613
  • BEAST #133
    Ahogy néztem a mobok hpja nem változik, csak nagyobbat ütnek rád, cserébe több xp jár.
  • Zozo0122 #132
    Játszik valaki hard módban az elejétől? Nehéz? Érdemes? Ha csak azt eredményezi, hogy egy mezei goblint 2 percig kell ütni, akkor inkább kihagynám :D
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.01.21. 20:30:26
  • Zóanagyvarázsló
    Jó a tipp.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem lesz.
  • Jaqen
    Érdekes, hogy ilyen európai beütésű az egész játék, pláne fegyverek terén. Valamiféle katana lesz a játékban?
  • ratgab
    Most csak tippelek, de szerintem egy küldetés révén fogod tudni megoldani.
  • yossarianHUN
    Aki járt már a Watergod's Altar dungeonben, az tudja esetleg, hogy hogy lehet leereszteni a vizet a központi teremben, közvetlenül a küklopsz előtt? A küklopszot szétvágtam, az egészet bejártam és kisöpörtem, de nem tudok rájönni. Akármerre tudnék menni, minden víz alatt van, a visszautat kivéve, meg a lezárt kőajtót, amit nem tudok kinyitni.
  • ratgab
    Hát akkor ez is kiderült, hogy a 2 mage is megfelelő az elejére. Én az eleje óta warrior vagyok (level 22, mert marhára nincs időm mostanában semmire) és még nemigen fejlesztettem a páncélzaton és a fegyverzeten sem (mindig pénzt gyűjtögetek az ilyen játékokban ahelyett, hogy elkölteném), de így sincs sok gondom. Manticore-ok is hullanak simán.

Nálam a klasszikus 2 warrior+strider és mage kombó megy a játék kezdete óta.
  • ratgab
    Csak a főhős és a main pawn fejlődik. A másik kettőt rendszeresen cserélgetni kell mert ők nem fognak fejlődni.
  • MerlinW
    Én egy ideje Warrior vagyok és lvl 25 óta (most 37 vagyok) 700-740 str-el 2 ütéssel söprögetek végig mindenkin:) A kétkezes kard poise-áról nem is beszélve, szinte mindenki megtántorodik az első ütésemtől:) Mondom én, tiszta dark souls:) Én egyébként az elejétől fogva 2 mágussal mentem, (+én mint fighter és a main pawn-om aki strider)
  • Jaqen
    Én vagyok Strider, a mage-ek nyomják a boonokat (fire, lightning), én meg többször elkaptam primary, és secondary skillekkel is. Sebződött de mintha feltöltődne az élete, mikor a következő pillanatban odanézek, már majdnem teli van a csík. Azóta elindultam északra a főküldihez, és két pawnt lecseréltem mert csak 5-ös szintűek voltak. Nem fejlődnek? Egyébként csak ez az egy rohadék ilyen erős, a többit elverjük. Azóta felvettem az assassin kasztot. Ez is dmg dealer ugye? Csak gondolom kicsit nehezebb páncélokat is hordhat.
  • sárkánylovag
    a Boszorkányhoz menet azokkal a banditákkal nekem is meggyűlt először a bajom. Főleg hogy farkasokkal együtt jöttek.
    A sziklát ki lehet kerülni.
    A második bandita tábort meg lehet kerülni ha lecsúszol a sziklán amint felértél.
    De vigyázz mert ott meg gyíkemberek vannak :) de meg lehet.
    Ha nagyon nem megy menj vissza nézz más küldit, vagy menj be a DLC be a mólón és akkor ott sok RC pontot lehet szerezni
    amivel a szellemvilágba felbérelsz magasabb szintű segítőket, az elején nagyon sokat dob a dolgon.
    Keress olyan varázslót akinek van tripla tűzlabdája.
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2016.01.20. 21:28:06
  • ratgab
    Ebbe a játékba nagyon kell a jó csapat. Első szinteken egy boone-al operáló mage életmentő lehet....Általában elmondható amúgy is, hogy 2 warrior nem árt az elején+ 1 strider illetve még 1 mágus is, aki gyógyítani tudja a csapatot, illetve a már említett boone-t tudja (ez egyébként különböző elementális sebzésekkel ruházza fel a használt fegyvereidet).

De lehet 1 jó tank+ 2 strider is jó lehet egy mage támogatásával. Viszont az elején 2 mage szerintem nem kifizetődő, mert úgyis lerohanják őket, viszont nekik kell idő ellőni a varázslatokat. Striderek egyébként az igazi damage dealerek a játékban, tehát ha nem sebzed a népet, akkor ők lehetnek a megoldás. Továbbá a gép nem túl jól kezeli a tank beállítottságú warriorokat szóval érdemesebb a játékosnak választani a warrior kasztot.

Később ahogy fejlődsz, illetve a pawn-ok is úgy tudod majd tápos felszereléssel felszerelni a társakat és akkor már egy mágus is jobban bírja a közelharcot.
  • alma2
    ejszaka el tudsz setalni mellettunk, (persze lehet placebo, de akkor siman nem vettek eszre es elsetaltam bal oldalt a domb szelen) vagy meg varj par szintet es siman levered oket...
  • Jaqen
    Megakadtam. Witchwoodba kéne mennem, két quest is oda szól, de a lejtőn felfelé ahol legurul két kő, ott vannak ugye banditák. Egyiküket nem tudom megverni. Egy vikingsapkás, pajzsos kardos valaki. Sorra nyírja ki a társaimat, engem szintén. 13-as szintű vagyok, vannak már új skilljeim, ahogy a csatlósomnak (mage) is. Egyszerűen nem bírunk vele... Mi a farok ez amúgy? Miniboss? Nevetséges.
  • Zóanagyvarázsló
    Azon kívül, amit ratgab írt, éjszaka néhány helyen ogrék is felbukkanak. Illetve nekem egy hely jut eszembe konkrétan.

Borbély Gran Sorenben van. A fő csatlósod beálíltottsága egyrészt nagyon lassan, de alakul aszerint, hogy követ téged, másrészt le lehet ülni vele besdélgetni átvariálni néhány dolgot, az Encampmentben pedig varázsitalokkal lehet módosítani. Kasztot váltani megéri az augmentációk és a játék változatasabbá tétele miatt.

A fegyverek fejlesztésére lesz elég pénz, és annál, amit használsz jól jön. Nemcsak egyre erősebbek lesznek, de a súlyuk is csökken, és nő az esély arra, hogy dragonforgeddá válva (ratgab valószínűleg erre gondolt) további szintet lépjenek - majd a DLC helyszínein lehet őket még feljebb húzni. Persze ott már nem kezdőfegyverekkel fogsz aprítani. Tehát tégy úgy, ahogy csak jól esik :)
  • Evoluti0N
    Van borbély az első nagyobb városban. Már meg nem mondom, hogy mi a város neve. Rég játszottam a játékot. Valami bazi nagy.
  • ratgab
    Éjszaka: Egyrészt mocsok sötét lesz, másrészt előjönnek az éjszakai lények (élőhalottak, szellemek, ilyesmik).
    Borbély: Erre nem tudok válaszolni..
    Craft: Húsokat, gyümölcsökat lehet tartósítani, egyébként ezek megromlanak (gondolom ekkor meg más hatásuk lesz). Nyilván a tartósítással változik egy picit a hatásuk. Egyébként meg a craftolt cuccokat is lehet tovább craftolni, fegyverek, páncélok, pajzsok ruhák mind fejleszthetőek.
    Első pawn: Kinézetre lásd Borbély (nem tudom), beállítottságra és tudásra vonatkozóan 6 féle kasztra lehet továbbképezni (9 lehetőség van a főszereplőt átképezni 9 kaszt irányában...aminek egyébként azthiszem az augmentációk a lényege....ezek maradnak meg ha kasztot váltasz).
    Enchant: Van amit érdemes kraftolni van amit nem. 1 alapfegyvertípusról tudok, ami a játék egyik legjobbja lesz, a többit valószínűleg cserélgetni fogod. Egyébként meg nagyon szórja a játék az aranyat és a mindenféle alkímiai és szerves összetevőt szóval ha akarsz valamit enchantolni szerintem nyugodtan (jó kis buffokat tudnak adni ezek). A tárgyakat általában 3 szinten keresztül lehet húzni...Van amelyik tárgy a 3. szinten átalakul egy teljesen más fegyverré/páncéllá/pajzzsá, amit újra lehet 3 szinten keresztül húzni. Kísérletezz! Ez az egyik fő feature a játékban a szememben.
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.01.20. 18:24:55
  • Jaqen
    Végül Strider lettem.
    Pár kérdés: Éjszaka változik valami? Azon kívül, hogy besötétedik. Maradjak a városokban éjszakára, vagy kimehetek?
    Borbély van a játékban?
    Az alkímián, és a kovácsoláson kívül milyen craft lehetőségek vannak még? Főzés pl?
    Az első pawn-t utólag lehet még módosítani?
    Az enchant-ot megéri rárakni korai fegyverekre? Pl az alap íjon már túladtam, most van egy Sylvan bow-om. Megéri felhúzni? Ha igen, meddig?
  • Zozo0122 #114
    Köszi, elég jól belőttem :) A zene meg marad, mert megtetszett :D Bolyongtam a játékban és elég komolynak tűnik a cucc, de nem merek belekezdeni, amíg tart a vizsgaidőszak, mert akkor az utolsó vizsgáimat bukom az tuti :)
  • Tibbbor
    Köszi, de már túl vagyok rajta.:)
    Amúgy nem nagyon volt időm italokat keresgélni, inkább futottam. Én Fat Oil-t használtam Stamina töltéshez, az is bevált. Még egyszer kösz!
  • MerlinW
    Bloom, contrast,stb-t állítgasd. Zene visszaállításához steam: fájlok ellenőrzése.
  • Laza
    Amikor egy pawn a taktika áldozatául esik :) Itt konkrétan Imyke pawnját, Csinibabát is magammal vittem, aki beáldozta magát egy nemes ügyért :)

http://www.twitch.tv/lazahun/v/36537759
    Utoljára szerkesztette: Laza, 2016.01.20. 09:36:29
  • yossarianHUN
    A meneküléshez egy jó tanács: a tál (amiben a kristály volt) körül lévő romok között találhattok egy Liquid Vim nevű italt, amitől egy ideig nem fogy a stamina. Jól jön, mikor tepersz ki a földből kimászó retkek között, nekem főleg, jó kis heavy karakterrel.
  • Laza
    Na, a Salvation-os küldinél beleszaladtam egy dilemmába ...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ... ha a végén nem ölöm meg a fegyvertelen faszit, akkor a questet adó megteszi és nem áll velem szóba többet ... ha én ölöm meg, akkor igen, viszont megöltem egy fegyvertelent .... de ha megteszem és elmegy a q-t adó, akkor fel tudom támasztani .... érdekes ...

... na ezen döntésem előtt teszem ma le a gamet :)
  • Zozo0122 #108
    Elég jó lett, asszem ez marad :) Viszont van 2 kérdésem:

1, Hogyan tudom visszatenni az eredeti zenét a főmenübe?
    2, Mit kell átállítanom, hogy az éjszakai fények aurája ne legyen ennyire erős? Aludtam éjszakáig és kimentem, de amikor a társam fénylő aurát rak a fegyveremre, akkor nagyon erős a fénygömb.
  • Zozo0122 #107
    Akkor mostmár ezt használod? Ígéretesnek tűnik, köszi erre ránézek :)
  • MerlinW
    Összeollóztam, átkonfigoltam pár emberke munkájából egy reshade-es konfigot. Csináltam egy bemásol-működik csomagot: letöltés

Benne van a kivágott PS3-as nyitózene is. Ilyesmi, csak sokkal kevesebb dof és bloom-al.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.01.20. 00:48:46
  • Laza
    Basszus, a dungeonokat elejétől végégig kell nyomni úgy, hogy nem tudok kimenni lepakolni cuccokat? :(
  • MerlinW
    itt
  • yossarianHUN
    Egyébként meg lehet valahogy oldani, hogy a pawnok ne ugassanak egyfolytában? Komolyan fárasztó, hogy öt méterenként tépni kezdik a szájuk.
  • Zozo0122 #102
    Nekem nem nyitja meg a linket amit korábban kitettél, a wickfutENB-ről van szó? Én azt raktam fel, de túl sötét alapból, szóval kicsit átállítgattam, de így sem az igazi.
  • MerlinW
    Én azt, ami az ENB oldalán van.
  • Zozo0122 #100
    Ti melyik ENB-t használjátok?
  • Laza
    Ha beértél a nagyvárosba ott már tudsz classt váltani, nem csak 3 van.
  • sárkánylovag
  • Zóanagyvarázsló
    Nem is az a baj, hogy túl sokan vannak, mert new game+-ban magas szinten le lehet őket nyomni, újra és újra, csak nem fogynak el, mivel ott még tényleg nincs mit megölni.
  • Tibbbor
    Osztom Seth véleményét. A fejeket nem is támadtam, mert rájöttem, hogy túl sokan vannak.Felkaptam a kör közepén lévő Portcrystal-t, aztán futás kifelé! Jó sok Stamina töltő italt használtam el, mire elértem odáig, hogy következett egy menekülési animáció, amit már nem én irányítottam, hanem olyan volt, mint egy videó bejátszás. Nem tudom, le kell-e még egyszer mennem, de nem szeretnék. :)
  • Seth
    Nincs szinthez kötve
    Azokat még nem lehet megölni,mert a valós "test" a mélyben van. El kell menekülni, de majd visszatérünk még elintézni
  • sárkánylovag
    Nincs az véletlenül szinthez kötve?
    Nem bírom megölni a fővárosban ott a kör alakú lépcsőn a mélyben lévő kígyófejeket?
    Ti azokat hogy öltétek meg ? (Nem Easyban játszókat kérdezem :) )
    Az a baj mire kijönnék a körből 1-2 ember bent ragad és elesik, na onnan meg reménytelen.
    Ugyan van ott egy alagút de gamepaddal meg ahhoz már 3 kéz kellene :)
    Mert a tripla fireball belecsapódik a sziklafalba ha nem fordulsz a szörny felé, de ha a két Joyt használom meg a két váltógombot már nem marad ujjam a varázslatokra :)) Bent a körbe maradni meg tök reménytelen mert azonnal szétkapnak. 3 órája nem sikerül :)
    Szűk terekbe nem jó ám a gémpad...
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2016.01.19. 18:57:04