Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

eh,majd kipróbálom,bár jobb lenne ha inkább egy megalodon jönne velem

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Jaja, 1vs1-ben marha nehéz lekapni. Mondjuk én sose megyek egyedül, mindíg jön utánam 3-4 krokipajtás (amitől persze ki is hullik a hajam, mert ahányszor megállok belémmásznak a sajátok, még highest distance beállításnál is, aztán meg ember legyen a talpán aki kivergődik ebből a laokoón csoportból).

Kroki elég gyors a viz alatt is,ha a movement speedre is gyúrunk vele,terhet bir alapból is,inkább a mozgásra,és támadásra kell elkölteni a pontjait.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Nálam egy rája volt csak,de a krokodil fordulása miatt elég nehéz volt levadáászni:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.27. 15:02:43

Rája, ne is mondd.... elég rossz emlékeim vannak róluk, egyszer kétszer már levadásztak, és a krokiosztagnak is okoznak néha kellemetlen pillanatokat, mert hajlamosak tömegben jönni és nagyon jól manővereznek, a krokik meg kissé nehezebben a fordulnak.

Gondoltam már egy-két rája beszerzésén, de ahogy olvastam marha nehéz, mert "békésen" lehet csak befogni, ő viszont amint meglát támad..

Ez a fényképezés benne van a játékban alapból,nagyon jó! Ki lehet tenni az elkészült képeket a falakra:

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.27. 13:27:09

Majd rámegyek a kroki gyúrásra,szerintem a medúzák ellen nem sok esély van igy hogy lebénítják az állatot,és mozdulni se bir,főleg egy jól feltápolt krokodil,ami a kis medúzákkal se birt el,röhejes.Amúgy a medúza mióta szór villámot? A rájával meg simán megküzdöttem,ami tényleg lehet elektromos.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.27. 12:24:06

Koszorút,és szenet dob,meg néha elég jó tervrajzokat,nekem piros béka gyeplőt dobott egyszer.Az a baj hogy szénből egyszerre csak egy van,és egy ilyen 5-ös szórásból alig találsz kettőt.Igyekezned kell,mert mire leér az első ajándék,már eltűnik a mikulás,és jön le a többi,még jó hogy fényesen csillog,fentről nem nehéz meglátni,elég nagy területre szórja szét.Koszorúból többet is ad egyszerre.A cooking potba kell benézni,mert ha összegyűlik 300 szén,akkor meg lehet idézni a dodorexet,de van ott mégegy lehetőség a hógolyózás feloldására kell 55 szén meg 55 koszorú.

Hát, elvben az összes új dinó eléggé elcseszetten OP lett... (mondjk nem saját tapasztalat, a fórumokon olvasom, meg most te is leírtad 😊 )
Emiat egyelőre nem is updateltem, bár a télapó érdekelne. Konkrétan mit is csinál Raptor Claus? Dob értelmes dolgokat is, vagy csak csicsára valókat?

Hát, momentán éppen én is azon vagyok hogy megépítsem Noé bárkáját - kis módosítással, mert nem elég mindenből egy pár, kell egy hím meg minimum 3 nőstény. Nálam leginkább a tojások miatt, ugyani amikor szaporítasz és neveled a kicsiket, az imprinting során gyakran előfordul hogy kérnek egy véletlenszerű kiblét. Nem ám csak olyat amit ők szeretnek taming során, hanem BÁRMILYET.
Ha nem kapnak, akkor bukot a teljes imprinting folyamatot, akár még ha 99%nál is tartottál.

Sztem kroki hátáról is lehet csákányozni... legalábis lövöldözni biztosan, mert én arról szoktam elkábítni a vizi célpontokat...

Plesiosaurus meg Mosaurus hátáról viszont biztosan nem, szóbal ebből a szempontból ők kevésbé hasznosak víz alatt - mondjuk grafikailag is látszik, a krokik háttán ülsz, mig a másik kettőél ket kézzel kapaszkodsz 😊 Még a térképet se lehet emiatt megnézni.

Emiatt kezdtem bele a Sarco keresztező programba.... szóval krokiból nincs hiány, még a "selejtek" is jók tölteléknek....

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.12.27. 09:06:39

Ez csak 2 szint az ötből.Amúgy szép munka gyerekek,de ez már nagyon durva!! Én sose értem,minek ennyi állat,és ki az aki begyüjti,és nézegeti a tojásokat alattuk.DD
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.27. 03:44:48

Az egyik pve szerverre hivtak,ahol már nagyban nyomják,nem irom le melyik,van ott jópár magyar,de avval az egy kikötéssel,hogy segitsek etetni az állataikat.Mondom okés nem probléma az nekem,majd meglássuk.Mikor odavittek a bázisukra,asszem leesett az állam.Vagy ötszintes hatalmas bázis,nagyon hosszú volt,minden szinten vagy 100 állat,plusz még nem is ez az egyetlen bázisuk.Majd talán legközelebb:

LOL ezt nem tudtam hogy a delfin hátáról is lehet csákányozni,na akkor kell egy ichy hamarosan,saddle van hozzá találtam az egyik airdropban,és sárga

PiszkosFred
Ezekkel meg nem talalkoztam, de pont hasonlo okok miatt banyaszok csak delfin hatarol, mert le se kell szallnom rola (amiota lehet harcolni fps modban is dinon ulve, csak ugy banyaszom a delfin hatarol, kezbe a csakany es hadd szoljon), es ha megtamad valami (megszokott), akkor uccu neki. Stamina es speedre van fejlesztve (speed miatt annyira gyors, hogy neha nem talalok ki vele a bazis vizre nyilo kapujan), de persze van nemi eletero ha, hogy birja a harapast (de harcokban eselytelen, ezert inkabb rohogve lehagyom oket).

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Na most kiváncsi voltam a medúzákra,ezekre az aranyos jószágokra,akik csoportosan követnek,még az a szerencse hogy lassan jönnek,én meg eléjük mentem a krokival.Ahogy odaértem,hatalmas zörej,és villámlás,krokiról egy az egyben ledobtak,és nekem annyi volt,de közben hallottam hogy csapkodták a villámokkal szerencsétlen jószágot,hiába harapdálta őket,semmit se ért ellenük.Mentem hóddal hogy megmentsem a krokodilt,viz alá gyorsan,mert lazarus kaja most nem volt nálam,és fel kellett mennem levegőért,majd vissza.Mikor odaértem,nyomkodtam a J-t hogy jöjjön,pedig követésre volt állítva,láttam szerencsétlen körbeállták,és mindegyik csapkodta egy kis elektromos kisüléssel,pár másodperc múlva kipurcant a krokim.Szomorúan mentem vissza a hódommal,nehogy azt is elkapják.Egy örök életre megjegyeztem a medúza nevét:Cridaria.Már messze elkerülöm őket. (nemtudom van-e valami védelem ellenük).Legközelebb bosszút állok a krokimért,csoportosan irtom ki őket.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.27. 01:52:21

Jó de ez nekünk háznál van szinte,még utazni se kell,lemegyek a partra,merülök egyet,és kész,oda meg el kéne repülni.Pacalra fáj a fogam,már van pár rex kibblém,ahogy tojnak a rexek,máris főzőm a kibblét,füstölt prime hús az van hozzá.

Caliph
a havas hegynél a parton van egy rakás olaj,ráadásul felszínen,én onnan szoktam farmolni .
persze figyelni kell mert van ragadozó bőven,de sztem könnyebben megoldható mint víz alól
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.12.26. 12:31:21

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Van sok olajam most vegyél belőle ha kell.Amúgy ezekkel a troodonokkal még nem találkoztam hála istennek,gépfegyver jó lenne ellenük szerintem,arra kéne gyúrni.Az ellopott cuccot amúgy vissza lehet szerezni tőlük? Ja és főztem lazarus kajákat is.D
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.26. 12:17:53

hollo
lol ilyen meduzákat nem is láttam még pedig olajoztam már párat😊
ezektől a trodonoktol vagy mi az uj dinok egyike már kivagyok rendesen már 3 szor vették el minden cuccom meg pár állatom is bánta mikor találkoztam szoszerint egy 5-6 tagu falkával már rendesen félek kimenni egy rex nélkül a falakon kivülre
Ezek a medúzák meglátnak,akkor csoportosan jönnek felém,azért jó volt elkerülni a találkozást velük.DD Na és a krokiba jó sok hús kell,mert a viz alatt igencsak fogy a kajája.Ajánlatos még followra,és neutralra tenni,hogy megtudja védeni magát.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.26. 03:46:03

Lazarus recept nagyon jó amíg nncs meg a búvárruhánk,bár anélkül ne menjünk le az alsóbb rétegekbe.Olajat szerezni jó ha van már krokink,vagy hódunk,de inkább a kroki (sarco) ajánlott,mert az ugyebár kétéltű,és ha fel van fejlesztve,akkor keményen oda tud vágni az ellenfélnek.Lazarus recepthez kell mejoberry,cocked meat,narcotics,longrass,savoroot,water.Sült húsból azért több kell hozzá!! 15 percig tart az effect,és azalatt szinte alig fogy az oxigénünk.Én kb 900 olajat kibányásztam az idő alatt:

Már jópár éjszakát végigrepkedtem,egy 216-os pterám is bánja.Rohadék minikrokodilok lefogják az embert,állatot,mozdulni nem tudsz tőlük,és annyi.Mocsárba nem is érdemes leszállni az ajándékok miatt.Nagyon veszélyes környék.Mérlegem elég kevés,8 szén,45 koszorú,és 1 gránát,meg pár blueprint.

Ez a 300 szén összegyüjtése dodorexhez megint csapatmunkát igényel.A cooking potban lehet összegyüjteni ha valaki még nem tudná.Van ott még egy másik jutalom is,ahhoz 55 szén kell,és 55 koszorú,ez a hógolyózás emote (gondolom ha meglesz,akkor a havas tájon lehet hógolyózni,megjelenik egy extra menüpont,amit alapból nem lehet)

Na mondjuk ez kecsegető hír, nem lenne rossz ha kicsit ráfeküdnének a performance fixekre.
Tapasztalatom szerint tök hektikus az FPS... van amikor játszhatatlanul akad a játék, újraindítom csak az Arkot, utána meg jó....

PiszkosFred
Volt is most par perce egy gyors update, csak a szokasos tuzoltas a patch utan 😊 Bar hozzateszem, hogy vmi miatt sokkal jobban fut most a jatek (jobb es stabilabb fps), nem tudom miert.

Meg elotte elcsiptem az "oreg szakallast" 😊

Hát ööö.. ahogy olvasom a steam fórumon az emberek hozzászólásait eléggé egy elrontott update lett ez is... mondjuk én már tanultam az előzőből és nem updateltem a saját kis LAN szerveremet, mert tuti biztos voltam hogy itt is epic bukások lesznek.
A 242-es nálam folyamatosan crashelt az egyik új dínó miatt...

Most megint rengeteg a komment, hogy sokaknál megint crashe a szerver ha csatlakozni akarnak. Plusz az új dínók marhára kiegyensúlyozatlanok lettek, az egyik permanens KOzik 2 ütésből, a másik még argentán repülve is ellopja tőled a cucokat (és persze ha leölöd még véletlenül se lesz nála), a harmadik szétver akármilyen páncélod is van (mert átüt rajta).

Persze lehet hogy csak nagy a hiszti, de én asszem kivárok egy major bugfix releaset.... inkább a modok közt nézelődök, vhogy a modderek egyrészt ötletesebbek, másrészt minőségibb munkát adnak ki a kezükből (mondjuk ez a legtöbb játékra igaz).
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.12.24. 12:02:13

Na szép! Öröm volt újra hallani a téli event zenéjét.Bár a havas táj hiányzik azért,biztos tavaly sokan reklamáltak érte,nembaj megmaradt a kibővitett havas rész nekünk,amit még évközben bővítettek ki! Terra Nován már megy az új event!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.23. 23:03:44

Nem fut el,mert ketrecben van,csak épp a hodot tameltem,aminek gyorsan megy le a kábulatszintje.

PiszkosFred
Ott folytatod majd, ahol voltal, karbantartas alatt "megall" az ido, nem fog felebredni a joszag es elfutni.

Most töltődik az új patch!! 2.5gb a drága!
Pont a legjobbkor lépett ki a szerver,éppen tameltem.Ennél bosszantóbb nincs is.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.23. 22:40:57

Winter Wonderland event is elindult,raptormikulás szórja az ajándékokat éjféltől,mindenki hajtson rá!! Az ARK nem áll meg,január 20-án 6 újabb dino érkezik megint (lassan már egy talpalatnyi hely nem lesz),és a TEK system,külön barlangjával,ruhákkal,fegyverekkel.Jön a hajstílus rendszer,és a lándzsa,amit lovagi tornákban szoktak használni.
Jan.20-án
- New Dino: Thylacoleo!
- New Dino: Basilosaurus!
- New Dino: Baryonyx!
- New Dino: Purlovia!
- New Dino: Microraptor!
- New Dino: Ammonite!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.23. 20:07:21

Megérkezett az új patch,és az új vizalatti barlangok.Fenomentálisra sikerültek:

ha officialon tolod érdemes, ha nem de izgat a sivatag extrém survival és sárkány akkor is 😊
MarkBlade
Nem tom érdemes a kieget megvenni?
PiszkosFred
Nekem delen van a fo bazisom (prim+ es normal szerveren is). En az alabbi utvonalat jartam be a doedivel:

Redwood eszaknyugati reszen fogom be oket (ha messzebb vannak, kite madarral oda), ott van egy hatalmas nagy placc, ahol tudsz epiteni fa tuskes falbol egy ideiglenes karamot. Terror madarak es par carno szokott arra maszkalni, esetleg nagyon ritkan egy-egy direbear. A karam megvedi a doediket, te pedig a madarad (ptera, argy) hatarol leszeded oket siman. Amikor kesz, megszeliditettem (Dilo kibble kell hozza, gyerekjatek a beszerzese es elkeszitese, igy aranylag gyorsan megy), akkor altalaban en nyugat fele tavozom veluk.

Nyugat fele menet erint(het)ed a mocsar eszaki peremet, ott ovatosan kell haladni a titanboak miatt, de ki lehet oket kerulni, csak akkor az erdoben meg lehetne raptorok es egyeb gyorsabb joszagok, akikkel nem biztos, hogy le akarunk allni harcolni, foleg egy kisebb szintu doedi hatan. Hja igen, erdemes raulni es gurulni, ameddig birja a doedi, majd ha a stamina elfogy, pihenni es menni tovabb. Madar marad ilyenkor followon es passive-on, mert ha elkezd ott harcolni a boakkal vagy a moszkitokkal, az eletben nem lesz vege es valaki a vegen meg fog halni 😊

Hajoval nem jo felmenni a folyora a mocsar melle, mert akkor viszont ugy jarhatunk, mint a korabbi posztban a kollega, a hajo "aljan" es falan keresztul fogja a sarco es a boa megenni a doedit. Mert a folyo azon resze tele van veluk.

Aztan ahogy elerem a nyugati partokat (a red obelisk kornyeket), onnantol kezdve nincs komolyabb ragadozo a kornyeken, csak vegig kell vele "gurulni" a part menten egeszen delig, a fo bazisomig es kesz is. Ha hajoval mentek, akkor oda, a nyugati homokos tengerpart kornyeken erdemes leparkolni/varni.

A legegyszerubb termeszetesen meg mindig az, hogy tame utan a szerveren (vagy ismerosoktol) kersz segitseget, es valaki erted megy egy quetzzel, es lerak a bazisodon a doedivel egyutt.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.12.23. 12:50:14

Igen ezert voltunk fonn eszakon mert azt irtak h ott nagyon gyakori de konkretan egyet sem lattunk... Most lerepultem delre a Southern Junglebe felderiteni, remelem lesz erre valami...
Caliph
ark wiki
ott a térkép hol fordulhat elő milyen gyakorisággal

ark wiki

elég picikék és lassan mozognak sasolni kell hogy kiszúrd őket
ha védekezik olyan mint egy nagy tojás 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.12.23. 12:16:04

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Egyszeruen nem talalok Doedicurust (Island - PvE Official) Dead Islandal szemben az obolben, ill ott a hegyern elv van, elmentunk tegnap egy taming boat-al, de egyet sem lattunk... Hol lehet meg, ahova el lehet jutni vizen? (mocsaron inkabb nem, Redwood igy kiesik 😊 )

A Wiki szerint Southern Jungle-ben is common, pedig arra hegy sincs... Szerintetek lehet arra?
Utoljára szerkesztette: Vampy, 2016.12.23. 12:12:40
Elkezdődött a téli vásár! 11.19 euro a játék a steamen!!! Ilyen olcsó még sose volt,ugorjatok neki!! A Scorched Earth DLC 13.39 euro lett!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.22. 19:52:40

PiszkosFred
Ko alapok kozepere tegyel 2 szintes pillarokat (mindegyikre, biztos, ami biztos - ha egy kiesik, a tobbi megtartja), azokra celiling elemeket es arra epitsd azt, amit eleve az alapra akartal.

Vagy rakj a tutaj elejebe es vege 2-3 plant x novenyt, es aktivald oket, ha jon a sarco. 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.12.22. 11:23:14

Olyan mintha alolol harapna, a ko alapon keresztul...
Ha ugy érted hogy láthatóan bugként "átlog" a feje a falon/alapon a dínónak és emiatt tud harapni akkor a "jóhír" az hogy SEMMIT nem tudsz tenni. sajnos ez egy hosszú ideje meglévő program a játékban amivel nem tudnak vagy nem akarnak semmit kezdeni.

Ettől függetlenül építsd meg a hajódat, kőalap + falak, csak ne rakj közvetlen a fal mellé semmi olyat ami sérülhet és amig lekábítod addig te is tarts tisztes távolságot a falaktól.
Amúgy még ki is használhatod a bugot, mert amikor kilóg a feje a falon, akos simán lőhete a nyilakkal (de azért javaslom hogy tegyél be ajtókat/ablakokat körös körül, hogy azokon be tudj menni/lőni.

Sziasztok!

Epiteni tervezek egy befogo/transporting boat-ot. ko alapra epitem, de valamiert a krokodil atharap a koalapon... Mi lehet ennek az oka? a hazba nem tud beharapni. Hogy lehet ezt kivedeni?
Sziasztok !Azt szeretném megkérdezni ,hogy amikor ellopom a sárkánytojásokat miért nem találom sehol?Mert 3-bol 3x igy jártam!Tehát akkor valami gebasz van ha nem sikerül?!Előre is köszönöm!
CSak officialon működik,ott is csak pvp-ről pvp-re,és pve-ről pve-re lehet átköltözni az airdropnál,és az obeliszkeknél is müködik a dolog.Ott van hogy Transfer ARK server a jobb felső sarokban,akkor átvált a szerverkeresőre,kijelölsz egy szervert,és uzsgyi,de előtte alul középen vannak a feltöltési utasítások,tárgyra,és állatra is.24 órád van arra hogy amit feltöltöttél,le is szedd,ugyanúgy ha átteleportáltál,akkor keresned kell egy airdropot,hogy leszedd a cuccokat.Látni fogod benne majd a saját feltöltött cuccaidat,azt csak te láthatod,más nem látja.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.19. 14:28:42

Szia!
Nem official szerver de a két testvérszerver között meglehet csinálni!
PiszkosFred
Sosem probaltam, mert irtak sokan, hoyg bugos es lehetnek fatalis kovetkezmenyei (emiatt fosok tole egyelore 😄), de mintha csak official szervereken mukodne. A DragonClaw annak minosol?

Koszi az infot es a megerositest, akkor jol olvastam/hallottam. 😊

Sziasztok! Megszeretném kérdezni,hogy ez a karakter ill.állat feltöltés hogy is működik?A DragonClaw szerveren játszok és a karakteremet ill. egy vagy több állatot hogyan miként lehet feltölteni ill. letölteni a testvérszerverre(DB.)ill. onnan a DragonClawra?Mivel nagyon nem vágom az egészet!Előre is köszönöm a válaszokat!