11997
Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | ARK Fórum | Facebook csoport | REDDIT | DISCORD csatorna
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
F.A.Q (akinek akadozik a játék)
..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az válassza a launch menüben a directx10 low end graphics beállítást!
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games
-
fantomvampire #727 egyedul a karakterek vannak meg ... -
fantomvampire #726 hali!
frissites utan elbuktunk mindent!
a hazak megvannak de nem tudunk bemenni es az allatok is ott vannak de mar nincsenek megszeliditve .... -.-
tipp ? -
BarneyK #725 Osztom a véleményem Ironman2-vel, én is azokat a szervereket preferálom, ahol a nehezen megszerzett dolgaimat nem trollkodhatja szét bárki, akár online akár offline vagyok. A szorzók másodlagosak, de amúgy az 5x tame és 2x nyersanyag jól tud jönni, de a fejlődés szerintem rendben van. Főleg, hogy van madár és dropok, amiben receptek :) -
Ironman2 #724 Én fenntartom korábbi ötletemet:
-Legyen kijelölve PvE zóna ahol mindenkinek lehet módja felfejlődni (ott tilos legyen az offline raidelés is!)
-Szigorú szabályok legyenek! (köztük olyan hogy:nyersanyagok,barlangok mellé ne épitkezzen senki!)
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.10.31. 11:51:41 -
AngerH #723 Sziasztok
Gondolkodunk szerverindításon, és fel szeretném mérni az igényeket mire lenne "kereslet".Indítottam egy szavazást elsőre a szorzókról.
Szavazás szerver szorzó
A nehézségről és egyéb beállításokról szintén lesz szavazás.
Tesztelő embereket szívesen látunk .A szerver jelenleg teszt ellegel fut.
[email protected]
Szerver : 94.23.229.222:7777 club27 Test @ www.club27.eu
(Steambe: nézet -szereverek -kedvencek –hozzáadás –server)
Utoljára szerkesztette: AngerH, 2015.10.31. 09:35:56 -
Ironman2 #722 Dodorex elég veszélyes,még tüzet is okád! Lehet túl erős volt a chilis babgulyás! Most még elérhető a Fear Evolved keretében!!!
-
gabor696 #721 Kösz szépen -
Ironman2 #720 Elég hardcore-nak tűnik.Van aki az ilyet is kedveli! Beraktam a szerverlistába!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.10.31. 00:27:44 -
gabor696 #719 Üdv mindenkinek,
Megnyitottuk magyar PvE/Pvp szerverünket! (unoffical szerverek között keresd!)
ARK: Survival Evolved szerverünket a szerverek között az alábbi néven találod meg:
[Magyar/EU][PVPVE] Iron Age [XP: 10x][PRIMITIVE]
• Primitive, no firearms, no electricity, ironage.
• Offline raiding engedélyezett mivel a betörő se várja meg míg hazaérsz. (de csak a feltétlen szükséges objectumok semmisíthetőek annak érdekében hogy megszerezd a storage ot.)
• Tribe ok közötti PVP bármikor/bárhol ha a felek hadat üzentek 1másnak
• Ha cave et partszakaszt torlaszolsz el azt bármikor bárki kedvére lerombolhatja
• Spawn pontok campelni tilos!
Server settings:
• XP Multiplier
• Taming Speed Multiplier 2,5
• Harvesting Multiplier 2,5
• Resources health multiplier 2,5
Ha kérdésed van írd le bátran!
[email protected]
Szerver : 85.131.171.163:27015
(Steambe: nézet -szereverek -kedvencek –hozzáadás –server)
Mindenkit szeretettel várunk. (Adminok 30+ os családos emberek)
-
Ironman2 #718 Figyelem! November 2-ig 33 százalékkal olcsóbb most a játék a steamen! Rohanjatok vegyétek meg!!! 18.75 euro.Steam link felül a bannerban! -
LetiferCogo #717 Az ilyeneket én is bírom, mert mindig adnak okot, hogy leporoljuk a nagyobb állatainkat. Csak erre tartunk fent 5-6 220+os rexet. -
Ironman2 #716 Birom az olyan jófejeket akik a nyersanyaglelőhely mellé.felé építkeznek,és még turrettel is ellátják a környéket. -
Ironman2 #715 Na szép!!! Most kaptunk képeket hogy mire számítsunk:
Skelesaurs:
Zombdodos:
A tököket ezek szerint ki lehet vágni,és lehet világítani is vele:
Nagyon jópofás!!! -
Ironman2 #714 1 hétig tart az új Halloween őrület az ARK-ban.Szép őszi lombozatot kaptak a fák,lehet tököket,és madárijesztőket szüretelni.Bár még nem jötem rá miket funkcionálnak.Jó nehéz is a tök.D A nappalok rövidebbek,az éjszakák meg hosszabbak az eddigiekhez képest.Egyelőre ezeket vettem észre,mert kevés időm volt most rá.A tamelhető denevérekre,és pókokra lennék kiváncsi,meg a Dodorex,és Zombiedodo-ra.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.10.29. 03:37:17 -
Ironman2 #713 Megjött a 221.Tammelhető denevérek,és pókok!! Elkezdődött a Halloween event!!
Current Version: v221.1
* Fixed Trophy Wall-Mount Engram not being Craftable (requires server update)
* Fixed crafting reqs of Stone Gates to be more reasonable (requires server update)
v221.0
* ARK: Fear Evolved (event)
** Re-Themed ARK, with shorter days / longer nights, colder temperature, scary creatures above-ground
** DodoRex & ZombieDodo Army, DodoRex Mask Skin & Achievement
** Placeable "Carveable" Jackolanterns, Gravestones, & Scarecrows
** Bone Dino Costumes
** Tameable Bat & Spider, Ride-able Spider
** Witch Hat Skin for Survivors & Dinos
** Rare Jack-o-Lantern Items from Supply Drops that give Free ARK Game codes to share with your friends (Official Servers Only :) )
** More :)
* New Items: Apex-Kill Trophy Wall-Mounts, Artifact Pedestals
* Instrument (War Drum) playing is now locally-timed, so there isn't a latency when you're hitting the beats online
* Double-Tap 'Use' key to throw shoulder-mounted Dino
* Fixed issue where Dinos could spawn or get stuck outside the map boundaries
* You can no "Replace" structures even when at the Max Structure Limit for an area
* Added "Take All From Folder" button to remote inventories. Soon will add whole-Folder Drag & Drop.
* Mammal Gestation Progress now saves for real!
* Garbage Collection Performance & Texture Streaming Optimizations
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.10.29. 01:40:00 -
Ironman2 #712 Halloween event jön a 221-ben,érdekesnek igérkezik:
Upcoming Version: v221.0
* ARK: Fear Evolved (event)
** Re-Themed ARK, with shorter days / longer nights, colder temperature, scary creatures above-ground
** DodoRex & ZombieDodo Army, DodoRex Mask Skin & Achievement
** Placeable "Carveable" Jackolanterns, Gravestones, & Scarecrows
** Bone Dino Costumes
** Tameable Bat & Spider, Ride-able Spider
** Witch Hat Skin for Survivors & Dinos
** More :) -
Ironman2 #711 Igen,itt a szabályrendszer bevezetése ami a legjobb minden szerveren.Adminoknál a szerveren amúgyis kiirja hogy ki kit támadott meg ha jól tudom,ez a tammelt állatokra is érvényes:MJP-n vagyok,és ott elég jó a szabályrendszer,igaz sokan nem tartják be.D -
Ironman2 #710 Azt azért tegyük hozzá hogy ebben a játékban más a helyzet,és azért billenik a mérleg nyelve inkább a PvE felé,mert ott vannak a ragadozó álatok mint egyik főellenségünk,nem csak a playerek, egyrészt,másrészt meg nélkülözhetetlenek a dinók segitsége a nyersanyagszerzésben egy idő után,amihez csapatmunka is társul.Egyébként van a Vault páncélszekrény a játékban ami a legerősebb védelmet nyújt jelenleg,4 emelet magas,és nem elérhetetlen megcsinálni,de viszont félszáz rakétával,és ötvenvalahány c4-el simán le lehet bontani sajnos. -
#709 Szerintem így korrekt ahogy írtad a rendszer! Ki mit szeret. Megfelelni mindenkinek képtelenség, de a kettő között lavírozni így lehet. -
LetiferCogo #708 A tiszta pvp szerverekek erre nem adnak lehetőséget és ezt én is fejlesztői hibának tartom.
Azt is, hogy adminoknak kell rendet tartani, mert a lehetőség adott bezúzni bárkit egy PVPVE szerveren.
Aki meg csak PVE szervert csinál, az felejtse el az arénát és már szabályozott PVP opciókat...
Csinálom szívesen, de egyszerűbb lenne, ha nem kellene mindig árgus szemekkel figyelnem, ki mit csinál és mikor. -
#707 Azért az gáz hogyha azt nézed hogy bent sem vagy de valaki rpgvel lebont 0-ra mindent. Mert megteheti.. Végül is mehet madárkával a születő újoncokat is íratni.. Most bánthatod az óvodásokat, jah nem mert a rendőrség /Admin/ eltesz.
Úgyhogy szerintem az hogy határok között pvpzel mint a gladiátorok szerintem belefér. Ez nem az élet. Hanem játék amit élvezni kell.. már ha hagyják.. -
LetiferCogo #706 Nem a szerverre értettem a válaszod. :)
Ne haragudj, foglalkozási ártalom: informatikai vezető vagyok és szeretek odafigyelni az új igényekre és javaslatokra.
Valójában az összes olyan eseményt és dolgot a fejlesztőknek kellene megoldania, amihez admin commandokat kell használni: pl. aréna, kincskeresés, stb...
Node, alfa szintű játékról beszélünk, jövő év közepére lesz kész valszeg... :) -
AngerH #705 LetiferCogo félreértesz én nem a szervereteket bíráltam vagy kritizáltam.Hanem általánosan a játékban felelhető irányvonalak koncepciós hibáját,amiről nem a szerver üzemeltetők tehetnek.És nem is csak az Ark-ra értettem hanem általánosan a túlélő játékokra.
És ahogy írtam ezt a koncepciós problémát csak játékfejlesztői oldalról lehetne teljes mértékben orvosolni. -
LetiferCogo #704 A PVP-t durva szabályok közé szorítani azok között, akik szabályok között szeretnék tudni win-win szituáció.
Pl.: Arénában szeretnének játékosok egymásnak esni... máshol nem.
OK. Csináljuk Arénát.
Azok között a játékosok között pedig, akik megállapodtak, lehet PVPzni, az már nem zavar, hogyan. Ezt le is írtam a szabályrendszerbe.
Az offline raid-et eddig a pvp játékosok tiltani akarták. Most azt mondod mégis jó... Tőlem lehet megállapdott felek között bármilyen megállapodás. :)
A NewHUNServer-eren két közösséget szeretnénk kiszolgálni:
1. PVE orientált emberek, akiket hagyják békén a dino gyilkos, ház ledaráló emberek. Ők ezt nem élvezik. Néha szeretnék kipróbálni magukat erős kontroll alatti eseményeken.
2. PVP játékosok, akik csak egymást bánthatják
És ha jól látom válaszoltam is a felvetéseidre.
-
AngerH #703 Jah és offline raid,szerintem ugyanúgy a pvp része a betörő sem kérdi otthon vagy-e. -
AngerH #702 LetiferCogo szerintem szinte az összes túlélő játék pvp orientált.És a PvP-t mellőzni vagy durva keretek közé szorítani egyenlő a játék kiherélésével.
Mindig ott van ezekben a játékokban hogy elvenni jobb és gyorsabb mint 10x annyi idő alatt összegyűjtött:)
Inkább arra kéne valamit kitalálni hogy legyenek dolgok amiket biztonságban lehet tudni.De itt nem a 100. láda felhalmozott anyagra gondolok.
Fontos hogy ott legyen a levegőben a veszteség esélye,enélkül csak sims az egész.Sajnos ezt nem szerveroldalról lehetne könnyen orvosolni hanem játékfejlesztői oldalról.7days-ban pl ott van az lc kő ami valamiféle pajzsként funkcionál mellette eltudsz bújni talajba el tudod rejteni a bázisod stb.Itt is jöhetne valami hasonló.Persze ott a turret de amíg egy gyári szerveren addig eljutsz megöregszel.
Ezekben a játékokban a küldetéseket is csak a pvp generálja.Bosszú,segítség,szövetség,árulás,mesterkedés,hatalom stb... mind mind elvész ha mellőzzük a pvp-t.
Utoljára szerkesztette: AngerH, 2015.10.27. 18:22:04 -
LetiferCogo #701 Születhet jó dolog a PVP és PVE ötvözéséből, ha azok erősségeire koncentrálunk. Ahol nem így teszik, ott sok gondot okoz, néha sírást is a fórumokon ( teszem hozzá joggal ).
PVP szervereken sokan lépnek le bezúzás után, PVE-ről megint sokan lépnek le, mert nincs esemény, vagy éppen szeretnének egy kis PVP-t.
Valszeg a legjobban a PVPVE szervereket éri meg választani, mert ott nem kell félned tőle, hogy bezúznak, védve vagy... Persze ha PVP-zni akarsz, arra is van lehetőség. ( Van, ahol úgy üzemel a szerver, hogy délután 6 és este 10 között bárki bárkinek nekimehet... )
Erősség:
- Erősen szabályozott keretek között mehet a PVP azért, hogy a PVE játékosokat ne bántsák, így mind a PVP mind a PVE játékosok biztonságban vannak addig, amíg ők így akarják
- PVP játékosok akkor és úgy esnek egymásnak, ahogy akarnak, ha mindkét fél megállapodott benne. Az Offline raid szerintem egy gyerekes dolog, ahol az egyik fél nem vállalja fel, hogy ő is szenvedhet nagyobb veszteségéket. Gerincesebb dolog, ha szembe mész valakivel, mint ha hátba szúrod, mikor alszik, nem? Már a sikerélmény is nagyobb ilyenkor, főleg ha győzöl. Ezért az offline raid-et mi be is tiltottuk.
- Ezeken a szervereken általában a közösség sokkal inkább összetart, hiszen nem ütköznek az érdekeik
- A játékmenet békésebb, kevésbé stresszes és jobban tűri a hibákat( elment a neted, szakadtál a szerverről, lagolt a szerver... És? :) ott folytatod, ahol abbahagytad, közben nem zúznak be )
- Tapasztalatom szerint, akinek bejön a stílus és hozzá is akar tenni a szerver közösségéhez, az marad is = kevesen mennek el pl. a PVP szerverekhez hasonlítva, ahol egy szűk körön kívül mindig cserélődnek az emberek.
Sajátosságok:
- Az ilyen szervereken sokkal lassabban épül fel ugyanaz a közösség, ugyanis aki türelmetlen, az emelt szorzós PVP szervereken játszik
- Az adminnak ilyenkor kiemelt a szerepe és nagyon fontos, hogy élvezze, amit csinál. Nagyobbrészt spectating és rend tartás, kisebb részt játszik és mindig előbbi, mint az utóbbi a feladata... Ó, és ne legyen hataloméhes, megalomán az admin. Ő se több, mint bárki más. Léptem le olyan szerverről, ahol az admin annyira félistennek érezte magát, hogy egyedül maradt a végén, majd 2 hét után lelőtte a szervert is. :) Voltam olyan szerveren is, ahol az admin volt az, aki admin commandokkal zúzta be a bázisokat és játszotta el, hogy nem tudja, ki volt. Ő is egyedül maradt.
- A PVP szerverek velejárója az, hogy aki elveszít egy kedvelt állatot, épületet vagy fegyvert, az időt veszít. És ki szeret veszíteni? Sikerre vagyunk kiéhezve.... nem? :) A vicc az, hogy elég kreatív és rendszeres eventekkel ez mind megoldható:
- Közös dungeon-özés
- Aréna, ahol lehet alfa rexekkel harcolni
- Pálya körbefutása raptorral és az első nyer
- Bonto megpakolva és verseny
- Közös boss killek
- Aréna, ahol egymással lehet harcolni, stb...
- Láttam valahol Dodo eventet is pl.
- stb.
- Jellemzően 20 év feletti a közösség, hiszen a türelem és kitartás alapvetően szükséges az official beállításokat megtartó szerverekhez. A mi szerverünkön lassan több a 3 gyerekes családapa, mint az, aki 30 év alatt van
Gyengeség
- Aki full pvp szerverre akar menni és bárkit bármikor következmények nélkül bezúzni, gyorsan érni el max. szintet, jobb stratégia, rákészülés és meló nélkül tame-elni állatokat, az menjen ilyen szerverre szerintem, vagy maradjon is ott.
- Mindig van, aki egy idő után elgyengül és akkor is bezúzna valakit, amikor ezt tilos. Őket kirakják a szerverről és a bezúzottat kárpótolják... Így valamennyi lemorzsológás mindig van a PVPVE szervereken is
Akinek inkább az építgetés, nevelgetés, tame-elés, tojás farmolás, adott keretek közötti pvp és nagyobb események a fontosak, azokat meg nem értem mit keresnek PVP szervereken.
Mi most pl. azon dolgozunk, hogy csak 120-as állatokból fogjuk be annyit, hogy maxos állatokat tudjuk nevelni belőlük és nagyon lassan haladunk vele, mert ritka a 120-as állat... És ezekből a 120-asakból kell 6 olyan, aminek mind-mind más statban jó.
Ez megy 1,5-2 hete a Tribe-ban, amiben vagyok... High End Playereknek is folyamatosan van kihívás, ha valaki élvezi ezt a stílust, nem kell ehhez pvp sztem.
Utoljára szerkesztette: LetiferCogo, 2015.10.27. 16:31:46 -
#700 Sok a játék és kevés az időőőő :D -
Ironman2 #699 Nagyon sok időt fektettünk bele a bázisunkba MJP-n,és kész állatkert van ott már.Nem akarom mégse otthagyni addig amíg teljes wipe,vagy egyéb dolog történne.Ha lesz valamikor wipe,akkor mindenképpen megyek PvE-re,de közben várom a 7Days to die-ban az alfa13-at is (mint jópárezer emberke velem együtt),de már akkor sem fogom elhanyagolni a bázisomat.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.10.27. 13:18:13 -
#698 Próbáld ki! Kezdj el gyilkolászni pár állatot egy helyen tuti megjelennek a ragadozók!
Nem jössz pve-re még? :) -
Ironman2 #697 Erre a vérszagra kiváncsi lennék,nekem nem nagyon jöttek ragadozók,talán mert arra nem kolbászolnak ahol én vagyok.A turretektől jobban tartok,már 2 madárkám veszett oda miattuk.Alacsonyan nem lehet szállni,ha meg magasan vagy akkor nem látod a bázisokat,mert csak akkor rajzolja ki őket ha közelebb mész hozzájuk,az viszont egyre veszélyesebb,van aki high rankedre állitja a turretet szórakozásból.(nekem mediumon van.D) -
#696 Óóó később is meg lehet halni. A minap pont madárkát próbáltam befogni.Első meghalt. Második bekábult. Erre az első vérére jöttek a tigrisek.. utána meg egy rex. :D Ha vérfürdőt rendezel jönnek a vérszagra a ragadozók. Nem hittem hogy komoly ez.. pedig tényleg. Leteszteltem. -
Ironman2 #695 Az elején biztos hogy kapunk pár halált,volt olyan hogy fel se ébredtem,de már köpködtek a dilók,rossz helyre spawnolt.Nagyon sok lett belőlük a parton,meg amúgy mindenhol. -
#694 Én pve- szerveren nyomom egyedül. És mindig meglep ez a program. Már annyiszor felktam az agyam egy-egy halál után hogy azt hiszem ott hagyom. Aztán mindig visszamegyek és újra.. :) Ennyire jól összerakot programot mostanában nem nagyon láttam. Folyamatosan fejlesztik. Naponta update.. Ha nem láttnám nem hinném el hogy van még egy csapat aki ennyit foglalkozik a játékával. Minden pénzt megért.. -
Ironman2 #693 Azért még király az MJP szeró szerintem,nagyon sok segítőkész emberke van ott,igaz olvastam durva vitákat is,de ez a velejárója a játéknak.Egyébként tényleg szemétség leölni más állatait,csak akkor ha agressivre vannak rakva esetleg.Csapatban a legjobb a játék,mert rengeteg nyersanyagot kell gyűjteni,az engram pontokat még igy is meg kell beszélni,mert hiába a 10-es szorzó,ez sem elég hogy mindet kiváltsuk.70-es szint felett már nehéz itt is fejlődni. -
Ironman2 #692 Van egy ilyen magyar PvE is:
http://arkservers.net/server/78.131.77.97:27015
-
AngerH #691 Elnézést a linkeket elszúrtam
server:
http://arkservers.net/server/85.195.79.211:27015
steam csopert:
http://steamcommunity.com/groups/ARK-HU-TIS
-
AngerH #690 LC koléga üzenete mivel még nem tud sg-re irni:
Ajánlanám a szerverünket, ahol most épül a játékos közösség:
PVP és PVE szerver is egyben. PVP csak megállapodott felek között. Ha nincs megállapodás PVE a szerver a játékosoknak.
New Ark Server[/URL]
Egyébként bővebb leírást itt találtok:
[URL=http://steamcommunity.com/groups/ARK-HU-TIS]Steam csoportunk]Steam csoport
Hivatalos datacenterben vannak a szerverünk gigabites hálón és a szolgáltató által adott "végtelen" erőforráson. ( Ha kevés a vas, bővítenek, mert nem a vasért, hanem a játkos slotért fizettünk )
Aktív, segítőkész, barátságos közösség alakult és alakítja a szervert, legyél részese te is!
A gyökereket gyomlálni és bezúzni szeretjük, megtartani nem! :)
Preferált a 18+életkor.
A biztonságért és az idióták távoltartásáért én felelek adminként. Szeretem a rendet és a jó közösséget, ezért meg is teszek mindent, ami tőlem telik.
Üdv,
LC
Utoljára szerkesztette: AngerH, 2015.10.26. 17:39:03 -
#689 Egyik nyomorult a törzsemből beszólt egy nagyobb törzs egyik tagjának, ezért ma reggelre megölték minden dínónkat és elpusztították mindenünket, ezért néhányan szeretnénk PvE szerveren újrakezdeni.(illetve nem szeretnénk, de muszáj) Melyik PvE szerverre érdemes menni? (ahol pl. nincs sok nyomorék/hacker) -
fantomvampire #688 es olyan hibaval talalkoztatok hogy nem ment a szerver ? mert most masodjara fordult elo
nem tudom miert eddig nem volt ilyen baj. Vagy rosszul lett leallitva ?