18
  • Meridian
    #18
    Amúgy robotok ellen van ellenszer... EMP. Milyen szar "érzés" lehet az nekik... ;) :P
  • SirBubu
    #17
  • Tinman #16
    Ha ilyen robot védi a széfet, már megyek is betörni :-D

    Minden mozdulata előre programozott = kiszámítható.
  • SirBubu
    #15
    ez a videó szerintem is trutymó.

    parasztvakítás az egész

    a KUKA robotok sokkal jobbak, ezt mindenki tudja
  • drfaust
    #14
    Minden tiszteletem a kardmesteré, le a kalappal előtte. Ezt az ipari robotot meg hagyjuk. Viszont ha azt nézzük, hogy majd a jövőben egy önjáró robot, amit egy MI fog irányítani és egy kardmester tudása lesz benne, és lesz belőlük 1 milliárd, akkor nekünk xaral meszeltek. Bár valószínűbb, hogy távolsági fegyvereik lesznek.
  • culas25hc
    #13
    Mi az, hogy a robot öntudatra ébredését vizionálták? Itt semmi mesterséges intelligenciáról nincs szó, azt csinálja amire betanították, ennyi erővel a vasaló is öntudatra ébredhet. Egyébként nekem elég unszimpatikus ez a robot, ráadásul szerintem egy hegesztő robot is hasonló precizitással dolgozik, igaz nyilván ilyen speciális mozdulatokra nem képes. Amúgy király a videó, de inkább a kardmesteren ámultam el, nem a roboton :D

    Persze ha az űrlények ránk támadnak, akkor inkább az ilyen fémdobozok hulljanak, mint a katonák. Az iszlám államra is ráuszíthatnánk egy-kettőt...
    Utoljára szerkesztette: culas25hc, 2015.06.12. 10:15:40
  • sárkánylovag
    #12
    Na majd amikor ilyen éjjeliőr robotok védik az ékszereket meg festményeket, megnézem hányan próbálnak betörni :)
    És a börtönök sem lesznek túlzsúfoltak...
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.06.11. 20:34:35
  • Tinman #11
    Nem rossz ötlet, de nekem ebből tényleg az jött le, hogy én akkor innentől k. tisztelem azt a kardmestert.

    Gondolj bele... fogj a kezedbe egy papír zsebkendőt és most csinálj csapkodó mozdulatokat vele 1000x. Karddal ezt így lenyomni, nem semmi!
  • Tinman #10
    Dugnál robotot? Ex Machina óta nekem elment ettől is a kedvem :-(
  • InfoCsill
    #9
    majd ha a kávéfőzőt kell orálisan kiengesztelnem, hogy főzzön már nekem egy kávét, mert különben nem hajlandó, az lesz a gépek hatalomátvétele és mindmeghalunk.com
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.06.10. 21:38:37
  • Oliwaw
    #8
    Egy esztergapad ennél még precízebben is tud dolgozni, és valamikor a jövőben biztos lesz gondolkodó esztergapad.
  • duke
    #7
    Ez csak egy dizajnos zoldseg aprito, amilyet mindennap hirdetnek a tvshopban. :)
  • VolJin
    #6
    Nem értem a mártírkodásukat. Egy mozdulatsort bevittek egy ipari robotba, és nem hegesztő van a kezében, hanem kard.
  • Kryon
    #5
    Ez szerintem egy látványos reklám a cégnek, hogy milyen pontosak a robotjai.
  • BrockSamson
    #4
    Nem hiszem, hogy a fejlesztes felul akarja mulni vagy akar igazan utanozni akarna az embert ebbol a szempontbol. Inkabb csak kituztek egy celt, aminek a megvalositasa kozben uj otleteket es fejleszteseket tudnak bemutatni.

    Kicsit mint az urutazas. Nem csak az a lenyeg, hogy leszalltunk a Holdon, hanem az is , hogy menet kozben rengeteg mindent tanultunk.
  • ostoros
    #3
    https://www.youtube.com/watch?v=JdvFbIkVcIg
    :D
  • Archenemy
    #2
    "lyenkor általában a robotok öntudatra ébredésének következményeit szoktuk vizionálni, különös tekintettel egy borotvaéles fegyverrel felszerelt gyilkológép esetében"

    :O Hát a fasse tudja, az AI irányította atomrakéta, drón, géppuskás lánctalpas izé valahogy veszélyesebbnek tűnik, mint egy ilyen helyhez kötött kard :D Ez csak ilyen vicc volt a végére az idegen invázióval? Ha egy idegen faj addig eljut, hogy csillagok közt közlekedik, nem hiszem, hogy majd lekardozzuk :)
  • Tinman #1
    Látványos és minden tiszteletem a mesteré.

    A robot viszont csak egy kar. Semmi A.I. Beprogramozott, bescriptelt precíziós kőműves kanál. A rózsa vágásakor látszott, hogy mennyire kellene egy A.I., optikával, szenzorokkal, mert majdnem a virág alatt vágta, míg a mester gyönyörűen szelte ketté a virágot, nyilván ő az utolsó ezred mp-ben is képes korrigálni, míg a robotkar csak vág, mint egy ostoba szeletelő gép. Itt a másik gond, hogy ha egy 2 éves gyereket tettek volna oda, azt is mindenféle kontroll nélkül vágja ketté, míg a mester még kényszerítésre sem...

    Nem igazán tudom, hogy mire volt jó ez a bemutató, ha csak arra nem, hogy lássuk mennyire le van maradva a robotika az emberhez képest. Precizitásban viszont már egész korrekt... ha előre mm pontosan beállítják ;-)
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.06.10. 09:39:35