9
  • lapaleves
    #9
    "eladott gepek"

    úgyérted a megvett gépek?

    olcsósított 70 ezerér hiszen "ugyanazt tudja" az is, mint a drága....

    gyerekkel szerintem kötelező kellék. abban sem vagyok biztos, hogy jobban mosogat a hooman. abban se, hogy takarékosabban.
  • Tetsuo
    #8
    Abszolút egyetértek ezzel és az előbbi hozzászólásoddal is, csak a mosogatásnál jobban nem utálok semmilyen házimunkát, így muszáj volt gépiesíteni, nyalni a vegyszert, pazarolni stb.
  • kvp
    #7
    Sajnos az eladott gepek jelentos resze meg mindig 1 karos es egy szal tablettaval mennek fix programon. A fejlettebbekkel semmi bajom, de olyanok mint a kornyezetbarat dizelauto, szinte csak papiron latni oket.

    Mosogatas szivacs nelkul: komposztalhato ujrahasznositott papir torlokendo. Kibir egy rovidebb mosogatast, cserebe minden mosogataskor ujat hasznal az ember. Sok helyen harmassaval kerul a szemetbe egy kezmosas utan, szoval meg olcso is. Ebben biztos nem telepszik meg semmi, nem ugy mint egy szivacsban vagy olcsobb gepben.

    Egyebkent pedig makacs koszhoz a nagy nyomasu forro (80-90 fokos) viz is jo, csak nem kezben kell fogni az edenyt amikor rakuldi az ember a sugarat.

    A gepi mosogatassal egyebkent a gepeken kivul az a fo bajom hogy hetente jonne ossze egy teljes toltet, egy-ket tanyer es fazek miatt meg pazarlas a gepet beinditani, viszont naponta 3x kellene, minden etkezes utan azonnal. Plusz nem tud cseppmentesre torolni csak extra vegyszerekkel hoz ossze valami hasonlot.
  • Tetsuo
    #6
    Az asszony dolga. :-D
  • slickboy
    #5
    Ezzel vitatkoznék, a mai gépi mosogatószerek már foszfátmentesek, semmivel se károsabbak mint a kézi mosogatószerek. Továbbá a gépekben nem egy hanem kettő forgó spriccelőkar van, minden kosár alján egy. És a folyékony öblítőszert a gép adagolja, modernebbek már jelzik ha fogyófélben van, töltsd újra. A vízlágyító sót dettó. Ami inkább vízlágyító egységet regeneráló só. Ezért marhaság a 3 az egyben tabletta, a gépnek kell a regeneráló só, azt nem a tablettával kell bevinni a rendszerbe. Meg szerintem már van olyan gép is ami figyeli a mosogatóvíz mocskosságát és ahhoz igazítja a vízfogyasztást meg programot. Hogyan mosogatsz szivacs nélkül? Kézzel dörgölöd? Minek? Mosogatógépbe bepakolsz, elindítod és 2 óra múlva kiveszed tisztán. Addig a 2 óra alatt egyéb értelmes munkát is lehet csinálni. Amin maradt valami kosz azt visszateszed következő körre. Mosogatógépek 60-70 fokon mosogatnak, az lehoz mindent legfeljebb 2 kör alatt.
  • kvp
    #4
    Nemi mernoki munkaval meg lehetne oldani, hogy ne csak 1 forgo kar legyen alul, hanem tobb oldalrol, tobb forgo es mozgo fej. Dragabb lenne, de cserebe egyszerubben pakolhato es sokkal hatekonyabb.

    A nem eleg koszos tanyerok kerdesere jo megoldas lenne az automata mosogatoszer adagolos rendszer, ahol tabletta helyett port toltunk a gepbe, ami annyit vesz ki a tarolobol, amennyi a mosogatando cucc merete es koszossaga alapjan szukseges. Persze akkor nem fixprogramu gepek kellenek, hanem intelligensek, ami sokkal dragabb.

    Mindezek mellett en kezzel mosogatok csap alatt, raadasul ha tehetem szivacs nelkul. Tisztabb lesz minden es sokkal kevesebb vegyszer fogy. (raadasul kisebb mennyisegnel meg gyorsabb is, foleg ha meg nem szaradt ra az etel) Viz az tenyleg tobb fogy, de Pesten ebbol pont van boven es ha nem hasznaljuk akkor is atfolyik a varoson, csak a Dunamederben. A mosogatogep az hasznos, csak a mai atlagos konstrukciok egyreszt butak, masreszt akarhogy is pakolunk nem lesz eleg tiszta bennuk szinte semmi csak ha agyonvegyszerezzuk a vizet egy csomo olyan dologgal amit en meg a lefolyoba sem ontok szivesen.
  • slickboy
    #3
    Hát a képen látható elrendezés egyáltalán nem jó. Egyrészt szerintem mosogatógép-kompatibilis tányérok meg edények kellenek, amelyek geometriailag jól egymáshoz pakolhatók, tehát sok elfér az edénytartó kosarak tüskéi között anélkül, hogy egymáshoz érnének. IKEA 365+ porcelánok rulez. A víz alulról érkezik, ezért arra kell törekedni, hogy lefelé nézve minden edény "nyitott" legyen, kis átfedés megengedett, de alulról minden edényt érjen a felfelé spriccelő vízsugár. Triviális, de ha az alsó rekeszbe magasat teszünk, amibe beakad a forgó kar, akkor lőttek a hatékony mosogatásnak, mert nem tud forogni a vízszóró kar. A mosogatógép titka az edények gondos "tetrisezése". Némi rutinnal bámulatos mennyiséget be lehet pakolni túltöltés nélkül. Még a 45 centis gépbe is be lehet szuszakolni 2 nagyobb meg egy keskeny tepsit (mást már persze alig), ha kiszedjük a evőeszköztartó kosarat. A lehajtható tányértartó tüskék szintén előnyösek meg a szabályozható polcmagasság. Legnagyobb találmány a mosogatógép. :D
  • fonak
    #2
    Hát, aki tizenakárhány éve tizenéves gamerként kezdett az oldalra járni az már bőven lehet célközönség.
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.12.27. 16:56:37
  • sirdond
    #1
    igazi supergamez téma