21
  • Tetsuo
    #21
    Úgy beszélsz, mint egy értelmiségi liberális! :-)
  • Amergin
    #20
    A mocskos jappánok, nem akarnak multikultik lenni, atomot nekik!
    Miért nem importálnak 10 millió négert, vagy arabot? Nem értem, hiszen az jó dolog! Hogy lehet, hogy az ottani vezetők nem látják be, amit Angela, hogy kell a "szorgos kéz", a "munkaerő", meg kell a népszaporulat.
    Azonnali ENSZ-szankciókat ennek a világtól elzárkózó illiberális, xenofób, a másságot és a soxínűséget elutasító bagázsnak! Reméljük attól majd észhez térnek.
    Allahu Akbar!
  • zola2000
    #19
    1. Mindig lesz réteg, aki nem alkalmas értelmiséginek ázsiában is, ők lesznek a remélhetőleg kisszámú segélyen élő alsóréteg, esetleg kézműves termékeket készít, igény mindig lesz arra is
    2. Kínában is kb ilyen folyamatok vannak, miattuk sem aggódok
    3. Ha jól látom 2035re "nyugaton" a muszlimok és a hindik fognak háborúzni ha így mennek tovább a folyamatok.
  • Tetsuo
    #18
    A minőségi paramétereket kihagyták az áltanulmányból.
  • ostoros
    #17
    Ezt a hazug propagandát! Fúj!
  • Tarathiel2
    #16
    Nem hiszik hanem tudják hogy ez lesz.
  • kvp
    #15
    A japan nepszaporulat kicsivel nagyobb mint a magyarorszagi a kisebbsegek nelkul. Ennek ellenere ok tartjak a vilaghaboruk elotti strategiajukat, hogy nem nagyon engednek be bevandorlokat. (nagyon kevesen, de a ket vilaghaboru kozti japan allampolgarsagu koreai bevandorlok kozzul tuleltek a masodik vilaghaborus koncentracios taborokat, koztuk meg pozitiv a novekedes) Lenyegeben ennek ellenere el fognak fogyni, viszont rajottek, hogy a megmaradt munkak jelentos resze automatizalhato.

    Azaz az a keves ember aki meg munkakepes lesz 2035-ben siman kaphat olyan allast ami nem fizikai robotolasbol all. Raadasul a robotok varhatoan addigra olcsobbak lesznek mint a legrosszabbul fizetett ehezo kinai munkas, tehat meg gazdasagilag is megeri valtani.

    Mindezek mellett a lakossag dolgozo retegenek lesz munkaja, csak kb. 4 nyugdijasra jut egy dolgozo felnott es 16 nyugdijasra egy gyerek, tehat a gyerekek a leg kreativabb munkak kozzul valogathatnak majd. Csak azok a gyerekek esnek ki a japan szocialis halon, akik nem alkalmasak a magas intelligenciat igenylo feladatokra, beloluk varhatoan hajlektalan lesz, de mindenki azt remeli, hogy kevesen lesznek.

    Tehat a lenyeg az, hogy egy nagyon kis tarsadalmat kell eltartani, sok nyugdijassal es keves dolgozo emberrel. A nyugdijasok eltartasat pedig ugy lehet megoldani, hogy az a keves dolgozo (mivel mind ertelmisegi) magas fizetest kap, igy a magas atlagfizetesbol magas adokat leveve lesz penz a nyugdijakra. Nem mintha japanban nem magannyugdijrendszer lenne, tehat igazabol a londoni tozse allasatol fugg az, hogy nem halnak-e ehen a nyugdijasok. (lasd Nomura, ahol a japan nyugdijasok penzevel tozsdeznek)

    A folyamat idealis kimenete egy nagyon keves emberbol allo tarsadalom, ahol a felso reteg azert nem dolgozik mert gazdag, a kozepreteg pedig csak ertelmisegiekbol all (mernok, orvos, tanar, muvesz, stb.) es nincs alattuk ember csak gepek. Raadasul a gepekre koltott munkaber egy reszet a ertelmisegiek kozott elosztva ok is jobban jarnak, mig a tokesek meg jobban. A folyamat feltetele az alacsony szintu munkak teljes automatizalasa es az alacsony intelligenciaju munkasosztaly eltunese. (ez tortenhet termeszetes uton egy tarsadalmi folyamat reszekent, mint japanban vagy a eroltetett eutanaziaval, ertsd nepirtassal)

    ps: Az EU-s vezetok valoszinuleg tenyleg azt hiszik, hogy a sok menekult jo lesz a gazdasagnak es integralodni fognak, sot munka is lesz szamukra a techikai fejlodes ellenere. Mindezt ugy, hogy mar a mostani lakossag egy resze is munkanelkuli. Mondjuk a nemet vezerkar egy resze a vilaghaboru utolso pillanataig hitt a gyozelemben, szoval ez a mentalitas nem annyira meglepo.
  • gforce9
    #14
    "Egyébként érdekes belegondolni, hogy egy bizonyos fejlettségi szintet elérve -kultúrától függetlenül- megáll a népszaporulat,"

    Ennek olvass akkor utána, mert ez nem igaz.
  • Szefmester
    #13
    Csodásak ezek a számok, és a munkanélküli emberek fogják megvenni a robotok által megtermelt javakat? Ja nem...
  • barret
    #12
    Persze! Majd a dolgozó robot a saját fizetéséből :D
  • Elmin
    #11
    Jogos. De ha nem dolgozik, akkor valaki majd ingyen ad neki kaját, ruhát, lakást meg a többit?
  • zola2000
    #10
    Egyébként érdekes belegondolni, hogy egy bizonyos fejlettségi szintet elérve -kultúrától függetlenül- megáll a népszaporulat, a nyugatot teleszaporodják alacsonyabb szinten álló valakik, a kelet meg elnéptelenedik majd ha ez így megy tovább.

    (lehet ez az oka, hogy az emberiség nem találkozott még más fejlett civilizációval, elértek egy szintet, vr sisakot húztak robotok ellátták őket, majd kihaltak : )
  • flashpointer2
    #9
    Az embereknek elsősorban nem munka kell hanem kaja meg áruk.
  • zola2000
    #8
    Ahol túlnépesedés van, ott az emberi munka nagyon olcsó marad.

    Itt egy olyan országról van szó ahol a népszaporulat kb akkora mint európában lenne mindenféle kisebbségek és bevándorlók nélkül.
  • Elmin
    #7
    A végén meg az lesz a gond, hogy minden embert levált majd a robot, és nem lesz munka az embereknek. Akkor meg az lesz a gond.
  • M2 #6
    Az emberiség idióta és soha nem tanul a múltból. Minden lezajlott már egyszer és azokból az esetekből látható (lenne) a végkifejlet is. Túlnépesedés, gépek elvégzik a munkát, nyomorgó tömegek, éhezés, forradalom, diktatúra, háború. Körbe-körbe pörgünk, míg egyszer aztán a Föld erőforrásai fogynak el és akkor globális lesz a válság. Na olyan még tényleg nem volt...
  • grobs
    #5
    A kisboltba vitelt is lassan kiváltják ... japánban nem gond ha uniformizálni kell valamit a cél érdekében. Amazonnak már több raktárába nem léphet be ember. Teljesen automatizált. Ha nem lesz elég ember akkor kénytelenek lesznek kiskerekben is megoldani.
    A pénztáros, felszolgáló, pultos, rakodó pont olyan munka amit markerekkel nagyon jól lehet automatizálni. Jelenleg azért nem érdemes, mert az ember olcsóbb, illetve alacsony szintű munkánál van szociális tényező is (értsd: inkább alkalmaznak valakit minthogy munkanélküli legyen). De japánban pont az lesz a gond, hogy nem lesz ember. Valakinek meg mégis meg kellene csinálni ezeket a melókat.
  • M2 #4
    Sarki kisbolt? Ne viccelj már!
    Mikor a neten rendelt cucc pár perc után ott terem az ajtó előtt?
    Minden bolt totálisan felesleges lesz.
    Ezért nem értem például a németeket - nyilvánvaló, hogy a több millió muszlim bevándorló (és azok még több millió leszármazottja) csak a szociális rendszert fogja terhelni.
  • M0RN1NGST4R
    #3
    "nem szeretik a külföldieket" rohadt nácik! remélem, valamilyen emberi jogi szervezet majd tiltakozik e kirekesztés ellen.
  • Cat #2
    Ez csak egy elemzés volt, hogy mit _végezhetnek_, aztán meglátjuk mi lesz. Pl. az önvezető autók kb. biztosan kiforrottak lesznek addigra, szóval a kamionosok, taxisok, áruszállítók feleslegesek lehetnek, node az árut valakinek be is kell vinnie a sarki kisboltba.
  • Tetsuo
    #1
    "...És nem szeretik a külföldieket, a hiányzó munkaerőt gépekkel fogják pótolni."

    Ki szereti az idegen kultúrájú immigránsok tömegét? Csak az agyhalottak (magukat liberálisnak vallják).
    Ez a 2035-ben a munkák felét robotok végzik,.. erős túlzás.