34
 • philcsy
  #34
  "Ez korkoros erveles, es igy ervenytelen. Eleve felteszed, hogy jelen vannak, es igy igazolod, hogy jelen vannak."
  Aludj egyet, mert semmi ilyet nem csináltam. ;) Arról beszéltem, hogy vannak akik az idegenek jelenlétét az elérhető információk alapján (UFO észlelések, beszámolók, kiszivárogtatott dokumentumok) bizonyítottnak veszik, és számukra ez az egész teljesen logikus, nem feltételezés, nem elfogadás, hanem kész bizonyított tény. Ők abból indulnak ki, hogy egyszerű hétköznapi emberek, katonák, hivatalnokok miért hazudnák ugyanazt. Több százezer emberről van szó, akik közül sokan személyes tapasztalatokról számolnak be idegenekkel ezzel kapcsolatban, miért nem hiszel nekik? :)
 • Sequoyah
  #33
  Ez attól függ, hogy elfogadod-e az idegenek földi jelenlétét. Ha igen, akkor a technológiájuk másolása (reverse engineering) logikusabb, mint a kifejleszteni azokat.

  Ez korkoros erveles, es igy ervenytelen. Eleve felteszed, hogy jelen vannak, es igy igazolod, hogy jelen vannak.
  Ezzel annyit mondhatsz, hogy HA itt vannak, akkor logikusabb, hogy lemasoljuk a technologiajukat, mint hogy nem. Ez igaz is, ha itt lennenek akkor nyilvan ez lenne a helyes ut.
  De nem mond semmit arrol, hogy itt vannak-e egyaltalan, ebben a kerdesben semmit nem tamaszt ala.

  A lenyeg, hogy a uj technologiak megjelenesenek a mindennapok soran hasznalt legalapvetobb modja az a K+F. K+F pedig bizonyithatoan letezik. Es ezzel magyarazhato is minden mai technologia, nem szukseges nem bizonyitott elmeletek alkalmazasa a magyarazathoz.
 • philcsy
  #32
  Az NSA azért más, mert általunk elfogadott realitáson alapszik. Amit kihoznak belőle, az viszont ugyanúgy irreális. Ebből a szempontból pedig szememben nem különbözik a többitől.
  "Az UFO pelda sem logikus, mert sokkal egyertelmubb es realisabb megoldas, hogy par tudos kifejleszti az uj technologiat, mint hogy sosem latott UFO-k hoztak volna" Ez attól függ, hogy elfogadod-e az idegenek földi jelenlétét. Ha igen, akkor a technológiájuk másolása (reverse engineering) logikusabb, mint a kifejleszteni azokat.
 • Ahoy
  #31
  Nekem attól fordul fel a gyomrom mindig, és csak fel..szom magamat, hogy MINDEN, értsd MINDEN biotech, healtcare, genetika stb cikk alá oda kell okádni egy ilyen konteós marhaságot. Csak mert érdemben képtelen lenne hozzászólni tudományos szempontból egy ilyen cikkhez, mert egy általános iskolás biológia könyvet se nyitott ki soha... marad hát a konteó. Aztán 30-40-50 hsz-en keresztül folyik a vita, az értelmes építő jellegű hozzászólások meg eltűnnek, vagy aki meg értene hozzá, maga is kutató, vagy ilyen területen tanul, doktorál esetleg, már qrvára nincs kedve ideírni bármilyen hsz-t is ezek miatt... torokszorító inkább, hogy itt tartunk.

  Egy ilyen fórumnak nem az lenne a célja, hogy az érdeklődő laikusok kérdeznek, a szakmabeliek meg válaszolnak, vagy a cikkre reflektálnak? Ebből tanulhatna mindenki... bárcsak megérném egyszer, hogy van ilyen.
  Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.09.25. 18:01:03
 • Sequoyah
  #30
  A tarsadalom kontrollja nem realis cel. A tarsadalom kontrollja csak egy eszkoz, egy mas, magasabbrendu cel elerese erdekeben.

  Egy gyogyszer tesztelese mar cel. Egy nep kiirtasa is cel, ha utaljuk oket. Mindket peldaban egy logikus, kezenfekvo eszkozt valasztottak. A chemtrail nem logikus, mert ennel sokkal kezenfekvobb es nyilvanvalobb eszkozok is vannak (pl media). Viszont a chemtraillel boduletesen egyszeru lenne lebukni (csak mintat kell venni a levegobol).
  Az UFO pelda sem logikus, mert sokkal egyertelmubb es realisabb megoldas, hogy par tudos kifejleszti az uj technologiat, mint hogy sosem latott UFO-k hoztak volna, plusz szinten olyan meretu osszeeskuvest igenyelne, ami biztosan szivarogna, de meg egyetlen hiteles dokumentum sem szuletett volna. Sot ahogy a technologia lehetove teszi hogy egyre tobb uj dolog deruljon ki a dologrol, annal kevesebb dolog derul ki rola, ellentetben pl az NSA megfigyeleseirol. Ezenkivul semmi olyan technologiank nincs, ami megmagyarazhatatlan:)

  Szóval az NSA ügy egyfelől valóság, másrészről viszont legalább annyira konteo mint a HAARP.

  Erdekes, hogy az NSA ugyben nagysagrendekkel benabbak mint a HAARP ugyben. Elobbirol mindenki tud mert folyamatosan szivarog, es a kormany sem igyekszik titkolni, utobbirol pedig meg egy szem ertekelheto bizonyitek sem erkezett, hogy barmi osszeeskuves lenne:)

  A fentiekbol mar azert korvonalazodhat egy lista azon tulajdonsagokrol, amiket ertekelve latszik, hogy valami valos ugy, konteo, vagy a ketto kozott a szurkezona.
  Majd ha lesz idom akkor osszeirom a listat, es megmutatok rajta par esetet, hogy jol lathato legyen formalisan is.
 • philcsy
  #29
  Logikus célt minden esetben lehet találni. A társadalom kontrolja reális cél. Tömeges népírtás, etnikai összetétel megváltoztatása is volt már párszor cél, tehát miért ne lenne reális. Szivárogtatott adatok is minden esetben vannak.
  Nem véletlenül hoztam föl az UFO dolgot amiből kihozták, hogy az USA idegenekkel együttműködve, azok technológiájára építi a hadiiparát. Teljesen logikus, rengeteg dokumentummal, és "magasrangú" katonai beszámolókkal.

  Miről szól az NSA ügy? Arról, hogy az USA kormányának a titkosszolgálata megfigyeléseket végez. Előtte is tudtuk. Mindezt a gazdaságipotenciálja miatt mindenkinél hatékonyabban. Ezt is tudhattuk. A cégeknek vannak ilyen irányú kötelezettségei. Ezt is tudtuk, mivel mindenhol van. És mi született ebből?
  - Ha bármilyen amerikai, vagy ahhoz köthető cég termékében biztonsági hibát találnak, azt az NSA direkt tevékenységéhez kötik. Ez a te definíciód alapján is konteo, mert teljesen megalapozatlan, elveti a véletlen szerepét, és független eseményeket köt össze.
  - Az NSA adatgyűjtési tevékenységét korlátlannak tartják, és abszolult megfigyelésről beszélnek. Ez teljesen irreális, mivel az előbb említettbiztonysági rések kihasználása általában erőforrásigényes, tehát tömegesen nem használhatók. Az internet adatforgalma pedig olyan nagy mértékű, hogy annak legfeljebb a felületes monitorozására van lehetőség.
  - Aztán a megfigyelési tevékenységeinek vannak nyilvánvaló korlátai is, hiszen rendszeres probléma az, hogy amerikai cégek megtagadják a nem amerikában tárolt adatokhoz való hozzáférést amerikai kormányzati szervezeteknek. Amit lehet egyszerű színjátéknak tartani, ami teljesen logikus magyarázat, de már megint konteo.

  Szóval az NSA ügy egyfelől valóság, másrészről viszont legalább annyira konteo mint a HAARP.
 • Sequoyah
  #28
  Az NSA megfigyelese 1000 helyen szivarog, folyamatosan derulnek ki az apro, titkosnak szant reszletek, pl a mobilszolgaltatokkal kotott egyessegek.

  Tokeletes pelda egy realis "osszeeskuvesre". Van konkret, logikus celja, es mivel sok ember dolgozik benne, sok helyen szivarog is.
  Egy konteo (a szo negativ ertelmeben) ezzel szemben sokszor irrealis celokat feltetelez, pl tegyuk autistava a gyerekeket oltasokkal (wtf?), vagy gyogyszerezzuk az embereket chemtraillel evtizedeken keresztul (miert is?). Es bar rengeteg ember szukseges hozza, ezen specialis esetekben valamiert kivetel nelkul tartjak mindannyian a szajukat es semmi nem szivarog?
 • philcsy
  #27
  A cikkhez is hozzászólva: Májban és lépben végezték. Kit lep meg, hogy vörösvértestnek álcázva oda kerülnek ahol a vörösvértestket a szervezet lebontja...
 • philcsy
  #26
  Az NSA tökéletes példa a konteókra, mert alig bizonyosodott be valami. Van egy csomó állítás, egy rakat hivatalos? dokumentum valakiknek átadva, az USA hivatalosan a legtöbbet nem is kommentálja, amiket elismer azok alapján pedig még megtippelni se lehet, hogy pontosan milyen mértékű volt ez a megfigyelés. NSA-ról meg titkosszolgálatról ugye eddig is tudtunk. Ezek után a konteóhívők már csak alufóliával borított linuxos gépeken mernek dolgozni, esetleg légmentesen lezárt irodában, gipsszel betömött utp ajzattal, xp-t használva, mert az még úgyahogy biztonságos.
  Ez kb. a 30 éveel ezelőtti UFO szint, ahol szintén szigorúan titkos kormánydokumentumok alapján, és a kormányzat által is bevallott esetekre hivatkozva Pataki Attila rákemberekkel találkozgat.
  "az USA 200+ alkalommal direkt baktériumokkal szórta a saját lakosságát" erről még nem hallottam, de gondolom ez is valami féligazságokon alapuló faszság lehet.
 • philcsy
  #25
  Pedig bárhogy nézem faszság. Kezdve a nanovírustól, mintha a nano előtad itt jelentene bármit is, folytatva azzal, hogy annak a vírusnak saját magának kell reprodukálni ezt a védőburkot szaporodás közben, ami "picit" bonyolultabb, befelyezve azzal, hogy ez az egész technológia erősen egyénfüggő lehet, az immunválasz elkerülésére mindenbizonnyal az adott egyénnel kompatibilis burokra van szükség, lásd transzplantációs immunválasz. Tehát a paranoid rettegés mellett semmi értékelhetőt nem tartalmaz.
 • Sequoyah
  #24
  MInedezzel szemben kedves Amergin #1 hozzaszolasaban arra az egyetlen tenyre alapozta a kijelenteset, hogy tudosok az immundrendszerrel kapcsolatban kutakodnak.
  Meg az alapveto tenyek es megfigyelesek sincsennek meg, amiket valami konteoval probalna magyarazni. Tehat eleve nincs semmi ami BARMILYEN magyarazatot igenyelne, nemhogy konteos magyarazatot.

  A vakcinanal magyarazatot igenyel, hogy miert lett autosta valaki az oltas beadasa utan, mig a chemtrailnel hogy mi az a feher ize a gep mogott. De itt maga a jelenseg sem letezik, ami magyarazatot igenyelne.
 • Sequoyah
  #23
  Attol, hogy valami titkos, vagy hogy a hadsereg finanszirozza, attol meg nem lesz osszeeskuveselmelet.
  Osszeeskuves-elmelet
  Tehat az osszeeskuves-elmelet peldaul latszolag fuggetlen esemenyek kozott probal olyan osszefuggeseket talalni, amik ellentmondanak a elsodleges, logikus magyarazatnak ugy, hogy ez az elsodleges magyarazat magaban is jol megmagyarazza az esemenyeket, nincs szukseg egyeb krealmanyokra. Emellett elutasitja a "veletlen" fogalmat, feltetelezi, hogy mindig minden tortenes mogott valaki all, es egy nagyszabasu terv resze.

  Ezek szellemeben a Manhattan-terv nem osszeeskuves volt, hanem egy sima titkos kormanyprogram.

  A legtobb ilyen osszeeskuves-elmelet egyebkent ott bukik el es valik hiteltelenne, hogy rengeteg ember hosszu tavu egyuttmukodeset feltetelezi anelkul, hogy barki is hibat vetene es/vagy informaciot szivarogtatna. Peldaul ezert eleve baromsag a chemtrail, es a vakcina-hiszteria. Viszont a San Franciscos tortenet teljesen vegrehajthato es realis, szoval a fentiekkel ellentetben nem zarhato ki puszta logikatlansaga miatt. Es az se maradt orokke titok, feny derult az igazsagra.
  Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2015.09.23. 20:26:19
 • Irasidus
  #22
  Amit linkeltél, annak nagy része nem összeesküvés, csak tévedések, eltussolások, vagy még az sem. Bulvár, szenzációhajhász index cikk, sajnos aki írta, nem tudja mit jelent az összeesküvés. NSA - sem kontóhívők leplezték le, igaz? Tudod ha Mórickának mindenről ugyanaz jut eszébe, akkor valamelyik igaz is lehet, csak ettől még Móricka hülye, és nem azért van igaza mert tudta...

  Egyszer már írtam neked: "Konspiráció, összeesküvés létezik a világban, de egyszer már írtam neked, hogy ezek felderítése fotelből nem megy. Szóval aki ilyenekkel foglakozik annál valami tényleg nem százas. Ami meg nagypolitika, fedősztori, hátéralku ott sem a fotelből fedték fel az összeesküvést, hanem történészek, biztonságpolitikai szakértők, vagy oknyomozó riporterek munkája és szakértelme van mögötte. Illetve van nagyon átlátszó történet is, természetesen amihez elég némi iskolai felkészültség, de az a némi szükséges! A probléma akkor van, amikor valaki mindenben összeesküvést lát, ami nem túl nehéz ha nincs elég információja a témáról, és úgy általában ismerethiányos az ember (értsd: hiányzik a némi iskolai információ)."
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.09.23. 20:22:43
 • gforce9
  #21
  Az NSA ügyre én annó sem mondtam volna konteónak. Sőt, úgy gondolom az az ügy csak a felszín kapargatása. De amögött teljesen logikus indokok és érdekek állnak. Egyáltalán nem légbőlkapott összeesküvés elmélet, mint mondjuk ez a nanovírus dolog vagy a chemtrail meg egyéb marhaságok. A bacis ügyet nem vágom most nincs energiám átnézni, arról nem nyilatkozok :)
 • Archenemy
  #20
  "Ugye attól még, hogy valamiről kiderül, hogy igaz volt, az nem jelenti automatikusan azt, hogy minden konteó igaz. "

  Nem, de szerencsére nem is állítottam ilyen butaságot. Viszont ami itt elterjedt, hogy valamire azonnal rásütik, hogy "konteó", ami itt a "képtelen lehetetlen baromság" szinonimája, az teljesen nonszensz. Attól, hogy valami konteó, nem biztos, hogy hülyeség, és mint a lentebbi linkeken is látni, néha egész vad konteók is igaznak bizonyulnak (pl. hogy az USA 200+ alkalommal direkt baktériumokkal szórta a saját lakosságát).

  De említhetném akár az NSA ügyet is. Az, hogy legyen egy olyan amcsi szervezet, ami olyan világcégeket befolyásol, mint a Cisco, Apple vagy Google, tök nagy konteó lett volna pár évvel ezelőttig, és az összes SG-s halálra röhögte volna magát, hogy hülye konteós, aki ilyet feltételez.

  "De sokkal fontosabb: ki bizonyította, és derítette ki ezekről a koteokról, hogy igaz? Fotelből, netezők? Érted mire akarok kilyukadni?"

  Nem.
 • Irasidus
  #19
  Ugye attól még, hogy valamiről kiderül, hogy igaz volt, az nem jelenti automatikusan azt, hogy minden konteó igaz. De sokkal fontosabb: ki bizonyította, és derítette ki ezekről a koteokról, hogy igaz? Fotelből, netezők? Érted mire akarok kilyukadni?
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.09.23. 20:00:03
 • Archenemy
  #18
  "De nem egy titkos osszeeskuves menten, hanem altalaban meghatarozott allami programok altal."
  De az "összeesküvés" hogy ne lehetne állami? Pl. egy állami, titkos kutatás volt a Manhattan projekt is, én eléggé biztosra veszem, hogy kutatnak vagy legalábbis kutattak biofegyvereket, ideggázt, stb. Attól, hogy egy állam végzi, ezt feltételezni még ugyanúgy "összeesküvés-elmélet".

  "ez is biztos valami osszeeskuves"
  Persze, nyilván nem biztos. Biztos csak akkor lesz, mikor kiderül. De akkor gyorsan kijelentik a magadfajták, hogy ez nem is összeesküvés volt, hanem titkos katonai projekt, érthető kutatás, fedősztori, akármi, csak nehogy ki kelljen mondani, hogy jaj, egy konteó igaznak bizonyult.
  http://index.hu/tudomany/2014/08/05/amikor_a_konteorol_kiderul_hogy_valosag/

  http://index.hu/tudomany/tortenelem/2015/09/01/biologiai_fegyvert_teszteltek_san_francisco_lakosain/
  Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2015.09.23. 19:56:35
 • Sequoyah
  #17
  Senki nem mondta, hogy nem kutatnak fegyvereket. de kutatnak. De nem egy titkos osszeeskuves menten, hanem altalaban meghatarozott allami programok altal.

  Ki a fene állított ilyet?

  Az, aki barmilyen hasonlo cikknel azzal trollkodik, hogy ez is biztos valami osszeeskuves. En csak ramutattam egy problemara, a troll az aki a problemat eleve okozza, es mindenfele gondolkozas es magyarazat nelkul bedobja az osszeeskuves-kartyat, mint valami joker kartyat.
 • Sequoyah
  #16
  A cikkben levo tudosokra azonnal ra lett huzva hogy konteo. Felhoztam Einsteint peldanak, azonnal ra lett huzva, hogy o is egy osszeeskuves reszese volt. Kettobol ketto eddig csak itt es most, es rengeteg pelda van ezen a beszelgetesen kivul is, amikor egybol minden hasonlora rahuzzak, hogy osszeeskuves. Anelkul, hogy utananeznenek a dolgoknak.
  Szoval hogy altalanositast feltetelezek, az lehet tulzo (direkt tuloztam, hogy erthetobb legyen a problemam), de egyaltalan nem alaptalan.
 • Archenemy
  #15
  Igazából nem is rád gondoltam, hanem Sequoyah-ra. Tök nyilvánvaló, hogy vannak tudósok, akik fegyvereket kutatnak. Nehogy már azt kelljen gondolnunk, hogy akik a Manhattan projekten dolgoztak, azok kizárólag az elméleti, tudományos szemszögből vizsgálták az atombomba készítés lehetőségeit, afféle bohókás gondolatkísérletként.

  Azt is tudjuk, hogy azok a tudósok, akik fegyvereket kutatnak, ezt elég valószínű, hogy nem fogják világgá kürtölni.

  És erre jön egy ilyen buta hozzászólással, hogy "Szoval az osszes kutato, akar matek, akar fizika, akar kemia, akar szociologia, akar kozgazdasz, mogott egy titkos hatterhatalom all, aki rajtuk keresztul fegyvert akar fejleszteni:D"

  Ki a fene állított ilyet? Hogy lehet egyáltalán ilyen hülyeséget leírni? Nettó trollkodás.
 • gforce9
  #14
  Bennem semmilyen indulatot nem vált ki. Az első hsz-ben megfogalmazottak full értelmetlenek és logikátlanok. Utána meg jött ez a vita. Hidd el én nyugodt vagyok :)
 • Archenemy
  #13
  "szoval jogosnak erzem hogy ramutatok az altalanositasotokra. "

  Ez meg már nem is érvelési hiba, hanem konkrétan hazugság. Nem általánosított senki, Einsteinről volt szó. Lehetséges, hogy Einsteinnel kapcsolatban tévedtem, és nem volt olyan nagy szerepe az atombomba kutatásban, mint gondoltam. Nem néztem utána. De borzalmas butaságnak tartom, hogy ha valaki tud hozni akár egy tudóst is, aki olyasmit kutat, ami ártalmas is lehet, arra az a trompfod, hogy "akkor szerinted az összes tudós ilyen, tehát hülye konteós vagy". Senki nem állította, hogy az összes tudós ilyen. Neked lenne kényelmes, ha valaki ezt állítaná, mert azt könnyű lenne cáfolnod.

  gforce9:
  "És a pénzt és a szakembergárdát lényegében az állam tette bele a projektbe, teljesen érthető okok miatt."
  Naná. Mitől lenne érthetetlen? A saját hasznukat és hatalmukat nézték. Pont hogy érthető.ok. Nyilván dolgoztak azon a projekten tudósok, akkor az előző gondolatmenetembe Einstein helyett ezeket helyettesítsd be. Azok a tudósok kifejezetten azért dolgoztak, hogy fegyverként hasznosíthassák az atomot, és nem, valószínűleg ők se verték nagy dobra.

  Tehát vannak olyan tudósok, akik fegyvereken dolgoznak. Nem, ezt nem híresztelik, sőt a jellegéből adódóan azt mondják, hogy nem fegyvereken dolgoznak. Nem, nem az összes tudós ilyen. Fogalmam sincs, hogy ez miért vált ki ekkora indulatokat.
 • Sequoyah
  #12
  Igy van, amikor Einstein a kutatasai zomet vegezte (egyetemen!!!), senki sem gondolhatta komolyan, hogy ebbol barmifele fegyver lehet.
  Az atombomba tortenete teljes egeszeben vegigkovetheto, logikus es linearis. Semmi szukseg semmifele masodlagos magyarazatra, oszseeskuveselmeletre.

  El kell fogadni, hogy a dolgok mindenfele elorelatas es kozponti iranyitas/hatterhatalom nelkul is el tudnak erni eszement konkluziokhoz.

  Itt is valoszinuleg hetkoznapi tudosok dolgoznak hetkoznapi dolgokon, kulonosebb hatso szandek nelkul. Aztan a hadiipar majd vagy alkalmazza, vagy nem. Szuksege nincs ra kulonosebben...
 • gforce9
  #11
  nagyon off: Einstein csak az elnöknek a figyelmét hívta fel, hogy milyen potenciál rejlik az atomkutatásban, valamint arra, hogy a németek valószínűleg próbálkoznak már ezzel a területtel és lépni kéne, nem pedig lemaradni. Semmiféle titkolózás vagy háttérhatalmi törekvés nem volt. Az oka, amiért meglódult a kutatás az elsősörban a II vh miatt volt. És a pénzt és a szakembergárdát lényegében az állam tette bele a projektbe, teljesen érthető okok miatt.

  Einstein pedig amikor az első munkáit publikálta, nem volt sem egy túlságosan ismert sem pedig tekintélyes arc a tudományos körökben. Ahhoz, hogy azzá váljon valamit le is kellett tenni az asztalra, amit ő meg is tett.
 • Sequoyah
  #10
  Akkor kerlek ird le, hogy Einsteint ki is mikor finanszirozta amikor az elmeletevel eloallt. De mivel barmilyen temaban elojon ez az osszeeskuveselmelet (csak ebben a forumban mar bilogia es fizika), nagyon ugy tunik, hogy valoban az osszes kutatora rahuztatok ezt a szerepet, szoval jogosnak erzem hogy ramutatok az altalanositasotokra.
 • Archenemy
  #9
  "Szoval az osszes kutato"

  http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab
 • Sequoyah
  #8
  Szoval az osszes kutato, akar matek, akar fizika, akar kemia, akar szociologia, akar kozgazdasz, mogott egy titkos hatterhatalom all, aki rajtuk keresztul fegyvert akar fejleszteni:D
  De szigoruan Einsteinnel maradva ezekszerint Svajci egyetemek titkos vilaguralmi torekveseirol lehet szo? Fejtsd ki kerlek:D
 • Archenemy
  #7
  "Einstein mogott sem allt semmifele titkos szandek"
  ...Einstein mögött valóban nem, hanem nem magától lett ám neki laboratóriuma, életpályadíja, beosztottjai, meg költségvetése...
 • gforce9
  #6
  Esetleg ha elolvasnád amit írt rájönnél, hogy pont az atombombát megemlítette ő is.
 • Skylake
  #5
  +1000 Amerginnek, ha nem lenne egyértelmű.
 • Skylake
  #4
  +1000!


  Sequoyah: "miert kell osszeeskuveselmeletet gyartani mindenaron?"

  Akar a fene összeesküvés-elméletet gyártani! A kolléga csupán olyan véleményt fogalmazott meg, ami egy sima SWOT analízisben a "gyengeségek" vagy "veszélyek" kategóriába helyezhető. Tudod, ez része egy tervezőmunkának, bármiről is legyen szó.

  https://hu.wikipedia.org/wiki/SWOT_elemz%C3%A9s

  Egyébként meg nem kell mindjárt ilyen hírre Verne Gyula üzemmódba kapcsolni, miszerint a különböző találmányok csak az emberiség csudálatos hasznára vannak. Atomerőműről hallottál már? És atombombáról? Egy dolog két oldala.
 • gforce9
  #3
  "De persze ez is csak egy újabb összeesküvés elmélet, ami primitív elmék torz agyszüleménye"

  Hát eléggé az. Mert nem mintha jelenleg vagy akár 50 évvel ezelőtt nem lehetett volna láb alól eltenni annyi embert amennyit épp akarnak. Semmiféle technológiai akadálya nem volt eddig sem. Marhára nem kell hozzá nanovírus.
 • Sequoyah
  #2
  Miert kell osszeeskuveselmeletet gyartani mindenaron, amikor nincs is ra szukseg.

  Teljesen logikus, hogy a tudosok pusztan a tudomany miatt foglalkoznak a kerdessel, es az is, ha aztan valaki elgondolkozik rajta, hogy hogyan lehet fegyverkent alkalmazni. Las atombomba, Einstein mogott sem allt semmifele titkos szandek.
 • Amergin
  #1
  Remek! Most már nincs akadálya az immunrendszert megkerülő nanovírusoknak, amik biológiai fegyverként bevethetők. A megfelelő lappangási idő beállításával kellően szét tud majd terjedni, mire a tünetek jelentkeznek, akkor pedig már késő. Egy ismeretlen, minden eddigtől eltérő halálos betegség, amire a szervezet nem termel ellenanyagot.
  Megoldódik a föld túlnépesedési problémája...
  De persze ez is csak egy újabb összeesküvés elmélet, ami primitív elmék torz agyszüleménye -mint tudjuk. Tömegpusztító biológiai fegyverekkel az ég egy világon senki nem kísérletezik: sem a terrorszervezetek, sem a világ birodalmai, így teljes biztonságban érezhetjük magunkat.
  Utoljára szerkesztette: Amergin, 2015.09.22. 19:49:50