5
 • UUUU
  #5
 • UUUU
  #4
  "És teszik ezt egyebek közt azért is, mert a kereskedők egy része nincs felkészülve a készpénz nélküli fizetésekre."

  vagy konkrétan nem akar külön még százalékokat kifizetni a bankoknak és emiatt annak az árát is belekalkulálni az áraiba.
  Legalább ne hülyítsük az emberreket ezzel.
 • halgatyó
  #3
  Folyamatosan próbálják ezt a kértyás fizetést lenyomni a torkunkon. szinte minden nap hallunk valami újabb agyalmányt, hogy hogyan lehetne az embereket rávenni erre a központilag ellenőrzött, évekig nyilvántartott, és bármikor letiltható fizetési módra rávenni.
  Van még egy rakás előnye (AZOK számára), ami hátrány nekünk.
  Pl. az általam Ciprusi Eljárásnak nevezett törvényesített rablás, amikoris a bankbetéteket csak úgy símán lefejezték. A módszernek MA MÉG az szab korlátot, hogy az emberek kiveszik a pénzüket és máshová teszik.
  Egyetlen egy valami viszont NEM JELENT KORLÁTOT: A TISZTESSÉG ÉS A BECSÜLET. Azzal ugyanis AZOK nem rendelkeznek!
  További előny (AZOK számára): az emberek egymás közötti fizetésének az ellehetetlenülése. Gondoljunk pl. a korrepetálókra, vagy ha a szomszéd megkér, hogy ha már elugrok a boltba, hozzak neki is ezt-azt (lista). Vagy ha az apu átutal pénzt az egyetemen tanuló fiacskájának, az ugye jövedelem, amit jól meg lehet adóztatni.
  További előny (AZOKNAK) a NEGATÍV KAMAT bevezetése, amit egy rakás közgazdásznak nevezett disznógazember gennyláda már több helyen is pedzeget. Mert azzal teljesen kibékülnék, ha a kamatot mint olyant TOTÁLISAN ÉS VÉGLEG MEGSZÜNTETNÉK, de akkor a bankhitel után se legyen szabad ilyen felszámolni!
  Node olyant, hogy a KÉNYSZERBŐL bankban tartott pénzem után én fizetek "kamatot", de ha hitelt veszek fel, akkor is én fizessek, hát erre inkább nem írok semmit, mert nagyon csúnya lesz!
  A kényszerítéshez még annyit: ÉSZRE KELLENE VENNI végre, hogy kik azok, milyen körök, akik ezeket a kényszreeket először csak trükkösen, fokozatosan, a félhülye birkák tömegeinek a felhasználásával erőszakolják ránk, aztán amikor eléggé kisebbségben maradunk, akkor egyszerűen bevezetik és punktum.
  Nos, ezek a kényszerítő trükköző csalók pont azok, akik mindenütt a szabadságról, demokráciáról meg az egyén szabad döntésről HAZUDOZNAK AZ ARCUNKBA.
 • Arnika19
  #2
  "Ilyenkor elég hozzáérinteni a kártyát a terminálhoz, és az áru ki van fizetve."
  Nem egészen igaz.
  PayPass esetén a 5000 Ft-os fizetési limit azért egy kicsit korlátozza az igénybevételét, mivel az felett már kell a PIN kód és akkor már az érintgetésnek semmi különösebb jelentősége, haszna.
  Utoljára szerkesztette: Arnika19, 2015.06.05. 06:15:13
 • Skylake
  #1
  Valaki mondja már meg, hogy technikailag miben olcsóbb a PayPass, mint a "normál" kártyás fizetés? Olcsóbban utaznak a bitek, vagy miért?