13
 • hegyiata
  #13
  Most 8.1 fut...
 • gforce9
  #12
  De ha letöltöd mi fog változni? Mert ha fel se települ a win10, akkor igencsak nehézkes lesz drivert tenni alá. Lehet valamilyen úton módon bele lehetne mókolni a telepítőbe, de ezt passzolom.
 • hegyiata
  #11
  http://www.driverscape.com/download/nvidia-geforce-7100-gs
 • hegyiata
  #10
  Közben ezt találtam. Ha letöltöm?
 • hegyiata
  #9
  Sziasztok! W10 telepítése körül vannak gondok. Először azt írta ki, hogy a gép alkalmas, meghogy várjak, elindul a telepítés is. Aztán egyszercsak ez jelent meg: „NVIDIA GEFORCE 7100 GS A KIJELZŐ NEM KOMPATIBILIS” Tudok valamit tenni?
 • bdzsana
  #8
  "nem fognak drivereket írni olyan hardverkomponensre, amelyek utoljára teszem azt XP alatt volt támogatottak"
  Ezt jóllátod. De az MS is mondta. Ami megy W7-el vagy W8-al, azt támogatja a W10, de nem feltétlenül fog minden feature működni.
  Olyat soha nem mondtak, hogy mindent támogatni fognak nem is értem ez honnan jött?
  A kiadás körüli "hiszti" meg természetes. Ez nem egy olyan OS mint az OSX, hogy van 4 fajta gép amin futnia kell, és nem is olyan mint a Linux aminek elnézik, ha valamilyen hardvert nem támogat.
  Messze a világ legnépszerűbb OS-éből jön ki egy új verzió és nagyon nem könnyű ennyi embernek és hardvernek megfelelni, ja és emellett még legyen atom stabil, biztonságos, gyors és persze innováljon.
 • Skylake
  #7
  Úgy tűnik nem igazán sikerült fogni mondanivalóm lényegét. Én az IT csapatban dolgozom. Azt a feladatot kaptam, hogy teszteljem le azon a hardveren, amely legnagyobb számban használatos a cégnél, mégpedig azonnal. Ezt megtettem, és ennek tapasztalatát írtam le. Megvan?

  Másrészt, mivel már régi gyerek vagyok, nem igazán bízok olyan szívjóságosdiban, hogy az oprendszer "majd kompatibilis lesz a géppel". Ezt nonszensznek tartom, hiszen húzni kell egy határt, azaz Redmondban nem fognak drivereket írni olyan hardverkomponensre, amelyek utoljára teszem azt XP alatt volt támogatottak. Ahhoz drágák ugyanis a fejlesztői díjak, aki a szakmában dolgozik, ezt tudja, bármilyen PR dumát sütögetnek el számára, aminek az a lényege, hogy "mindent támogatni fogunk majd egyszer". De az én esetemben nem erről volt szó. Még egyszer mondom: olyan hardverelemen csúszott el, amelyre gyakorlatilag minden ma létező operációs rendszerben, a Debian-tól kezdve a legutolsó sufnilinux disztróig van illesztőprogram, így ennek működésképtelensége ootb így teljesen szánalmas, és abszolúte nevetséges az MS részéről, tekintve az általuk keltett hype-ot e naaagyon forradalmi (semmi extra, ilyennek kellett volna lenni a 8-nak alapból) oprendszerük körül. Ezt is leírtam, de azért külön neked szájbarágom még egyszer. Azt is leírom újra, hogy ezt a fajta kibocsátási hisztit a 2000-es óta végigéltem, minden egyes MS release kiadásakor, úgyhogy nem különösebben lep meg az MS mostani működése sem. Nem véletlenül van linuxéknál és bsd-knél testing disztró, sőt még jobb a hármas felosztás, still in development-re, testingre, és stable-re, persze ez egy ilyen zárt cuccnál nem menne de próbálkoznak: a nagyobb bugokat így lehet elkerülni véleményem szerint.
 • bdzsana
  #6
  A Microsoft azt mondta, hogy nem mindenkinek lesz elérhető 29-étől a W10. Néhány ellenőrzött konfiguráción fog megjelenni a boltokban, illetve a felhasználóknak majd szólnak, amikor kompatibilis lesz a gépükkel. Ha jelentkeztél a W10 beszerzésére és villog neked, hogy most már letöltheted, akkor telepítsd.
  Ha te jóval előtte szeretnéd telepíteni az gyakorlatilag a te bajod, de ezt az MS le is írja.
 • halgatyó
  #5
  Nagyon jó, hiánypótló cikk, köszönet érte.
 • Elemir
  #4
  Egyetértek, az egész cikk tiszta vicc. Kár volt a klaviatúrát koptatni érte.
 • tomboy013
  #3
  Miféle cikk ez? Először elkezdenek a mobil verzió rendszerkövetelményéről írni aztán hirtelen az asztali rendszerről holott a címben hibára utalnak? Se füle se farka.
  Egyébként már hónapok óta használom a TP-t és elégedett vagyok,beton stabil a rendszer. Egy 6 éves HP Pavilion DV5-ös laptopon használom de gyors mint a mérgezett egér. Már Win 8.1-gyel is jól működött de ez a 10-es még azon is túl mutat. Várom a tabletemre is.
 • NEXUS6
  #2
  Engem nem is a bugossága zavar. Hanem, hogy mi faxért nem tanulták meg azt a redmondifiúk, hogy a piac marhára utálja, ha nekiállnak orránál vezetni, vagy a júzert egy bizonyos mértéken felül próbálják ellehetetleníteni az ilyen alapból autómatikus letöltésekkel, beépített trágya minőségű elemekkel, PL IE, vagy most ez a kényszertett driver letöltés.

  Akit nem érdekel a gépe, vagy nincs jogosultsága pl. a frisítéshez, másik program, driver telepítéshez az úgy is az alap feltelepített dolgokat használja. De ha egyszer működik minek kell kényszerítetten frissíteni? Hátha összeomlik? És akkor a hozzánemértő, vagy jogosultsággal nem rendelkező páörjúzer csak hadszopjon, amikor csak melózni akarna?
 • Skylake
  #1
  Ahogy az már megszokott, hogy úgy mondjam, egyfajta feature, hogy a rendszer 29-től számított legalább fél éven át, vagy még több ideig olyan bugos lesz, ahogy annak hagyománya van Redmondban, és ahogy az kiélvezhető (?) volt rendszeradminisztrátori szempontból a 7, a Vista, az XP és 2000 indulásakor.

  Tegnap kaptam meg a cuki melót: a cégünk által legnagyobb mennyiségben használt Lenovo ... típusú noteszeken hogyan teljesít ootb a build 10240. Nagyon csodálatosan, eltekintve attól, hogy wifire abszolút nem lehet csatlakozni. Sehogy! Körülbelül 4 órát töltöttem el a neten megoldásokat keresve tökéletesen eredménytelenül. Ja, és ezt úgy, hogy telepítés utáni bejelentkezéskor még tudott csatlakozni Ezt kapd ki! Pedig a gépben lévő wifi egység kábé olyan elterjedt, annyira nagy számban van jelen a különböző eszközökben, mint az első és második generációs Suzuki Swift-ek a magyar forgalomban. Úgyhogy amelyik OS ezzel kapcsolatban problémát talál, legyen valami linux vagy bsd, a fejlesztők jobb ha elmennek kapálni. Természetesen, miután felment, és szuperül nem lehetett csatlakozni, utána beküldtem egy livecd-t, amivel persze lehetett. Ez az én első tapasztalatom arról a buildról, amely valószínűleg RTM lesz.