30
  • TokraFan
    #30
    Kicsit vegyél már vissza ebből az elcseszett nemzedék dumából...ILyen alapon minden nemzedék elcseszett, a tied is...Mert ugye nem gondolod, hogy csak te vagy itt helikopter?
  • TokraFan
    #29
    Ezt az érvelést sosem értettem. Világos, hogy generációváltás van, és az is elfogadható, hogy az újaknak nem az kell ami a régieknek. De akkor miért a régi címet kell folytatni és átalakítani, és miért nem kreálnak egy teljesen új univerzumot, új néven, sok-sok robbanással meg gyerekes CGI lézercsatával, az új igények kielégítésére? Mert egy intellektuálisabb széria átalakítása csimm-bumm cirkusszá kb. olyan, mintha az Ember Tragédiájából folytatásos kabaré bohózatot gyártanának, mert az új gen.-nek éppen arra van szüksége...
  • molnibalage83
    #28
    Az MM legfeljebb az év akciófilmje, de mint év filmje általánosan? Hát, nálam rohadtul nem. Az eddig a The Martian. Toronymagasan.
  • Axlkenobi
    #27
    Az ilyen szövegeken mindig röhög a vakbelem. "A rajongók komoly része." Az a komoly rész egy nagyon kis része a rajongóknak, csak az interneten általában a vérpicsogók tudnak a leghangosabban hőbörögni. A nagy igazság az, hogy a rajongók legtöbbje szereti a prequel trilógiát, ez alól általában két kivétel van. Az egyik a negyvenes generációba tartozó holdkóros idióta, aki nyíg és rinyál, mert Lucas nem nosztalgia túrát szervezett nekik az elcseszett gyerekkori emlékeikbe (itt jegyezném meg, hogy 33 éves vagyok és kiskoromban az eredeti trilógián nőttem fel, mégis ugyanúgy szeretem az előzmény filmeket is, mert szerencsére elkerült ez az idegbeteg létállapot). A másik a mostani tizenéves-kora huszonéves internetes pöcs gyerekek hordája, akik kb. mindent fikáznak, mert az a menő, meg ez ad nekik valamiféle csoportöntudatot. Na mindegy, a lényeg, hogy ne akarjuk már a saját köpködésünket meg fikázásunkat egyetemes igazságként beállítani.

    Ami a Star Treket illeti, szerintem sem adja vissza két legutóbbi film a Roddenberry által képviselt szellemiséget, mint korrekt látványfilmek viszont teljesen megállják a helyüket. Ami viszont a Star Trek mélységeit, illetve a rajongók ez iránti igényeit illeti, azért elgondolkodtató az is, hogy az egyik leginkább tudományos megközelítésű mozifilm rögtön a '79-es első volt, ám rohadtul nem magasztalták agyon sem a kritikusok sem az Űrszekerek-hívők. Ellenben a második filmmel, a Khan haragjával, ami meg tulajdonképpen szimpla bosszúfilm és a korhoz mérten igen pörgős és akciódús.

    A nézői igényekről, meg az igen kifinomult ízlésről pedig annyit, hogy az év filmjének az a Mad Max van kikiáltva, aminek nincs is története, az egész egy kétórás autós üldözés A pontból B pontba, majd onnan vissza A pontba, a karakterek pedig olyan szinten nulldimenziósak, hogy az elmondhatatlan. Ehhez képest még a két legutóbbi Star Trek is mélyenszántó volt.

    De mondom, azzal egyetértek, hogy Abrams meg a sameszai semmit nem értettek meg (vagy értettek, csak leszarták) a Star Trek lényegéből, ahogy bármibe lefogadom azt is, hogy a Star Wars lényegéből sem ért meg semmit. Ő abból is nosztalgiafilmet készít majd a saját elcseszett nemzedékének, bár én örülnék neki a legjobban, ha nem lenne igazam.
  • molnibalage83
    #26
    Tudom. Az 5. szezon utolsó része már a 4. forgatásának végén kész volt.
  • Sequoyah
    #25
    Nem, az a 4. szezon 2. fele volt.
    Szerintem legalabb annyira jo volt mint az arnyhaboru, mert sokkal emberkozelibb dologrol szolt, megis kozel annyira grandiozus volt mint az arnyhaboru.
    Az utolso szezon a telepatakrol szolt, meg arrol a fajrol (nem jut eszembe a nevuk, ki kene guglizni), akik az arnyak szovetsegese volt, es most magukra maradtak, plusz nekik koszonhetoen a kentauriak vergodeserol. Na az szamomra is tenyleg uncsi volt, lathatoan a megmaradt, masodrendu sztorikbol lett osszelapatolva. De ott is volt azert 1-2 jo resz.
  • CairoJack
    #24
    A B5-ben nem az volt az utolsó szezon, mikor már az árnyháborúk után csak a földet kellett "felszabadítani" a gonosz elnök bácsitól??
    Mert szerintem az leg-leg-leg semmilyenebb volt.
    De lehet én emlékszem rosszul, az árnyháborúk után számomra eléggé ellaposodott a story, annak ellenére, hogy ISSZONYAT nagy fan voltam az első 3-4 évadban. Kvázi az én fejemből pattant ki a magyar B5 klubb, és egy Jun nevű sráccal alapítottuk meg. :)
  • zetortraktor
    #23
    Ebben igazad van, de ma már sokkal inkább kell az új közönségre építeni, plusz az, hogy nem a tévében fog menni, az is generációváltást jelent. Nekünk mindig megmaradnak a régiek, de nem szabad kirekesztőek lenni, jöjjenek az új rajongók, akik az ST-ért, de nem feltétlenül ugyanazért fognak rajongani. Ha fognak.
  • Sequoyah
    #22
    A B5 5. szezonja nem veletlenul lett olyan amilyen. Eredetileg a 4. szezon masodik fele lett volna az 5. szezon. Viszont nem kaptak meg a megrendelest az 5. szezonra, igy hogy teljes legyen a sztori, mindent bele kellett suriteni a 4.be. De aztan megis megkaptak az 5. szezont, viszont addigra a sztorit mar lezartak.
  • BrockSamson
    #21
    Jo a sorozat formatum, mert kisebb a koltsegvetes, igy remelhetoleg nagyobb hangsuly lesz a szineszi jatekon illetve a forgatokonyveken, es kevesebb a specialis effekteken.

    #zetortraktor: Abban igazad van, hogy kar sirni a filmes megujulas miatt, viszont a CBS-nek azt is figyelembe kell vennie, hogy a regi sorozatok termeltek ki az igazan huseges rajongokat, az uj vonal viszont erre nem igazan kepes, mert kisse tucat akcio-scifi, ami film szintjen ket orara barkit lekot, de sorozatban ez nem igazan mukodik.
  • wraithLord
    #20
    Mindenképpen jöhet egy új sorozat.

    Arra leszek kíváncsi, hogy megint Kirkékről fog szólni, vagy ott folytatják (időben), ahol abbamaradt. Tehát TNG alapú mozifilmek/Voyager vége.

    Minőségileg pedig legyen legalább olyan, mint az Enterprise volt.
  • mrzed001
    #19
    Érdekes, nekem totál bejött az Enterprise zenéje, SŐT!
    Az a kezdő klipp, az úgy ahogy van zseniális szerintem (persze angolul azért nem árt érteni hozzá legalább alapszinten, hogy értsd is mit dalol).
    Ahogy bemutatja a fejlődést, a nagy mérföldköveket a közelmúlttól, napjainkon át a közeli majd távoli jövőig ... hatásos.
    Amúgy Scott Bakula régi nagy kedvenc, Quantum Leap-et is néztem gyerekként rendszeresen (bár egyértelműen lejátszotta a képernyőről Dean Stockwell), de valahogy nem hozza a szerepeit, nem igazán passzolnak rá. Most az NCIS NO-ban is olyan nyögvenyelős.
    Szóval szerintem ő rossz választás volt a kapitány szerepére.
    Sztoriban volt jó is, meg rossz is. Volt globális sztori, ami jó volt, feldobta. Meg voltak totál bugyuta részek is.

    Az új BSG-t bevallom végigszenvedtem. Annyi de annyi taktikai, meg logikai bukfenc volt benne, annyi mindent máshogy csináltam volna a helyükbe és ezért nem tudtam magaménak érezni egy karaktert se ... szóval valahogy irreálisak voltak a szereplők, meg a döntéseik.
    A vége, na az betette a kaput.
    Az egész olyan Lost-os volt (és ez nem dicséret)
  • molnibalage83
    #18
    A BSG-vel nekem a bajom az volt, hogy "They have a plan". Aztán nem volt semmiféle plan...
    Aztán jött mindenféle vallássos balfaszkodás...
    És a végén az emberiség és cylonság kis híják kollektív öngyilkosságot követett el, civilizációs léptékben meg ténylegesen...
    Az utolsó rész semmit sem magyaráz meg a 3. évad elejéből, arról, hogy Kara micsoda, stb.

    A 2. évad és a 3. évad eleje után borzalmasan nagyot zuhant az egész.... Egy katyvasz lett az egész. Pedig szépen indult...
  • cateran
    #17
    Fene tudja, nekem az Enterprise is okes volt, bar inkabb az alap temaja miatt. Az emberiseg elso lepesei a melyurben, csori technologiaval :D Ahogy megalapozzak az univerzalis forditogepet, a vonosugar technologiat, etc...csak hat a megvalositas...hmm-hmmm, de vegulis okes :D
    A Voyager -bar erosen akcio-orientalt volt- mar erdekesebb moralis kerdeseket boncolgatott, mint emberiesseg, kotelessegtudat, etc.
    A DS9...haaat...1 csoppet vontatott az en izlesemnek. A karaktereket sem igazan tudtam kedvelni/utalni.
  • TokraFan
    #16
    Bocs, te hány éves vagy?
  • TokraFan
    #15
    Sokan éppen azért szeretjük a régebbi részeket, mert úgy képes elhelyezni a történetben filozófiai elemeket, hogy közben nem válik az egész egy BSG szintű extra dark rémálommá. Ez van akinek bejön, van akinek nem. Én szerettem a BSG-t is, de néha már túl sok volt a lelki terrorból, voltak pillanatok amikor már nem volt jó nézni.
    A trek legjobb szériája véleményem szerint a DS9 volt. A karakterek csak ebben a sorozatban mentek át drasztikus változásokon, voltak akár évadokon átívelő szálak, dráma, felfedezés, jó sok filozófia -különösen a vallás vs. science állandó konfliktusa-, és csak éppen annyi harc volt ami még egészséges, de a fajok jellegzetességei is itt mutatkoztak meg legjobban.
    Az Enterprise egy tévedés volt, már a zenéjétől kivert a víz, teljesen műfajidegen volt, a karakterek rosszak, a színvilág unalmas, az epizódok érdektelenek... Tartok tőle, hogy az új széria a reboot filmek nyomdokain járva, egyfajta Star Warsosított Trek lesz, amiből én spec nem kérek...
  • molnibalage83
    #14
    Én két '90-es évek beli (?) ST filmet láttam. Fogalmazzunk úgy, hogy nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek. Tiszta Zskat volt.
  • bgabor911
    #13
    Marhaság.
    Annó a Star Wars a prequel filmekkel újult meg, aztán mire mentünk vele. A rajongók komoly része nem is számítja őket az SW filmek közé őket, akkora szarok.
    Szerintem ugyanez a helyzet két béna ST reboot filmel is. Biztos sok pénzt hoztak, csak éppen a Star Trek lényegéhez nem volt a vilgáon semmi közük. ST köntösbe burkolt szuperhősfilmek voltak, és annyit is értek mint azok, tizenkettő egy tucat belőlük. Benedict C alakításán kívül semmi emlékezetes nem volt bennük.
    Ahogy más is írta, pont a divatosság, egyszerűség és a bevált sémák hajszolása miatt tartunk ma ott, hogy évente mindössze két-három film jön ki, amire érdemes beülni a moziba.
  • molnibalage83
    #12
    A BSG nem rossz, de egy idő után teljesen félrement a befejezése meg egyesenen botrányosan pocsék volt....
    A B5 nekem is tetszett, de az 5. évad végignézésére soha nem tudtam rávenni magam. A 4. túl erős lett.
  • sirpalee
    #11
    Pl valaki megnézi az Enterprise-t az utolsó ST sorozat próbálkozást, és azon már nagyon látszik, hogy mennyire nem ment már akkor a szekér (néhol egyszerűen fájdalmasan rossz, plusz a karakterek baromi unalmasak), és az embereknek valami friss és új kellett.

    Persze szép dolog visszanézni a gyerekkorunk sorozataira, de nagyon erős a nosztalgiafaktor sok embernél. Frissen, mai szemmel megnézne bárki is egy Voyagert, Next Gent vagy Enterprise-t és két rész után hagyná ott az egészet. Lehet vannak benne érdekes gondolatok, de a megvalósítás már egyszerűen régies, komolytalan és teljesen irreális. És itt nem a vfx-ről, hanem a történetmesélésről és magukról a feldobott problémákról van szó. Persze vannak kivételek. (főként a DS9-ban)
  • Ender Wiggin #10
    cuki mikor valaki elkezdi bárkinek adagolni, hogy egy sorozatban az a lényeg, hogy divatos legyen. ez pont az a megközelítés, amivel hollywood mindent megölt mostanra, amiben a robbánásoknál mélyebb tartalom volt valaha...
  • zetortraktor
    #9
    Cuki, amikor valaki egy lelkes ST-nézőnek elkezdi adagolni, hogy az nem is ST. Get over it, ez az ST. Hogy mi volt az ST, senkit nem izgat, a jelenben élünk, végre divatos és sikeres a sorozat. A mammogás teljesen felesleges. Mindig lesznek "bezzeg az én időmben"-fazonok, akik inkább annak örülnek, ha nincs valami, és nem fogadjéák el, hogy megújul.
  • mrzed001
    #8
    Ami a B5 utolsó évadot illeti, ott volt minden idők legmélyebb, legbölcsebb, leg ... nem is tudom.
    Ősidők óta teszi fel az ember magának a kérdést: Miért élek ? Mi az életem értelme? Miért harcoljak tovább? Ez a rész meg profánul szimplán az ember képébe vágja a választ (mintha egy gyereknek magyarázná).

    Galactica megvolt, az eredeti is (minden filmjével, mert volt az is), meg az új is. Azt kell mondanom, egy kicsit gyermeteg volt mindkettő. Mind harc és stratégia téren, mind társadalmi.

    A ST eredeti sorozat lehet nem nagy szám grafikailag, de tartalmilag bármikor nézhető. Igazi régivonalas scifi, amiből még ömlik a társadalom és jellemkritika.
    A mozifilmek (1-6) meg mai szemmel is tökéletesen nézhetőek, grafikailag is, és tartalmilag ... nos nem lesz többet ilyen mély (és tiszteletreméltó) ST már soha, az biztos.

    A végtelen határok (Outer Limits) megnézését javaslom még neked. Minden rész egy különálló, egymáshoz nem kapcsolódó sztori. És mondjuk 40%-ában úgy állsz fel a TV elől, hogy BAKKER.
  • Cat #7
    A Star Trekben sose az effektek voltak a lényeg, hanem kb. egy olyan megközelítés, hogy "meg tudom csinálni az adott dolgot, de megcsináljam-e?" A be nem avatkozás, és mégis törekvés a jóra alapvető szempont volt mindigis. A galibák általában az utóbbi miatt történtek.
  • CairoJack
    #6
    mrzed001
    Hát a B5 valóban felülmúlhatatlan királyság volt, bár az utolsó évad már ott is elég gyenge lett. Ellenben ajánlom figyelmedbe a Battlestar Galactickát. Az egy nagyon jó kis sorozat volt. Már az új, a régit nem láttam.
    Nekem nagyon tetszett a mélyen szántó filozófiai vonallal, a jogi, erkölcsi, etikai dilemmákkal, a jó csajokkal, és "reális" űrcsatákkal. B5 óta az egyetlen olyan Sci-fi, amit valóban komolyan tudtam venni.

    Cat
    Hát azért azt nem mondom, hogy nem láttam pár régebbi Trek részt, de alapvetően nem tetszettek az elavult technológiai megvalósítás miatt. Mai szemmel már gyerekes, sőt nekem már 20 éve is az volt valamiért.
    Tulajdonképpen már az a szint, ahova már nem szívesen megyek vissza. A maga idejében biztos tetszett sokaknak, de én már nem bírom megnézni. Annyira szerintem nem jók, hogy elviseljem a béna effekteket. Vannak olyan filmek, sorozatok, amikben annyira jó a sztory, hogy bármit, még a 60 éves trükkeffekteket is lenyelem, de a ST számomra nem tartozik közéjük.

    Alapvetően amúgy tudom, hogy sokkal mélyebb az eredeti sorozat, sok agyalós rész van benne, stb, de mivel anno kimaradtam belőle, ma már nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem őket. Még a nagy mozifilmeket sem.

    Az újabb részek valóban inkább látvány orientáltak, semmint filozófiai mélységekbe vezető alkotások voltak, nekem mégis tetszettek.
    Ha lenne egy új sorozat, ami a régi sorozat eszmeiségéhez hű, de modern köntösben, az tetszene, nézném. Ritka ma a jó Sci-fi.
    Ezt várom az új sorozattól, azért örülök neki, hogy lesz végre új ST.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.11.16. 23:09:53
  • Cat #5
    "csak az utolsó 2 filmet láttam"

    Azoknak a látványfilmeknek közük nincs a Star Trek lényegéhez. Alapvetően eltérő, sokkal intelligensebb világ ezeknél. Totális félreértés.
  • Vamp17
    #4
    A DS9 mar majdnem az volt. Vagy legalabbis hangsulyosabb volt a fő szál.
  • karajjj
    #3
    Nem bánnám, ha szakítanának a hagyományokkal és nem epizodikus részek lennének, hanem egyetlen összefüggő sztori lenne.
  • mrzed001
    #2
    Én pedig 12 éves korom óta (ami azért egy negyed évszázada volt) vagyok Star Trek néző, minden sorozat, minden részét láttam legalább 2x (angol/német + magyar) ... és én is örülök a hírnek.
    Az új Star Trek mozifilm sorozat igen érdekesen rebootolta a ST univerzumot, lényegében törölt minden korábbi részt, és mégis átvezette Spock által.
    Szóval kérdés, hogy most ugyan melyik idősíkban és melyik időpontban fog játszódni az új sorozat.
    És hogy gagyi lesz-e, vagy valamilyen szinten visszatérnek a scifi lényegéhez (tartalom, értelem, és nem csak csilivili agyatlan robbanások mindenfele).
    Amúgy elszomorító, hogy az utolsó valódi nagy űrcsatát bemutató sorozat (ahol nem csibefoci volt mint a Voy-ba) a B5 volt, és azóta semmi.
    Visszasírom az Enders Game-et lassan.
  • CairoJack
    #1
    Nem vagyok egy nagy Trek-ker, csak az utolsó 2 filmet láttam, és a Voyagert néztem meg elejétől a végéig, de örülök a hírnek. Ha jó lesz a story, és a spec effectek tuti siker, és nézni fogom.