11630
-
Jóózsf István #11389 Azt a lila részt egy az egyben figyelmen kívül hagytam. Vedd ki azt a mondatot és tedd a következő szürke elejére!
Köszönöm és elnézést, hogy feleslegesen túráztattalak! -
#11388 Idézek a magyarítás oldaláról, a letöltési aloldalról:
"A magyarítás elvileg használható a Fallout 4 VR változatához, de csak a Strings mappa tartalmát használhatod. Az FO4 VR játékban a kezelőfelület magyarítása így nem megoldható, de a többi szöveg magyar lesz. "
YT-n is van belőle videó: fo4vrhun -
Jóózsf István #11387 Csajok!
Nagy kérdés!
A magyarítás jó a VÍÁR verzióhoz?
-
TokraFan #11386 Kb. az első évad második fele ért valamit, az jó volt, a többi..ehhh..
A tömeg értékelése meg...a 3+2 vicc zenekar képes volt megtölteni sportcsarnokokat, de ettől még nem lett igényes zene. -
Anonymusxx #11385 4,5 ponton van az ötből, két helyen is, illetve +8 ponton a tízből, ezek több ezer szavazatok átlaga, szóval gyengének nem nevezném. -
TokraFan #11384 Az a WestWorld elég gyenge...Remélem nem ezt a szintet hozzák... -
#11383 Igen, az Amazon licenszelte a jogokat és előkészít egy Fallout sorozatot a WW alkotóival karöltve. -
#11382 Mármint Fallout sorozat? -
#11381 westworld alkotóitól sorozat jön az amazon prime-ra -
#11380 Igen, én is úgy véltem, hogy nem a játék, mert eddig sem volt gond vele. Azért kezdtem a modok között turkálni. De, hogy ennyire belenyúljon... De köszi azért a gyors reakciót! ÉS persze a magyarítást, ha még nem tettem volna! :)
Utoljára szerkesztette: berczy, 2020.06.17. 17:02:19 -
Andule #11379 Fasza, en is tanultam ma vmit. :) -
#11378 Gondoltam én, hogy nem a játékfrissítés, hanem a modok közül valami lesz a hibás. Ami a workshopba nyúlkál bele azokkal vigyázni kellett mindig is, eleve van olyan mod, ami visszaállítja a workshop gyári állapotát (mert vannak olyanok, amik néha hazavágják az egész építőmenüt). Azért ez jelent valamit:)
Andule: A betöltési sorrend totálra hótmindegy, ez nem mod, hogy számíthasson.
Ha betöltési sorrendet nézünk, akkor a magyarítás modbetöltési szempontból teljesen egyenértékű a játékkal (ami pedig mindig legelsőnek töltődik be logikusan, a Fallout4.esm), mintha szerves része lenne.
Magyarán minden mod, ami felülír valamit a játék szövegei közül (illetve persze az új tartalmat adó mod is), az csuklás nélkül felülírja a saját nyelvére a magyarítást.
Ezért kellett külön lemagyarítanom az Unofficial Fallout 4 patchet is, mert jó pár ezer feliratot módosított (mondjuk ezzel pont a szövegjavítása veszett el, de magyar. Ugye az unoff. patchben a szövegekben is javít, pl. ha nem megfelelően van feliratozva a szinkronhang, pár dadogás nem annyiszor van kiírva, a karakter rövidít egy kifejezést, ami feliratban nem úgy van, hasonlók).
De ilyen mélységben nem mentem ott bele, mert megint fél év, mire minden ilyen apróság miatt újrafordítottam volna a 6-8 ezer sort. Beillesztettem a magyarításból a megfelelő sorokat, megvolt egy óra alatt. Jobb, mintha úton-útfélen angol szövegbe szaladsz a teljes magyarítás használatával... -
#11377 Meg is lett közben a bűnös:
Workshop Rearranged
Ez ütötte ki. De nem csak az eszközöket, de bútor neveket is, meg egy csomó mást is. -
Andule #11376 Nem hasznaltam a magyaritast de ha jol tudom (es Sunset ugyis megmondja majd a tutit) akkor a (telepitesi es) betoltesi sorrend (mod loading order) a fontos neki mivel ezek siman fululirjak a (nyelvi) dolgokat.
Tehat ha van egy modod ami teszem azt maskent hasznal targyakat es per pill a frissitesek miatt kesobb kerul betoltesre mint korabban akkor az felulirhatja a magyar megfelelojet csak emiatt. -
#11375 A játékot. MEg olyan modokat, amik függnek játékverziótól. Meg egy csomó mindent felpakoltam még, AAF, ilyenek. Csak azért nem értem, mert ezek szinte mint fent voltak a 162-es játék verziónál is, és semmi baj nem volt a magyarítással.
Bemásoltam már újra, persze, de ugyanúgy angol a tárgyak 2/3-a. Na mindegy, nem igazán értem én sem, de együtt tudok élni vele, a többi szöveg magyar. -
#11374 Mit upgradeltél 163-asra? A játékot 1.10.163-ra?
A magyarításnak minden 1.10-essel mennie kell, ilyenkor szerintem valami mod változtatott rajta. Próbáld meg újra bemásolni a magyarítást.
De ha ennyi modod van, azt modkezelővel használod (nexusossal). az nem szokott automatán modot is frissíteni?
Ilyennel amúgy annyira nem találkoztam, nem is jelezték. -
#11373 Sziasztok!
Kérdésem lenne: eddig tök szuper volt a magyarítás, de upgradeltem 163-asra, és ezután az eszköztárakban egy csomó minden angol lett, főleg a kacatoknál. Az is tény, hogy fent van 500+ mod, de eddig szépen magyar maradt minden. MIdnen más magyar, szövegek, dialógusko, kezelőfelület, csak az tárgyak, eszközök közül egy csomó. Ilyennel találkozott már valaki? (együtt tudok élni vele, de hátha látott már ilyet valaki)
Előre is köszi! -
#11372 na kész is, még menni kellet az erőműbe rendet rakni , mert az operátorok fellázadtak (érdekes, én a falkákkal nem szimpatizáltam pedig), aztán beszélni kellet Cage-el, még a nemzetközösségbe visszafoglalni az operátori erőörsöt, majd közölte Cage, hogy micsoda nagy szerű munkát végeztem, most jöhet az egész nemzetközösség. ezután fogtam, besétáltam a falkákhoz, teledobáltam aknákkal az egész területüket, majd oda mentem a fönökhoz, és az arcába lőttem annyi sörétet amennyit nem szégyeltem.
felszabadítottam a kereskedőket, és eltünt a sok idióta küldetés is, hogy foglaljak előőrsöket. foglal a halál, :D mennék vissza csinálni a fő küldit
amúgy érdekes hogy a játékban is közel azonos dátummal játszok, ott épp 2288.06.03-van :D -
#11371 nálam is az lesz, de azért a küldiket meg csinálnám :D -
TokraFan #11370 Én rövidre zártam a kérdést: Kinyírtam mindhárom bandavezért és átvettem a hatalmat. -
#11369 Úgy, arra értettem. Mindent ujraalkotnak/tak, szinkrontól kezdve az extra - a CK (editorban) nem található - assetekig. Volt pár próbálkozás korábban, azok mindig a jogi részen hasaltak el, még azelőtt, hogy a lendület elfogyott volna. -
Andule #11368 Hogy tudtak megoldani a jogi reszt? Azt hittem arra csak az a varians van, h mindent ujrakrealnak ok. Ez remlik legalabbis az emlitett projectek kapcsan mint legalis kerulout amit ok hasznalnak elkerulendo csunya oltonyos bacsik-nenik keretlen zaklatasat.
Beth fele A-B valasztas. Raidernek allsz es kesz, a vegen mehet a rablosdi vagy nem allsz be es leloheted mindet es kesz. Arnyalatok (szinte) nem leteznek. (Ha nagyon belemagyarazod magadnak akkor lehetnek)SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amugy ha nem akarsz raidernek allni is azt a tanacsot kapod, h ha likvidalod a 3 vezert az eleg es feloszlik a banda de nyilvan hiaba olod meg sneakbol, szemtanuk nelkul rogton mindenki radfordul mikor kov meglat. -
#11367 Nuke Worldben most ott járok, hogy beszélnem kellet Shankel, és menni a nemzetközösségbe, hát WTF? hiába mentem a beszédekben arra hogy nem szeretném, az utolsó lehetőség már csak az hogy indulás.
olvasgattam, hogy ha át megyünk, sokan megutálnak, mint pl Preston Garvey , meg mi van ha olyan települést kell úgy elfoglalni, amit nem szeretnék? hát ez igy elég szar :( -
#11366 Hát, simán benne van a pakliban, mindenesetre a jogi részt megoldották, innen már csak a lelkesedésen múlik. Évek óta csinálják és haladnak, de messze még a vége. -
TokraFan #11365 Sose lesz kész...Eleinte nagy a lelkesedés, aztán a munka mennyiségét látva el szokott halni. Amit meg is tudok érteni egyébként. -
Andule #11364 Fasza :)
De ez is ugyanazzal a problemavol fog szembesulni, mint a Morroblivion/Skywind/blablabal projectek, nem? (Kvazi ujra kell csinalniuk mindent a zenetol kezdve a legaprobb fuszalig ergo majd 5-10 ev mulva lesz kesz ha kesz lesz egyaltalan) -
#11363 -
Death Rattle #11362 Köszi a hackelés kérdésre a válaszokat ! A videót megnézem, jól tudok angolul úgyhogy biztosan nagy segítség lesz ! -
TokraFan #11361 Semmi...Hívő idióták sztorija, egy poénos véggel és ennyi. Nyugodtan végig lehet vinni.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.01. 22:09:31 -
#11360 HUBOLISTÁKNÁL NUKA WORLDBEN ÉRDEMES VÉGigmenni ezen a csatlakozáson? van bármi pozitiv, negatív hatása ? nem akarok úgy járni hogy kapok megint egy második "dögkutya" vírust :D -
#11359 nekem nem ujdonság, viszont az inteligancia igen, rá is fogok most majd menni :D
viszont sokszor jártam már úgy, visszafelé elkezdek próbálkozni 3-at, egyik se talált, elkezdem keresni a zárójeleket, és ugyanazokat veszi ki amikkel probálkoztam :D ha szerencsém van, a negyedik vissza adja a próbálkozásokat, ha nincs, kivesz egyet, de 1 esélyem van :D -
#11358 A zárójeles, nekem is új infó volt :) -
#11357 Na pl ezt nem is tudtam, Köszi! -
xFreex #11356 Ha a terminálok Hackelésére gondolsz akkor minél magasabb az inteligenciád annál kevesebb választási lehetőséget ad. A Hacker perkkel növelheted, hogy ne csak az easy termilálokat tudd feltörni.
A hackelés közben vannak rejtett kódok amik zárójellel vannak közrefogva () <> {} []. Ezek csökkentik a rossz választási lehetőségek számát, és esetleg kapsz 1-et ami visszaadja az összes próbálkozási lehetőséget amit már elhasználtál adott Hackelés alatt.
Ha rákattintasz az egyik lehetséges jelszóra akkor jobb alul mitatja hogy a szóban hány betű stimmel pozícióilag is a jó jelszóval.
Nem bonyolult, ha rájössz a logikájára hamar megy.
Itt egy videó még New Vegasban csinálták, de a mechanika ugyan az. Csak angolul beszél a srác. De a videó önmagáért beszél
Utoljára szerkesztette: xFreex, 2020.04.30. 21:22:22 -
#11355 A legegyszerűbbeket sem? Pedig a könnyű terminálokat alapból tudod, mindenféle perk nélkül.
Gondolom az a problémád, hogy valamiért nem tudsz belépni a terminál felületébe, hogy hackeld, nem?
Amúgy a nevéből adódóan a Hacker perk az, ami a komolyabb terminálok hackeléséhez kell. -
Death Rattle #11354 Segítsetek srácok, hülyét kapok a termináloktól. Survival módban nyomom, level 27-en vagyok. A legegyszerűbb gépeket sem tudom hackelni, az eszem megáll. Mit kell hozzá fejleszteni ? -
#11353 Valetinnal kéne növelnem a kapcsolatomat, mert akkor ad küldit, de elég neghéz igy a vége felé. ahogy látom, szereti, ha hackelek terminálokat. Itt az ideje a Nuke DLC-nek, hátha ott akad pár :D -
#11352 Köszi mindenkinek a visszajelzést a honlapra! -
#11351 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha most igent mondasz, később még tehetsz máshogy. De ha már az elején nemet mondasz, kidobnak a fenébe:) -
#11350 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!eljutottam az intézetig, ahol találkoztam az Atyával. kérdezte hogy csatlakozzuk-e hozzájuk? itt ki mire ment?igen, vagy nem?