9
 • Nabateus
  #9
  Ennyi.
  A sok inger is akkor talal csak meg, ha epp nyitott vagy ra (most nem bennek bele a tudatszint alatti reklamokba, stb), illetve nincs mas ami lekotne a figyelmet.
 • AxxE
  #8
  :D :D
 • barret
  #7
  Baromság ez a cikk! Ami engem érdekel,arra hosszú ideig tudok koncentrálni.
  Ami nem érdekel,azt meg értelemszerűen le......
 • Prosectura2
  #6
  Magamon is észlelem/észleltem, hogy egyre kevésbé bírok egy dologra sok ideig odafigyelni, nem bír lekötni (persze a GTA V az kivétel ).
  Régen sokat olvastam, ehhez tértem vissza, valamennyire sikerült vele növelnem a koncentrációs készségemet, azért egy terjedelmesebb Asimovval kell küzdeni...
  Utoljára szerkesztette: Prosectura2, 2015.05.20. 13:31:55
 • Skylake
  #5
  Sokan azt gondolják, főleg önmaguk közül, hogy a mostani FB generáció zöme micsoda fantasztikus termékeket állít elő, és micsoda digitális emlékművet épít önmaga számára. Azonban szerintem annak a nagyrésze banális digitális szemét, olyan dolog, amit máshol mások, úgy vagy majdnem ugyanúgy előállítottak, és már régen lerágott csont, mire X, Y, és Z kiposztolja. Zuckerberg elhozta a proliknak annak a milliőnek a proliváltozatát digitalizálva, amely korábban a felső körökre volt jellemző, ahol a társadalmi státuszok megerősítése egyfajta státusz-tőzsdeként volt jelen (és amelynek legkifinomultabb változata a francia udvari társadalom volt - v.ö.: Elias: Udvari társadalom.) Na most, bennelevés a státusz-tőzsdében, ahol kepesztesz azért, hogy elismerjenek, nagyon fárasztó dolog - pontosan úgy, és pontosan olyan módon, amilyen izzadtságszagú a felső körök megbecsülés és prominencia iránti harca egymás ellen, amelyet a 90-es évek elejéig a prolik legfeljebb társasági lapokban figyelhettek. Hát, most elért ide is - csak hát a proliknak gályázniuk is kell, sokan vannak, életük többségében dögunalmas, úgyhogy a státuszok-prominenciák iránti harc még kiélezettebb. Ezért X, Y, Z aki nagyon tolja ezt, nem csoda, hogy nehezen tud koncentrálni.
 • Laza
  #4
  Ez nem csak a cikkekkel van így, hanem pl hozzászólásokkal is :)

  A tiéd is határeset volt a hosszát tekintve :D
 • Cat #3
  Van egy ismerösöm, aki egyfolytában tumblrezik. Rövid posztok, egy egy kép, vagy egy mondat az egész. Lehet tekerni lefelé végtelenítve a sok száz bejegyzést, melyek többségének semmi értelme, max. elmosolyodik az ember valami baromságon.

  Másik, hogy az emberek már egyáltalán nem olvasnak el egy hosszabb cikket. Indexen erről nemrég volt teszt, de itt is látszik a kommenteken, hogy az emberek döntő többsége max. a címet és a képaláírásokat nézi.
  http://index.hu/tech/2015/04/02/aprilis_1_bolondok_napja_trefa_alhir_kommenteles_facebook_index/
 • Palinko
  #2
  majd tartunk koncentrációs táborokat. oh wait
 • masuda
  #1
  Képes vagyok órákon át egy játékra koncentrálni, bár nem tudom ez mennyire releváns. :D