56
  • zetortraktor
    #56
    Hogyhogy nem Mad Max? Te tudod jobban, hogy mi a Mad Max vagy George Miller? És szerinted ebben a világban nincs anyatej? Vagy mi volt a problémád vele?
  • Nos
    #55
    Uhhh, hát ez összességében elég gáz volt. Még moziban is.
    A látvány rendben volt egyébként, az tényleg jó volt. Még a színészekkel sem volt gondom, Theron emlékezetes karakter és Hardy sem volt gáz, ha nem akarjuk mindenképp a Gibson féle karaktert megtalálni benne (mert azt nem fogjuk), de tény, hogy felejthető.

    De az a rengeteg klisé és hülyeség, ami volt a filmben az tényleg fájt. Amikor először elkezdtek fellengzősen beszélni, akkor már előre fogtam a fejem, hogy jajj, ne mondjatok valami hülyeséget, mert most romboljátok le azt a hangulatot, amit az elején egyébként összeraktak. "Ők mit keresnek? Reményt. És te mit keresel? Megváltást." Szóval ilyen álfilozófikus, semmitmondó z kategóriás szövegekből kicsit túl sok jutott a filmbe. Ilyeneket azok a totál tehetségtelen firkászok írnak bele bármilyen irományba, akik nagyon nem érzik a mondatok súlyák, de szeretnék lemajmolni valamelyik tényleg jó, filozófikusabb mű stílusát, vagy azok a rendezők, akik tudják, hogy a 60-as IQ-val rendlkező tömegek ettől fogják azt érezni, mintha valami komoly mélysége lenne a filmnek. Végül is ha a célközönség ez a tömeg, akkor rendben.

    Az is érdekes, hogy egy rohadt teherautót nem sikerül felborítna, megállítani, szétlőni egy kb száz járműből álló üldöző csapatnak. De most komolyan, ez mekkora marhaság.

    Részletezhetném, de neeeeee . . .

    Na jó, a kedvencem:

    Valamilyen oknál fogva úgy tűnik, hogy ebben a világban minden jármű kb 110 km/órás sebességnél van leszabályozva, legyen az motor, kisebb, nagyobb autó, páncélos, lánctalpas!!!, vagy kamion. Ettől a sebességtől rövid időre egy-egy autó el tud térni, felül tudja múlni, de hosszabb időre nem. Nagyon szép látvány volt, amikor párszor megmutatták madártávlatból a menekülőket és az üldözőket: Írdatlan, sík, kiszáradt tómeder, és mindenki nyomja a leszabályozott 110 km/órával. Nincs előzés, nincs gyorsabb, vagy lassabb, még egy vitorlásversenyen is nagyobb a sebességkülönbség.


    ÁÁÁÁÁÁÁ,
    Szóval fájt na.

    6/10 a látvány miatt
    Utoljára szerkesztette: Nos, 2015.06.01. 10:58:44
  • Balage74
    #54
    A film szerintem nagyon durván jóra sikerült, elég látványos akciófilm lett, nekem tetszett, de azért egy bajom van vele: ez nem MAD MAX.... A sztori ezzel az anyatejes dologgal azért nálam is kicsapta a biztosítékot:D No sebaj az akciójelenetek kárpótoltak.
  • verge175
    #53
    Szenzaciosan jo film volt, en szivbol ajanlom mindnekinek, akinek tele van a fasza a vagasokkal agyonszabdalt, kozelikkel meg kamerarangatasokkal operalo "modern" akciofilmekkel, es vegre megnezne egy igazi adranlinpumpat. 10/10
    Utoljára szerkesztette: verge175, 2015.05.29. 11:38:57
  • Lacee83
    #52
    A Mad Max 2nek sem volt komoly története. Ellenben egy jó apokaliptikus atmoszférája volt. Akkor amikor készült teljesen szinvonalas akciófilmnek számított. Mai szemmel nézve pedig gyenge lett volna ugyanazt előadni. Szerintem kellettek bele ezek a bizarr dolgok ahhoz hogy azt gondoljuk a franc sem élne ebben avilágban. A Mad Max 2ben is volt ilyen de 1981ben még más volt a nézők igénye.
    Nekem a problémam az hogy inkább Furiosa szerepe erős a filmben.

    Nagyon nem bántam meg a mozijegyet, és várom a kék lemezt, mert még egyszer biztosan megnézem.
  • MsUser
    #51
    A harag útja ..... a moziból kifele!
  • MsUser
    #50
    Szörnyen rossz film-
    Sorolni lehet a gyenge pontjait.
  • Nikknev
    #48
    Nem,az én korosztályom azon nevelkedett fel és látja hogy mi az amiben az új Mad Max több sebből elvérzik a régiekhez képest és miért is nem Mad Max film ez a Mad Max film.
    Egy szuperlátványos akciómozi. Ennyi és nem több.

    Ha a Mad Max név és hype nem lenne mögötte szórnák rá mindenhol az 5-6 pontokat.
    Utoljára szerkesztette: Nikknev, 2015.05.27. 23:34:45
  • Nikknev
    #47
    Az előző filmek 30 évesek.....
    Az előző filmek nem parodizálták el az akciót....
    Az előző filmekben komolyan lehetett venni és elképzelni a világot amiben nincs rend,és a benzinért megy a küzdelem a pusztában.
    Az előző filmeknek volt egy elképzelhető sztorija.
    Az előző filmekben tényleg átérezted hogy abban a világban vagy menekülsz vagy te is olyan leszel mint a puszták bandái.

    De örülök hogy sikeresen lealacsonyítottál egy kultuszfilmet. Taps.
    És persze ha valaki negatív véleményt ír le az rögtön "divatfikáz". Ennyi erővel aki meg szarráéljenzi a filmet az pedig elvakult hypeoló.
    Ez a film jó lett. De hogy 10/10? Azért ne röhögtessünk.

    Hogy Mad Max film? Nem,csak a címében és egy két vonásban.

    Itt el van parodizálva az akciójelenetek java...
    Itt ezt a világot nem lehet komolyan venni,hagyjuk már ezt az anyatej szállítmányt meg a tipikus amerikaiak elött hajbókoló V8 kultúrájú magukat belakkspréző króm pojácákat...
    Itt sztori? Küzdelem az anyatej szállítmányért és a vezér által fialásra használt munyókért...
    Itt úgy érzem hogy ebben a világban idiótákkal lennék körülvéve.
    Nagyon jó alap ez,csak nem Mad Max filmhez hanem valami újhullámos Mad Max-re épülő agymenéshez ami nyomokban tartalmazza az alap filmek egyes elemeit.
  • Newfronter
    #45
    Ja, nekik már semmi sem jó. Kíváncsi vagyok nekik mi a 10/10?
  • A1274815
    #44
    "Divat fikázni menő dolog az interneten. Már lassan 10 éve a magyarnak."

    Na, te sem nézel az interneten szórakoztatónak szánt dolgokat angol anyanyelvű "szerzőktől", "kritikusoktól".
  • A1274815
    #43
    "Divat fikázni menő dolog az interneten. Már lassan 10 éve a magyarnak."

    Na, te sem nézel az interneten szórakoztatónak szánt dolgokat angol anyanyelvű "szerzőktől", "kritikusoktól".
  • Ca3sar
    #42
    Látvány: 10/10! Sztori 0/10. Összeségében egy gyenge kivitelezésű modernizált autópornó, semmi több! Kidobott pénz volt a mozijegy ára!
  • Dynamic
    #41
    "Az meg hogy a barátod most nézi meg az MM1-2-t....Egyértelmű hogy nem az ő korosztályának való ahogy azoknak sem akik szerint azt hozza amit az MM 2....:D"
    Vagyis a te korosztályod jobban tudja, hogy mi a jó film? Nem öntelt gondolkodás ez egy kicsit? Egyébként meg 30 felett van.
  • Dynamic
    #40
    Leírtam egy - úgy gondolom - teljesen helytálló érvet, hogy szerintem miért is hibás megközelítés a hamis elvárásokkal, hasonlítgatva értékelni egy filmet, míg te ezt meg sem próbálod cáfolni, mindössze annyit reagálsz, hogy de-de csak nyugodtan hasonlítsa hozzá. Most szerinted ezzel meg vagyok győzve?
  • Newfronter
    #39
    Az előző részek kb Asylum szinten vannak a mostanihoz képest.
  • UUUU
    #38
    Nekem azzal van a bajonm, hogy beirják, hogy perfekt 10/10 azaz tökéletes.
    Na olyen film olyan ritka, mint a fehér holló.
    Márpedig ebben a filmben akadtak jócskán hiányosságok, emiatt sem lehet tökéletes.
    Nagyon jó elemek voltak benne, mint akciófilm, jó zenék, pont a filmhez illettek, de se történet, se szinészi játék, néha röhejesnek tűnő ötletek, mint a gitáros, vagy a nagymama kommandó,Max háttérbe szorítása és ez csak pár dolog a sok közül.
    A Mad Max revizióról már csak nem is beszélve.
    A helyén kell kezelni a filmet és nem a hypére ugrani és túlzásokba esni ezekkel a 10/10-ekkel.
  • UUUU
    #37
    Persze, hogy nem értesz vele egyet, mert nincs igazad és a saját igazadat szeretnéd erőltetni.
    Teljesen jól irta le, mindenki hadd döntse el, hogy milyennek látja a filmet és ahhoz hasonlitsa, amihez csak akarja, ne pedig te akard másoknak megmondani.
  • Nikknev
    #36
    De nyilván nagy siker lett volna annak idején a Mad Max 2 ha a végső jelenetben amikor a kamiont üldözik megjelenik egy totálisan céltalan autó amin valaki gitározik....Marhára megnövelte volna a film komolyságát...:D

    És nem nem azon van a hangsúly hogy régen minden jobb volt. A hangsúly azon van hogy a készítő sokmindent bevállalt a filmmel amiért le a kalappal.De a lényeget hogy megint egy brutális világot bemutató komor hangulatú Mad Max film készüljön...Na azt baromira nem...Csinált helyette egy bohócokkal telepakolt akciómozit....

    Az meg hogy a barátod most nézi meg az MM1-2-t....Egyértelmű hogy nem az ő korosztályának való ahogy azoknak sem akik szerint azt hozza amit az MM 2....:D
    Utoljára szerkesztette: Nikknev, 2015.05.27. 14:13:53
  • Nikknev
    #35
    "egy más jellegű filmet kaptál."

    Köszi hogy alátámasztottad amit írtam.:D
    És nem nem a zenével volt gondom hanem a nevetséges jelenettel hogy a legnagyobb akció közepén bele kellett erőltetni a gitározós parasztot.

    És nem,nem nosztalgia hatása alatt vagyok,ez a film simán nem Mad Max volt és a régi kultuszfilm szintjét abszolút nem hozza. Csak egy kiváló akciófilm volt de azt amit a Mad Max 2 letett az asztalra attól jó messze van és inkább a Mad Max 3 féle elborult marhaság felé kacsingatott mintsem a brutális világot bemutató poszapokaliptikus cuccra.

    Ha nem létezett volna régi madmax akkor ennek nem madmax lett volna a címe hanem simán A Harag útja vagy Furiosa - A harag útja. És annak még jó is lett volna. De létezett régi Mad Max így mivel azt a címet viseli hát azzal vetem össze. És a Mad Max 2-höz képest ez bizony gyenge volt számtalan tekintetben.

    Hiába több a film látványban és akcióban nomeg persze kivitelezésben. Ha az alapjai a sztori, a háttér a komorság egyszerűen inkább egy paródia az erdeti Mad Max-hez képest.


    Utoljára szerkesztette: Nikknev, 2015.05.27. 14:10:49
  • pixx
    #34
    Én is fiatalon láttam a Mad Maxet, de nekem akkor se ütött, mert akkor is lehetett látni a gyorsítós trükköket. És az már akkor is gagyi volt :D

    Meg a többi.
    2. rész, az ami számomra értékelhető volt, és az volt, ami megszülte a Legendát. A 3. egy vicc volt.
    És szerintem elég hűen követte a 2. rész tradicióját. És annak egy picit újra gondolt modernebb válozata, több üldözzéssel. Ezaz, amit folytatásnak lehet nevezni.

    Én várom a következő részt. :D

  • e57
    #33
    "Ott hiteles volt a megromlott világ, a küzdelem a benzinért, a kietlen pusztaság, a túlélni próbáló emberek. Nem volt az üldözések közepette külön kocsi ami a zenebonát szolgáltatja, és nem fanatikus pojácák hadából állt a negatív szereplők színe java. ....... Itt mi van? Adott egy ostobán túlképzelt világ ahol a benzint maximum szóba hozzák hogy fogy, üldözés közben egy bohócnak zenét kell szolgáltatni, a film negatív szereplőinek java inkább komikus mintsem veszélyes pszichopata, és a bandák vezetői közül TALÁN csak Imortan Joe az aki megközelíti Humungus-t, a többi egy röhej...."

    Hát most mondd, hogy nem ilyen világban élünk! A végén kiderül, hogy a Mad Max egy társadalomkritika!

    Én még nem láttam az új filmet, de most már kíváncsi vagyok rá. Max királyfinak ki kell szabadítani a királylány(okat) a gonosz sárkány karmaiból?
  • Dynamic
    #32
    Nem egészen értek egyet. Ezzel a hasonlítgatással az a baj, hogy az ember óhatatlanul is hibának ró fel olyan dolgokat, ami amúgy önmagában nem lenne hiba (lásd a harci zene).
    Érthetőbben mondva, ha nem létezett volna a régi Mad Max, nincsenek viszonyítási pont amik összezavarják, akkor lehet hogy most ő is elájulna tőle. Mert a film ÖNMAGÁBAN működik, a felemlegetett hibák, nem is valós hibák.
    Bár látom a végén odaírta, hogy "mint film tetszett", szóval ha ezt nézzük, kicsit indokolatlan volt a hozzászólásom.
  • zetortraktor
    #31
    Mindenkinek a saját "régi"-je volt jobb - egy ismerős ne akarja más "régi"-jét megkedvelni:) A régi Mad Maxeknek elég mai szemmel megnézni az előzetesét, az emberek zöme fogni fogja a fejét.

    Viszont hadd hasonlítsa már mindenki ahhoz, amihez akarja. Önmagában nézte a filmet, de ha értékelni kell, akkor óhatatlanul is a régihez méri, ha már valami viszonyrendszert fel akar állítani. Főleg azért, mert elvárná, hogy legalább olyan jó legyen.
  • professional
    #30
    Na végre valaki aki úgy látja ahogy én!
    A felénél majdnem kijöttem a faszba, az a gitáros gyerek meg a dobosok hahota magazin szintűre vitték az egészet! Az üzemanyagot úgy pazarolták mintha a csapból folyna, a vizet meg fürdésre pocsékolták a sivatag közepén! Totálkáosz volt!
    OSCAR? :D
    Max a látványra, de azt meg az SW viszi úgy is!
  • Dynamic
    #29
    A hozzászólásodból egyértelműen látszik, hogy a nosztalgia hatása alatt vagy és a régi Mad Maxet akartad látni, mert folyamatosan ehhez viszonyítasz, és nem veszi be a gyomrod, hogy egy más jellegű filmet kaptál. Egy filmet önmagában kell nézni, és nem hasonlítgatni, főleg ha az nem is folytatásnak készül.
    Zenével amúgy nem tudom mi a gondod. Teljesen jól illeszkedett abba az elborult világba, főleg ha azt vesszük, hogy már az ókorban is zenével, sípokkal dobokkal, mentek harcba az emberek.
    Egyébként vicces dolog ez a régen minden jobb volt. Több helyen kifejtettem már, hogy a nosztalgia hatás mennyire felértékeli még a gagyit is (Amerikai nindzsa pl.). Egy ismerősöm épp most akarta megnézni először a régi Mad Maxeket. Az elsőt végigszenvedte, a másodikat meg a közepénél feladta.

    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2015.05.27. 12:06:21
  • Nikknev
    #28
    "akiknek nem tetszik vagy túl fiatalok vagy csak magyaros szokásból fikáznak"

    Aha,és neked a gitáro tetszik a legjobban.
    Hát elmondanám akkor én mint régi 30 fölött járó Mad Max rajongó miként is látom én.
    A film egy baromi látványos jó akciófilm, aminél kifejezetten tetszik hogy nem cgi az egész. DE! A régi mad max filmeknek komor hangulata volt, nem volt szanaszét poénkodva,nem voltak bennük ilyen rettenetesen elvont komikus figurák, és eleve érezni lehetett azt hogy milyen brutális ez a világ. Aztán jött a Mad Max 3 ami tele lett nyomva szürreális figurákkal, vicceskedő jelenetekkel, és lejjebb is vitték a korhatár besorolását. Rendesen szégyen az első két részre nézve. És most itt az "újragondolt" Mad Max (folytatásról sehogy sem lehet beszélni), ismételten alacsonyabb korhatár besorolással,ismételten szürreális és számtalanszor nevetséges karakterekkel. A film elején már pislogtam hogy a szereplők fanatikusan v8-aznak felkiáltva... Aztán ezek az erőltetett "LÁSSATOK" jelenetek.... És megjött a gitáros akin szabályosan felröhögött mindenki a moziban és állandóan ott volt. Egy vicc lett az egész üldözés amikor csak feltünt. Aki szerint ez a film hozza vagy csak megközelíti a Mad Max 2 hangulatát és komorságát,illetve annak a filmnek a kultuszát annak elég komoly gondjai vannak vagy csak baromi rég látta a 2. részt. Ott hiteles volt a megromlott világ, a küzdelem a benzinért, a kietlen pusztaság, a túlélni próbáló emberek. Nem volt az üldözések közepette külön kocsi ami a zenebonát szolgáltatja, és nem fanatikus pojácák hadából állt a negatív szereplők színe java. Humungus olyan volt amilyennek egy vezérnek lenni kell. Itt mi van? Adott egy ostobán túlképzelt világ ahol a benzint maximum szóba hozzák hogy fogy, üldözés közben egy bohócnak zenét kell szolgáltatni, a film negatív szereplőinek java inkább komikus mintsem veszélyes pszichopata, és a bandák vezetői közül TALÁN csak Imortan Joe az aki megközelíti Humungus-t, a többi egy röhej....

    Az csak a hab a tortán hogy Max totális háttérszereplő benne, és ha a filmnek nem "Mad Max" lenne a címe és nem lett volna az elején a V8-as elfogó akkor senki meg nem mondja hogy ez egy madmax film.... A Mad Max kultuszhoz inkább oda se raknák,maximum annyit mondanának rá hogy hasonló.

    Egyébként a film tetszett,de mint Mad Max film, teljesen mást vártam, és baromi erősen hype szag van a film körül. Ha nem Mad Max lenne a címe akkor jóval lentebb lenne pontozva....
  • greyfox
    #27
    Perfekt, VÉGRE egy minőségi ackiófilm! Aki teheti, moziban nézze meg, ez ott az igazi!
  • Dynamic
    #26
    Máskor meg az a baj, hogy egy "újabb remake/reboot, a régieket nem lehet überelni, úgyis meg fog bukni", most meg már egyenesen előny, hogy Mad Max a címe?
  • pixx
    #25
    Ezt én is tegnap fedeztem fel :D eme szereplőt :D

    Szerintem korrekt film lett, amit ebből ki lehetett hozni azt kihozták. A vége kicsit amerikás lett, de ez legyen a legnagyobb baja neki. :D
    Tetszett.
    Az viszont nem, hogy itthon eredeti nyelven, alig lehet megnézni, 3d-ben meg nem igazán, csak szinkronosan.
    Utoljára szerkesztette: pixx, 2015.05.27. 09:45:26
  • Dynamic
    #24
    Én arra a felvetésre reagáltam, hogy szerinted feleslegesen fizették ki a dollármilliókat. Erre mondtam, hogy nyilván nem hülyék, hogy nevekkel próbálják behúzni a közönséget. Tom Hardy játékával meg semmi baj nem volt. A karakter ennyit igényelt.
  • Dynomen
    #23
    Nekem csalódás a film, vártam az izomautót ami agyon van turbózva és fel van szerelve minden féle jóval, AMITŐL KLASSZIKUS LENNE ez A MAD MAX film ti tökkelütöttek, akik azt állítják h ez így igazi klasszikus!!!! NA mind1 a filmről a véleményem: Tom Hardy a kedvenc férfi szereplőm, de végig egy kamiont üldöznek és csá, a csajok benne szarul néznek ki, jó jó megdugnám én ezeket is , de akkor is aránytalan gebe majdnem mind1ik. Valami pornós fazonú csajokkal még lehetett volna javítani a férfi nézők hangulatán. Egyhangú semmi csattanó vagy váratlan nincs benne. 10/5
  • Macropus Rufus
    #22
    és az feltűnt valakinek a stáblista alapján, hogy ezt:
    MadMax 1.

    meg ezt:
    MadMax 4.

    ugyan az a szinész játsza? Az első kép a MadMax 1-ből van. A másodikat meg nem kell bemutatnom.
    Nézem a stáblistát... Hugh Keays-Byrne. A napokban néztem végig mind a hármat, szóval olyan ismerős volt ez a név valahonnan. Megnéztem a stáblistákat, ott volt. Ő a MadMax 1. egyik rosszfiúja.
  • Wittgen
    #21
    Oltári jó film lett, azon gondolkozom, hogy még 1x megnézem moziban a hétvégén. Aki szerint nincs sztorija, nem jók a színészek, Max karaktere nem meghatározó, valamint egy posztapok környezetben a tartalmas dumákat hiányolja az maradjon csak a marvel féle cgi fröccsöknél. A fikázók nagy része egyszerűen csak nézte a filmet, de nem látta, ha csak a felszín jutott el hozzájuk.
    És igen, szerintem oltári nagy ötlet, hogy a főszereplő csak sodródik az árral, csak túl akar élni és nem ő irányítja az eseményeket. Az meg már nehogy a készítők hibája legyen, hogy nem rágnak szájba mindent, hanem a mozinézőt is hagyják fantáziálni kicsit.
  • Karez
    #20
    Szerintem utóbbi.
    Divat fikázni menő dolog az interneten. Már lassan 10 éve a magyarnak. ;)
  • Newfronter
    #19
    10/10 Egy igazi klasszikust láthattunk végre a moziban!
  • bunny
    #18
    A gitáros a kedvenc szereplőm, szerintem nagyon ötletes a régi idők dobosait, kürtöseit így modernizálni. Teljesen mad max életérzés, jó poén, vicces, látványos. Nekem minden a helyén van, szerintem akiknek nem tetszik vagy túl fiatalok vagy csak magyaros szokásból fikáznak. Aki mad max stílust akart látni, ebből a filmből maximálisan megkapta. Nálam az év filmje eddig, de persze jöhet még kihívó.
  • bunny
    #17
    Szerintem a legjobb mad max film eddig, abszolute 10/10.
  • UUUU
    #16
    Tehát tökéletes a film? Hát nem az...
  • heist
    #15
    A világ ábrázolása, afféle fallout-os beütés az tetszett, azt jól eltalálták, de a történet silány, a főszereplők meg nullák. Nem kaptunk sem hőst, sem embert, hanem egy nulla valamit.

    Ez a tipikus amit sajnos az elmúlt jó pár évben kénytelen voltam leírni, lehetett volna ebből klasszikus is, de hát nem lett.