11630
  • Andule
    Hali,
    reg volt mar de ha jol emlekszem akkor az siman csak a NMM utoda es funkcioiban alapvetoen azonos, ergo a nexuson levo modokat siman csak letoltod vele majd azon keresztul par kattintassal aktivalod. de mondom nagyon reg volt szal siman tevedhetek.

persze ennyibol nem derul ki h alapvetoen a modolas "rejtelmei" okoztak zavart vagy maga a program.
  • joceruza
    Helló!
    Valaki segítene hogyan lehet moddolni a játékot ezzel a VORTEX-el?
  • Alanw
    https://www.eneba.com/steam-fallout-4-goty-steam-key-global. Meg akciosabb :-)
  • orkodo7236
    Köszi, hogy szóltál. Még hiányzik egy dlc, akkor azt már gyors bezsebelem.
  • coolpet
    Most kell megvenni!
    Akcióóó
  • Sunsetjoy
    Nézz utána:)
  • coolpet
    Az nem működik, hogy kiiktatok 1-et, majd végigtolom a sztorit, és utánna a többit is?

Ki akarnám élvezni.
  • Andule
    ha raider-kedni akarsz akkor 1et, amugy az osszeset

utobbi esetben az a sztori resz kimarad es ertelemszeruen a telepulesfosztogatos resz is.
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2019.07.15. 01:00:11
  • coolpet
    Köszi. Mit érdemes? Kiirtani minden bandát, avgy csak 1-et?
  • Sunsetjoy
    Oda szerintem jó.
    Egy darab settlement van NW-ben, a Nuka World Red Rocket station, bővebb infók az eltérő használatáról: NW settlement
  • coolpet
    Na nekiálltam lvl70-en a Nuka World kiegnek.
    Azért lvl40 alatt messziről sem mennék oda ezzel az indulással.
    Survival meg hanyagolnám keményen első végigjátszáshoz.
    Az ami a kertecig van csapdák és ágyúrengeteg. Machine Gun MK VII ????? Robbanó tűzlövedékkel vadászik? Vazze Közelembe csapódik meghalok.

Na. Letoltam a kertecharcos csávót, majd megkaptam a lakosztályát.
    Kérdés1: Hova lehet lepakolni a sok Junkot biztonsággal? A Fizzy Mountain lakosztály teraszán van egy piros láda, egyenlőre oda tettem.
    Kérdés2: Vannak itt settlementek, van workshop valamerre? Ha igen, ezt is össze lehet kötni a Wasteland-al karavánnal?

Köszi!
  • berczy #11018
    Értem, köszönöm szépen. A többi infót is!
  • Sunsetjoy
    Csak a nyersanyagok (szemét/junk, egyéb/misc, valamint aid/étel-ital) válnak közössé, a tárgyak nem.

Ugyanakkor a telepek által termelt felesleges étel és víz kerül csak megosztásra- felesleges, amit nem használnak fel (naponta 1 telepes 1-1 ételt és vizet fogyaszt). Így lehet pl. hatalmas kajafarmokat meg viztermelőket "kijelölni" egy-egy településre, amivel a többiek kapcsolódnak.
  • berczy #11016
    NAgyon köszönöm! Sikerült is. Még egy kérdést engedj meg: a raktárba elhelyezett tárgyakat csak ott tudom kivenni, ahol elhelyeztem? Mert pl. a forrásokat, mint fa, beton már közösnek látom, de amikor a raktárban nézem, a cuccok mondjuk az autós mozinál nem látszanak, amiket a Red Rocket-ben pakoltam bele a műhelybe.
  • Anonymusxx
    Valaki próbálta már a Fallout: New California -t? Milyen lett?
  • PiszkosFred
    Local Leader
  • berczy #11013
    SZiasztok!

MElyik az a perk, amivel a telephelyek raktárait tudom összekötni, hogy mindenhol látszódjon a készlet?
    Előre is köszi! :)
  • dimre
    Közel két év után elővettem újra a játékot, kicsit befásultam, olyan mintha szűz kézzel kezdeném, de élvezetes. Nézegettem modokat, és véletlenül találtam ezt a videót.

• Kroki105
    Köszi, gőzöm sincs hogy ez hogy működik, vagy mint, de most már csakazéris utána néztem (MR Google nagylelkűen a segítségemre volt ), és beírkáltam a leírásba ezeket a hastegeket (#fallout4, #settlement, stb). Remélem jó helyre...
    A nézettség pedig 3 videón 18, 60, és 72......
    Épp hódítom az internetet velük
  • Alanw
    Mondjuk nem tudom hogy hastaggelted e a vdeodat a leirasnal pl....... lehet hogy nem tunik fontosnak de MR Google ugy dobalja a talalatokat a bizonyos. Dologra kereseoknek hogy elobbre dobja a minnel relevansabb talaltokat...ha van kedved evvel szorakozni,engem pl erdekelne a nezettseged alakulasa.... :-)
    Utoljára szerkesztette: Alanw, 2019.06.17. 16:32:17
  • Kroki105
    Azért kipróbálhatod, nekem tetszik. Még 4 napig megy a free buli, addig még félárban is adják.
    Már az F4ben is folyton az új helyszínes modokat lestem, pl sugárzó délre megalkotott (nem tudom a nevét) mod bazi sok új helyet adott. Az tetszett. Itt 76 ban meg ugye új az egész, olyan kurva nagynak tűnik, hogy egy ideig el lehet rajta bóklászni.
    Nálam a legnagyobb hibája eddig (a néha bekapott dc -n kívül), már a másik topicban írtam, hogy nem lehet a megszeretett karaktereket (skineket) átvinni. Persze ha tovább játszok biztos lesz özön hiba, mint ahogy az f4nél is állandóan a faszságokon rugóztam/zok, de ezek ellenére is tetszett. Remélem azzal is így leszek.
    Legyünk őszinték azért (mert ugye eddig végig hazudoztam), az F4 élettartamát a modok dobták meg piszkosul (nálam legalábbis). 76ba ilyen nincs, hát...
    Az azért biztató, hogy annak idején nagy fosként indított a nép véleménye szerint, úgyhogy szerintem fogják ezt fejleszteni szépen, nem hanyagolják el. Legalábbis én így gondolom. Aztán persze lehet hogy tévedek.
  • coolpet
    Akkor hagyom :)
  • PiszkosFred
    Free week
  • coolpet
    Az free vagy most free weekend van?
  • Ellaberin
    F76-ot én is el kezdtem tolni. Egyelőre nem estem hanyatt. A HUD meg kifejezetten idegesít (teljesen konzolos).
    Utoljára szerkesztette: Ellaberin, 2019.06.13. 08:39:27
  • coolpet
    Nem olvastad el a terminal bejegyzést:
    Quest: Reunions
    After Kellogg and his bodyguards have been killed, a nearby terminal will reveal clues on where to continue the search for Shaun. The password for the terminal can be found on Kellogg's body, along with his cybernetic brain augmenter which is needed for the next quest, Dangerous Minds and his unique gun, Kellogg's pistol.
  • Kroki105
    Shadow of Steel ahogy nézem, ez az a quest, amelyiknél először küldenek a Prydwenre.
    setstage <Quest ID> <Quest stage number>

setstage 0002bf21 10
    asszem így kezdi el, de ez nem tuti, mert én se értek hozzá, csak próbálgatni szoktam, amíg nem sikerül.
    Ha nem jó, nem vesztettél, mert volt mentésed.

wiki shadowof steel
  • Kroki105
    Olyat olvastam hogy újra menj fel a liften, aztán jön. De ha te már elcsatangoltál a reptérig, nem tudom hogy ez jó lenne e.
    Nekem is van egy bug, a kastélynál, mikor meg kell védenem a bos-tól, nem akart véget érni sehogy. Már jóideje leszartam az egészet, de nálam ez más, mert gyakorlatilag már a vége, nem olyan gáz, mintha az eleje ragadna be. Prydwen már hamu, szóval mentem FH-ba. Próbáltam konzolon léptetni, sikerült is, beadta a végét, de nem tűnik el a küldi. Bugos fos!
    Veszteni nem vesztesz ha kipróbálod, csak csinálj mentést.
    Esetleg ha konzolon beírod a következő küldi elejét (Startquest mittoménmi) hátha sikerül.
    Elrontani nem fogod ha van mentésed.
  • Kroki105
    Nálam is jelen van ez, én se vagyok fpsguru, modok kellenek hogy élvezetes legyen a téma.
    Majd most tolom a f76-ot, kíváncsi leszek mennyire tudom összehangolni az irányítást. (lehet rövid életű lesz, de muszáj kipróbálni, mert fallout)
  • Andule
    amugy aki ert a konzolparancsokhoz az tudna segiteni? szal a problemam h a BoS leghajo "nem jott meg" mikor kinyirtam Kellog-ot es kimentem a teton. a Q elm tovabbhaladt, a repteren ott is vannak azok az npc-k akiknek absz semmi szerepe de senki akivel valoban beszelni lehetne es termeszetesen senki aki felvinne az izejukre. ha jol sejtem ha megprobalom tovabbleptetni a kuldit akkor van eselyem arra h korrigalljam a hibat viszont a Morrowindben hasznaltam utoljara konzolbol barmit, akkor is csak az editracemenu-t ha meg akartam valtoztatni a karakter fejet/hajat mikor felpakoltam vmi uj modot. probaltam utanaolvasni de viszonylag gyorsan eluntam szoval ha vki tud segiteni kerem tegye meg :) danke :)
  • Andule
    FH-ban en a kikoto mogotti telepet huztam fel (sokaig ez volt az egyetlen kiepitett telepulesem ott), mondjuk azt pofasra. (nem, nem a te szinted szerinti pofasra hanem az en szintem szerintire :D )
    volt kozel 300as def a raketatornyokbol es heavy laser tornyokbol es slusszpoenkent dobaltam le taposoaknakat amiket nem tudtam eladni vagy amiket csinaltam a munkapadon szal amikor nekem feljott ez a kuldi volt szep fenyjatek (3 nuka mine is volt) es a vedelem kb instant elintezte a hullamok felet igy nekem csak a maradekot kellett kilonom a raketavetovel. :D jo moka volt, nagyon keves ert kozel hozzam. persze a terep idealis volt az egeszhez mivel van 2 "bejarat" ossz-vissz, a fak eltuntethetok es kellemesen nagy a beepitheto terulet aminek en kihasznaltam kb 30%at.
  • Ellaberin
    Az alapot még én sem vittem végig. Többnyire ráfutottam valamelyik addon-ra és azután azzal voltam el jó darabig.
    Így lett kijátszva az összes addon többször is, az alap meg nem. ;) A NW-t vagy négyszer kezdtem újra, mert mindig elkolbászoltam vagy lelőttem valamelyiket, amiket nem is akartam, de a végére azt is kivittem kétszer biztos. (Egyszer nagyon felmérgelt, mert hetek alatt építettem egy bazi nagy farmot vagy ötven fővel és elszállt. Volt valami mentésem róla, de annyira kedvem szegte, hogy hagytam.)

Azt azért tudni kell, hogy elég gyengusz játékos vagyok, így jó pár mod segített, de az összetettsége miatt így is bejön, pedig előtte tíz percnél többet nem töltöttem hasonló gamékban. Ezt meg három éve játszogatom, nem napi szinten, de ha kedvem tartja szívesen indítom.
  • coolpet
    Ezért kell a gauss+vats+critical banker :D
  • Kroki105
    Nuka worldbe nem is árt, egyszer már jártam a kezdő helyén, valami terminátor raiderek, vagy gunnerek (már nem emlékszem) vigyázzák. Nem sok esélyt adtak, iszkoltam is, mint a nyúl.
    Pisztoly az nincs, a skilljét nem erőltettem, az használhatatlan nekem, bár néhány szebb példány esett, de inkább maradtam a puskánál. A géppityu perket is már 4ig húztam, de azt se nagyon használtam.
    A ballistic wave-et megkaptam én is küldivel, de amúgy is volt már moddal. Ésszerű keretek közt használtam csak. Meglett a marine armor is, de az előző gönc nagyon bejött, nem cseréltem le rá. Szereztem egy cowboy kalapot is hozzá, nagyon vagány.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Idétlen volt a marine armor helye, ugye a víz alatt. Most mennyire életszerű már hogy a radioaktív vízben pancsol valaki? Az még rendben lett volna, ha mondjuk beevezel oda egy csónakkal, ott felkapod a búvárrucit, és felhozod. Simán belerakhattak volna egy evezőscsónakot, főleg mert ugye az egész egy sziget, nem hiszem hogy olyan húde nehéz lett volna, de a hangulatot dobta volna. Ok ha már sellőizé vagy, nincs rá szükség, de szerintem illett volna ide. (Mondjuk a modderek gondoskodtak valami hasonlóról, bár nem tudom hogy Far Harborban is működött volna. Nagyon régen használtam, most nincs fenn, így is van marha sok mod.)

Dalton farmot építgettem, de már csak lightosan, nem erőltettem túl a dolgot, mikor jött a settler hogy elromlott a ködbizbasz, és meg kéne javítani. Persze megcsinálja ő, csak vigyázzak a valagára. Ok haver, leszedünk pár kutyát, ghoult, meglesz az... Hát egy nagy frászt, ilyen rüsnyeteg borzadályok jöttek, meg a hasonló haverjai több hullámban! Nagyon vicces volt, survivoron szerintem instant halál lett volna.

• coolpet
    Nekem Two Shot handmade rifle, Two shot Old Realible, egy tüzes 44-es magnum, és a The Last Minute amivel futkosok.

Mindhez kb 1000 lőszer van, és csipára van moddolva.

Messzire az Old Realible-t használom, kb one shot minden.
    Ha belső téren mászkálok, akkor a magnum a menő.
    Külső téren de terepen a Two Shot handmade rifle lesz, de mivel még nem jártam Nuka World-ben, ezért nincs skuló. Nagyot fog ütni statok alapján.

Na és ugye ha gáz van, akkor jön a gauss VATS headshot 2x criticallal. Vannak a boost perkek mint a Bloody mess ami adja, valamint a critical banker, ami ugyen 4 critet eltárol, és ha a szükség úgy hozza.... :)
    Sneakből meg az 5.5x 2 lövedék 45-70-ből... Nem sok Leg Alpha DC-t láttam ami túlélné :)

Armorból meg letettem a Marine assault armorról. Railroadnak ha megcsinálod a küldiket, adják a Ballistic Wave modot, amivel egy hót egyszerű Army fatigues és egy Battered fedora 220 damrest és energy rest ad. kb 3kg teherből :)
    Utoljára szerkesztette: coolpet, 2019.06.12. 00:14:57
  • Kroki105
    Így pénzügyileg végiggondolva a BoS-t éri meg a legjobban választani. Igaz így is olyan 30k körül vagyok kupakban, és csak töltényre költöttem (.50es nagyon fogyott, miközben .38asból már 15ezer gyűlt), szóval így se kerültem pénzválságba, de rohadtul zavart a sok leadatlan technikai dokumentum, meg a dokinak gyűjtött vér. Ha azokat le tudnám adni, bazi sok ezres jönne be.
    Nekem is tetszett FH, egyedül a sok gulper, meg a többi nagy dög zavart néha, némelyikbe azért marékszámra dugdostam be a lőszert. Legyen bármilyen szuperszörny, annyit képtelenség kibírni, összerogyott volna a súly alatt. A végefelé megleltem egy duplalövéses alsókarost, irtott rendesen. Tényleg jó perk, ahogy írtátok már.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Meg a végén megtaláltam a mutánskutyulit is, meg is vettem a gazdájától, Dogmeatet hazaküldtem. Nagyon vad, 1v 1ben felvette a versenyt a macival is, igaz hülye mint a segg, csak akkor támad ha kedve van De egy poénnak jó
  • coolpet
    Én még az alapjátékot sem fulloztam ki. Szerintem még vannak felfedezetlen területek, és questek.
    Mondjuk BOS mellett raktam le a voksom, így egy pillanat alatt hamuvá égett 2 főszál (miután már azokat is kitoltam amit lehetett).
    Ezek a radiant questek az agyamra mennek, ti hogy vagytok vele?

Far Harbour nem szimpi, tiszta köd az egész, számomra nincs hangulata. A csapost lelőném, a fegyverárusnak beverném az arcát, Marinernek meg segítenék gyorsabban túljutni a baján. Az atomosok értetlen barmok, de jól megjavítottam nekik a kaput hadd szívjanak, had menjen el az áldás :) Egyébként is fake hívők, antiradot zabálnak, közben meg azt kiabálják: Praise Atom!

Némót végig segítettem, a synth kiscsajt, akiről pontosan nem derült ki hogy tényleg synth e viszahoztam, majd jól beköptem Némót a BOS-nál, hogy bedarálják :D Végülis én irtottam ki őket, de hát ez van.

Én vagyok ajófijúúú :D
  • Ellaberin
    Far Harbor szerintem nagyon jól sikerült lett. Azt játszottam ki a legtöbbször, kipróbálva a különböző lehetséges befejezéseket. (Bár biztosan kihagytam még 1-2 helyet, de azért eléggé bebóklásztam)
  • Kroki105
    Ez jó volt
  • coolpet
    Linkeld be újra, én újra megnézem :)