16
  • felemelő
    #16
    Dicséretes a cél, csak ugye nem "szeretni kellene" hanem jót és jól cselekedni... 'oszt gyün az magátúúl
  • Skylake
    #15
    Az igazán awesome redmondi érzéshez e két elérést ajánlott tiltani - főleg ha nagyon rágerjedt valaki a tízeskére, főleg majd akkor:

    0.0.0.0 vortex.data.microsoft.com
    0.0.0.0 telecommand.telemetry.microsoft.com.nsatc.net
  • FoodLFG
    #14
    Windows is AWESOME!
  • FoodLFG
    #13
    a töredezettségről annyit, hogy egy jól sikerült forkot mindig vissza lehet mördzsölni ápsztrímbe, mivel teljesen ópenszósz minden.

    szóval itt kivételesen a sokszínűségnek van pozitív hatása is.
    nem úgy mint a mikroszoftnál.
  • Skylake
    #12
    Nálam mindkettő megvan, Win egyfelől, és Debian / Ubuntu másfelől. Teljesen más világ felhasználói logikát tekintve, és ez egyáltalán nem baj, és teljesen felesleges is összehasonlítani a kettőt. Az eltérő tervezési és működési logika miatt ezért felesleges hasonlítani ezt a két ökoszisztémát. Mindkettőnek jól látom előnyeit és hátrányait is.

    Hogy szorul-e a Microsoft? Nem kétséges. De nem azért, amitől a Stallman-huszárok elélveznének. Abban a formában Linux-desktop éve már csak azért sem fog eljönni, mert a rendszer alapjellemzője az ökoszisztéma töredezettsége. A Microsoft viszont kezd rájönni arra, hogy a Wintel kvázimonopólium az informatika területein, így az MS kvázi monopóliuma az operációs rendszerek piacán egyre inkább a múlté - és ebbe nem csak az x86-x86-64-et értem bele, mert ott vastagon megvan. Más területeken, ahol nem örököltek meg pozíciókat (vs. IBM pc - DOS, és innen felfelé, máig) ott csak egy gyártó a sok közül. És ettől azért menedzsment szinten nem kissé vannak megijedve - hozzászoktak a diktáláshoz, és ahhoz, hogy következmények nélkül bármit megtehetnek. Nézzünk vissza mondjuk 2003-ba: egy böngésző volt gyakorlatilag: IE. Mára azon a téren erősen megtépték a pozícióikat, és oda került az Internet Explorer, ahová való, bár a 9 és a 10 szerintem teljesen rendben van. Közben kinőtt egy olyan dinoszaurusz, a Google, amely már befolyását tekintve a trendekre náluk nagyobb, mégpedig úgy nőtt ki mellőlük, hogy semmit sem tudtak ezzel szemben tenni - sőt nem is jutott ez eszükbe igazán. Emlékszünk még a Microsoft Encarta-ra? Ez lett volna a propiretary Wikipédia. Gondolták, majd pénzes szoftverként / szolgáltatásként fognak tudásrendszerező funkciót betölteni. Na, ma van Wikipedia, az Encarta-ról meg valszeg tőlem hallottál először. Itt is területvesztés történt. Úgyhogy igen, szerintem van félnivalója a Microsoftnak - noha a megörökölt Wintel monopol pozícióból eredő tehetetlenségi erő még bőven termeli nekik a zsetont, de már ők is érzik, hogy ez a jövőben véget fog érni. Ezért nyalja körbe a Sanya ezzel az igazán kincstári PR-dumával azokat, akik kíváncsiak erre.
  • dyra
    #11
    Az Android meg az iPhone user friendly. A Windows egy fokkal jobb mint a Linux, viszont aki csak használja és nem ért a motorháztető alatti dolgokhoz és csecsre kerül az mindkét rendszernél csak pislog. Viszont a Linuxodon te vagy a király nem a Google, nem az Apple és nem a Microsoft. Ezért használok otthon és korlátozottan munkához is Linuxot.
  • mortep
    #10
    Megtettem, és köszi jól érzem magam. Jöhetnek a kérdések a júzerfrendliséggel kapcsolatban... (nem vagyok gamer, vagyis a pcjáték-kompatibilitás nekem nem szempont)
  • mortep
    #9
    Ez simán beillik utolsó mondatnak is :))
  • tomboy013
    #8
    Legális Windows nálam még nem fagyott meg soha.
  • esztyopa
    #7
    A fenét!
    Nem ezt szeretné a májkrém,hanem - hatalmat /Mert a pénzével már most sem tud mit kezdeni,annyi van.../
  • dartois83
    #6
    A kép címe: Successful Sanya is Successful.
  • duke
    #5
    "A Microsoft vezetője szerint el kell érniük, hogy az emberek ne csak használják, hanem szeressék is az operációs rendszert. "

    Mindegy mit dumálnak, az ég kék, a fű zöld, a windows lefagy, ez nem változik.
  • RAZOR27
    #4
    "Aha, szorul a Microsoft..."

    közel sem.
  • FoodLFG
    #3
    a windóz felhasználóbarátabb, mint a linux distrók, cserébe viszont nem mondják meg mások neked, hogy hogyan használd a gépedet.. nincsenek olyan nevetséges limitációk, mint pl a single desktop, ami ha egynél több lenne, akkor a kis egységsugarú digitális analfabéták már eltévednének rajta. nem is értem, hogy a win10-be hogy kerülhetett ez bele (bár a hatékonysága még kétséges)...

    ez ennyire kurva egyszerű.

    igaz, kattintgató fészbukkos kislányok szintjén nem különböznek annyira.
    viszont ha valami nem szokványos feladatot akarsz csinálni linuxon, pl Wake-on-LANt kikapcsolni, akkor a linux bedarálja a lekvárokat elég hamar... kezdve onnan, hogy minden újraindításnál visszaáll default-ra stb...


    Crytek's powerful CryEngine is the latest gaming engine to embrace Linux
    http://www.pcworld.com/article/2940175/cryteks-powerful-cryengine-is-the-latest-gaming-engine-to-embrace-linux.html
    Utoljára szerkesztette: FoodLFG, 2015.06.29. 20:23:30
  • Tinman #2
    Mondogatom már régóta, hogy akinek gondja van a Win-nel, az fáradjon át Linuxra érezze jól ott magát. Aztán ha ez megtörtént beszélgessünk el a user friendly dolgokról ;-)
  • Skylake
    #1
    Aha, szorul a Microsoft. Tele van gatya - megjelent az un. verseny. Nagyon jó, épp ideje a több mint 20 éves hegemóniával összekapcsolt arrogancia után, amikor azt gondolták, hogy ők tudják kizárólag mi jó az usernek. El is hiszem, hogy tetszik nekik, ahogy például a cupertinoi sznobokat imádja az userbase meghatározó része. Lassan lehet hogy elkezdnek felhasználóbarátak lenni - már a vállalati szervezeti működés legmagasabb szintjének szervezeti kultúráját értve ez alatt. Eddig főleg az elefántcsonttorony-effektus működött, és ebből adódóan a rosszindulat. Most végre megtanuljátok, hogy hol a helyetek, és hogyan kell a felhasználókhoz hozzáállni. Jobb később mint soha - javatokra fog válni!

    Itt a probléma lényege: "a Microsoft stratégiai céljai között szerepel, hogy meg kell változtatni az emberek hozzáállását a Windows operációs rendszerrel kapcsolatban. Az ügyfeleknek nem csupán azért kell használniuk a szoftvert, mert szükségük van rá, hanem azért is, mert szeretik" - hát Sanya, ez nem lesz egyszerű kör! Főleg, mivel az MS userbase sokszorosan fragmentáltabb felhasználói szokásait, és a felhasználók tudását, a felhasználás köreit tekintve, mint az Apple-é. Mint például a Windows 10 esetében majd az update branch-ok esetében a várható worldwide dühöngés a current branch mandatory update-jei miatt VS. a Windows Update működésének számtalan hibája. Azért a céges kommnuikáción még sokat kell reszelni, Sanya, lásd. W10 ingyenességével kapcsolatos napokban lefutott egymást követő kommunikációs beégéseitek.

    (# nem vagyok szemellenzős openszósz-huszár, mielőtt ezt gondolnád.)