Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv Hölgyek/Urak,

Engedjetek meg egy kis reklámot/felhívást.

Ha unjátok már egy kicsit a default map ot és kipróbálnátok mást szeretettel várunk minden érdeklődött, Valhalla map van a server-en és jelenleg 15-20 fős stabil játékosbázissal rendelkezünk. (ezt szeretnénk még növelni) A server nemzetközi tehát nem csak magyarok vannak, azaz global chat nyelve angol. Vannak franciák, angolok, németek.

Server ping 20-30ms tehát no lag csak ugye a mentéseknél ami kivédhetetlen 😊

Steam group és minden infó itt található: http://steamcommunity.com/groups/AFTWD

Köszönöm

BDO: Jordine

Neizan hagyja jóvá azokat a szövegeket amiket szavazatával igazolt valaki, hogy jó, de neki rengeteg nyelvet kell ellenőrizni ezért megbízott engem, hogy hagyjam jóvá azokat a szövegeket amiket valaki vagy többen visszaigazoltak a "vote"-val.
Nekem már csak egy pipa jelenik meg ezeknél a szövegeknél, ha elfogadom akkor a zöld csík növekedik.
Elég sok szöveget átnéztem, és találtam benne helyesírási és elírási hibákat is, ezek könnyen kiszúrhatók mert a fenti szövegben be van kapcsolva a helyesírás ellenőrzés, így alá is húzza a hibás szavakat.
Ha valami hibát találtok javítsátok és "save".
Aki játszik és használja a magyarítást és hibát talál benne az írja be a hibabejelentőbe.
Lesz pár álmatlan éjszakám amíg a szöveget átnézem és mind kipipálgatom.

A 100% eléréséhez szükséges a Steam fordítás is, azt valaki profi bevállalhatná.

----------------------------------------
Igen működik akárhol, de ha a fejlesztők belerakják a játékba, akkor a hu mappa lesz használatos, mert a STEAM onnan fogja indítani.

Az új fiókom: DevLupius

Most mi ez a jóváhagyás zöld csík ami 3 százalékon van? Ki hagyja jóvá?

szerk.egyébként annyit hogy én nem hoztam létre HU mappát hanem ment egyenesen a DE-be az átalakitás,és a 6 fájl bemásolása,és német nyelvnél müködik is
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.02.27. 12:03:52

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Húha,akkor lesz sok elkóborolt állat majd utána<#idiota>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Igen a megjelenésig biztosan minden információ megtalálható lesz ott ami a fordítással kapcsolatos.
-------------------
Mivel megkaptam a Leader jogokat Crowdin oldalon, én már nem tudok szavazni (vote), én csak a szövegeket tudom jóváhagyni.
Ezért jó lenne látnom, hogy mi az amire szavaztatok és valóban ellenőriztétek, hogy véletlenül se kerüljön hibás szöveg a játékba.
Minimum 1 de legalább 2 szavazat kell a jóváhagyáshoz.
A SteamStore szövegket kéne még elfordítani valakinek.

Skynet85
Frissítettem az oldalunkon a linket erre: http://devlupius.tumblr.com/ ez up to date lesz ? Azért is kérdezem mert kitenném az oldalunkra egy widgetbe.
Utoljára szerkesztette: Skynet85, 2016.02.27. 09:16:07

Nos, beleraktam a készítők neveit, hozzávettem azokat is akik a crowdin doksiban dolgoztak.
Töltsétek le most és nézzétek meg, hogy jó lesz e így?
(Jól írtam a neveket ? ki maradt ki? stb...)

Skynet85
Tudom, hogy nem a reklám helye de most hétvégén nálunk 5X Tame!

Nem most javitottam,már régebben,mikor még nem volt ez az oldal.

Amit elküldtem abban már javítva volt, amit crowdin-ről lehet letölteni, most még nincs benne semmi, de majd belerakják.
Te valami régebbi verziót használhatsz akkor, töltsd le és telepítsd a legfrissebbet.
-------
Egyébként úgy látom, hogy mindenkinek saját "vote" -ja van, így az összes szöveget ki kell "+" -ni.

Az enyém se jól volt benne,csak időben átirtam,Lupius észre se vette,de pssszt!

Nem tudom kinek jelezzem, hogy nem jól van benne a nevem 😄
Ezek a szövegek jelennek meg a játék steam felületén!

ez végül is nagyon jó,mert az Untranslated résznél majd ki lehet szürni az újabb szövegeket.Sajnos a steamstore hátralevő mondatait én nem tudom lefordítani,de mások segithetnek.18 mondat nincs leforditva,akinek megy az angol az kapjon bele most akár.

https://crowdin.com/translate/ark-survival-evolved/6/en-hu

Jabar
A lényeg hogy magyarként csak akkor kerül be ha ők berakják, akár verziószám nélküli hotfix-ként ahogy azokat is amiket felsorolt.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Válaszolt a fejlesztő a hivatalos fórumon, valaki segítene értelmezni ?

Hey Lupius. It looks like you were able to get your files uploaded to the website successfully, it must have been an issue with the upload server. In regards to your issue with adding the translations to the game, I believe this has to be baked into the game. By this I mean that Wildcard has to enable the ability to add new localizations via a patch. You will see in recent patches things like "Unversioned Hotfix: ARK added Simplified Chinese Translation! Thank youwww.playarkcn.com !!!" and "Unversioned Hotfix: Updated Translations for Russian, German, French, Italian, Spanish, and added Brazilian Portugese! Thank you to all ARK translators, keep it up -- you rock! Please remember to fill in your Credits label at the top of the localization file 😊 ". This means that they are being added and updated along the way as things change. Once the language is officially supported (by adding the crowdin translations), you should be able to adjust the translations whenever by replacing the file in your localization folder. Until there is official support with a hotfix, you will not be able to use the Hungarian localization.

A Crowdin oldalon lévő magyarításnak a fennmaradt része, ahol "+" -olni kéne a jó szöveget.
Nekem Page 1 of 35, lehet hogy nem frissített.
Viszont, mint kiderült a magyarítás nem 100% (csak 87%) mert a "SteamStore Translation" nincs lefordítva, ezt az xls fájl alatt találjátok, elkezdem fordítani, de kéne segítség. Nem sok csak 100 sor.
Itt lehet látni az összes nyelv fordítási állapotát.

Nálam most 41-et ir ki alul

35 oldal mi?
Ha több lehetőség van akkor az kerül be ami a legtöbb szavazatot kapta, egyébként a legfelső kerül bele.
A fordítás akkor mondható késznek ha a "Vote" 100%
Már csak 35 oldal van, viszont javítottam benne még pár dolgot, ezeket nektek kell "+" mert én magamnak nem tudom.
(ott a képem mellette)
Az a doksi lesz frissítve mindig.
Utoljára szerkesztette: XeroX, 2016.02.26. 14:18:53

Nekem sikerült most.Amúgy fennáll a kérdésem hogyha jön új javítás,és érinti a szöveget,akkor updateli magát az oldal is? Másik meg az hogy minek kell nyomkodni a plusz jeleket (szavazást) minden szónál? Amelyiknl nincs szavazás,az nem kerül be?

No,az már csak terád tartozik<#idiota>

Feleségem kicsit féltékeny lett, hogy őt kevesebbszer "nyomkodom" mint a + jelet <#eplus2>

Én tegnap is nagyon sokat nyomkodtam a pluszra,de még igy is van 46 oldal ahogy nézem

fasza! amúgy mindig updateli magát automatikusan ha jön új peccs?

Köszönjük, működik!
Azért nem semmi, hogy mennyi időt áldoztatok ennek a megvalósítására, gart.
Elkészült a videó a telepítésről, remélem a látottak alapján mindenki meg tudja majd csinálni magának.

A videó és az összes infó megtalálható a blogon.

A magyar karakterkészletet letöltése: ARK Hungarian Fonts

Nos, hosszas levelezések után úgy néz ki kiderült, hogy az online doksi a játék hivatalos fordítási oldala, leszerződtek velük időközben.
Nézzük a dolog jó oldalát, egy csomó hibát kiküszöböltek ezzel:

- Azt a doksit le lehet tölteni és hiba nélkül be lehet rakni a játékba, pár klikk az egész.
- Minden szó magyarul jelenik meg a játékban.
- Azonnal lehet benne bármit változtatni, ha van rajta egy szavazat már benne is van a szövegben
- Mindig tartalmazni fogja a frissítéséket azaz naprakész

Éjszaka rendbe raktam, az egységesített szövegek jelennek meg már mindenhol amit mi csináltunk.
Persze akadhat benne még pár apróbb hiba.
Úgyhogy, akinek kedve van az mehet "Votézni" 😊

A fejlesztők nem voltak ilyen beszédesek...
Az biztos, hogy ők is ezt a doksit töltik le, de hogy mikor azt nem tudom.
A "hu" könyvtár még mindig nem működik, hogy miért "halovány" ötletem sincs, erről készítettem egy videót is amit elküldtem nekik.

Azt, hogy a neveinket hogyan és ki fogja belerakni nem tudom, de erre is majd biztos fény derül.
Egy szónak is száz a vége, én már nem csinálok telepítőket, hanem INNEN tessék letölteni és belerakni a játékba. (erről majd készítek egy videót)

Skynet85
Köszi Vas az ajánlást! 😊 Nem vagyunk PVE szeró hanem PVPVE, de ebből mostanság csak PVE látszik 😊 Szóval ha 100%-ban csak PVE-t keresel akkor nem biztos, hogy mi vagyunk a legjobb választás ami viszont biztos:

-segítőkész játékosok
-naprakész szerver
-minimális a játékból adodó lag
-eventek
-és talán az adminok se kutyaütők 😊

\o/
Na üdv akkor,egy régi motoros,jó látni ismét!

jöhetsz hozzánk skynet szerverére,ott nagyon jó a hangulat,és sok event is van

Újra neki kezdenék a játéknak csak kellene aktív törzs pve szerveren.Egyedül nehéz nagyon.
Kijött egy frissítés, nos ebben már a LocalizationManager.exe program is hibás, nem lehet visszatölteni fájlt, de lássuk be
ez egy alfa verziós játék, ennek a folyamatos fordítása olyan mintha a balta fokát jól megmarkolva próbálnánk a fát a balta nyelével kivágni 😊
Viszont a portugál "kolléga" szerint a fejlesztők arról a weboldalról töltötték le a többi fordítást is, és rakták bele a játékba.
Írtam nekik a fórumon, hogy most mi a teendő, várom a válaszukat.

Amúgy az se érdekel ha valaki megcsinálta belgiumban,vagy moszkvában,esetleg japánban a magyar nyelvet,leszarom,akkor is a mienk a legjobb,még az se érdekel ha nem rakják bele hivatalosan,folytassuk amit elkezdtünk szerintem,itt nagyon sokan használni fogják.Aki egyet ért velem az tegye fel a kezét!<#idiota>

El kell hogy fogadják a mienkét,hiszen működik rendesen.Most már másba ne menj bele szerintem.

szerk:ha mondod akkor visszateszem a hibabejelentő linket
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.02.25. 19:03:13

Na jól van.No comment

Működhet, de ha egy gépen fut a szerver + a kliens akkor oda erőmű fog kelleni.

Kijött a 236.1 frissítettem és javítottam a szöveget.
Letöltés: ARK magyarítás 236.1

Azt az online doksit hagyjátok egyenlőre, a portugál "kolléga" bevitt az erdőbe 😞
Várom az illetékes fejlesztő visszajelzését.

https://www.youtube.com/watch?v=yYX4j_rmIqc ez működik a PC-s verzióban is?
Most meg fogtok kövezni, hagyjátok abba a fordítást, úgy néz ki hogy félreinformáltak.
Kis türelmet...

Vannak szöveg részek amiknél fent a context felett mutatja, hogy mi változó, és esetleg azt lehet, hogy nem kell lefordítani
Azt pedig már a google táblázatban is átírtam Hatékonyságra
Ez mi?

Effectiveness - A legtöbb ragadozó szereti ezt a húst.
Nem rossz móka többezerszer ide-oda kattingatni,jó lenne olyan lehetőség hogy az első oszlopot görgetem lefelé,miközben az egésr rajta marad a szavazáson

Akkor illene feltüntetni a nevünket is majd ugyanúgy a játékba,azt beszéld meg vele.Egyébként ránéztem,nem rossz,csak ezt is meg kell tanulni kezelni.Olyan mint ha a Vibert rákötötték volna egy fordítóprogramra,vagy forditva.Ilyen Messenger alapú az egész.

Bocsi, hogy farkast kiabáltam sz elején, de én is azt hittem, hogy nem rakják bele az egészet <#buck>
Ha van időtök segítsetek jóváhagyni a feltöltött szövegeket.
Lépjetek fel ide: MAGYARÍTÁS
Lépjetek be (google account-al is lehet csak össze kell linkelni)
Kattintsatok az: ARK Survivor Evolved XLSX fájlra
A betöltött oldalon baloldalon a kattintsatok a kis "szűrő" ikonra, majd ez előugró menüben a "Need to Be Vote" lehetőségre.
Bal oldalon megjelennek az angol szövegek, arra kattintva középen megjelenik a beküldött fordítás szövege és ha valaki más is készített arra a szövegre fordítást akkor az is.
Neizan fordítása mellett nyomjatok egy "+" jelet (ez a mi fordításunk, ő rakta be). Bal oldalon kiválasztjátok és középen pluszoztok...
Persze ha van más fordítás ami jobban tetszik, akkor arra szavazzatok.
Ha minden jól megy a magyar nyelv lehet a negyedik ami "Completd" minősítést kap.

Még valami, végig kéne szaladni a szövegen és a szövegeinknél a "+" -t nyomni. //már mintha jobban tetszik mint a másik.
Van pár sor ahol több fordítás is szerepel, ott kéne ezt megcsinálni.

Nem ragozom tovább az igét, úgy látom belekerült a teljes szövegünk!