Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha egy lényt elviszel egy olyan helyre, ahol nem honos, akkor simán despawnol. Elmész mellőle, és mire visszamész, már eltűnt.
Köszi,csak simán eltűnnek,vagy úgy tűnnek el,hogy kimásznak?
Caliph
A vad dínók eltűnnek ha messzire viszed őket a spawn helyüktől,és nem vagy a közelükben

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

ok köszi
PiszkosFred
Alap esetben az adott terkepen/szerveren van X ezer dino. Ez nagyjabol 16-40 ezer dinot jelent terkeptol fuggoen. Ez az 1.0-s allapot.

Ha felviszed 2.0-ra, akkor megduplazod a populaciot, kvazi 32-80 000 dino fog megjelenni (spawnolni) a terkepen. Nem azonnal, hanem idovel szepen benepesedik majd a videk. Nyilvan nem lesz minden allatbol dupla, hiszen meg van hatarozva, hogy nez ki a taplaleklanc, de osszessegeben tobbet fogsz talalni egy-egy fajbol.

Ha visszabb veszed 0.5-re, akkor fele annyi joszag lesz, viszont fontos, hogy egy, nem lesznek felbevagott dinok (ez nem Tarantino/Rodriguez fele Jurassic Park), egyszeruen csak fele annyi lesz a letszam a szerveren, (8-20 ezer dino), ketto, a mar legeneralt dinok nem tunnek el, vagyis amig nem olod meg oket (vagy ok egymast), addig nem csokken a nepsuruseg (kill all dino parancs segithet)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.08.07. 16:32:41

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Szia ha 1,5-re teszem az mit jelent 1 meg egy fél dino fog rohangálni?feje lesz csak lába nem,mert 1,0 ott egy dino,2,0 ott 2 dino.
Beraktam 4 db vad csigát egy ketrecbe mondom ha unatkozok,akkor mászkálok utánuk,és gyűjtöm a cement pasztát,erre megyek vissza már üres a ketrec.
Hát azt én kitiltottam a szervereimről a francba. 😊
Caliph
van az a nagy bálnaszerű izé. ha úszva közelíted nem bánt és prime fish meatet lehet "letörni" a testéről 😄 fogsz egy pelagornist azzal leszállsz a vizen mellé és már lehet is szedni 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ahhoz kellene, valóban. Quetzzel levegőből ettem meg, úgy tűnik akkor puszta kézzel kell nekiesnem. 😊 Baryonix kellene, mert olyanom még nincs. Meg tegnap láttam islanden egy 112-eset, és elgondolkodtam rajta, vízben, barlangokban elég ügyes. De thx a tippet. 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.08.07. 14:22:05
Ad az, csak sarlóval darabold fel... csaknem kibblét főzöl? 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.08.07. 13:29:02

Méhet nem tudod lovagolni. 😊
A méhet meg lehet lovagolni?Mert nekem ma sikerült egyet megszelídítenem,és írja,de nyerget nem találok hozzá,plusz azt hittem a szintet is fog tudni lépni,de az xp-je nem megy felfelé,tudom fel kell venni,de még időben elkaptam,és a kaptár helyén lett egy táska tele mézzel,mondom hu de jó csinálok sütit,csak elfelejtettem,hogy kell hozzá fa nedv,azt meg nem engedi beszúrni a fába,gondolom kell hozzá a fa platform,de azt még nem tudtam csinálni,csak ezt a fa nedv csapolót azt is, csak 1-et. Gondoltam addig eltárolóm a méhben a mézet,lassabban romlik meg mint nálam,a komposzttálló ládában meg nincs hely.
Szia megnézem,és köszi.
Sabertooth salmon csak nekem nem ad prime fish meatet?
PiszkosFred
> Az lenne a kérdésem nem lehet beállítani az állatok létszámát,mármint milyen sűrűn legyen egy adott területen

Van ilyen csuszka, a "dino count", a host/local beallitasoknal az elso "general" fulon nagyjabol a kozepe fele. Minel nagyobb a szam, annal tobb dino spawnol a szerveren. Van egy maximalis limit, amelynel tobb allat nem lehet - ez anno gond is volt officialon a sok tamelt dino miatt nem jottek ujak - de azota valtozott, es sajnos fogalmam sincs mennyi most az a hatarertek. Bar, singleben ugysem szamit.

Ez altalanosan noveli meg a dinok szamat, nem egy adott teruleten, hanem szerver szinten.

1.0 az alap, 2.0 mar dupla letszam, vagyis jo esellyel ahol eddig 1 volt, ott most 2 lesz, stb. Szerintem 1.5 az aranylag meg vallalhato, a 2.0 sem rossz, de az mar nekem nagyon sok dino/m2.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.08.06. 20:46:58

Ez egy külön program,és azzal tudok bele piszkálni a játék fájlaiba?Arra gondoltam a játékon belül van-e valami állítási lehetőség.
Csereberélni tudsz állatokat, plö A helyett B spawnoljon, illetve tudsz nekik szorzót adni, h plö A állatból spawnoljon 2x annyi. Ark server managert javaslom, az elég jó config fájlt csinál, amiből ki tudod másolni ami kell.
Sziasztok
Volt egy időszak amikor nem volt fémem,a rosszul beállított beállításban,most már van,hála nektek vagyis ha jól emlékszem PiszkosFred segített.Az lenne a kérdésem nem lehet beállítani az állatok létszámát,mármint milyen sűrűn legyen egy adott területen,Például a havas területen szokott lenni 1-2 farkas,és a beállításnak köszönhetően,lenne 5-6 egy területen,de írtam ez csak egy példa.Meg az is jó lenne ha be lehetne állítani,hogy az állatok levadászása,vagy egymás leölése után mennyi időn belül jelenjenek meg újra?Azért kérdezem mert én a lábnyom részen lakom,1 eltűntek a trike arról a részről,eltűnt a bronto,eltűnt a dilophosaurus,eltűnt a teknős.Amióta megvan a quetza nem láttam az égen egyet sem.Jó mondjuk az nem is baj,ha nem látnék egy 120-ast,csak rosszul esne mert jelenleg be sem tudnám szelídíteni.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.08.06. 18:12:53
Tikal
Annyival egészíteném ki, hogy a fórumot átbújva azt találtam, hogy a PvE-t leszarják, ott nem lesznek új szerverek, sem legacy semmi variálás, idővel majd talán, de megjelenéskor nem, akkor csak a PvP-be hoznak új szervereket, és ott kezdik el kiszedni a régieket, ha találnak lakatlanokat...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

A 6 óra kb reális lehet. Ark-ban javaslom a párhuzamosítást, ne egy hordót csinálj, hanem mondjuk mindjárt 10-et. 😊
PiszkosFred
After placing 40 Thatch and 50 of any regular Berry in it, 1 Beer Liquid will be created per six hours (one hour with singleplayer settings enabled).

Mennyi idő alatt készül el egy sör a hordóban?
Be van vezetve a hordóba a víz, van benne szalma rengeteg,bogyókból rengeteg, jópár water jar üresen de az istennek sem akar készülni a sör. Mi lehet a gond?
vagy Ragnarok mapon, ingyér (de valóban, ha csak islandban gondolkodik a kolléga, akkor a MOD az egyetlen mód, esetleg bespawnol egyet magának adminal, ha már szinglizik 😊 )

Nem lesz, méghozzá azért, mert kitaláltak egy viszonylag jó ötletet.

Jönnek be ÚJ szerverek, ezekre viszont NEM lehet átjönni a meglévő szerverekről (ez utóbbiakat legacy szervereknek hivják a továbbiakban), de természetesen az új szerverek közt megvan az átjárás, és a régi szerverek közt is lehet tovbbra is átjárni.

Szóval kb olyan mintha mostantól kezdve 4 új official cluster lenne (legacy PVE/PVP, új PVE/PVP).

Sztem egész jó ötlet, a kecske is jól lakik (újoncoknak nem kell veteránokkal versenyezni) és a káposzta is megmarad (az eddig épitett dolgok nem vesznek el). Azt hiszem már mennek az új szerverek, de ha nem, hamarosan menni fognak - nem nagyon követem az official világot, új cluster vagy sem, a transzfer miatt a PVP szopás... és amúgy is 1-2-3 hónap és az új szerverek ugyanolyan állapotban lesznek mint a régiek (megatribeok PVPben, szarrá foundationolt területek PVEben)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.08.06. 08:07:29

Clusterben levő szerverek esetén van átjárás a mapok között. Én is í]y mászkálok át itthon mostanában centerre.
Gondolom valahogy lehet,mivel a videóban is az van,csak csontváz formában.Méghozzá Izlandon.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2017.08.05. 21:22:11
Caliph
sehol
fizetős kiegészítő a játékhoz,teljesen új sivatagos map,új lényekkel

vagy moddal berakható elvileg

Szia singlibe játszok,közel napi 8-9-10 órát.
"A sárkány-t a scorched earth kiegben lévő területen tudsz szerezni (vagyis tojást amit ki kell keltetni, nem egyszerű)"Ez Izlandon merre van?
Jabar
A sárkány-t a scorched earth kiegben lévő területen tudsz szerezni (vagyis tojást amit ki kell keltetni, nem egyszerű).
Amúgy fut nálad állandóan egy szerveren a játék vagy single player-t játszol?
Csak azért kérdem mert gyanítom a singel playerben csak akkor múlik az idő ha megy épp a játék, így pl hódok sem élednek újra ha te épp áztatod a lábad a strandon. 😊

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Majd el felejtettem nálam a 6:43 másodpercnél ami mutat a videóban a kő alatt van egy hód vár,de hozzáférhetetlen.
Köszi a videót,ugyan azokra a helyekre szoktam elmenni,és csak nála volt 3-4 hódvár nálam meg 1,én is ugyan úgy szét szoktam szedni a végén,mikor kiszedek belőle mindent ami kell,de én nem öltem meg eddig őket,csak mivel feljebb lett állítva a nehézségi szint,így azt szeretem volna ha nagyobb szintűek jelennének meg.Plusz csináltam nekik hód ketrecet,miután csináltak bele hódvárat,kiszedtem ami kell,szétszedtem,és ők újra csináltak hódvárat,csak valahogy kiszöktek.
A másik a videóban az egy sárkány amit látni lehet?Hol vannak Izlandon?Az biztos nem quetza mert tűzet tud hányni.
Ezt mondjuk cáfolom, mert rexet átviszel a ragadozó szigetre, ott van egy rakat skorpió, az adja rendesen a kitint. Vagy barlang + macska, de ott azért észnél kell lenni. 😊
Hód pedig akad marha sok, hidd el. Csak miután kivetted a várból ami kell, rombold is le. Amúgy mivel legendásan jó fej vagyok, nézd meg ezt a videót. 😊

Az elején ofc senki nem úgy kezdte, h csiga. Mortarral, és hódvárral.
Tudom lehetne kitinből,és keratinból is cement pasztát csinálni,de kegyetlen sok kellene abból is,ráadásul az állatokból 2-4 darabot tudok kinyerni.
Üdv!
Ezt nem hiszem el megöltem 4 db hódot a hatból,hogy nagyobb szintűek legyenek,ne csak 1-es szintűek,egyet egy krokodil ölt meg a húsevő szigettel majdnem szembe egy kis gödörben,ahol van egy kis víz,a havas hegynek lábától nem messze,azóta azon a helyen csak egy hód bóklászót,de eltűnt az is.Nem akarnak visszajönni,és tudom a csiga ad cement pasztát,de mi kell a csigához,kell méh,mi kell a méhhez egy jó fegyver,vagy legalább kettő,mi kell a fegyverhez polimer,mi kell a polimerhez cement paszta,azon felül még mi kell a sütihez,fa nedv a fanedvet mivel csapoljuk le,fanedv csapolóval,a hoz mi kell cement paszta,még mi kell,hogy le tudjuk csapolni a fanedvet,fából készült fa platform,és a hoz mi kell sok cement paszta azt hiszem 600 db.Csak megválaszoltam miért nincs még csigám,és miért kellene nekem hód,néztem a térképet,hol mutatja őket,de olyan helyen is zöld-el van mutatva,a hol víz sincs,én eddig csak akkor láttam őket a szárazföldön ahol víz is volt a közelbe,próbáltam egy méhet elkapni,de a hülye parasztja nem esett le a földre,hanem a szikla szélén volt egy ilyen ki beugrónál,és csak egy felől fértem volna hozzá,de jöttek a méhei,és nem fértem hozzá,plusz meg a fegyver is beadta a kulcsot.Már vagy 3 napja nem találok.
Sziasztok!Játszik valaki xbox one-on ezzel a játékkal?
PiszkosFred
NEM lesz, JELENLEGI allaspont szerint 😊
Azert "jelenlegi", mert eredetileg lett volna, aztan masnapra meggondoltak es nem lesz, de a premierig meg ki tudja mi lesz.

Sziasztok!
Lenne egy olyan hule kérdésem,hogy lesz e a játék "megjelenésének" alkalmából ill.a miatt
globális WIPE vagy sem?
Előre is köszönöm!

Sajnos nem az én ötletem. De ma fogtam egy 108-asat. 😊 Vigyázz, mert pterák is aggróznak erre. Sajna quetz az nem.
Ez marha jó ötlet 😊 Megyek fogos is egy tapit funból csak igy...

hát nem teljesen értem miért baj az ha a kapu egy icipicit belelog a falba, egyrészt úgy néz ki jól, másrészt funkcionálisan tökéletesen jó.
Lyuk az ne legyen, de az hogy van egy icipici átfedés...nyilván ne úgy rakd le hogy a fal belelóg az ajtóba... 😛

Tikal
az rendben van, de ha ráteszem, akkor a fal átlóg a kapun, ha meg nem rakom le azt a falat, akkor meg egy kis rés lesz. mindkettő szar megoldás 😞

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Caliph
igen,ott hibáztam hogy s+ mod hűtőbe be lehet rakni 😊

Csinálj egy 3x3-as helyet, 4 magasat, egy dínó kapuval. Pterára felülsz, mikor látsz egy jó szintűt, akkor benyomsz jó pár rare flowert (stackelődik a hatása szépen), majd berepülsz a fennti tamelő helységbe. Kaput bezárod, az meg ne zavarjon, h csipkod, mert gyakorlatilag nem sebez semmit. A második tranq után menekülőre fogná, de már nincs esélye akkor. 😊
Izé. Egy ideje nem lehet hűtőbe tenni. 😊
Hmmm... akkor lehet kell nekem egy súlyra húzott csiga, és azzal fogok szaladgálni a kezemben 😄

fence foundationra snappelnek a kapuk...

Caliph
s+ os hűtőbe be lehet rakni,akkor ez lesz a kavar 😊
illetve ha berakod csigába 1:30ra nő a spoil time
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.08.04. 11:28:58

Jabar
Elviekben a nyitási irány attól függ hogy melyik kapuszárnyat nyitod, csak épp kicsit bugos 😊

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Tikal
Stone behemoth gateway-t hogy lehet úgy lerakni, hogy a fal nem lóg bele? 😄 Snap pointra gondolom akkor nem lehet.... a másik pedig, hogy melyik a külső és a belső oldala, mert ugye a kapu kifelé nyílik, de tegnap valahogy sikerült befelé is nyitni, ezt hogy lehet?