24
  • Omega
    Nem csak EU-s miniszterek szólnak bele, de nagy lehet az átfedés.
  • ostoros
    Hát ez esetben hajrá. De én sajnos elvesztettem már a hitemet ezekben az európai politikusokban.
  • ostoros
    Mások a miniszterei? Nem hinném. A pénzügyet azonos alakok intézik, nem?
  • Irasidus
    De beleszól, csak nem mindegy ki teszi. Az ESA-ba olyan államok is befizetnek, és beleszólnak akik nem EU-s tagok, továbbá vannak társult tagjai. A két szervezet nem ugyanaz, a másik, hogy Johann-Dietrich Wörner ESA-főigazgatója támogatja az ötletet. És harmadik, hogy az űripar húzóágazat (Európában is), a válság alatt az egyetlen iparág volt ami nem csak, hogy nyereséges volt, hanem növekedni is tudott. Az ESA tagállamainak politikusai meglátták ezt, és több pénzt rakta bele, a válság alatt. Persze, közbejöhet egy másik projekt, ami miatt ebből nem lesz semmi, és inkább azt támogatják. Ez is benne van a pakliban. De ezt is írtam.
  • gforce9
    Mintha nem szólna bele ugyanúgy a politika vagy épp az aktuális európai gazdasági helyzet.......
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.10.23. 09:24:18
  • Irasidus
    Erre írtam, ez csak formaság. És erre bedobtad a déli államoknak szánt mentőcsomagot, amit viszont az EU finanszíroz. A két szervezet tejesen más alapokon nyugszik, és mások a pénzügyi forrásai (de még a miniszterei is).
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.10.23. 02:51:31
  • ostoros
    "már amennyiben 2016-ban az európai miniszterek is rábólintanak a tervre"
  • ostoros
    What?
  • Irasidus
    ESA és az EU nem ugyanaz az szervezet!
  • ostoros
    Ja, a spanyol mentőcsomag, vagy az olasz, vagy ki tudja még mi...
  • Irasidus
    Ez csak formaság, persze még történhetnek meglepetések...
  • ostoros
    :)
  • NEXUS6
    Monnyuk azt, hogy a migráncsoknak csinálunk szállást, akkor rábólintanak.
    XD
  • ostoros
    "már amennyiben 2016-ban az európai miniszterek is rábólintanak a tervre"
    Ajaj. Már látom, hogy itt elgáncsolják.
  • Irasidus
    Az űrkutatásban gyakran vannak csúszások, ez vele jár. Kitűznek egy dátumot, de sok esetben nem tudják tartani. Ez benne van a pakliban. Egyébként a Luna-27 már készül, nem csak tervekben van...
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.10.22. 14:54:45
  • kissssss
    az hogy 2020 évben ezt cikket fogom olvasni.... "2028-ban indul az európai-orosz Hold-küldetés"
  • Irasidus
    A küldetés a Luna-27 vagy új néven Luna Glob űrszonda lesz, közös Orosz-Európai kutatásban. Mi ebben a hihetetlen?
  • Jawarider
    "2020-ban indul az európai-orosz Hold-küldetés "

Persze.
  • ostoros
    Majd amikor a Hold függetlenné akar válni. Most még nincs elég gazdasági erejük a holdiaknak.
  • e98ff
    Nem akarok rosszmájú lenni ,de akkor a következő nagy háborút a Holdért vívjuk majd?