiti, elsullyed, ujra epiti, felgyullad, aztan sullyed el, aztan megint felepiti..) es a szetlovesenek modja, amikor is 1 szuk melyedesben repulnek a nepek...huuu, hat ilyen tenyleg nem volt meg. Van meg 1000 masik dolog, mondom a film 90%-a ebbol all...

  2, Darth Vader unokaja, Leia fia..ha ez a vervonal nem tapos, akkor semmi....

  3, Nem egyszeuren tul eros, hanem negyed-fel adag eteladagokkal is Supergirl szinten verekszik es csinal akrobatikus megmozdulasokat, mikozben ut fut, mint 1 olimpikon...1 perc alatt megtanul olyan dolgokat, mint mind control, amirol elvileg nem is szabadna tudnia...a fenykardhasznalat csak hab a tortan..es persze o 1 eros, fuggetlen no, akinek nem kell segito kez (szo szerint:D) A filmbol csak ugy omlik a feminizmus es polkorrektseg...

  4, Ugye csak viccelsz? Kapasbol 2 modot tudok, ami sokkal felemelobb lett volna: Onfelaldozas, hogy megmentse valamitol Rent es/vagy Rey-t. Hogy megallitsa Rent mielott megolne Rey-t, megragadja es atugrik vele 1 szakadekba, akarhova (ez is onfelaldozas) De biztos lett volna 100 es 1 sokkal inkabb katartikus mod...

  5, A film azzal kezdodik, hogy a Birodalom romjaibol jott letre az 1. rend..ami minimum 1 WTF. A Wookiepedia alapjan a Birodalom meg letezik bar 1 lepkefinggal egyenerteku a hatalma es befolyasa, az 1. Rend 1 renitens szervezet volt birodalmi fejesekbol. A jakku-i csatanal, annyira szajonvertek a Birodalmat, hogy kenytelen volt egyezseget kotni a Szovetseggel (azaz Uj Koztarsasaggal)

  6, Passz, valoban nem tudni tul sokat rola...

  7, Jedi haguomany, hogyha gebasz van, elhuznak "meditalni"..Obi-van, Yoda es most mar Luke is...:P:D

  8, Sosem bocsatom meg, hogy nem a Thrawn trilogiat vittek tovabb, ami mar az 1. 3 oldalaval koroket ver erre a foshalomra, amit SW 7-nek neveznek...

  9, Passz, szerintem az egesz filmnek nincs sulya, a gonoszok inkabb nevetsegesek. (film utan azt sem tudtam ki az a Hux tabornok, egyszeruen nem is emlekeztem ra..A masik meg Phasma, aki szerepelt vagy 2 percet...)
 • cateran
  #59
  Jo, hat attol fugg melyik Sith ertelmezest hasznaljuk :D Mint Sith faj, valoban nem volt..de mind a Sith rend tagja, az volt. Luke trukkos gyerek volt...megepitette a sajat fegyveret es -Yoda szavai- Vaderrel valo osszecsapasa es gyozelme miatt mesteri rangot kapott (meg mert elvileg az utolso tapos-makos jedi volt. Szoval padawan mar biztosan nem, mester? Szerintem sem, de ugy tunik megis...
 • cateran
  #58
  Nem, ertsd meg, hiaba van 1 fenykardod, felepitese es mukodese miatt nullarol, oktato nelkul nem fogod megtanulni. (gyujteni valamiket es hasznalni valamiket az 2 kulon dolog) A fegyvernek csak a markolata a suly, nincs ellensuly, nincs balansz, nincs szar se, cserebe majdnem mindenen akadalytalanul keresztulmegy...1 normal vago/szurofegyvernel a lendulet igen fontos szempont, csakugy, mint a vagoel szoge, az el melyik resze er el valamit es pontosan mit is az a valamil...itt ilyen nincs...Minden valoszinuseg szerint az elso lenduletes probacsapasnal a kozeli fara azt eredmenyezne, hogy keresztulvagna a fat, majd azzal a lendulettel az egyik labat is, aki csak ugy megporbalja (sic!)
  Mondjuk nem remlik, hogy elhagnzott volna, egyszer is, hogy Sith (igy jobban belegondolva) csak azt, hogy attert a sotet oldalra. Viszont mar kozel 30 eves (az endori csata utan 0-1 evvel szuletett ) es a rend nagymestere...akar sith, akar nem kizart, hogy gyenge legyen, plane, ha figyelembe vesszuk a vervonalat..az pedig, hogy 30 evesen sem volt meg komoly harci helyzetben roppant valoszinutlen (peldaul az osszes tanitvanyt megolte az akademian..)
 • Szefmester
  #57
  "És mellesleg elég Könyvet olvastam ahhoz hogy felfogjam a lényegét az univerzumnak :)"

  Szóval ismered az univerzumot, de sithnek hívod Kylo Rent... Bukott Jedinek még csak csak.. mert Vader sem volt kifejezetten Sith... De Ren minden volt csak Sith nem. Luke sem volt soha Jedi lovag max egy padawan. ha már az univerzumot nézzük. Jedi mesterré válni évtizedes tanulás után válhat valaki, és a 4-6 epizódok között nem igen telt el még egy évtized sem. Utána pedig nem igen volt aki azt mondhatta volna hogy mester vagy. Max a haldokló Yoda mindentől távol mondott valamit és kész...

  Spórolt az erővel... igen... mikor láttál szuszogni egy Jedit/Sithet erőhasználat után? Palpatine kissé beletorzult az erőlködésbe az tény. De Mikor valaki egy X-winget emel ki a mocsárból (vákumos hatású iszapba ragadást feltétlen ajánlom kipróbálásra), netán egy sugárfegyver sugarát állítja meg KONCENTRÁLÁS NÉLKÜL a levegőben... biztos akkor lihegte ki magát amikor nem láttuk... Persze... én meg helikopter vagyok.
  Ezekhez a produkciókhoz képest az erővel eltöröm a nyakát, vagy az hogy felhajítom 20-30méter magasra semmiség.
 • nkmedve
  #56
  Szerintem helyén tudom kezelni, egyáltalán nem tökéletes, irtam is róla negativumokat. Aki szerint viszont gyenge az nem tudom mit várt, és még eddig nem kaptam semmi értelmes magyarázatot. Amiket olvasni lehet:
  1. Ez egy remake
  - nem, felhasznál elemeket a korábbi részekből (szükséges volt a nosztalgiafaktor miatt, hogy bevonzzák az előzmények miatt csalódott tömegeket), de rengeteg ujdonság is van benne. Az hogy az ujdonságokat esetleg az EU-ból meritették az lehet, de őszintén az EU hatalmas, még ha az irók közül senki nem olvasott semmit akkor is jó esély van rá, hogy támadjanak hasonló ötleteik. A másik meg, ha onnan meritenek dolgokat, az miért kéne zavarjon, engem filmnézőt?
  2. Kylo Ren gyenge
  - nagyon unalmasak már az egydimenziós gonoszak. A 70, 80, 90-es években elment, de ma már nagyon le tudnak húzni egy filmet. Szerintem különösen jól oldották meg a karaktert.
  3. Rey túl erős
  - alig tudunk róla valamit. Valószinűleg került már kapcsolatba az erővel korábban, talán Luke által. Majd akkor lenne érdemes nyilatkozni, amikor látunk valamit a következő részből.
  4. Miért kellett kinyirni az egyik fő karatkert és főleg miért egy ilyen gyenge gonosz által (lásd 2. pont)
  - Mert a szinész nem akart több szerepet vállalni, mert már túl öreg a karakterhez (és másképp nem vállalta volna a szerepet)? Ennél jobb módon kétlem, hogy ki lehetett volna irni a történetből.
  - Amúgy nem tudom ez miért lepett meg bárkit is, nagyon rég folyt már a találgatás arról, hogy meghal-e a karakter vagy sem.
  5. Hogy tudott ennyire megerősödni 30 év alatt a First Order
  - Erről sem tudunk sokat. Valószinűleg Snoke áll a dolgok mögött, és a sötét oldal
  - Létezik egy halom lehetséges magyarázat, de mi lenne ha esetleg megvárnánk, hogy a további filmek adjanak magyarázatot?
  6. Snoke gyengén van kivitelezve és nem zavar sok vizet
  - A kivitelezéssel egyetértek, a CGI nem volt jó, de ezen még lehet javitani a következő részekre. A valódi kinézete még lehet változni is fog, mivel eddig csak egy hologrammot láttunk
  - Szerintem ő sokkal jelentősebb szerepet kap a többi részekben, nem kizárt hogy a császárnál is fontosabb szerepe van a dolgok egyengetésében (és lehet annál sokkal erősebb is).
  7. Luke miért hagyott hátra mindenkit, és vonult számüzetésbe
  - Erről sem tudunk sokat, de vannak utalások. Kylo áttérése a sötét oldalra egy dolog, de ami jelentősebb, hogy megjelent Snoke aki úgy tűnik egy elég erős ellenfél volt. Ahogy a filmben is mondták Luke keresett egy ősi Jedi templomot ami szükséges lehet a sötét oldallal való harcban.
  8. Miért kellett kukázni az EU-t
  - mert tulságosan megkötötte volna az irók kezét, és mert nagyon változó minőségűek a történetek benne. Nem lehet csak részeket kukázni, mert akkor egy halom lyuk lesz benne, ezért az egésznek mennie kellett. Szerintem teljesen érthető döntés, bár én nem vagyok nagy EU rajongó.
  - amint irtam az 1.-nél, ettől még használhatnak onnan ötleteket, és ez sem rossz dolog
  9. Néhány eseménynek nincs megfelelő súlya a filmben
  - ezzel többé kevésbé egyetértek, akár egy szereplő haláláról, akár egy bolygórendszer pusztulásáról van szó, bár szerintem ettől nem lesz rossz a film, csak egy kissebb hibának rónám fel. Valószinűleg tudatos döntés volt, és a megfelelő pacing megtartása miatt született.

  Van még egy halom más is, de azt hiszem ezek a legfőbb panaszok amiket olvastam
 • Soundmaker
  #55
  De! De megtanulhat vívni fénykarddal... könyvekben is van szó hogy a régi köztársaság idején is halott vagy megölt jediktől vették el fénykardjukat és azt gyűjtötték... Mi a túróért misztifikáljuk túl az eszközhasználatot? A kard elkészítése valóban jedi tanonc követelmény volt, de nem maga a kard használta miatt hanem annak elkészítési módja miatt! Milyen kristály a megfelelő? milyen szabályozó kell a tökéletes kard elkészítéséhez stb... Ez a Jedi belső utazása is egyben az erőhöz mire elkészül a karddal, vívni megtanulni vele már ugyanaz a procedúra mint mindenki másnak, az hogy mennyire vagy összhangban a kard nyújtotta lehetőségekkel már megint más tészta. Az hogy miért tudott egy képzetlen kardforgató mégis nehézséget okozni Kylo-nak az már a lövés miatti legyengülés eredménye! Lehet spórolt az energiáival ezért nem használta az erőt sem harc közben.. igen győzhetett volna könnyedén ha nem sérült. Elnézve őt éles harci helyzetben sem volt soha... Tehát tapasztalatlan!!!! Magyarázhatjuk akárhogyan de nem blődség az ami a filmben történt. És mellesleg elég Könyvet olvastam ahhoz hogy felfogjam a lényegét az univerzumnak :) Mint mondtam túl van misztifikálva a fénykard használat, Kylo pedig egy balfasz sith... akármennyire is verjük a f*szunkat a Badass rosszfiúkra ettől még Kylo nem lesz soha darth vader, sidious vagy maul. pont.