1997
1644257819.png

• Terawatt
    Igen sajnos nagyon nehezen reagálják le a mobilis játékstílust. Káosznál rakd ki a lovasaikat, mert kegyetlenek :) Exalted herokra is a plusz recruit lvl képességet érdemes kirakni. Elég hamar rank 6~körüli egységeket lehet kihozni. (gondolom más népségnél is)

Kellettek nekem nagyon azok a lovasok. Mivel nem igazán van ranged egység a chaos oldalon sem igazi felüdülés volt megszerezni őket. Chaos spawnok is pofásak. Trollok kimaradtak, de a giant nagyon erős (de nem szabad auto battlet nyomni vele, mert túl sokat sérül úgy)
  • KingPunisher
    No még nincs sok tapasztalatom chaossal de az alap kardos empire unitok ha megfelelő vezérrel vannak (ki vannak fejlesztve az adott képességek) illetve a rá vonatkozó tech dolgok igen csak komoly erőt képviselnek. Persze egy olcsó tier 1 unitról beszélünk de ahhoz képest bizony elég szépen darálnak. Én például nem is veszem a drága greatswordos kollégáikat.
    Kicsit olyanok mint az ashigaruk voltak a shogunba :P jo vezérrel iszonyat buffokat kaptak.
    Egyébként törpéket én is igen erősnek érzem, bár igen statikus nép, lehet meg is látogatom őket egy full lovas puskás sereggel :D
  • Terawatt
    Chaosnál öröm nézni ahogy borítják meg az empire egységeit. :D

Le kell rombolni azonnal a kezdő épületet(ami a maraudert adja) és instant rágyúrni a chaos warriorokra. Tele rakni vele a partyt és mehet a faceroll ~
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.19. 20:48:08
  • Nos
    Nekem is bejott az empire. En azert erosen epitettem a gyalogsagra is. A vc tenyleg gyenge, a torpe meg brutal. A chaosnak is nagyon eros ha kifejleszted, de piszok nehez veluk a kezdet.
  • KingPunisher
    Én elsőként a Empire-al tolom, mivel legjobban ők hasonlítanak az eddigi TW népekre gondoltam kezdésnek jók lesznek.
    Nagyon tetszenek érdekes jó egységeik hőseik vannak, bár meglátásom szerint nem igen érik meg a drágább gyalogos egységek az árukat, a lovasság az ami igen hasznos, légi egységük meg nincs csak a hőseik.. A hősök viszont túl erősek talán kicsit itt túllőttek a célon.
    Többi néppel mint ellenfél találkoztam eddig VC tűnik leggyengébbnek elég kis papír egységeik vannak, pedig ők tetszenek legjobban no de majd a velük való játék során kiderül minden :P
  • Terawatt
    Van olyan stance ami semlegesíti az attrictiont, vagy nekik nincs?
  • ratgab
    Jótanács Vampire Counts játékosoknak: Igaz, hogy ha nem piszkáljuk a törpéket addig ők sem piszkálnak minket....addig míg le nem nyomják az orkokat akkor meg az unatkozás elől a legközelebbi gonosz nép azaz irányunkba mozdítják azt az 5-6 fullos seregüket.

Gyakorlatilag most daráltak be így a 260. körben. Szóval addig kell őket is ütni időnként, amíg le nem nyomják az orkokat, mert ha nem nagyon megerősödnek.

Amúgy annyira nem tetszett a Vampire counts...Az egységeik se olyan hűde erősek, a hőseik se annyira izgalmasak...Az attritionnel meg csak a szívás van (nem korruptálódott földön fogynak a katonáink). Káosz érkezésekor segítettem volna a birodalmi seregeket, de nem tudtam mozogni az állandó attrition miatt....

Eddig még mindig a törpe nép jön be a legjobban.
  • Terawatt
    Amire feliratkozol azt le is szedi. A launcherban van egy mod manager menüpont ott tudod ki-be kapcsolni őket. Frissítéssel nincs gond, csinálja a steam.
  • Lacc 88
    Tudnátok segíteni abban, hogyan lehet használni a feltöltött MOD-okat? Addig eljutottam, hogy feliratkoztam azokra a STEAM-en amik érdekelnek, de utána hogyan kell telepíteni őket?
  • ratgab
    Folytatok egy igen érdekes kampányt a Vampire Countssal....Majd írok róla bővebben, ha lesz egy kicsit több időm.
  • ricsei50
    B*sza meg! Minden nap nézem facen, hátha ma lesz vmi infó az első dlc-ről... semmi, na majd holnap... megint semmi. Ha 24.-ig nem adják ki az első dlc-t, kénytelen leszek elmenni egy pszichológushoz. XD
  • Terawatt
    Közel 170 kör alatt meglett a short victory és sikerült olyan szinten felküzdenem magam, hogy szerintem a törpök még 50 kört se élnek majd meg. *kopp kopp kopp*

Leszedtem egy modot, hogy az elpusztított városokban ami alapból vizualizálva van egy Chaos rifttel már terjessze a corruptiont. nem éreztem OPnak, de úgy érzem kicsit segített. (Lázadást még is így csak kétszer láttam.... :D )
  • Angelus1991ster
    Óriás egységek közötti harcot nemigazán animálták le. Földet csapkodják.
  • silverchain
    Szerintem a legnehezebb kampány a vampire, legalábbis addig, amíg ki nem építed a pénztermelő hátországod. Addig gyenge nagyon, és később is figyelni kell, mert elég speciális egységei vannak, mindegyik egyvalamire jó, és ezért jól kell irányítani, hogy mit minek zavarsz neki.
  • ratgab
    A többiről nem tudok még nyilatkozni, de eddig a 3 kampány alatt a VC mindig szopóágon volt...Annyira kemény ellenfelekkel van körbevéve, hogy az félelmetes. Most a 4. kampányomban megpróbálom mit lehet velük alkotni.
  • silverchain
    Nem tudom, nálatok mi megy el, de káoszként csak az első két-három törzset szabadítsátok fel, és semmit ne romboljatok le, csak fosztogassatok Norsca-n. Aztán az egyik nagyobb Norsca törzzsel békét kell kötni (Varg vagy Skaeling, attól függ a gép melyiknek milyen aggresszív ai-t adott), és elindulni délre. Nem kell foglalkozni a kis felszabadított törzseiddel, azok csak addig kellenek, amíg megerősödsz. Utána úgyis elfoglalja őket a nagy Norsca törzs, aki megmaradt. (Nálam Skaeling, másnál a Varg). Sokakat látok, hogy a 100-dik kör után még mindig a Norsca törzsekkel hadakozik. Persze, hogy Kislev, Nordland meg Midderland megerősödik, és a törpékkel karöltve jönnek északra, mert meggyengítetted a saját hátországodat. Nekem az 40-dik körre az Északi törpék meghaltak, a 70-dik körre Kislev helyén a káoszpuszták terjeszkedett. Előlem menekült mindenki a 100-dik kör után, pedig külön vezettem a 3 káosz sereget az infight -ing miatt. Aztán beköszöntött az aranykor, mikor a vámpírok beálltak mellém szövetségesnek, és volt egy alliance területem a földrész közepén ( táborozva pedig immunis vagy a vámpír korrupcióra). Két kör alatt töltődött vissza maxra a leharcolt sereg. Ha a 100+ körben még mindig északon hadakoztok a "testvér" törzsekkel, akkor valamit nagyon rosszul csináltok.
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.06.12. 08:53:43
  • Terawatt
    Chaossal nektek is haszontalan a Norsca törzs? Egész észak az övé, kis törzseim eltaposta de onnan nem tud/akar expandelni. Többi nép meg annyira meghízott, hogy nem tudok mit kezdeni velük... Az összes empire féle népség össze fogott, dwarfok a legnagyobbak és a VC szopórolleren van.

Ami területeket leromboltam vissza építették amivel csomó kor ment el, hogy újra romos legyen (a fogócska után már hagyta)

160as kör - lord of change pipa már rég
  • ratgab
    Maximálisan egyetértek!
  • ricsei50
    Reméljük, hogy hasonló campaign packokat adnak ki, nem pedig csak olyat ami emberekkel foglalkozik. Szeretem a fantasy lényeket és minnél több lesz a játékban, annál jobb lesz :)
  • ratgab
    Na ez szuperül hangzik...Érdekelne egy ilyen dlc engem is vagy akár kiegészítő.
  • ricsei50
    Hát a káoszt nem nagyon csípem, mármint ebben a formában, ahogy most van. Jobb lenne úgy ahogy mondod. Szívesen látnék több igazi démont. Sztem az nagyot ütne, ha az egyik campaign pack azzal foglalkozna, hogy az everchosen min ment keresztül ahhoz hogy everchosen lehessen. Abba a kalandba lehetnének bőven démonok és rengeteg új chaos egység. Hátha
  • ratgab
    Káosznál még azért van mozgástér....Be lehetne hozni azért a káosz isteneknek megfelelő seregeket: Khorne ugye a harc istene, Tzeentch a mágiát preferáló isten, Slaanesh az örömkeresés istean és a személyes kedvencem Nurgle a betegségek, járványok ura.

Mindegyiküknek meglehetősen egyedi hadai vannak.

Amit még be lehetne hozni a káosz kapcsán az a káosz törpék...Na az még érdekes húzás volna.

Amúgy a népenkénti 2 lord az nagyon sovány...LEgalább kéne még 2-2 lord mindegyiknek, hogy még változatosabb legyen.
  • ricsei50
    Sztem ork, vámpír, törp oldalon max ilyen lord pack -ot tudnék elképzelni, esetleg pár új egységet még.

Igen bretonnia, eleve egy különálló frakció, szval nem is kellene sokmindent hozzárakni, 1-2 legendary lordot, 1-2 lord, 1-2 hero és kész is a játszható frakció.
    Ami kislev-et és a b.princes-t illeti, ott szinte a sereg 100%-át le kell cserélni, mert ugye full empire egységeik vannak.
    Kislevnél jól jönne pár jég varázslat, medve lovasok, stb.. :)
  • ratgab
    Szerintem ha nem is most, de a következő részben tuti szerephez jutnak, ahogy a Skavenek is....Másik részben meg a sötételfeket rakják bele a játékban és a slaan (gyíkembereket).

Szerintem amúgy játszható népek kapcsán az első tuti, hogy Bretonnia lesz....Talán behozzák még később a határhercegséget is jó sok zsoldos egységgel megpakolva, Kislev tuti jelen lesz, mert velük baromi izgalmas lenne a játék és nekik azért vannak egyedi egységeik (lehet, hogy most még nem).

Viszont vámpír, törp és ork oldalon nem tudom mit lehetne kitalálni...Ott azért nincs olyan iszonyat változatosság.
  • ricsei50
    Én is ezt lesem már pár napja, de semmi. Szerintetek berakják majd játszható frakcióként a wood elfeket? Ha ráviszitek a kurzort az erdő fölé, ahol a wood elfeknek kellene tanyázni, akkor azt írja ki, h unknown terrain :) Am nem boldogulok a káosszal. A varg, skaeling, káosz túl sok. 3 full seregem van, de nem boldogulok. Sajnos :(
  • ratgab
    Vagy bármiről....
  • Darkman86
    A fejlesztők böföghetnének már valamit mondjuk egy update-ről vagy DLC-ről.Amúgy imádom a játékot :D
  • Nos
    A kaosz seregek parszor respawnalnak. A norsca ellen a legjobb taktika, ha letakaritod a 4-6 legkozelebbi varosat. Utana is jonnek, de kevesebben. Lenyomhatod az osszes varosat is, de ami beljebb van azt maceras az attrition miatt.
  • ricsei50
    Most jutottam el egy olyan részhez, hogy jön a káosz azzal a magnificent nevű valakivel, akinek van egy 11/20as serege. Ez még nem is nagy gond, de mögötte van vmi everwatcher démon szerűség 20/20as sereggel. Mondjuk ahol letudnak jönni a chaos wastesről, ott várja őket Karl Franz és Balthazar Gelt (mindkettő 20/20)A birodalmam egyébként elég nagy már. Csatlakozott hozzám 3 másik birodalmi frakció (konföderáció), szóval a határomon túl északra csak noscra törzsek vannak. Ha odakúrok nekik, akkor respawnolnak, vagy eltűntek végleg? Noscrának is oda kellene pőrkölni vhogy mert már vagy 5 nagy seregüket porba vágtam, de csak jönnek és jönnek.
  • plutoka
    469, uh. szép :) Nekem törp kampány, hardon huzodik el 150+-ra, mert utolsó bejegyzést nem tudom törölni a könyvből. Heroval meg kell ölni egy Skael parancsnokot, de csak 5-s höseim vannak - kinyirták a többit - a Skaelnek meg 18+-os. Megoldásnak most a teljes Varg és Skael törzs irtást láttam, már csak 2-3 falujuk maradt :)
    Kövi nálam a hulla, vh-n, a hétvége el fog vele menni :)
  • MaRee
    "Kicsit" hosszúra nyúlt ez a short campaign, de meg van Következzenek az orkok szintén vh-on, legendaryba nem merek bele vágni.
  • plutoka
    Ha nagyon lesérülnek, vond össze az azonos tipusú csapatok, és képez a hellyükre újjakat. Pénz igényes, de 2-3 kör után megint full-os lehet a sereg.
  • Kalinka
    Tud vki vmi jó módszert a káosz csapatok gyors regenerációjára? MErt egy nagy ostrom után míg teljesen felépülnek elmegy vele alap 10-15 kör, vagy felmegyek egy szövetségeshez...de mindegyik jó nagy kiesés.
  • Jaqen
    Attól, hogy 2009-es, még odaver. :) GTAV mediumon elfut pl. Egyébként utánanéztem jobban, és nem lehet elfekkel menni. Ehh várok egy kiegre.
  • MaRee
    MEGVAN BÁZZEG. Faction Destroyed: Chaos Warriors - very hard fokozat. 230. körnél járok már, Empire és törpök maradtak szinte, minden más nemzet elpuszult.

Redditen böngészve volt egy nagyon tanulságos poszt a VC játékosoknak, a lényege: VC -nél nem kell egyetlen egy army épület sem, a játék eleje felé ki kell erőszakolni egy nagy csatát, hogy legyen egy large battle markerünk - ezzel nekem kb a 30. kör környékére egyetlen army épület nélkül is tudtam már terrorgheistet és a játék összes unitját raiselni. Minden elfoglalt területet azonnal raze-elni, mert az occupy-al folyamatosan lázadni fognak, ezután growth épület és balefire brazier - ha ezek megvannak, jöhetnek a pénzt adó épületek, ezeket mindenhol leghamarabb ki kell maxolni. És ennyi, így nekem most 3 fullos seregem grasszál fel alá, meg egy amibe szükség esetén beraiselek 19 zombi unitot.

Volt még ma egy nagyon érdekes reddit post szintén VC játékosoknak, hogy mire jók az agentek: link

• Terawatt
    Maxon 68 % ? :D ez egy 2009es kártya. Virágbolti nincs és várhatóan nem is nagyon lesz még egy ideig. Lowon nagyon esetleg, de csak a cpu miatt. ha váltasz GPU-t és adsz még 4 giga ramot jó is vagy :) (Verd szét lassan a persely malacot :)) )
  • Jaqen
    Üdv. Érdekel a játék, viszont nem tudom elfutna e, ezért előbb virágboltival próbálkoznék.
    Gépigény.hu minimumon 100%-ot ír, maximumon 68. Mennyire van jól optimalizálva? Nem 4K-s monitoron futtatnám, össz vissz 1024x768, nekem bőven jó az is, úgy sem tud sokkal többet a 12 éves de megbízható képernyőm :D
    Konfig:
    Intel Core i5-650 3.20 GHz
    GIGABYTE HD5770 GV-R577UD-1GD
    Kingston DDR3 4GB
  • davidbog
    Még csak normálon próbálgatom a káoszt, ezért nálam csak két sereggel jött.
    Eleve a törpökkel az elején nem is foglalkoztam, túl erősnek tűntek, gondoltam majd Warrior meg Chosen egységekkel megyek nekik, addig megerősödök a norscai törzsek szétcsapásában. Csak 3-4 új törzset is létrehoztam amik mindig egymásnak estek így aztán kicsit elhúzódtak a harcok. Közben behoztam Kholek Suneatert is, azt is kellett kicsit pátyolgatni, illetve néha Kislevet is vissza kellett zavarnom. Mert az első szövetséges törzs a beorlingok már rég megsemmisültek, keleten nem maradt semmi ezért már nyugat felé jönnek a Kisleviek. Szóval a 130 kör környékére még mindig Norsca területén harcolok. A Chaos Gathering jövetelekor beljebb vonultam Norscaba a szövetségeseim közé. Ott már elkezdett harcolni a szövetségeseimmel, Kislevet és a törpöket valamiért nem támadta. Egy idő után szétváltak. A gyengébbik sereg betámadott egy települést amit egy 20-as sereg védett, persze legyőzte őket, de a fél serege odalett, ezután simán megette még Kholek is. Ez a lényeg valahogy el kell érni azt hogy szétváljanak. Én folyamatosan próbáltam blokkoltni egyik seregét egy varázslóval. Külön-külön szétverhetőek. Sarthoreal the Ever Watcher seregét erőből is letudtam volna verni Archaonnal, de azért nem rohantam nekik. Gondolom nehezebb fokozaton a serege összetétele is más nem biztos, hogy bejött volna az amit csináltam. Nálam két hellcannonja volt, részben ez lett a veszte. Nálam nem volt hellcannon, illetve szörnyekből is csak egy Saggoth és egy Dragon Ogre osztag a sereg többi része Knight, Warrior és Chosen. A saját seregemet annyira hátul állítottam fel amennyire csak tudtam, két egység kivételével: Archaont és egy Exalted Herot legelől hagytam. Az Exalted Hero alatt manticore volt, átrepültettem az ellenséges sereg felett majd ott hagytam. Archaonnal meg elkezdtem tűzlabdázni az első sorokat, amire megindultak. Archaonnak vissza vonultam, közben néha tűzlabdáztam őket, amikor eltávoldott a sereg a hellcannonoktól az exalted heroval kicsináltam őket. Innentől -2 osztag hátránya volt, úgy hogy a két hellcannon csak Archaonra lőtt annak se okoztak 400 HP-nál több sérülést.
  • faber
    Chaos Gatheringet én konkrétan hagytam. Igaz, hogy most a vargokkal/skaelingekkel van el, akik szövetségeseim (voltak), de remélem utána ilyen buzgóan látnak neki majd a birodalom felprédálásának is (ha nem végzek addig velük) :) Csak azt a csirke bosst őltem meg az elején :)
  • sakkay
    Igan, de az még kezelhető a szövetség és egyéb bónusszal..a 60 már a vazallus státusszal sem..apránként de folyamatosan megy le.