1767
Escape from Tarkov is a hardcore story-driven MMO that combines FPS/TPS with RPG elements. It is being developer by Battlestate Games, the Russian game studio based in St. Petersburg.
 • Ombika
  #1767
  Akcio van, ha vkit erdekel!
 • Metalmilitiakid
  #1766
  Egyrészt már sztem meme, másrészt pedig logikus. A héten tudnak rajta dolgozni csütörtökön kirakják, csüt-péntek még ha kell vmit kitudnak gyorsan hotfix-elni és akkor hétvégén chill.
 • undY1ng
  #1765
  Csütörtök?! :D Úgy értve az valami szent ünnepnap náluk a Tarkov szempontjából vagy wtf
  Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2021.05.07. 10:23:44
 • Metalmilitiakid
  #1764
  Június-július a jelenlegi tipp, de kitudja. Egy biztos, hogy csütörtökön lesz :D
 • undY1ng
  #1763
  Hamarosan már esedékes a kövi wipe? Azért is várom, mert ugyan "csak" lvl 43 vagyok de még nem jutottam el idáig és tetszik a játék. Már sokkal máshogyabban csinálnám a dolgokat.
 • Metalmilitiakid
  #1762
  Pontosan ezért használom az AP 20-at mert az Slug és nem kell egy külön fegyvert hordanom hogy 30 méteren túlra is tudjak valamit csinálni. Nem a pontossággal van bajom simán kinyírok egy PMC-t is 80 méterről 1 headshot-al ha megadja a lehetőséget, hogy rendesen célozzak. A choke meg sajnos nem opció magában mert hát silent caliber szóval hangtompi kell. Meg szerintem félreértetted amit írtam, nem az a bajom, hogy pontatlan és mellé megy a lövés hanem ,hogy sehova nem megy. Konkrét példa legyen interchange-en csupasz scav 5 lövés mellkara mire meghalt és egy bolt üveg kirakata előtt állt ha 1 lövésem is mellé ment volna tört volna az üveg de nem, mind betalált de kb nem regisztrált be csak vagy kettőt az 5-ből.
  Am. én PKO-t használok rajta 25 méterre állítva és teljesen jól lehet vele lőni. Scope-al bullshit azt tudom jól.
 • SötétBarom
  #1761
  Még egy kis info:

  A shotik MOA-ja atom szar, az AP slug meg ugye golyó. Próbáld ki offline woodson, vagy bárhol, hogy teszel a saigara PSO scope-ot, és megpróbálsz vele ellőni scaveket messziről. 50 méterről is simán mellé megy néha, úgy hogy fixen ott az arcán a target.
 • SötétBarom
  #1760
  Menj flechettel. Sightot ne tegyél a puskára, ellenben chokeot igen. Ha lősz valakire eleve tárazz ki rá a picsába. :D 6os armoros arcokat is néha elviszi két-három lövésből.
 • Metalmilitiakid
  #1759
  Valaki aki sokat használ sörétest segítsen már. Csinálom a Silent Caliber küldit hantompis MP-153-al AP 20-al és valahogy eltűnnek az AP 20-ak nekem a levegőben, más fegyverből nem tűnnek el a lövések csak ebből. Állok 15 méterre a Scav-től pl. én célzok nem mozgok egyáltalán ő is guggol és néz. Bele kell lőnöm hármat-négyet mire meghal és a raid végén mindig azt látom, hogy 1-2 hit-ből megöltem és a többit elnyelte az éter. Volt olyan most nemrég, hogy 1 Scav-et láttam egész körben más dolog miatt mentem be és nem is harcoltam csak küldit letudtam és húztam ki, hogy életben maradjak. 4 lövés láttam rajta vérezni, kiérek a raid végén és 4 shots, 1 hit, 1 fatal hit. És sajnos player-eknél is érzem ezt néha, csak ott nem tudom megmondani a számokat ilyen szépen ugye,mert ők nem ülnek egy helyben. És már nagyon kezd idegesíteni. Saiga-nak nem vagyok annyira fan-ja, de lehet azzal kéne járnom? Valakinek van vmelyik fegyóval jó tapasztalata?
 • undY1ng
  #1758
  Köszi, megpróbálom de már rengeteg variációt csináltam, sok videót néztem... sokaknak ez a problémája, lehet ez FB-s szarság.
 • Metalmilitiakid
  #1757
  Igen az lehet hasonló mint Twitch-en amikor meglett a jó netem, feldobtam 8k bitrate-re és egyszerűen lekapcsolta a stream-em a Twitch-és csak egy error volt a képen. Így azt mondanám, hogy jelenleg told 720p 30 fps-ben és kristálytiszta képet kellene kapnod 6k-val majdhogynem.
 • undY1ng
  #1756
  Bocsi, hogy utólag frissítettem. :D
 • Metalmilitiakid
  #1755
  Az mindegy hogy ők miben engednek stream-elni, 4k Kb-vel nem fogsz 1080p-t stream-elni úgy hogy az jól is nézzen ki. Egyszerűen nem elég rá a bitrate. 5k az amivel már nézhető az 1080p 60 fps, de ott is betud kásásodni ha hirtelen sok az akció vagy ha betolsz egy pain killer-t. Az hogy a játék laggol az a stream-en is csak lagg lenne és nem esne szét a kép.
 • undY1ng
  #1754
  Az a része már megvan (ez a Level up program) vagy mi. Tehát már full HD-ban is enged streamelni 60 fps-el, de olyan lehetséges, hogy a játék néha nagyon nem tudja tartani a 60 FPS-t és szétesik ezért a kép?

  +Annyi, hogy OBS-ben ír egy ilyet a Stream fülnél, hogy:

  Ignore streaming service setting recommendations (és ezt ki be lehet pipálni ugye):

  Max video bitrate: 6000 kb/s
  Max audio bitrate: 128 kb/s
  Max res: 1280x720
  Max fps: 30

  Szóval értem, hogy ez a max gondolom amit lehetne, de ha valami érték már nem stimmel akkor szétpixelezi?!
  Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2021.04.18. 01:26:32
 • Metalmilitiakid
  #1753
  4000 az kb egy viszonylag használható 720p re elég. Sejtem itt is van olyan, hogy ha már partner vagy vagy valami akkor több bitrate-et kapsz. Egy sokat mozgó játékhoz 1080p-hez kevés a 4k.
 • undY1ng
  #1752
  4000. Így csak CPU-ról érdemes tolni a minőség miatt, de másoknak pedig tökjól néz ki a streamjük de nálam valami hihetetlen pocsék...
 • Metalmilitiakid
  #1751
  Mennyi a Bitrate limit FB-n?
 • undY1ng
  #1750
  FB Live-on valaki vágja, hogy miért pixeles a stream? :( Twitch-en nem volt ilyen gond, de itt.... élvezhetetlen az FB-s előírt beállításokkal.
 • Metalmilitiakid
  #1749
  Nap vicce, Interchange 4-en befutunk sprintben hirtelen DIVIDE MY CHEEKS! repül felénk egy RGD-5 és a 4-ből hármunkat ki is csapott az az 1 Scav kb az első 3 percben :D
 • Metalmilitiakid
  #1748
  Hidd el, hárman indultunk egy szakaszra való gránáttal és társaival, csak hát voltak még páran útközben :D
 • TomStorm
  #1747
  Nem rád céloztam a pár100 órával.Magamból indultam ki!
 • TomStorm
  #1746
  Ezért kemény ez a game mert ilyen is megtörténik.Mondjuk ilyen velem még nem volt soha,hogy exfil-nél lelőnek de együtt tudok érezni.
  Csak egy hiba volt az hogy egyedül voltál.
  Exitekhez villanót kell dobálni vagy bármit amid van.

  Szerintem Tarkovhoz kell 4-5 EZER óra még elsajátítja az ember.
  Van ilyen játék még hogy több ezer óra után ismerjük meg.

  Persze lehet Pro-nak hinnie magát bárkinek is pár100 óra után de az nem elég.

  És az a kemper se ma kezdhette és nem a Youtuberek a császárok,nem
 • undY1ng
  #1745
  Nálam fekete Head volt így, kb egy szúnyog csípés áldozata lehettem volna, de végül sikerült kijutni. :D
 • Paladin
  #1744
  Nice :)
  Megérdemelted volna az extractot :)
 • Metalmilitiakid
  #1743
  Ma majdnem megvolt az első fekete Thorax-os kijutás 4 PMC kill után, de persze, hogy 100 méterre az Exit-től kempelt valaki egy bokorban :D
  Eddig még soha nem éltem úgy túl harcot, hogy fekete Thorax-al tudjak tovább harcolni most pedig még kettőt úgy kaptam le.
 • Metalmilitiakid
  #1742
  Azt mindig lassul elviekben, minél több ember farmolja annál tovább tart.
 • nordan
  #1741
  kimaradt valami,vagy most hozzátoltak +8 órát egy bitcoin legyártásához?
 • Metalmilitiakid
  #1740
  Megvásárolni csak a BSG saját oldalán lehet HIVATALOSAN, minden más forgalmazótól veszed akkor kaphatsz random ban-t, ha valahogy rájönnek.
  A játék le van magyarítva teljesen, kivéve a hangok, de sok beszéd nincs a játékban.

  Elmagyarázni hogy miről szól már kicsit nehezebb. Érdemes videókat, stream-eket nézni. Lényegében van egy karaktered aki fejlődik szintben meg képességekben is ahogy csinálsz dolgokat mint egy MMO-ban. Van egy raktárad ahol tudsz felszereléseket tárolni és abból a raktárból élsz gyakorlatilag. Ha bemész egy meccsre akkor ha meghalsz mindent amit bevittél magaddal elbuksz és csak az lesz a tiéd a végén amivel kijelölt kijutási ponton kijutsz. Van pénz a játékban és nagyrészt abból tudsz bármit csinálni, és ezt a pénzt szeded össze a meccsről kihozott felszerelésből. .A harc maga elég realisztikus, komplex fegyverek és gyógyítási rendszer van, különböző testrészek külön vannak, van vérzés, fájdalom törés társai. Eléggé kemény és idegölő játék és sok időt kell beleírni. Még egy órát írhatnék róla, de inkább nézd saját szemeddel ahogy valaki játszik.
 • 6600GT
  #1739
  Sziasztok,ha lenne valaki olyan kedves és le írná nekem hogy miről is szól a game bővebben illetve full magyar e?
  Valamint hol érdemes megvásárolni..
  Köszönöm
 • Metalmilitiakid
  #1738
  Igen pont ezért vagyok én is úgy vele, hogy nem a pénz szerzést kell csökkenteni hanem a gear hozzáférést. Ha valaki csak napi 2 órát játszik annak pont ez lenne a legjobb. Naponta 1x kiveszi a Bitcoin farmját vagy akár simán szerzett pénzt az mindegy is. Arra a napi 2 órára mindig lesz annyi Armor/Fegyver/Ammo a trader-eknél amit nem fog tudni mind elhasználni. Aztán a kövi nap a 2 órára megint visszatölt a trader 4x is, szóval aki alig játszik annak folyamatosan lesz elérhető gear, aki meg megállás nélkül tolja annak alternatívákat kell majd keresnie mert elfogy a trader-es gear gyorsan.
 • undY1ng
  #1737
  Bármilyen olyan polcon (és kukában is) lehetséges, hogy van VGA. Persze interen ez nagyobb eséllyel van, de vannak ugyanúgy bármi ilyen objektumnál. Pl. Customs zöldhátterű gépes teremmel szemben van a baba a vécében, én ott nagyon sokszor találtam már aranyórát a karján.

  És egyébként igen jól írja militiakid: nagyon egyszerű pénzt szerezni a játék jelenlegi állapotában. Meghalsz egy runban? Semmi baj, megy újra a kedvenc 200K-s ak-103 build.
  Mondjuk én utálom ezt a metageares dolgot, ahányszor volt rajtam Exfil meg hexagrid, az M2 és ULACH (imádom ezt a fejest) ezerszer többször megvédett plexi nélkül.
  Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2021.04.10. 11:10:53
 • Paladin
  #1736
  Egyébként a wipe első raid-jében, amit mentem, scav run volt, interchangen. Ideában spawnoltam valahol, gondoltam benézek az office mögötti kis raktárba. Belépek hátulról, halott player. Lootolom, de közben gondolom megyek is ki, ha itt harcoltak, jártak, tuti nincs semmi. Azért mégis körbenéztem. A hullától két méterre a polcon graphics card. Oooké... :)
  Ki is vittem :)
 • nordan
  #1735
  na ne mond, még sose voltam ott.......lehet keresni a számítógépekben? na neeee ez is új az elmúlt másfél évem alatt
 • Metalmilitiakid
  #1734
  Van most Drop Twitch-en Punisher Tournament megy Pestily csatornáján. Privát szerver PvP Factory aréna, külön szabályokkal és gear megkötésekkel, 120 player játszik ha minden igaz és csak a kill és a dogtag számít. 3 itemet kaphatsz 1, 2 és három óra nézés után.
 • Metalmilitiakid
  #1733
  Pontosan erről beszéltem én is csak kicsit több körítéssel leírva. Én is most 28 vagyok, tehát még a trader-ek java sincs meg mégis megélek és kb. hasonló stílusban tolom mint te, hogy apró cuccokat hozok ki de konzisztensen.
 • undY1ng
  #1732
  Csak török szerver beállítva nagyon sokszor komolyan mondom csak Solo szerverekre dob be... haverral nem egyszer mentünk be olyan raidekbe, hogy csak scaveket öltünk, egy fegyver nem sült el és full loottal jöttünk ki. Tökéletes a küldis runokhoz.
 • priluki
  #1731
  Szerintem félre értettétek a nehezítést.. pont az lenne a lényeg ,hogy a pl best armorhoz nehezebb lenne hozzá jutni és aki napi 10 órát játszik az se fog állandóan abban rohangálni ,így lesz esélye annak is aki nem ilyen hc kocka.. legalább is én így értelmeztem meg ezt tartom logikusnak, én se hoztam még ki vga-t de nincs is rá szükségem ha kell valami megveszem.. én a playerek meg a scavek gearjéből élek.. meg ami épp a lábam elött hever amerre megyek.
 • Metalmilitiakid
  #1730
  Nem, én magamhoz hasonlítom. És én se pro killer nem vagyok, se nem ismerek minden kiskaput és így is nevetségesen egyszerű az élet a játékban. Konkrétan most kisebb player-ekkel játszom akik újak és csak akkor loot-olok bármit ha ők már tele vannak és így sincs semmire gondom a játékban. Pedig még bitcoin farmom sincs, se hatchet run-olni nem szoktam. Napi 3 órát jászom kb. 3-4 nap a héten. Az eleve iszonyat rossz mentalitás a játékban, hogy videókari meg filter, meg ledx meg rolex meg még kitudja mi. Sokkal több pénzt hozol ki, hogy kis egyszerű loot helyekre mész ahol nem 3 hatchling meg 4 chad akar még ugyanúgy loot-olni mint te. Én se hoztam még ki egyetlen VGA-t/LEDX-et se, mégis megélek.
 • TomStorm
  #1729
  Interchange-be van bőven.Irodákba,polcokon,információs pontoknál
 • nordan
  #1728
  hova legyen nehezebb?? level 35 vagyok és egyetlen kurva videó karit vagy air filtert vagy 3 féle stimet még nem is láttam.........leírom még egyszer olyanokhoz hasonlítgatod a játékosok 90% át akik napi 10-12-14-16 órát játszanak 7/7 hetente