Hogyan épül fel a téridő a kvantum-összefonódásból?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://www.youtube.com/watch?v=wGkx1MUw2TU
Real-Time Imaging of Quantum Entanglement
A lényeg maradt, amint egy polarizált fotonpárvalamelyikét megmérjük egy polarizátorral az távolba hat összefonódott társára ami ennek hatására kiesik a szuperpozicióból és belekényszerül a másik polarizációs állapotba.
Utoljára szerkesztette: defiant9, 2015.06.14. 11:59:04
"..a teljes rendszer kvantumállapotát nem lehet a részrendszerek kvantumállapotának megadásával leírni.."
Na és? Ha nem lehet leírni valamit az nem jelenti, hogy különálló rendszerek kvantumállapotai összefosódnak. Azért nem fogható fel, mert halandzsa az egész fonottkalács öszzefogdosódás. Nekem legalábbis úgy tűnik. Na lehet fikázni..
Tedd ide a kisérleti bizonyítékokat a matematikai objektumok fizikai létezésére. Ha nincs ilyen akkor a téridőjárásváltozás okozta sebességeltüntetés nem más mint az évszázad hazugsága.
Visszatérve a cikkhez(@ENVE te scrollozhatsz, ez már nem neked való), az én olvasatomban a fejtegetés két elfogadott alaptényből indul ki: egy van gravitáció és kettő van kvantum összefonódás Azt mondja hogy képes olyan matematikai modell felállítani ami a második felhasználásával leírja az első 3D-s térstruktúrában történő változásait. Rögtön felmerül a kérdés hogy mire fel is ez a kvantum összefonódás, a 3D-s téren belül ismert és szükségszerű mozgatóelv, de miért van egy felülettel kapcsolatban is. Ráadásul a számítás iránya az hogy a felületből következik a tér(ált. pedig a felület mint olyan csak a alsóbb rétegek(röntgen analógia) megfigyelhetőségét valósítja meg (ami szvsz. passzolna is pl. az univerzum értelmes tervezés megközelítésének read-only betekintő pontjaként)). De itt nem erről van szó, az elmélet szerint a felület az kiindulási pont, az ott létező szabályok futtatják a nagy életjátékot, a kvantum összefonódás meg egy zéró késleltetésű transport link. Erre ugyan direktbe nem tér ki a cikk, de az a logikus következés hogy a felületen belül lévő képletek is használják a kvantum összefonódást, tehát az amit mi változó gravitácós hatásnak élünk meg az egyrészt a felületen belüli n:n -es összefonódás ami n:n kapcsolatban áll az érzékelhető térrel. Szó mi szó, szép rendszer, de nekem végső állapotként nem teszik a farok csóválja a kutyát nézőpont, akkor sem ha nem értjük a kutya belső működését, ne toljuk fel a szabályokat egy absztrakciós rétegbe, max. átmenetileg. Azért ki sem zárnám, ha ebből a reverse engineering-eskedéből ki tud esni egy egyszerűbb szabályrendszer akkor Occam tétele még mindig áll.
Én nem fikáztam az első hsz-emben, egy csúnya szó nem volt benne, még csak kifejezetten lenéző sem, leírtam igen egyszerű véleményem, hogy -szerintem- , ha már ilyen nagy okosok vannak itt, mint te is, akkor a helyett, hogy mondjuk folytatsz egy cikkeken át tartó parttalan vitát, inkább próbáld meg tovább gondolni a cikkben leírtakat. Nem sikerült, trollkodtál, beszóltál annak a srácnak, meg utánna egyből nekem is. Miért is? Na mesélj, TE mivel tettél többet ehez hozzá, mint én? Semmivel. Sőt!!!
Nincsenek elő ítéleteim, nem mondtam, hogy biztosan ugyan azok lennétek, feltételeztem. A kettő közt hatalmas különbségek vannak, de ezt nehéz lesz annak meg magyarázni, aki nem tud különbséget tenni az elmélet, és a tény között. Ugyebár...
Minden egyes hsz-eddel bizonyítod azt, amit gondoltam rólad, amit írok, és még csak észre sem veszed. Ez a legnagyobb vicc.
Kultúráról beszélsz, miközben te voltál itt az egyetlen, aki alpári módon nyilvánult meg, megint nagyon vicces. 😊)))
DFI K6XV3+/66 + P1 233MMX , 32mb pc-100 SDRAM, 8mb S3 Trio 3D, 4gb HDD, 32x LG CDROM, 235W Vargáné és Társa Egyéb : Quartz Tetris, Sárga kazettás wannabe NES, Ericsson T20
Tedd ide a kisérleti bizonyítékokat a matematikai objektumok fizikai létezésére. Ha nincs ilyen akkor a téridőjárásváltozás okozta sebességeltüntetés nem más mint az évszázad hazugsága.
"Próbálj már meg legalább ellent mondani," Mondanék én ellent, ha mondtál volna valami érdemlegeset a témához.
"Elmek akkor vmi cs-s közösségbe, és kiverem a farkam a sok 12 éves előtt" hmmm 😊 hát kinek mi jön be.
Esetleg, ha nem suttyó módon indítod a hozzászólásaidat, normális válaszokat kapnál, mert mindenkinek megadom a tiszteletet, sokszor még annak is aki nem érdemli meg. De akkor én is tudok tapló lenni, ha az első hsz valakinél kapásból a fikázás. Mégis mit vártál azután, majd kultúrált eszmecserét? Talán ha nem úgy indítasz, ahogy....
"Ha te komolyan gondolod azt, hogy kb. laza 8-9-10 év sg.hu cikk olvasás után" sosem vitattam, hogy olvasol e SG cikkeket, azt meg pláne nem hogy mióta. Én azt mondtam, hogy a fórum előzményeit nem ismered, de azért te megmondod a tutit. 😊
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.06.13. 14:45:10
Próbálj már meg legalább ellent mondani, nem csak 1 sorokban oltani, és akkor esetleg majd én is azt fogom gondolni, hogy ez a gyerek próbálja a másik felet megérteni, mert én megtettem itt másokkal.
Gondolom a defant9 account meg az az alreged amivel már kevésbé vagy gyökér, nos, hát igen, és nem. Hiba volt, de nem azért amit írsz, a trollkodás még mindig gforce9 (avagy te?) asztala. Ez itt a lényeg, annyira nem értitek, annyira "felkorbácsolja" az érzelmeiteket ez, (ÉS EZT NEM ÉN ÍROM, ott van alattam!!), hogy azt hiszed trollkodok. há-há-há. Trollkodni nem így szoktam, azt elintézem pár sorral, és nevetek 1 jót. De ezen a "forumon" itt -sajnos- nem tudtam még nevetni...
És hidd el gforce, ha az egom akarnám feedelni ide se jönnék, lese szarnám ezt. Elmek akkor vmi cs-s közösségbe, és kiverem a farkam a sok 12 éves előtt, hogy mekkora sztár vagyok. Szotkam olyat, na akkor trollkodom. Ha te komolyan gondolod azt, hogy kb. laza 8-9-10 év sg.hu cikk olvasás után az első alkalommal amikor vettem a fáradtságot ahoz, hogy véleményt nyilvánítsak itt, az azért volt, hogy szítsak 1 értelmetlen vitát, trollkodási szándékból, akkor tévedsz. Ennyire sötét azért nem vagyok...
Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.06.13. 13:43:08
DFI K6XV3+/66 + P1 233MMX , 32mb pc-100 SDRAM, 8mb S3 Trio 3D, 4gb HDD, 32x LG CDROM, 235W Vargáné és Társa Egyéb : Quartz Tetris, Sárga kazettás wannabe NES, Ericsson T20
Esetleg gondolkodj el rajta hogyha azt az egyszerű következménnyel nem voltál képes számolni hogy az emberek sértegetése reakciókat vált ki akkor lehet hogy komplexebb dolgokban is tévedsz...
Természetesen ez az egész nem áll ha csak trollkodni akartál, a definicióba ui. beleférsz:
a provokatív troll egy feltűnő, érzelmek felkorbácsolására alkalmas üzenettel próbálja felhívni magára a figyelmet
Ezen kívül én tisztában vagyok a saját hülyeségeimmel, nem leszólom az embereket itt, rá világítottam 1-2 dologra. gforce hiheti magát tökéletesnek, én tudom, hogy nem vagyok az. Tömve vagyok hibákkal, amiért rendszeresen meg is szólnak, csak vele ellentétben én el is szoktam gondolkodni azon, amit mondanak nekem. Nem 3másodperc alatt le hülyézem, és tipikus egos módon állok neki a saját védelmemnek, van amikor igen, de ezeket utólag bánom is. Helikopter? Akár az is lehetek, igen. Nem zavar, és még csak nem is csodálkozom azon, hogy a többségnek fogalma sincs miről beszélek, és félre értelmezi. Sose gondolkodtam úgy, mint a többség, vagy akár csak az emberek 99%-a. Nem is szeretnék sose úgy, nem szeretek a csordában lenni, pont ezért nem tartok pásztort sem magam melett, akit profnak, istennek, akárminek is hívnak egyesek. Kinek ki a pásztora, ugyebár...
Lezártam részemről, mert ignoráns módon nem fogsz 10másodpercet sem gondolkodni azon, amit mondtam. Ismerlek ennyire az itteni megnyilvánulásaidból, nem ez az első alkalom, hogy látom a neved, de ezt már le írtam. Csak mostanra jutottam el odáig, hogy a hányinger miatt, ami kerülgetett ide írjak.
És az azóta megeresztett fellengzős stílus, miközben széllel szemben vizelsz?
Vagy nem tűntfel, hogy kivétel nélkül mindenki ellened van? Lehet hogy akkor mégiscsak te vagy a helikopter?
Istenem... Mind1, leszarom mostmár az egészet, nem is értem mit vártam az sg.hu örmeghódiccsa meg bazi nagy elméleti fizikusai között, majd még véletlenül bárki meg is fogja érteni, hogy az ember mit akar neki mondani, és nem csupán a saját fejéből néz ki. Én voltam a buta, valóban.
Ebben az a hazugság, hogy egyetlen konkrét embernek vagy hozzászólásra sem reagáltál, hanem durr bele a közösbe.
Hogy itt mindenki egy balfasz.
És rohadtul nincs igazad, nekem pl nincs sem kedvem sem időm több hónapig olvasni biológiai/fizikai/kémiai meg még fene tudja hány terület szakirodalmát. Egy élet nem elég erre. Ellenben igenis érdekelnek ezek a dolgok egy bizonyos mélységig, és erre bőven jó az, ha az itt lévő, 1-2 témában jártas ember leírja a véleményét az adott cikkhez. Ha a cikk értelmes volt, akkor kiegészítik, ha tartalmazott kétséges részeket akkor megcáfolják, mindkettőből lehet tanulni.
És hiszed vagy sem, de ehhez még az idióták is kellenek, mert ha épp nem alakul ki vita azon pár értelmes ember közt, akik ide írni is szoktak, akkor legalább az idióták miatt lesz olyan vita, amiből a többi olvasó tanulhat.
Persze nem a hozzád hasonlókra gondolok, nálad még egy ufó hívő is jobb, azok legalább a témához kapcsolódó vitát generálnak. És némelyik még írni is tud.
"A te hülyeséged miért is ér többet az övénél?"
Rád vonatkozott te lelki sérült. Szépen nyilvánultál meg
Már ne is haragudj, de te ennyire rohadtul sötét vagy?
Világosan és tisztán leírta:
"Ezek a válaszok - részemről - nem a hívőnek szól, hanem annak a _kételkedőnek_ aki idetéved, vagyis ismeretterjesztési célzattal"
Nem akarja megokosítani a trollokat.
Írni nem tudsz. Oké elfogadom. Olvasni sem? Akkor egyáltalán neked mi keresni valód egy fórumon ahol alapkövetelmény az írás és olvasás képessége legalább általános iskola 2-3. osztálya szintjén.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.06.11. 23:19:50
Nem meglepő, ha a fórumok működését se sikerült megérteni, ha egy ennyire egyszerű dolog se ragadt meg a fejedben 😊
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.06.11. 13:24:11
Nem kötöszködtem, igazából TI kötöttetek belém. Leírtam az egyetlen olyan dolgot, ami helyén valónak láttam ide, hogy sok mindenki nem igazán néz át a dolgok fölött, hanem elvész bennük. Én mást nem is kívántam ide írni, elég lett volna eltekinteni a hsz-em felett, nem mindenkire vonatkozott nyilván. Na mind1, már bánom meglehetősen, hogy egyáltalán ide szóltam, nem kívántam vitába se bocsátkozni, meg szerettem volna jegyezni, hogy 1-2 ember néha nem csak azt kéne, hogy hírdesse, mint isten szavát, amit vhol olvasott, legyen az a fényhozospirituálismegváltók.hu vagy a tankönyv. Gondolkodni kellene, eredetiben, nem csak mindig nyomni a rizsát, a szinte copy-paste szerüen. Mert ezt bárki meg tudja csinálni. Engem hányszor látsz ebben a téma körben ide írkálni? 20évente 1x. Miért? Gondolod én nem olvastam fizikát? Elég sokat teszem. De feltételezem, hogy mindenki, akinek van annyi esze, hogy egyáltalán vitába lehessen vele bocsájtkozni olvasott legalább ezekről, ergó nem állok neki a semmit mondani. Ti teszitek ezt folyton, tipikus ego feedelés ez, hogyháténmármegintnagyprofesszor vagyok.
Szal nah ennyi.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.06.11. 10:15:04
Flémeltek, mint az igazi trollok. Megkérdeztem, mi értelme az agyszüleményeket, vagy másokét tényként beállítani, válasz nem jön, persze, mert fura választ kellett volna adnotok... Na mind1, kár is volt ide írni.
Oliwaw szerintem jobban értem a forumok lényegét, mint az itt lévő emberek igen nagy százaléka. Egy ilyen hírhez nem tudsz mit hozzá tenni, mert hidd el, te sem érted ezt, maximum azt hiszed. Én pedig tudom azt, hogy hinni és tudni 2 különböző dolog. Hitet tudásként elő adni, na az nem az én kenyerem, az a tiétek. Ezért valóban nem értem az sg "tudományos" fúrum lényegét, ami a puszta fasz méregetés általában, hogy ki mennyit olvasta a könyvet. Érti mondja ő, érti, meg tudja, hogy x időként mit kell újra értelmeznie. Jah valóban jól megértette akkor.
Dogmákban éltek, dogmákban hisztek. Mindeközben azt gondoljátok, hogy tudtok.
Akkor mit értesz ?
Azzal, hogy valaki olvassa őket nincs is baj, én is rávoltam állva egy időben. De lesüt az arcról, hogy 1az1ben kajálta is be őket, mert kb. 5mondatából 4.5 olyan volt, mint amit már olvastam valahol. Önálló gondolat zéró. Erről beszéltem...
Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.06.10. 22:59:31
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2015.06.10. 20:22:28
Sajnos nekem nincsenek sületlen állításaim, így ilyenekről nincs jegyzőkönyv sem. Csak sültek vannak.
De a lényeg, az a sok marhaság amit előrángattok a nemlétező dimenziókról, téridőről, szingularitásról, azt nem tudod alátámasztani semmivel.
Jinny, most ezt a marhaságot miért nekem címezted? Én nem írtam ilyet, az anyagi világ létezik.
Dimenziók meg a téridő ami nem létezik, vili ?