42
  • Sir Cryalot
    https://en.wikipedia.org/wiki/Grandiosity#In_narcissism
    http://lmgtfy.com/?q=%22infantile+grandiosity%22
    -
    időpazarlás-e minecraftozni vagy sem, mert amennyiben fad , akkor igen, ráadásul az is vitatható hogy átfogó koncepció híján játéknak e tekinthető egyáltalán a minecraft , vagy brand-nek , hacsak a kocka grafikát nem tekintjük átfogó koncepciónak , mivel az leginkább gimmick kategória.

"Persistent-world" jelleg lehetne az átfogó koncepció, de azzal érdekesmód nem jött ide senki, és nekem kell megemlíteni, notch meg eladta az egész kócerájt , szóval úgylátszik neki sem volt fontos koncepció a P-W jelleg.
  • gforce9
    off: Miután az MC úgy van kitalálva, hogy az egyik blokk a másiknak adhat át információt, kötött anyagrendszert használ és a vannak a szilárd blokkok és a folyadékok, gázok viszont nincsenek, így ez a reaktorkütyü az egyik legjobb, amit meg lehet oldani. De természetesen vannak másfajták is. Mindegyikük csak elvi szinten közelíti a valóságot mert nem oktatásra, hanem játékra és egy kis agytornára van kitalálva. Az ilyen jellegű modok egyik őrülete a Gregtech, ahol már bizonyos szintű kémia is van. Az anyagokat különböző gépekben különböző eljárásokkal lehet izolálni vagy épp reakcióra bírni. Ez sem valósághű, csak elvi szinten követi a valóságot. Mindenesetre a Gregtech pláne egy olyan mod, ami nem gyerekeknek lett kitalálva.

Az MC-nek meg azért lett sztorija csak mert így bevonzott néhány új játékost is, akik ha nem volt kijelölve nekik cél, nem tudtak vele mit kezdeni. De ebben a játékban az ember saját magának állít fel célokat, ez a lényege.
  • kvp
    "Hát nemigazán van fogalmad akkor arról, hol tart a játék. :)
    https://www.youtube.com/watch?v=l7ZwSFVYITU"

Erdekes mod. Mondjuk az eredeti jatekhoz (es a story-hoz) mar kevesebb koze van, de jo szimulacios kornyezet lett belole. Sajnos csak kozvetlen energiatermelo es egykoros forralovizes reaktort tud szimulalni, de igy is latvanyos a szimulacio. Oktasi celra jo, bar meg csiszolni kellene rajta, mert a demonstraciot vegzo tanaroknak sokat kell javitgatniuk a pastebin-es kodot amire mindent beallitanak es gyerekeknek igy meg nem adhato oda. Raadasul a reaktor modellen is javitani kellene, de kezdetnek jo.

A TIM is erdekes volt, csak 2d-s fix objektumokkal, amiknek csak 1-3 csatlakozasi pontjuk volt. Ehhez kepest itt minden kockanak van 6 es elvi felso limitkent tobb kocka van mint atom a Foldon. (csak ram es hattertar legyen hozza eleg)

Az LDD viszont nem jatek, hanem egy tervezoprogram, a gyari tervezok is ezt hasznaljak (extended modban). Semmivel sem masabb mint egy autocad (3d modellezo) vagy egy scarm (terepasztal tervezo). Tehat nem szimulacios hanem tervezo szoftver. Mondjuk gyerekbaratabb, de a lego eleve az, szoval ez nem meglepo.

ps: A hozzaszolasok alapjan tenyleg senki nem jatszotta vegig soha a minecraft alap tortenetet? (pedig Notch pont utanna lepett ki miutan azt befejezte)
  • Ahoy
    Ha erre linkelnél valami pszichológiai tanulmányt, azt megköszönném, Mr. Fotelszichiáter úr. Mert én minden vagyok csak nem nárcisztikus.

Szerintem neked komoly gondjaid vannak, hogyha elítélsz valakit azért, mert más kicsit az értékrendje. Az ember jó eséllyel örök életében játszani fog, ez a lételemünk. Nevezheted PC játéknak, focinak, sakknak, LEGO-nak az unokákkal stb... Ez teljesen normális, ha valaki nem ilyen, az maximum a saját lelki szegénységi bizonyítványát mutatja és/vagy besavanyodott unalmas életét próbálja magyarázgatni.
  • Sir Cryalot
    "Szerintem te menj vissza a csőjátékok világába az való neked és nem a kreativitás!"

ez a mondat meg nem csak "straw man" , hanem még "ego-trip" is.
  • Sir Cryalot
    -sajnos a koravénség és örök gyereklét is narcissztikusokra jellemző vonások.
  • Ahoy
    Én nem értem miért kell ezen vitatkozni. Ez a maga nemében zseniális játék. Fadság-e? Trend? Lehet... de van valami olyan hangulata, ami miatt egy LEGO Worlds nem lesz Minecraft. Persze az is jó, de más. Na ezt a hangulatot találta ki Notch.

Ez a gyerekeknek készült dolog meg baromság. Hogy definiálnád a gyerekséget? Mi felnőttek örök gyerekek vagyunk, és csak a fantáziánk szab határt a dolgoknak. Nem véletlenül imádnak az apukák legózni vagy PC játékkal játszani a fiukkal, mert újra gyerekek lehetnek. Én nagyon szívesen multiznék Minecraftban a gyerekemmel :) Remélem megérem még ezt...

Aki szerint gyerekeknek való, meg játékfejlesztés szégyene az ne foglalkozzon vele. Ne olvassa, ne játsszon vele. Felesleges viták ezek. Pontosan tudja mindenki, hogy Notch lehet lopta az alapötletet, azt is, hogy lehetett volna milliónyi cuccot belepakolni idővel... de ez senkit sem érdekel itt, mert a játék így is nagyon gazdag tartalmat rejt, pont a szabadságból adódóan. Mi játsszunk vele, nem azon gondolkozunk Notch mit csinált jól vagy rosszul.
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.09.15. 23:52:29
  • gforce9
    Hát nemigazán van fogalmad akkor arról, hol tart a játék. :)

https://www.youtube.com/watch?v=l7ZwSFVYITU

Egy kis ízelítő. Lényegében 2 mod a százakárhány mod közül, amit a pack tartalmaz. A a videóban lévő modok: Bigreactor, Computercraft.

A video tartalma, biztonságos reaktor vezérlő programjának elkészítése. Figyelve az üzemanyag rudak állapotára, leeresztésére illetve kihúzására, a hőmérsékletre, a gőztelmelésre, a turbina fordulatára és mindezek automata szabályzása és kijelzése monitoron. Incredibe machines.... ja persze :) .... gyerekeknek való, aha. :) Igen gyerekek is tudnak benne játszani ez nem vitás, de megnézném azt a legózni szerető felnőttet, aki összehoz egy ilyen rendszert, nemhogy gyereket. Mindenki megtalálhatja benne a kihívást.

Miért nem mondod azt, hogy nem tetszik a játék és kész? Az teljesen érthető, kinek mi jön be. De ez, hogy gyerekeknek való. Mert a többi játék kiknek való?
  • gforce9
    Hát nem, valóban, én imádom a modokat :)
  • Macropus Rufus
    "Szerintem te menj vissza a csőjátékok világába az való neked és nem a kreativitás!"
    Kreativítás? :) Ezt már a Lego Digital Designer is tudta, bár ott nem lehet játszani a kész játékokkal (csak megrendelni és kihozzák neked)
    De ez semmivel nem kreatívabb mint a 286-os idében a TIM (Tthe incredible machine).

• Macropus Rufus
    "Egy E8400-on megfelelő mennyiségű RAM mellett (8GB alatt ne akarj gépet használni) biztosan nem fog megakadni még multi esetén sem. "
    8GB? Ennek a játéknak? Vitzes. 8GB még a sokkal komolyabb és összetettebb játékoknak sem kell. Ennek meg igen?
    Nem játszottam soha vele, csak olvasni szoktam róla, éppen ezért meglepő, hogy 8GB kell ennek a játéknak. Nem sok az egy picit? :o

• Macropus Rufus
    nem értem a logikád... Nem említette, hogy nem játszik, csak annyit említett, hogy ez a játék gyerekeknek való. Egyébként ja. Gyerekeknek való.

• aru
    Redstoneos búza farm? Minek amikor a villager leszedi... Látszik, hogy nem játszottál még modok nélkül. :)
  • gforce9
    Akkor te sem játszottál túl sokat modpackokkal :) Amikor 1 HV solar panelhez kell vagy 200k vas :) Az se kibányászni, se feldolgozni, se tárolni nem lehet automatizált rendszerek nélkül. ÉS egy ilyen rendszert fullautomatára kiépíteni, elektronikát megtervezni hozzá egy picikét jobb muri mint egy redstone-os búzafarm, bár nyilván az alap redstone-nak is megvan a maga varázsa.
  • aru
    Marhaság! Elegendő blokk készlet áll rendelkezésre amiből az egyszerű háztól gyönyörű birodalmakat lehet építeni. A jelenlegi redstone készlettel bármilyen automata farm megépíthető, de minek amikor hardcore módban 20 blokknyi búza és 2 induló tehénnek annyi kajád lesz, hogy sosem fogy el. Bányászáshoz sem kell mod, mert fölösleges széttúrni a mapot azért, hogy ládában tárold a cuccot...
  • Redknapp
    Az, hogy a játékfejlesztés szégyene, az egy kicsit túlzás :). Nézzük csak meg akkor a játékfejlesztés "gyöngyszemeit":
    1. adjuk ki évente ugyanazt a játékot minimális újítással teljes áron, lásd a teljesség igénye nélkül: CoD, FIFA.
    2. adjunk ki egy félkész játékot, hogy kiadhassunk hozzá minél több fizetős kiegészítőt. Példa: Sims.
    Szóval miért is baj, hogy egy játékhoz kapunk kiegészítőket INGYEN, hogyha tripla A-s cégek hasonló kaliberű fejlesztésekért pénzt kérnek el?

Emellett a játék nem csak gyerekeknek készült. Redstone-ból elég komoly logikai áramköröket lehet építeni. Ha arra egy általános iskolás gyerek magától képes, akkor le a kalappal.

Azzal viszont tökéletesen egyetértek, hogy a Java platform a lehető legrosszabb választás egy játékfejlesztéshez.
  • lammaer
    Hát, használati tárgyból az alapjátékban sztem nem túl sok van. Értem én hogyvan kismillió építőkocka (amik kb színben meg abban különböznek hogy hány ütés kell nekik), de értelmes tárgy sztem elég kevés van.

Tény, kellenek a modok.
  • Evoluti0N
    Mi megy itt?
  • gforce9
    Nem értelek. ftb vagy tecnic vagy egyéb Launchert letöltöd és ha 1.4-es modpackkal akarsz játszani akkor azzal játszol. A modderek meg a verzióváltásokat lassaban követik ez mindig is így volt. Nyilván így választani kell a moddolt illetve a legutóbbi verzió között, de azt túl lehet élni. Most épp a dw20-al játszok 1.7.10 (ez egy jól kiforrott moddolt verzió, kinn vannak rá a legfrissebb modok) De a pack akkora hogy a végét sem látom. :)

Annak aki nem próbált ilyet: Az alap minecraft amúgy sem kevés itemarzenálját 20 000 itemre bővíti fel. Megszámlálhatatlan extra dimenzió számítógépes rendszerek, automatizálás az atomreaktortól a lemezvágógépig. Mágia az egyszerű tűzlabdától a démonidézésig.... eléggé brutál lehetőségrendszer van benne.

A memóriára valóban iszonyatosan kényes az MC amúgy más nem nagyon kell neki extra. Lényegében bármilyen mai alap játékos gépen elfut. A memóriakezelés meg inkább a java hibája. Bár a fene se tudja. Géptől eltérő, hogy mennyit érdemes adni neki. Pl a fetdebb említett dw20 packnak 8gb ram alatt nem érdemes nekifogni és 5gb-ot érdemes adni neki.
  • Inquisitor
    Azért a MOD bázist elég keményen tökön rúgta az 1.4.x - 1.6.x - 1.7x átállás, a redstone és alap craft recepteket felülíró 1.8.x-ről nem szólva.
    És ha jól tévedek az 1.8.x már nem támogat 1.6-nál régebbi verziót, tehát ott a régi MOD még verziószám vissza állításával sem fog futni. Meg elég sok szívás volt a JAVA verziók ugrása miatt is. Viszont hatalmas nagy MOD közösség van a játék mögött és eddig EZ adta el, ezért az MS-nek nagyon dolgoznia kell, hogy az ne vesszen el.
  • Inquisitor
    Ez érdekes, mert ugyan az új funkciók bővülésével erősen nőtt a gépigénye, a MineCraft pont nem arról híres, hogy az engine képes sok memóriát vagy proci magot használni. Konkrétan akinek szaggatni szokott annak javasolják a topikokban, hogy kézzel vegye lejjebb(!) a befoglalható memória méretét. Ezt én se hittem el elsőre. Ezért nagyon remélem, hogy a crossplatformos W10 verzió NEM ilyen lesz.
  • gforce9
    Talán azért nem váltanak esetleg platformot mert a modderbázist nem akarják elveszíteni. Ami nem kicsi közösség. Egy játékban, ahol magára az egész világra lehet hatása egy új blokknak, de még annak is ha egy blokk tulajdonsága megváltozik. Nem olyan egyszerű az, mint gondolod, másrészt a modbázis miatt nem lehet csak úgy hasraütni és fejleszteni. Harmadrészt bevált recepthez óvatosan nyúlj.

Igen lehetett volna jobban csinálni, jobb alapokon az elején. Mostmár biztos, hogy nem fognak váltani.

https://minecraft.net/stats

De az adatok azt mutatják, hogy a mohjang nem kúrta szét a játékot, mert még mindig veszik. Na persze lehetne újítani benne mindent, csak ez a játék nem arról szól. Ez a játék elsősorban a játékosokról szól.

Örülne hosszú évek után is egy ilyen eladásnak bármilyen általad "komoly"-nak tartott játék.
  • aru
    Hát ha neked egy i5-ös gépen akad akkor azzal a processzorral nagy gáz van! Egy E8400-on megfelelő mennyiségű RAM mellett (8GB alatt ne akarj gépet használni) biztosan nem fog megakadni még multi esetén sem. Te alapvetően nem fogod föl azt ami a MC tud nyújtani, és éppen elegendő logikai elem van a játékban amiből minden megvalósítható amire szükség lehet. Szerintem te menj vissza a csőjátékok világába az való neked és nem a kreativitás!
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.09.14. 03:59:04
  • Sir Cryalot
    MS tudta mivel kell kifüstölni a megalomániást a barlangból , elégettek pár bankjegyet és tadaaaaa :D
  • TokraFan
    Tévedsz, a játék lényegében alig fejlődött valamit az 1.0 óta. Ami komoly fejlődésnek nevezhető, azt a modderek adták hozzá. Pl. egy IndustrialCraft vagy egy BuildCraft valóban nevezhető fejlődésnek, noha a Mojangnak ezekhez fogható fícsöröket még közelítőleg sem sikerült alkotni. Miközben a modderek fizikai algoritmust, fluid szimulációt, komplex elektronikai logikát írtak a játékhoz INGYEN, addig Notchikáéknak a millió eurós bevételből nem futotta egy rendes programozóra sem aki portolná a játékot egy rendes nyelvre, maximum 1-2 új biome, 1-2 kiskutyus, és 1 semmire se jó sárkányvilág sikerült...

Az MS verzióval pedig ne villogjunk előre, mert annak már semmi köze nincs Notchikához...
  • TokraFan
    Neked sem sikerült cáfolni a felvetéseimet, de ezen nem lepődöm meg. Anekdotázol a játékról konkrét érvek nélkül, miközben én a bevétel vs. fejlesztés arányairól beszéltem. Bár értem, hogy nehéz ezzel vitáznod, mert amit írtam, azok tények. Több tízmilliő eurós bevétel ellenére, a Mojangnál pár havonta 1-2 kiskutyát sikerült kiizadni fejlesztés címen. Tized ennyi pénzből, fele idő alatt mások komoly játékokat írnak.
    Az pedig szintén tény, hogy a java nem játékplatform. Nevetséges, hogy egy 8bites faék grafikával megáldott játék AKAD egy i5-ös gépen, melyen pl. egy Mass Effect 80FPS-el fut. Nem véletlenül persze, mint írtam már, a java nem erre való..
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.09.14. 01:21:26
  • kvp
    A jatek eleg sokat valtozott, de alapvetoen meg mindig az eredeti 3D-s sejtautomata fiozofiat koveti, amibe a mozgo elolenyeket utolag raktak bele. Az elso verzioknal pl. a viz vegtelen replikaciora volt kepes, tehat egyetlen kocka viz feltoltotte az egesz jatekteret az adott szintig (egy torony tetejen elengedve is). Aztan ez fejlodott es letrejott a ma ismert fizikai mukodese statikus es mozgo vizzel. Kesobb kapott a jatek sineket es csilleket, de ezeket meg tologatni kellett, max. a lejton gurultak le maguktol. Aztan lett egyfajta mozdony, ami kepes volt feltolni maga elott tobb csillet, de ez nehezen iranyithato volt, igy lett helyette a gyorsito sin. Amit utanna osszekotottek es vezerelhetove tettek. Aztan kapott erzekelo sineket is, hogy programozhato legyen a csillek mozgasa a gyorsitok, a valtok es a kockakbol epitett logikai kapuk segitsegevel. Mindezt ugy, hogy az eredeti sejtautomata mukodest bovitettek. Regebben a terep valtozasa a kulonbozo allapotok kozott (felszantott, ures, fuves) meg fixen egy sparse update algoritmus szerint ment, amit feljavitottak egy veletlen komponenssel, amitol tovabbra is sparse update alapu, de nem fix mintaval hanem egy nem repetitiv kvazi veletlen minta szerint, amit a cel halmaz keveresevel ernek el. A legtobb ember ebbol semmit nem lat, pedig az algoritmuselmeleti alapja nem trivialis. Az alap grafika persze nem sokat javult, de cserebe egyre nagyobb latotavolsagot tudtak az egyre erosebb kartyak es a blokk frissitesi frekvencia is megnott. A terep eredetileg egyfajta volt, aztan lettek eltero eghajlatok de inditas elott kellett valasztani kozzuluk, majd tovabbfejlodott es eltero novenyzeti zonak lettek kialakitva, megfelelo atmenetekkel hogy ne keveredjen a sivatag es a havas taj. Aztan lett idojaras, algoritmikusan generalt mintakkal. Az egy darab alap vilag melle bekerult 2 masik, amik kozott at lehet jarni. Vegul a jatek kapott npc-ket is, akik bar eleg butak, de a jatekoshoz hasonloan karakterek, sajat falukkal es limitalt napi tevekenysegekkel. Mindezt (beleertve a falvakat is) egy algoritmikusan generalt vilagban, ami nagyobb mint a Fold felszine (2^31*2^31 negyzetmeter), de minden zona csak akkor jon letre egy veletlengenerator segitsegevel ha a jatekos valaha odateved es csak addig mozog amig ott tartozkodik. (a ketto kozott eltelt ido torteneseit a legkozelebbi visszatereskor futtatja le a szimulacio gyorsitva)

Egyebkent a jateknak van tortenete, tulelo modban vegig lehet jatszani, amit egyebkent 1x megtettem. (ha tudjuk mi a cel ugy konnyebb) A vegen a befejezo szoveg arrol szolt, hogy ebredj fel, kelj fel a gep elol es menj ki a valos vilagba... Amikor ez bekerult a jatekba, akkor hagyta abba Notch a fejlesztest, mert kesz volt a jatek. El is adta, nehogy egy ido utan folytassa, mert mar elegge megunta ugyannak a sejtautomatanak az eveken keresztuli foltozasat, mindezt ugy, hogy a legtobb jatekos azt sem latja at hogyan mukodik a vilag. (se a valodi, se a virtualis)

Az, hogy ebbol mit hagytak meg a profi jatekfejlesztok az kerdeses, de feltehetoleg szinte minden veletlenul generalt, sejtautomata algoritmus altal meghajott komponenst ki kellet dobniuk, mert kulonben szinte lehetetlen lenne a szimulalt vilag esemenyeit iranyitani. Az eredeti jatek pont ezert volt szabad, mert a fejleszto sem tudta, hogy minden uj inditasnal milyen vilagot hoz ossze az eleresztett algoritmus, amit utanna a jatekos minden dontese ujra teljesen veletlenszeruve tett. Legkozelebb egyebkent talan a game of life all a jatekhoz, sokkal egyszerubb szabalyokkal es vilaggal, de azonos elvekre epitve. http://hu.wikipedia.org/wiki/Életjáték
  • Inquisitor
    Részben egyetértek, de azért várjuk már meg az új W10-re jövő MineCraft verziót a multiplatformos multiplayer résszel szerintem.
    Simán lehet többet fognak kaszálni ezzel az egy univerális aplikációval Microsoftnál, mint a legutolsó Office-szal például.
  • Sir Cryalot
    -nárcisztikusoknál nem sok választja el a kreatívságot a megalomániától :)
    egyébként
    új dolgot miért hozna létre valaki egy ilyen eredendően kockásra korlátozott keretrendszerben?

Szerintem nemsoká lecseng minecraftos a nagyzolásnak meg nagyüzemi másolós "létrehozósdinak" , elvégre legtöbbször fad-ként végzi ami fadnek indult.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.09.13. 22:42:47
  • aru
    Te egyáltalán nem ismered ezt a játékot! Sokat fejlődött a játék és továbbra is sokat fog elég csak ránézni mi minden változik 1.8.x-ről 1.9-be.
    Csak egy szimpla vidi a sokból, hogy mi mindent lehet kreativan létrehozni: https://www.youtube.com/watch?v=maybKiGCSFE

Utoljára szerkesztette: aru, 2015.09.13. 22:22:13
  • Sir Cryalot
    Azt érdemes észben tartani, hogy ez csak azóta "franchise" meg "játék" , a notchi meg azóta "játékfejlesztő" amióta felkapták a nárcisztikusok a "fad"-et , és lehet vele díszelegni a videómegosztókon.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fad

Ha igaz amit TokraFan mond akkor még az indulás is más tollával ékeskedés volt. LOL.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.09.13. 21:35:22
  • gforce9
    Ez marhára nem tényekről szól. Amit csinálsz az színtiszta fikázás és kész, mégpedig úgy, hogy lövésed sincs az egészről. Ha megjelenne arról egy hír, hogy végre sikerült hupilila rózsát kikeresztezni, az engem kurvára nem érdekel és semmi értelmét sem látom, De ennek ellenére nem megyek oda osztani az észt, hogy mekkora baromság. Mert lehet nekem az, másnak meg fontos. Hameg annyira kurvaokosan meg lehet csinálni jobban ezt a játékot, akkor hogyhogy nem csinálta meg még senki jobban? Talán azért, mert kicsit belemélyedtek és meglátták, hogy nem annyiról szól a játék, amennyit leírtál.
  • TokraFan
    Remélem észrevetted, hogy teljesen másról beszélsz mint amiről én? Illetve, hogy az érveimre egyetlen választ sem szültél még, pl., ellenérv formájában? Többször nem írom le a lényeget, mert el tudod olvasni ha akarod...
  • Katalizátor
    Csakhogy én nem személyeskedtem! Ezt mondjuk bizonyítanom sem kell, hisz bármikor újraolvashatod az írásomat!
    Csupán felvázoltam neked a Felnőttek Világát és tanácsot adtam, azt hittem azt akarod....

Viccet félretéve! 30 éves vagyok, és habár nem vagyok HC rajongó, de mindenképp lenyűgöz az, hogy ez a játék ennyi ember előtt megnyitott egy hihetetlenül kreatív világot. Több ezer rajongó tölti fel az internetre a munkásságát. De érted! Nem azt, hogyan gyakját egymást CoD-ban a haverokkal, hanem, hogy hogyan építenek fel valamit. Ez lehet neked primitív, de max csak azért, mert idomjaiban az! Akár egy tégla! Egyszerű, nade miket lehet vele felépíteni!

Ja és sztem a túlélő mod király, dehát ízlések...

Viszont mindenképpen tartom, hogy azon véleményed, miszerint "a játékfejlesztés szégyene" lenne, hibás!
  • TokraFan
    Már vártam a "csinálj jobbat" mantrát...nem kellett sokat várni...:-)
    Lényegtelen, hogy a vevő tudna-e jobbat vagy sem, miután ez egy termék, tehát bárki véleményezheti negatívan akkor is, ha egyesek nem értik ennek mibenlétét, mert nem a tények világában szocializálódtak!

• gforce9
    Az első 2 hsz olyanoktól származott, akiknek halvány gőzük sincs az egészről. Nincs ezzel gond. A gond azzal van hogy minek kommentelnek? A hír nyilvánvalóan nem nekik szól.
  • TokraFan
    A felnőtt -pontosabban az iértelmes- ember ismérve, az érvelés! Az ostobáé a személyeskedés. Ezen rágódj kicsit.
    Értem, hogy szereted a játékot, sokmillióan vannak ezzel még így, de ez nem változtat a tényeken...
    Ráadásul a tudásod is hiányos, miután az ötlet sem notch-é volt! A Zachtronics féle Infiniminerből vette át, melyet korábban fejlesztettek. Mivel az Infiniminer fejlesztője nyílttá tette a játéka forráskódját, lehetővé vált, hogy bárki építsen rá játékot. Innen szedte össze az istenként tisztelt noch-od a kvázi kész alapokat...Ez persze nem jelenti azt, hogy semmit nem adott hozzá utána, én viszont arról beszéltem az előző posztomban, hogy a milliárdok beömlése ellenére semmit nem fejlődött ez a játék, ami sajnos tény. Az nem fejlődés/fejlesztés, hogy betesznek félévente 1 kiskutyát meg 2db új blokkot. A multi gyerekes és faék, a kreatív mód alig fejlődött 4év alatt -alapvető hiányosságokat sem voltak képesek orvosolni-, a túlélő mód csak dísz, kihívás abban nincs. A kraftoláshoz nézegetni kell a wikit, különben fingja nincs a játékosnak, milyen eszközt miből gyártson. Ezt más hasonló játékokban lényegesen jobban megoldották már, a Mojangnak viszont 5év alatt sem sikerült, a 30milliós eladások ellenére sem. Úgyhogy nyugalom...ez a játék a fejlesztés szégyene, ezt továbbra is tartom!
  • RAZOR27
    látom rosszul esik, hogy egy középszerű programozó egy ilyen "szégyenből" milliárdokat hozott ki, de akkor miért nem csináltál valami jobbat? Ja várj, tudom...

Mindenki irigykedhet ekkora suskára, de azért nehogy belebetegedj nekem...
  • ludwigvan
    A zombi meg a creeper az két különböző lény.
  • Katalizátor
    A játékfejlesztés szégyene? Tudod egy jó film vagy játék nem attól lesz jó, hogy minél magasabb szaktudással rendelkezők rakják össze! Persze ha maximalista vagy, akkor nagyon is számít, de nem az a magja egy jó alkotásnak, hanem az ötlet!
    Persze lehet te már túl "felnőtt" vagy. Ez esetben isten hozott a sima, szürke, átlagemberek világában!!! Járj el szavazni 4 évente, dolgozd le teljes lendülettel az egész életed a nyugdíjért, amit halálod előtt elkezdesz kapni! És legyél mindig fontoskodó! Ez nagyon fontos! Ez egy felnőtt ember legfőbb ismérve!