5
  • Whysper
    #5
    Persze pont akkor mikor a Jurassic World megjelent.
  • NEXUS6
    #4
    A cikk első bekezdése gázos még kérdésként is, amúgy szerintem nem olyan vészes.

    Amúgy meg nagyjából eldőlt a dinók és madarak nagyfokú hasonlósàga, amihez a vizsgálat eredménye csak további adalék.
  • W B
    #3
    A DNS legideálisabb konzerválódási körülmények közt maximálisan 6,8 millió évig bírja ki. Viszont 1,5 millió év után már olvashatatlan méretű darabokra bomlik. És DNS kell a klónozáshoz, nem kollagén.
    A másik, hogy már baromira szánalmas ez a hideg/melegvérű vita. Könyörgöm sarkvidéken havas környezetben is vígan éldegéltek!

    Ez az eredeti cikk felé a kritikám röviden. Node az SG színvonal! Na az!

    Hogy a cikkben NULLA információ van. Találtak 75 millió éves leletben kollagént. És? Meghatározták, hogy egy ma élő Theropoda Dinosauruséra hasonlít legjobban, vagyis Dinosaurus. Gratulálok! Ez a hír már döfi.
    Ja igen. milyen fajtól (vagy legalábbis valami lövés, hogy mitől) és melyik lelőhelyről került elő a lelet? Mert ez nincs a cikkben! Ezek nélkül a cikk tényleg nulla. Ezekkel egy sima hírközlő cikknek elmenne. De így... igen. Kb. amitől lenne létjogosultsága a cikknek azt kedves "fordító" pont kihagyta.
  • kvp
    #2
    A hosszunyaku Dino a Fredi Benibol egy sauropod volt, de jellemzoen kutyakent viselkedett. A valodiak nagyobbak voltak, de minden mas passzol. Szoval lehet nem a paleontologusok sugtak, hanem regi rajzfilmeket nezett...
  • jovokutato
    #1
    A Spielberg-nek súgó paleontológusok vajon mire gondolnak?
    Mekkora lenne házikedvencként genetikailag módosított pórázon sétáltatott t-rex vagy vmelyik hosszúnyakú dinó...