6
  • Tikal #6
    Arról az Airbnb-ről beszélünk ami idén először fizetett adót a "szülővárosában" San Francisco-ban? Vagy azokról az adócsalókról akik miatt nem lehet lassan hosszú távú bérletet találni a nagyobb városokban? :)

    Jók ezek a megosztáson alapuló szolgáltatások, de meg kellene találni az egyensúlyt...

    Érdekes számok...


    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.11.11. 16:28:05
  • Cat #5
    "Harmadik problema lehet, ha a berlo nem all tovabb idoben es a tulaj arra er haza, hogy meg mindig allnak a parkolojaban es a kocsi tulaja sehol. "

    32. What happens if a parku user still occupies my parking space after the expiry of his or her booking?
    Please inform us by calling on +41 (0)43 928 72 52 and we will immediately take care of that issue. In the first instance we try to contact the vehicle owner; as a last consequence a fine could be imposed on the car driver or the vehicle could be towed away.
  • kvp
    #4
    Ha legalis adja berbe valaki a parkolohelyet, akkor az ok, csak a kozvetito ceg adozzon a felhasznalo helyett is. (idealis esetben ezt ugy erdemes, hogy a legmasabb jovedelemkulccsal szamol az adohatosag es a felhasznalonak kell visszaigenyelnie a kulonboztet ha tudja igazolni, hogy nincs akkora jovedelme) Nallunk ez pont megoldott lenne, mert csak 1 kulcs van.

    Gond max. ott lehet, hogy nem minden garazs adhato ki, tehat pl. az adott garazs tulaja vagy a lakokozosseg donthet ugy, hogy nem adhato tovabb berbe az adott berlet vagy resztulajdon. (pl. hogy az autotolvajok vagy feltorok ne jarjanak szabadon ki-be a garazsba) Ilyenkor nem lehet tovabb passzolni a szabad helyet.

    Harmadik problema lehet, ha a berlo nem all tovabb idoben es a tulaj arra er haza, hogy meg mindig allnak a parkolojaban es a kocsi tulaja sehol.
  • bertino
    #3
    ez angliában már teljesen mindennapos...

    https://www.justpark.com/
  • Cat #2
    Szerintem állami szinten támogatni kellene az összes ilyen megosztó szolgáltatást (autó - Über, Wundercar, szállás - AirBnb, utazás - telekocsi, stb.)

    Növelik a hatékonyságot, védik a környezetet és hasznot termelnek a felesleges kapacitások eltüntetésével.
  • gemihu
    #1
    Az adóhatóság mit szól ehhez?