1997
-
Prof William #316 Én a harmincadik kör körül tartok a káosszal, de még most volt az első rablóhadjáratom Kisev területére.De a Noscai törpéket már eltakarítottam az útból.
De nem sürget semmi. Idővel szépen elintézek mindenkit. :) -
ricsei50 #315 Én a birodalommal játszok most tartok kb a 40. körnél. Az élőholtak megtámadták a birodalmam szélén lévő településemet ahol a császár várta őket egy 16/20 sereggel (plusz a védők). A seregemben volt még egy olyan varázsló aki a levegőnek parancsol. Az élőholtak egy fullos sereggel jöttek ami élén Kemmler állt és még két másik olyan 8/20 sereg vámpír lordokkal az élükön. A lényeg hogy egy sereggel levertem mondjuk úgy hogy 2 fullos sereget. Igaz hogy vért izzadva de ment. Talán azért mert kb. a csata 3/4énél kiiktattam a 2 vámpírt és aztán Kemmlert. Jó kis játék ez. -
Prof William #314 Hogyan lehet a hatékonyan növelni a populációt káosszal? Legtöbb építésnek az az alapja,. -
#313 Csak egy kicsit néztem bele, de az advisor meg az objective-ek amik bejönnek sokszor hosszútávúak [úgy általánosságban]. -
Prof William #312 A Káosznál merre érdemes haladni?
Én úgy gondoltam hogy először Norscat szállom meg de az Advisor már Kislev ellen uszít. Szerintem nem kellene még a 15-ik kör környékén kezdeni a birodalommal. :) Még a Norscai törzsek között is van olyan aki kemény dió. + Ott van az a törpe terület is. Lezúztam a főseregüket, erre gyorsan berohant egy nord törzs és lezúzták az én legyengült seregemet. Úgy látom a káosszal lassan kell haladni és erősíteni seregünket miközben ki-ki rabolunk ezt-azt. De aztán már nem állít meg minket semmi. :)
Vagy még táborozgassak egy kicsit amíg összejön elég populáció a komolyabb egységekre?
De leglaább a hátország miatt nem érdemes aggódni. :)
Amúgy az Awaken Tribe opciót milyen sűrűn dobja be? Mert az első Nord településsel meg lehetett csinálni, de azóta nem ajánlotta fel egyszer sem. (Még csak norscában vagyok.) -
#311 Ork kampány 45.~ kör. Top knotz nagyon kinőtte magát. Hatalmas területe lett és a térkép jobb alsó sarkát is elfoglalta, pedig arra terjeszkedtem volna tovább. Egyik dwarf frakció pedig a vazallusom akart lenni :D ezt a srácokkal úgy honoráltuk, hogy kis törp cupákok lettek nyárson.
Waaagh! -
MaRee #310 Én ma vettem meg boltban, steam kóddal gond nélkül letöltöttem és telepítettem. Mindegy melyik verzió, de töltsd le és steamen aktiváld hozzá a chaos warrior DLC-t minél hamarabb, nehogy pár óra miatt késd le. -
Prof William #309 Ahogy nézem már a Norscai törzseknél sem opció mindnél a Awaken Tribe. Nekem legalábbis csak az első győzelmem után ajánlotta fel. A többit csak fosztani és lerombolni lehetett.
Káosznál merre érdemes terjeszkedni ? Mert ha ha egyenesen terjeszkedek, akkor már a 3-ik settlement a törpöké. -
Lacc 88 #308 Én még csak holnap akarom megvenni, de lenne pár kérdésem. Írtátok már, hogy nem kell a lemez és csak steam-en kell aktiválni. Az ugye mind1 melyik verziót veszem meg a Chaos Pack mindegyikben benne van, csak keddig lehet ingyenes aktiválni? És ha felrakom a régi gépemre holnap de szerda környékén megjön végre az új, akkor arra is gond nélkül felrakhatom gondolom. Ha nem lenne határidős a Chaos Pack aktiválás, akkor azt a pár napot még ki is várnám, de így necces. -
Prof William #307 Gondolom lesz majd valami speckó küldetés hogy a másik Legendary Lord is bejöjjön.
A chaos corruption a szövetséges(Awaken Tribe) nemzeteket is érinti vagy ők már "velünk vannak" ezért rájuk nem hat?
Vagy legalábbis nem úgy mint az ellenségre.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.05.29. 11:26:03 -
ratgab #306 Népenként egyelőre 2 van (káosznál ha jól tudom 3) és be lehet hozni őket (én is a törp végigjátszásomnál lepődtem meg, hogy orkoknál 2 lord is mászkált a térképen. Különböző dolgokat kell hozzá teljesíteni, hogy behozhasd a másikat is.
Sima lord is vezetheti a csapatokat. -
Prof William #305 Egy kampányban csak egy Legendary Lordunk lehet, vagy idővel a többit is be lehet hozni?
Vagy ha új csapatunk lesz azokat már csak simán a Lordok vezetik?
Chaossal a megnyert csaták is szép pénzt hoznak, tehát ahogy látom nem szükséges mindig kirabolni a települést (legalábbis Norscaban) hanem a saját területünké tehetjük. Jól jön majd a hátország. -
S1M0N #304 Steamen regisztrálni kell, nem kell a lemez. -
MaRee #303 A dobozos verzióban van download code, vagy dvd-vel kell installálni? Mert nincs dvd lejátszó a gépbemben, de ma meg akarnám venni. -
Prof William #302 Lehet hogy sötétben olyan. Mintha az introban végig sötétben ált volna.
Végre ma nekem is meglett a játék. Eddig még csak arra futotta hogy belenéztem mindegyik kampányba de jónak néznek ki.
Ami viszont furcsa hogy pont a Káosznál nem volt tutorial. Pedig sztem pont az ő hadjáratukhoz kellett volna a legtöbb több infó. -
ricsei50 #301 Valaki megtudná nekem mondani, hogy az everchosen sisakja miért arany a játékban? Az introba sokkal joban néz ki, mert ott meg ilyen fekete és piros.
Utoljára szerkesztette: ricsei50, 2016.05.28. 14:47:11 -
silverchain #300 Warhammer-t herohammernek is mondják, mert a hősök kicsit op-k benne, de itt ez előnyére válik, mert pont a játékban is kicsit op-k:) A gépnek is van, így ha mindenkinek van, kiegyenlítik egymást. Kicsit másképp kell taktikázni velük, mint a régi total war -okban. (Steam-en volt egy ember, akinek elkapták az egyedül mászkáló legendary lord -ját, 15 percig, lejátszotta, 12 -percig tarotta magát, és leölt kb 50 gyalogost, de persze körbevették és legyőzték:)
De vigyázni kell rájuk, mert ha levágják a generálist, akkora morálvesztés, hogy hamarosan megfut a fél sereged. (élőholtnál meg folyamatos attrition csata közben). Én elkövettem azt a hibát, hogy 3 körön át folyamatosan harcoltam a seregével, most a harmadik csatában nem merem közel vinni senkihez, mert 1/3 hp-n van:D
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.05.28. 09:33:50 -
sakkay #299 Két napja kezdtem a birodalommal kampányt. Vh fokozaton nyomom, nagyon nehéz is. A 60. körnél járok-lehet több-eljött a káosz északról 2 nép is hajókkal keltek át. 4 Hadsereggel ostromolták a legészakibb váramat.Bár kifejezetten nem csípem a fantazyt, meg idegesítenek a hősök, el kell ismernem nagyon élvezem a játék nehézségét-meg azt, hogy itt a legbonyolultabb a diplomácia az összes tw közül. Mindenkinek ajánlom. -
Szpecnyaz #298 Két hullámban jön a káosz, először csak pár kisebb, gyenge horda jön, ami lazán kezelhető. Aztán lesz rá egy külön event ami nekem mindig valahol a 80-100. kör között jött elő. Ezzel 3 full horda fog jönni, top egységekkel telerakva, a játszható hősök vezetésével + az aprólék ami eddig is a mapon volt. + valamikor a Norska népek is káosz vazallok lesznek és északról folyamatosan fosni fogják a seregeiket. Igazából nem volt nagy kihívás agyonverni a káoszt, amit ha megteszek (minden seregüket el kell pusztítani ehhez) azzal el is tűnnek véglegesen.
Igazából az a 2 Norska nép ami a mapon van, okozza az igazi problémát, mivel rengeteg területük van északon, amihez nehéz hozzá férni a távolság és az időjárási körülmények miatt. Igaz hogy gyengék az egységeik, de mivel olcsóak, sok seregük van. Ráadásul rohadt nehéz elkapni őket, ha egyszer átjutottak az elég széles határokkal rendelkező birodalmadon.
Utoljára szerkesztette: Szpecnyaz, 2016.05.27. 22:38:53 -
Prof William #297 Akkor hasonló lesz a dolog mint a Róma 2 TW -ben a polgárháború.
Egy bizonyos ponton majd megindul káosz és addigra komolyan fel kell készülni.
Kíváncsi leszek hogy vajon a Káosznak is lesz majd valami nemezise? Vagy náluk majd a Birodalom indul meg?
Holnap késő délután már én is kipróbálhatom. :) -
#296 Effektív úgy csinálták meg az eddig olvasottakból, hogy a káosz mindenképp meg fog indulni a játék egyik pontján. Volt aki azt írta, hogy három kampányt indított mire sikerült kitakarítania őket. Kb úgy fogtam fel, hogy amikor már gazdaságilag jól kiforrta magát a hadigépezet, akkor kopogtatnak és kapsz egy pofont tőlük, hogy nincs lazulás. (mint a korábbi TW-kben, amikor már csak kb autoresolve a fél europa) -
Prof William #295 Ez jó hír. Akkor gondolom idővel majd jön az igazi. Gondolom a rend fajaival a káosz lesz a "főellenség." -
silverchain #294 Igen, elnézést, kihagytam, hogy én a Storm of Chaos eventre gondolok, ami a tabletop világban megtörtént még 2009-ben vagy 2010-ben. Csak GW-nek nem tetszett, hogy Achaon-t lenyomják (vagy csak sokat sírtak a vérpistikék) és próbálták meg nem történté tenni az eseményt, amit leszerveztek:) Ezért aztán kitalálták 2014-ben az end times-t, aztán kinyírták Öregvilágot, és elhozták a lebutított és vizezett Age of Sigmar-t. -
#293 Volt olyan event nálam ami az előszelét mutatta -
Prof William #292 A játékban van olyan történeti elem hogy bizonyos kör, vagy szintek után indul a káoszinvázió? Storm of Chaos.
Mint pl a Polgárháború a TW: Rome II -ben.
Az nem lenne rossz. -
Roodie76 #291 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az első Storm of Chaos során simán legyőzi, de élve hagyja. Az End Times során újra meccselnek, és kis híján ismét legyőzi a káosz legyőzhetetlennek tartott bajnokát (úgy megfejeli közben, hogy a sisakja széthasad és a mágikus harmadik szeme kialszik :-D), de Archaon kétségbeesésében előhívja a kardjában lakozó démont, és lefejezi Grimgort - nyilván ez csalás így, de ez van :-) -
KingPunisher #290 Ez erősen függ attól, hogy mennyire szereted a TW-t. Illetve hogy a fantasy azon belül a Warhammer mennyire tetszik.
Én több száz órát játszottam az előző részekkel, még a Shogun 1-el is toltam :P fene egye meg, hogy repül az idő.
Én idén eddig csak ezt a játékot vettem meg, talán még az uj Civilization esélyes erre. Nekem nem volt kérdés a vétel, nem bántam meg egyre jobban tetszik, kicsit el kell szakadni az elődöktől és az ottani megszokásoktól. Picit egyszerűbb talán, emiatt viszont kevésbbé frusztráló és talán szórakoztatóbb is, persze egy hardcore stratéga meg szeret mindennel pepcselni.
A kijött értékelések korrektek én is 8 pont körül adnék érte.. Ha eddig nem szeretted a TW-t ettől sem fogod megszeretni, de forditva sem lesz igaz. Szóval ha előző részeket szeretted vedd meg nyugodtan. -
Lacc 88 #289 Én még erősen gondolkozom megvegyem-e, annyira még nem vagyok meggyőzve. Ahogy olvasgatom vannak nagyon jó dolgok benne, de sok apró hiba is, ami lehúzza az összképet. Tudnátok értékelni egy 10-es skálán, hogy mennyire lett jó? Megéri a pénzét? A denuvo védelem miatt a jó ég tudja mikor jön ki törés, ha lesz egyáltalán. Nem szeretek úgy játékot venni, hogy előtte ne játszottam volna vele legalább 3-4 órát. -
KingPunisher #288 Hát sajnos bár pl van rá képessége Karl papának amivel 100% charge elleni bonust kapnak az egységek..
Ezekkel kell trükközni ahogy látom. -
Prof William #287 Lenyomja? Én azt olvastam hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vagy több féle verzió is van?Achaon lenyomja a birodalmat és elhozza a világvégét. -
silverchain #286 Hehe, az az ork Grimgor volt, full upgradelve a fél ellenséges sereget megeszi:) A Lore szerint is, még Achaon-t is legyőzte, ami nem kis tett. (Bár az everchosen már sérült volt, mert végigverte az egyesített birodalmi és vámpír sereget). -
Roodie76 #285 Nem lesznek várhatóan nagyon ilyenek, valamelyik developer blogban volt róla szó, hogy a Warhammer IP nagyon szigorú, csak olyan alakzatokat lehet megjeleníteni az egyes egységeknél, amelyek a tabletop játékban is voltak (ami azért vicc, mert ugye hivatalosan nem támogatott már a régi Warhammer Fantasy). Példaként a lovasság ék alakzatát hozta fel, amit a játékban jelenleg senki nem tud (korábbi verzióban a bretonok sajátossága volt). -
Szpecnyaz #284 Én nem igazán fosztogattam. Az elején diplomáciával magamba olvasztottam a tőlem balra lévő törpöket, aztán jött a gebasz. De miután konszolidáltam a helyzetet, meg felállítottam két teljes sereget sorban elkezdtem leverni az orkokat. Annyi hogy mindig a leggyengébbel kezdtem és dél felé terjeszkedtem. -
#283 Lehet ott rontottam el az elejen, hogy elkezdtem az orkok egy-ket telepuleset elfoglalni. Hivatalos forumon azt irtak, hogy ne foglaljak, csak inkabb fosztogassak. Meg igy visszagondolva, lehet, hogy kicsit konzervativabban kell koltekezni, priorizalva es fokuszalva dolgokra, nem mindent egybol megvenni, amit csak lehet :DD
Gondolom a csatak eseten az auto resolve-ot meg felejtsem el es minden olyat en magam jatszak le, aminel nem trivialis a gyozelem. -
Szpecnyaz #282 Meg amint lehet békét kell kötni mindenkivel, aztán amíg nyugi van, fel lehet tolni a gazdaságot. -
Szpecnyaz #281 Végül tegnap újra neki estem annak a törpös mentésemnek és sikerült megcsinálni. Érdemes nyomni a gazdasági épületeket, mert rengeteg pénz jön belőlük, amiből lehet még több sereget képezni. a meg szerencsére a törp egységek nagy túlerő ellen és képesek harcolni. Az éjszaka közepére be is fejeztem velük a hadjáratot. -
#280 Valaki csinált már falat a városhoz? Akkor csak változik a térképen is. -
Prof William #279 Azért egy kisváros csak másképpen néz ki mint pl a főváros? Vagy mindegyik várostípus ugyanúgy néz ki? -
#278 Annak én külön örülök, hogy az unfortified settlement a korábbi formályában eltűnt. Nagyon könnyen lehetett exploitolni kb az enemyt. Egy utcába bazárni őket és az íjászok segítségével gyerek játék a csata. -
KingPunisher #277 Azért az alakzatok egység képességek, pl nem lehet szétszórni ijászokat, nincs pajzsfal nekem eléggé hiányzik, bár még elején vagyok remélem lesz vmi fejlesztés ami feloldja de eddig nem láttam ezeket.
A térképen a városok falvak nem fejlődnek legalábbis ugyan ugy néznek ki minden tieren. Azért ezeket igazán megoldhatták volna, kicsi részletek a tökéletességhez..
Amugy összességébe jó pár DLC esetleg kieg után ha hallgatnak a régi rajongokra iszonyat jó lehet.
Azért AI most is hiányos itt ott pl tűzlabdára nekem semmit nem reagált, messziről agyon lehet dobálni ^^ íjászokra már megindul..
Szóval tetszik jo lesz ez, a hősök rengeteg irányba fejleszthetőek ott sok lehetőség nyitott, többi téren is még pici komplexitás nem ártana.