50
-
maxy182 #10 Ez azért baromság, mert szerintem aki Adblockot használ, az amúgy sem nagyon foglalkozna a reklámokkal. Nálam is fent van. Amikor két hete újratelepítettem anyámék gépén a Windowst és elfelejtettem felrakni az AdBlockot és úgy kezdtem el netezni, az elején nem értettem, hogy mi a franc történt az internettel. :) Eddig nem így nézett ki. Aztán hamar kapcsoltam, hogy már annyira hozzászoktam a letisztult nethez, hogy rendesen bántott a sok banner. A beugró, felugró, villogó reklámokról nem is beszélve. Jah, a legidegesítőbb a youtube. Legszívesebben fejbe basznám azt, aki kitalálta, hogy ha meg akarok nézni egy videót, akkor előtte nyomna nekem még fél perc reklámot is, hátha érdekel. NEM BASZD MEG! NEM ÉRDEKEL! Ennél irritálóbb nincs!
Szóval sajnálom a reklámokból élő honlapokat, de eljátszották az esélyüket. Találjanak ki egy normális stratégiát, akkor majd talán meggondolom magam... -
#9 Ezt én sem értettem soha. Ki kattint reklámra, még akkor is, ha a levelezésből, böngészési előzményekből kimatekozva olyasmit kínál, ami még érdekelhet is? Attól eltekintve, hogy lehet, hogy nincs pénzem rá, vagy épp a múlt héten vettem meg. Sokat böngészek hobbiteleszkópokat, de a ma esti lottó kivételével nem túl sanszos a vétel mostanában, egy ilyen hirdetéssel nem mennék sokra. De nem tudom, mit hirdetnek, az AdBlock szárazon tart, csak ott kapcsolom ki, ahol nem tolakodó, és maga az oldal ér is valamit. Az SG-n be van kapcsolva. :) -
hartmano #8 Igazából már van ilyen megoldás is.
https://www.google.com/contributor/welcome/
-
#7 De nem! A k. élet rakja már őket telibe: NEM ÉS NEM!!!
NEM kattint akkor sem a szarjukra SENKI, ha ki van kapcsolva az adblock! Hát ki a faxom kattintgat reklámokra? KI?
Így milyen bevételkiesés realizálódik? Milyen? A reklámra kattintás hiánya? De mit ér egy reklám, ha utána a kutya nem viszi meg a terméket? Ez egy kibaxott lufi, amit a PR-os barmok nyalattak be a néppel!
Egyébként legjobb a Firefox nem olyan rég bevezetett olvasó nézete. Megnyomod és mindent szart kizár, csak a pure info marad, meg a hozzá tartozó képek. Így még adblock sem kell, akkor is reklámmentes az egész... de ekkor sem kattint senki a mocskaikra. Deal with it.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.09.16. 10:27:31 -
#6 Mar akkor is ki szoktam kapcsolni az adblockot, ha egy ingyenes oldal diszkreten megker ra, nem kell blokkolnia a tartalmat. Ha viszont cserebe elkap a popup aradat, akkor kegyetlenul megy vissza az adblock vagy viszlat oldal. Eleg ketelu fegyver ez, diszkret reklamok nem zavarnak, sot, tudom eretnekseg, de neha meg hasznosak is, viszont a felugralo, zajos reklamok mehetnek a sullyesztobe az oldal gazdajaval egyutt. -
#5 Inkább fizetnék érte. De akkor a minőségért is, nem csak a reklámmentességért. Nem mintha minden oldal hagyna valami kivánnivalót maga után (illetve telepakolnák reklámmal, de a magyar oldalakra pl. univerzálisan jellemző)...
Amúgy én gúglis reklámokat régen nem blokkoltam, mert nem tolták az ember pofájába, és nem idegesítőek... Furcsamód, mégis elolvastam őket, ha láttam benne valami érdekeset... és láttam, mert az emaileimből kitúrta, hogy mi érdekelhet.
Amikor viszont már odáig fajult a helyzet, hogy az 1024*768-as CRT-m képcsövének a felét flash reklámokkal tömték tele, akkor elkezdtem Adblockozni... -
Gaiwer #4 inkább a reklámokat megrendelők jöhetnének végre rá, hogy tök feleslegesen fizetnek értük annyi pénzt. aki adblockkal nézi, az kikapcsolás után sem fog egy nevetséges banneren elindulva bármit is fogyasztani. -
Skylake #3 Csak a megszokott: okok és következményeik.
Amennyiben általánosan a felhasználók többsége olyan oldalakkal találkozik, amelyek esetében mint egy erdőn kell átvágnia az őt érdeklő tartalomért, a rengeteg roppantul zavaró, tolakodó és ostoba hirdetésen, ne csodálkozzanak mindazok, akik ezeket kihelyezik, hogy az embereknek tele lesz a töke ezzel, és megoldást keres és talál.
Mondom az Adblock részére a következő termékfrissítés lényegét: az eszközük a weboldal felé szimulálja, hogy az adott oldalba beágyazott reklámok annak rendje és módja szerint leérkeztek a drága felhasználó elé, és már ott van a pofája előtt a képernyőn. Ezzel szemben minden ami lejött, megy a null-ba, szóval meg sem jelenik valójában a felhasználó számára. Erre kell ráfeküdni. Így a hirdetők sem károghatnak, mivel nem lesz bizonyíték arra, hogy az ő tartalmaik nem jelentek meg mégsem, viszont az user sem kap agyzsírtolulást a sok szeméttől, amelyet ki akarnak nyomni elé. Na, erre kell ráfeküdni Adblock-éknál. Nem lesz egyszerű, de tetszik-nem tetszik, más út nincs.
Egyébként én szinte mindent hosts-al és Peerblock-al tartok ajtón kívül: most néztem meg, a példaként hozott Washington Post-ot: annak ellenére, maximálisan kizártam a reklámokat, olvasni tudom a cikkeket gond nélkül. Úgyhogy erről ennyit: bőven van még kreatív megoldás a reklámtartalmak kizárására. Ez bizony szopő, drága WP!
Most mindjárt esetleg önérzetesen károgni fogsz, hogy de ha tömegesen így csinálják, akkor megszűnnek az ingyenes tartalmak. Ha lehet, hagy foglalkozzam a saját érdekemmel, okés?! Nehogy már én azon gondolkodjam jelenlegi helyzetben, hogy a drágalátos webes médiumnak mi a jó! Főleg miután blokkolás nélkül tűrhetetlen mennyiségű reklámtartalom érkezik le, amelynek a letöltése nem mellesleg az én sávszélességemet, illetve megjelenítése az én gépi erőforrásaimat fogyasztja! Nem szeretetszolgálat ez! Még jó, hogy blokkolni fogom a reklámokat egy olyan médium esetében, ahol ezt megtehetem, főleg miután totálisan rühelem azokat a klasszikus médiumokat, amelyek helyettem eldöntik, hogy milyen tartalmat és milyen arányban kell a pofámba önteni - a rádióra és a tv-re gondolok! -
#2 Nekem megy a Washington Post, nem sír az AdBlock miatt. :) -
petrov144 #1 Nekem így megfelel, megy a reklámblokkoló, ha meg egy-egy oldal kéri, kikapcsolom. Szerintem a hírleveles dolog/regisztráció kérése, mint alternatív megoldás még egy korrekt megoldás. Én sokkal gyakrabban nézek meg egy engem érdeklő hírlevelet, mint egy oldal szélén villódzó valamit.