1
  • dchard
    #1
    Édes jó istenem. Valahogy csak nem sikerül olyan cikkírót találni, aki ért is a rádiós telekommunikációhoz.

    "A pCell a hagyományos mobilhálózatokban lévő interferenciákat használja fel arra, hogy minden felhasználó számára felépítse a virtuális rádiócellákat."

    Nem pontosan értem, hogy milyen google translate vagy bullshit generátor hozta ki az egyébként szabadon elérhető specifikációból ezt az értelmezhetetlen baromságot? Az eredeti két mondatot beszúrom az angolul értőknek, hogy röhöghessenek egy jót:

    "pCell is a new approach to wireless that—rather than avoiding interference like conventional wireless systems—exploits interference. pCell technology synthesizes a tiny personal cell (a “pCell”) for each user device in the coverage area."

    A cikkben szereplő baromsággal szemben a Pcell valójában az alacsony adásteljesítménnyel és sok antennaelemből álló beam forming technikával operál. Az elérhető dokumentációból az is kiderül, hogy ezt a technológiát nem lehet makró hálózatokban használni, kifejezetten ott éri meg bevetni, ahol nagyon kis helyen rengeteg embert kell kiszolgálni (fesztivál, stadion stb.)

    "Az LTE utódját teszteli a Nokia"

    Újabb butaság. A Pcell technológia - mivel a rádiós jelterjedés sajátosságait használja ki - technológia-független, ezért is javítható meg vele az olyan meglévő technológiák működése mint az LTE vagy a WiFi. Tehát itt nem az LTE utódáról, hanem az LTE újraértelmezéséről van szó, ezért is maradhat kompatibilis a meglévő eszközökkel.

    Legközelebb több angol tudás, több olvasás, és kevesebb bullshit bingó, kedves cikkíró.

    A technológia hivatalos leírása:

    http://www.rearden.com/artemis/An-Introduction-to-pCell-White-Paper-150224.pdf