3
  • Skylake
    #3
    Így van!
  • end3
    #2
    Üdvözlendő, nagy jelentőségű kezdeményezés és eredmény. Mert a hálózatok megjelenésének is köszönhetően, a társadalmi viszonyok gyors átalakulását a jogrend, azaz a jogalkotás képtelen követni. A jogalkotók a számítástechnika fejlődésétől még messzebbre vannak, mint az emlegetett 1 bit-esek. Legalább van valami, amit tanulmányozhatnak, és amely nyomon elindulhatnak, ami irányt mutat, a társadalom többségét alkotók érdekeit védő jogszabályok megalkotásához. Mert ma a számítástechnikát felhasználók a szoftverfejlesztő multinacionálisok kiszolgáltatottjai. Gyakorlatilag jogi korlátozás nélkül készítik elő az emberiség számára a mátrix "csöveit". - Akkor is, ha jelenleg erről, az 1 bitesek, - meg a "nagytudásuak" jó része, - sem akar tudomást venni....
    Utoljára szerkesztette: end3, 2015.07.29. 13:02:33
  • Skylake
    #1
    Bár tisztelem készítőik vélhetően dilettáns erőfeszítését, ez a nyilatkozat pusztába eresztett selymes szagú f*ngnak felel legfeljebb meg, várható hatásosságát tekintve. Miért is tartom annak?

    Az átlag felhasználók döntő többsége, körülbelül 95%-a a világban, - teljesen mindegy, hogy valami PC előtt kuporog, vagy valami okosizén maszturbálja teljesen addiktívra szedálódva a hírfolyamot a fészikén - végső soron mind digitális analfabéta. Neki minden mindegy, csak az aktuális, digitális tartalom formájában meglévő, éppen ízletes gumicsontot rághassa, mégpedig azonnal, ahogy kis eszében erre az igény megfogalmazódik.

    Annak valamiféle mélyebb megismerési igénye, hogy az adott tartalom hogyan és milyen módon érkezik le neki, és mik ennek a tartalomfogyasztásnak a buktatói bizonyos esetekben? Nem érdekli! Személye adatainak védelme? Nem csak hogy nem érdekli, fel sem tudja fogni, hogy miről van szó! Biztonság, ahol az első lépcső a saját tudásának növelése, hogy ne csak csinálja, amit csinál, hanem értse is? Micsoda felesleges baromság! A legtöbb egybites még kifejezetten büszke is arra, hogy nem ért hozzá, hogy nem érdekli, és hogy nem is fogja érdekelni a tartalmon kívül más, hogy ő agyilag teljesen renyhe a dologhoz, és ez így van rendjén! Pedig nem így kéne ennek működni, könyörgöm, "számítástechnikáról" beszélünk minden esetben - ez a fogalom pedig annak jelentését tekintve indokolna egyfajta tanulási igényt és szükségességet! Persze, amikor kap egy hibaüzenetet, még magyar nyelven is képtelen a legtöbb értelmezni, nemhogy angolul, ami kvázi az internet nyelve! Legtöbbje funkcionálisan olvasni sem tud, megnézve bármilyen hozzászólását, meglett emberek körülbelül az általános iskola 7. osztályának megfelelő fogalmazóképességel - amely méltó példája annak, hogy a logikus, problémafeltáró gondolkodás kb. milyen szinten gyenge lehet náluk! Nos, kb. ilyen a tömeg. Úgyhogy ezeknek beszélni ezekről a dolgokról, meg ilyen nyilatkozatokat tenni számukra kb. felesleges.

    Így tessenek a nyilatkozat helyett inkább néhány áll-leejtős gif-et készíteni, az hatásosabb lenne - más kérdés, hogy ez a téma nem annyira cuki és érdekes, mint ha az animáción cuki kisállatok, gyors autók, nagy csöcsök, másokkal megtörtént szánalomra méltó események vannak. Mert kb. ez a szint az, amit a ma a "gépezni tudó" nemzedék egyáltalán értelmezni tud, és akar!