29
  • zola2000
    #29
    Mivel egyre sikeresebb a steam én nem általánosítanék, filmeknél amíg nem lesz netflix (vagy egy magyar szolgáltató nem előzi be a netflixet hasonló jósággal) addig jogos is a warez.
  • dancingboy
    #28
    Bírom az olyan embereket akik osztják az észt hogy lopás meg büntetni kéne. Persze mind ezt egy feltört Windows-ról írja. Tele a gépe filmekkel , zenékkel és letöltött programokkal.... Először mindenki a saját gépén nézzen szét aztán ossza az észt :)
  • zola2000
    #27
    "mostani generácios konzolon csak eredeti van! "

    -még.
  • arty
    #26
    mostani generácios konzolon csak eredeti van!

    előző generácioban pedig elég nagy szívás volt pl xboxon a dvd meghajtó firmwarejét frissítgetni, eleinte méregdrága kétrétegü lemezen kísérletezni, később az RGH is elég sok bosszúságot tudott okozni a megfelelő dash/egyéb programok naprakészen tartásával... ehez képest egy crack bemásolása semmiség :) (ps3on se volt az első 1-2 évben nagy buli a tört konzol, tul azon, hogy olcsón játszottál (updatek, várakozások)
  • Andrevv
    #25
    Ki mondta neked, hogy csak eredetivel lehet játszani konzolon? Éppen az a jó bennük, hogy csak egyszer kell a gépet feltörni s aztán megy mindegy, nem kell crack meg ilyesmi, sokkal egyszerűbb :)
  • korbin555
    #24
    A Football Manager-nél tett ki két éve a Sports Interactive egy statisztikát, hogy mely országokban, és hányan warezolják a játékot. (Egy rétegjátékról beszélünk, valamivel 1M hivatalos eladás alatt.) Összesen 10,1M warez letöltés volt. A sorrendet nem meglepő módon Kína vezette (3,2M), majd Törökország (1,05M), de a Brit-szigetek kalózai sem voltak kevesen (547000)...Igazából a lista utolsó "helyezettje" miatt járta be a cikk a világot. Vatikán (1). Ez a jóember egy pap volt, svájci gárdista, esetleg apáca.
    Egyébként azért tudták meg ezeket a számokat, mert a crack tartalmazott egy nyomkövetőt, ami a letöltők IP címét figyelte. ( Ezek a crack-ek néha más érdekes dolgokat is rejtegetnek. )

    Volt még egy figyelemre méltó felfedezésük. A 10,1M illegális letöltőből mindössze 1,8M volt, aki ötnél többször használta a játékot. Magyarul a warezolók döntő része csak kipróbálta a játékot, majd törölte. Ez nem is érdekelte őket, csak a maradék 1,8M. Ők akár potenciális vevők is lehettek volna. De valószínűleg mégsem. Akik szeretik a játékot, pláne rajongók, azok nem várnak fél évet. Az ominózus évben ugyanis a játék megjelenése után közel fél év telt el, mire az első használható kalóz verzió megjelent. Ha feltörik 0 day, akkor az felér egy sorscsapással. A bevételkiesés egy ilyen kis, 70 embert foglalkoztató csapatnál a működést veszélyeztetné. Először a következő széria fejlesztését kellene lefaragni, majd nem tudnák kifizetni a licenceket, pár év múlva meg becsukhatnák a boltot. Így aztán megpróbálnak mindent, hogy kitolják a warez játék megjelenését. Ami persze szélmalomharc, de a fél év haladék legalább életben tartja őket.
  • who am I 7
    #23
    5 csillagos tipp, az olcsóbb hw-vel nem fogsz tudni vele játszani...vagy mindenki vegyen mariót mi, meg 20 éves játékokat :D ráadásul, akinek eleve nincs annyi pénze, közepes hw-t vesz, ami különbségből max 2 játék jön ki...de a fos hw miatt meg nem tud vele játszani, óriási tipp :D
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2015.08.15. 03:07:44
  • Papfia
    #22
    Igazad van, meg minek megcsinálni a warez védelmet amikor Playstation-re, meg Xboxra megveszik a játékokat? (Mivel, hogy azokon csak az eredeti fut)
    Jó ez így, hogy le lehet tölteni torrentről a játékokat, jó számítógép már nem kerül sokba.
  • arty
    #21
    ne maszatolj. a pécés eladásokat nézd meg és arra találj ki valami okosságot :)

    nagyon sokat csinálnak olyan jó játékokat, amiket csak egy szűkebb réteg szeret, ezeknél életbevágó, hogy ne legyen warez és MINDENKI megvegye... de nem veszi, hanem pláne ellopja, mert denovora sincs pénz :) gta-t hiába lopják el rengetegen, ha sok a fizetővendég is...
  • sárkánylovag
    #20
    Most mond már meddig tart a játékmentést elrakni és keresni egy működő verziót és ott folytatni.
    Szerintem inkább az mostanság a divat hogy hibásan adják ki a programokat egész nagy neveket is és az első nap amikor megjelenik van egy 1.2 GIGÁS patch file :))
    Persze addigra már feltörték így a rossz megy ki a bugokkal.
  • SirBubu
    #19
    hardware vs. software?

    nVidia - the way its meant to be played
  • bdzsana
    #18
    A C64-es időkben szerintem kicsit más szelek fújtak ami a warezt illeti.
  • bdzsana
    #17
    Szerintem neked kimaradt, hogy a cikk az indie-kről szól nem a nagy cégekről. Ők nem járkálnak luxuskocsikkal, sokkal inkább kenyéren és vizen élnek. Pénzük sincs arra, hogy sz.rrá marketingeljék a játékaikat. Az egyetlen esélyük, ha jó játékot csinálnak, és ez a játékosok között valahogy elterjed.
  • alma2
    #16
    ilyen vedelem amiota van jatek letezik, nincs ebben semmi ujdonsag.
    Egyik emlekem az amigas Indiana Jones and the Last Crusade jatekbol van, ami lassan 30 eves.
  • Papichulo
    #15
    @Atisz, @Dodo55

    Akkor vegyen olcsobb hardwaret es marad penze jatekokra ;)

    Egyebkent ennyi eroval a gepet sem kell megvenni, azt is lehet lopni... bar nem a kenyelmes karosszekbol, amira amugy szinten van penz, kizarolag a softwarere nincs.
  • Dodo55
    #14
    Összespórolja 2 év alatt abból a pénzből, amit nem költött el játékokra. Sajnos itt Magyarországon sokaknak nem megy máshogy.
  • Atisz #13
    Mert az ember gyarló és frissen akar játszani a játékokkal, nem évek múlva :P
  • nlght
    #12
    Először a Settlers 3-ban volt ilyen kb 15 évvel ezelőtt ha jól emlékszem. A kovácstól nem páncél jött ki, hanem sertés vagy vmi ilyesmi, és így nem tudtál fegyverkezni.
  • Omega
    #11
    Ha jól emlékszek egy időben az Arma 3-ra panaszkodtak itt a fórumon, hogy milyen bugos ;) Na az volt a másolásvédelem.
  • KRTuning
    #10
    Például ha a fejlesztő maga rakja fel a módosított verziót. (mint a linkelt game dev tycoon a 4. kommentben)
  • BCs design
    #9
    én ezt nem értem, honnan a francból tudja a játék hogy fel van törve ha jól van feltörve? :)
  • grebber
    #8
    "nem warezolható diabló" Ja akkor xbox 360-on azért játszom a warezt igaz.
    Csak akarni kell


    Te is nagyon jól tudod ,hogy ez az egész warezbullshit valóban egy bullshit. Ha olyan nagy mértékű lenne ahogy agyonsajnáltatják magukat nem jönne egyre több konzol cucc pc-re.

    Nyilván azért adják ki ezeket pc-re ,hogy legyen veszteségük is igaz? Hagyjuk már.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.08.14. 11:41:27
  • zola2000
    #7
    Nem csak pcn van ilyen.
    Nekem régen DSen a patch előtt valamelyik final fantasy chrystal chronicles részt egy jóideig elvittem, aztán kiírta hogy "thank you for playing" és törölte a mentést, mondom ANYÁD.
  • Kotomicuki
    #6
    ha meg ilyen, "aljas" védelmet raknak bele, akkor se megvenni, se warezolni nem fogják azt a játékot, ez ilyen egyszerű -> maguk alatt vágják a fát!

    Ahogy még a C64-es időkben megmondta a sikeres játékfejlesztő: jó terméket kell letenni az asztalra és akkor venni is fogják, nem csak másolni - ami meg ingyenreklám a terméknek! (Mostanság ilyen a f2p modell is, csak azért többet kell már fizetni, ha "rendesen" akarod használni azt - hiába, az igények a másik oldalon is az egekig nőttek!)
  • Renegade
    #5
    "szerintem az eddigi legszellemesebb védelmet a Game Dev Tycooon (játékfejlesztő szim) találta ki"

    én is ezt akartam írni, nagy piros pont a fejlesztőknek
  • arty
    #4
    számtalan jó játék lett már fossávarezolva, ugyhogy az érved nem áll meg :)

    pláne nem érdemes a gta-val jönni, ami az egyik legismertebb, "legnagyobb" cím... vagy ha igen, akkor vesd össze a nem warezolható diabló eladásokkal ;)

    ---

    szerintem az eddigi legszellemesebb védelmet a Game Dev Tycooon (játékfejlesztő szim) találta ki:

    http://www.greenheartgames.com/2013/04/29/what-happens-when-pirates-play-a-game-development-simulator-and-then-go-bankrupt-because-of-piracy/

    a warezverzában szétwarezolták egy idő után a játékodat, így becsődöltél :DDD
    Utoljára szerkesztette: arty, 2015.08.14. 09:55:19
  • Papichulo
    #3
    míg ilyen alacsonyak a fizetések, addig az esetek többségében valamely torrent-oldalról szedjük le a programokat.

    Gyonyoru... a par dollaros Steam sale-ek koraban foleg. Ha meg valakinek nincs penze az ujonnan megjelent jatekokra, akkor honnan van penze az azt futtatni kepes hardware-re?
  • grebber
    #2
    Szimplán nem ótvar szart kell letenni az asztalra és akkor semmiféle védelem nem kell,mert veszi az ember.

    Legjobb példa erre a GTA 5 ami pc-n nagyon ,de nagyon bőven 3 millió felett van eladásilag pedig az már 4 platformon több éves lerágott csont.
    Jó játékot kell csinálni , nem pedig fostartályt és venni fogják.
  • Hoz_Hun
    #1
    De hát ez nem új dolog. Régebben is volt olyan, hogy szándékosan hibát raktak bele a nem eredeti példányba. Pl egy továbjutáshoz nélkülözhetetlen tárgy nem volt található. Vagy asszem valamelyik Batman-ban nem nyílt ki egy ajtó. Vagy egy ugrásnál a pálya másik oldalán nem lehetett megkapaszkodni, stb.