19
  • BladeW
    #19
    Ne akard nekem bemesélni, hogy szerinted pl. a Jack és Jill nem egy jó film!
  • theone91
    #17
    A relativitástan egyik alapköve az idődilatáció.

    Pont úgy mint az időérzék torzulása az vérrel megtelt, nagy aktivitást mutató alvó agy közben.

    Ettől sci-k ezek a scifik. Nem azt mondom, hogy Nolan nem megszállottja az idő jelenségének, de ennél könnyebben is találhatsz vissza-vissza térő céltáblákat: Halott feleség. Nézd meg hány filmjében hal meg feleség/barátnő. És ez már tényleg egy dramaturgiai lék.
  • Yserac
    #16
    Egy 20 éves ponyva sci-fi novella szintjét talán megüti a sztori. Zéró innováció és az Inception-ben már ellőtt, az "idő"-vel való szó szerinti nyavalygás megy egy másik témára.
  • Etinger
    #15
    Mondjuk aki szerint az Adam Sandler filmek minőségi alkotások - igen Rólad van szó - annak a véleménye azért nem sokat nyom a latba (sokaknál).
  • theone91
    #14
    Pontosan. A sci-fi zsánerre történő asszociáció kimerül a Star Warsban és Star Trekben.

    A legjobb Nolan sci-fi egyértelműen az Inception. Science: Tudatos álom (lucid dreaming) és az álmokkal kapcsolatos valós tények. Fiction: Megosztott tudatos álom úgy, hogy az egyének agyhullámai szinkronban vannak. Mégsem verte mindenki az asztalt a tudományos hiteltelenség nevében.
  • tamolnar
    #13
    Gondolom nekik a scifi az űrben lövöldözős, lézerezős Star Trek hülyeségek számítanak sci-finek. Kár, hogy veled együtt tök hülyék.
  • theone91
    #12
    Nem. A probléma ott van, hogy kevered az egzakt fizikát az elméleti fizikával. Ugye tudjuk, hogy az olyan mára már teljesen a köztudatba olvadt, általánosként kezelt fogalmak, mint a "feketelyuk" is még mindig csak az elméleti fizika részét képzik? Ajánlom Kip Thorne zseniális könyvét, a Science of Interstellart.

    Neil DeGrass Tyson, (az a Neil DeGrasse Tyson aki anno élesen felszólalt a Gravityt pontatlanságaival szemben) 8-9-et adott a film tudományos hitelességére: https://www.youtube.com/watch?v=l7tV7v71k-I

    Én amúgy nem tudok egyetlen sci-firől se, ami amúgy sci-sci lenne. A Gravity nagyon hiteles próbált lenni, de a film eleve azzal kezdődik, hogy Bullock karaktere, aki egy orvosbiológus épp a Hubble űrteleszkópban turkál, holott soha az büdös életben, még vészhelyzet esetén sem engednék a közelébe.

    Meg nem is értem, honnan jött ez a "hitelesnek próbálják meg beállítani a filmet" dolog, amiről mindenki beszél. Erről szó sincs. Csak volt egy promója a filmnek, amiben elmagyarázták azt, hogy a feketelyukat és a féregjáratot Kip Thorne egyenleteivel szimulálták, és olyan hitelesre sikerült, hogy az még az asztrofizikai közösség figyelmét is felkeltette. Ebből pedig valahogy mindenki azt extrapolálta, hogy a film egy valódi dokumentumfilm lesz.
  • molnibalage83
    #11
    A TOP250-es lista tömve van olyan filmekkel, amik az én szememben tök átlagosak vagy egyenesen hulladékok és nem a koruk miatt.
  • molnibalage83
    #10
    A baj az, hogy az egekig magasztalták előre, hogy micsoda történetveztés lesz, micsoda látvány és mennyire alapul a valós fizikára. Aztán a középiskolás fizikán elvérzett az egész film és a többi része is hipergyenge. Vannak blocbusterek, amik ezen nem hasalnak el...
  • Zsoxx
    #9
    Jah, minden idők 14. legjobb filmje egy gagyi akciófilm... Te nem vagy kóser öregem.
  • Zsoxx
    #8
    " Eredet (8,8 - minden idők 14. legjobbja), a Csillagok között (8,7 - minden idők 29. legjobbja),"

    Hát csodálkoztam is, hogy az itteni szavazáson miért vezet ennyire az Interstellar, mikor az Eredet sokkal jobb film.
  • theone91
    #7
    És szerinted milyennek kellene lennie egy abszolút-blockbuster kategóriába eső filmnek? Megsúgom, hogy a képregényfeldoldozásokon és a folytatásokon kívül már nincsenek eredeti (nemvígjáték, nemanimáció) fogatókönyvek manapság egy multiplexben. Ezért csalódnak sorra még az olyan keményvonalas filmesek (és nem mellesleg nerdök), mint Edgar Wright vagy SImon Pegg.

    Összeteszem a két kezem, mikor egy új Nolan projekt lehetőségét köhögi a média, mert tudom, hogy legalább lesz egy olyan év a közeljövőben, mikor nem fénykardok vagy felhőkarcolókat átlyukasztó Hulkok közül kell választanom, mikor egyszer az évben moziba megyek.
  • theone91
    #6
    Szerintem a legtöbb Nolan rajongó legkevésbé az Insomniával foglalkozik. Mondjuk megértem, hisz a legkevésbé épít eredeti koncepcióra (ez alatt azt értem, hogy egy egyenesági, nyugati feldolgozása egy skandináv filmnek). Nem rossz film, csak hiányoznak azok a kvalitásai, ami miatt imádom Nolan filmjeit: Imádom, hogy az összes (eredeti) Nolan film után napokig-hetekig gondolkodóba ejt az adott film témája és/vagy a történet valamely eleme.

    Amúgy a Prestige egy zseniális film. Nem tudom elégszer megnézni, mert olyan egyedi az atmoszféra, hogy az minden alkalommal olyan mint egy nagy adag friss levegő. Azért sajnálom, hogy Nolan az új Spielberg, mert így a stúdiók nem igazán fognak neki egyszerű költségvetést biztosítani, így a Prestige jellegű, szerényebb, de hatásosabb (sok esetben katartikusabb) forgatókönyveit nem tudja megvalósítani.
  • molnibalage83
    #5
    Nolan majdnem összes filmje számomra tök áltlagos. Az első két Batmant is azért láttam, mert az első HBO-n volt (Liam és társasága olyan szinten ovis, hogy röhögnöm kellett), a második rész vége meg olyan szinten szar, hogy röhögtem rajta. Az utolsó részt soha nem néztem meg, képtelen voltam rávenni magam.

    Az Inceptionnál egy nem túl rossz alapötletből csináltak egy gyagyi akciófilmet.
    A Mementót láttam, érdekes alapötlet volt, de a film ettől sajnos még dögunalmas maradt.
  • molnibalage83
    #4
    Én egy kivételével nem szeretem Nolan filmjeit. A The Prestige nagyon tetszett, pedig a legtöbb Nolan fan meg azt utálja. Az Insterstellar meg minden idők egyik legnevetségesebben felhypole sci-je volt. A sci-fi fan bartyó és cimbije is nézett, hogy ez meg mi a lófasz volt...
  • Cickány90
    #3
    Sokan mondják, hogy a Csillagok között a legrosszabb filmje, de szerintem bármelyik rendező örülhetne egy ilyen "legrosszabb" filmnek :)

    Kivéve talán Tarantino, ő nagyon jól nyomja XD
  • theone91
    #2
    Ő a legjobb példája annak, hogy a stúdió fejesek miért gondolják rosszul, hogy az embereket nem érdekli a bonyolultabb felépítésű történet és történetvezetés.
  • Etinger
    #1
    Érdekes hogy a Csillagok között tényleg gyengébb mint a többi és még így is mennyire tetszett :) Többet vártam, de ennek ellenére jó kis film.