Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Dinok nevei: (arra figyelni kell, hog ya dinospawnweightmultipliers-nél a dino name tag kell, a npcreplacements-nél pedig a dino id)
https://ark.gamepedia.com/Creature_IDs
Konténerek:
https://ark.gamepedia.com/Spawn_Entries
Egy példa ha egy konténerhez valaki egy új dinót akar hozzáadni, jelen esetben a tengerpartihoz adunk pár gigát:
ConfigAddNPCSpawnEntriesContainer=(NPCSpawnEntriesContainerClassString="DinoSpawnEntriesBeach_C",NPCSpawnEntries=((AnEntryName="Beach_Giga",EntryWeight=1.0,NPCsToSpawnStrings=("Gigant_Character_BP_C"😉)),NPCSpawnLimits=((NPCClassString="Gigant_Character_BP_C",MaxPercentageOfDesiredNumToAllow=0.001)))
Ha több dinót is hozzá akarunk adni, akkor azt egy parancsba kell, nem külön-külön ahogy a wiki írja, mert úgy csak mindig az utolsó fog spawnolni.(ha kell valkinek a formátum több dinóra akkor szóljon)
Itt kicsit játszani kell az utolsó értékkel, mivel nem lehet tudni, hogy maximum mennyi dinó van a tengerparti tárolóban.
Majd várni kell pár tíz percet, mert eltart egy ideig mostanában mire feltölti a progi a térképet. (Korábban nekem úgy tűnt mintha gyorsabban spawnoltak volna a dinók). Ja és minden állítás után kell a admincheat destroywilddinos parancs.
Egy idöben én azon kisérleteztem hogy néhány dinóból spawnoltassak többet. Mint például a trilobite, a hód, a csiga, a dodo.
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
Profi1000: Steam\SteamApps\common\ARK\ShooterGame\Saved\Config\WindowsNoEditor\Game.ini
Ezekben a konténerekben alapból bizonyos típusú dinók vannak és a progi ebből válogat, amikor megjelenít egy-egy állatot, hogy az a megfelelő helyre kerüljön. Ezekhez a konténerekhez hozzá lehet adni, el lehet venni dinókat, vagy teljesen felül lehet írni az alapértelmezetteket. Sajnos azt nem lehet tudni, hogy egy-egy konténerben mennyi dinó lehet maximum.(én nem találtam a neten rá utalást sehol sem). A gigának külön konténere van amiben egyedül van és ha rexre cseréled akkor a rexet nem a giga konténerhez tartozó területen fogja megjeleníteni, hanem ahova a rex alapból tartozik és gondolom sokkal nagyobb rátája a rexnek, ergo hemzsegni fognak a rex helyett gigák. Mint írtam azért lehet, hogy a gigánál kijön a darabszámos érték, mert a SpawnLimitPercentage elvileg max egy lehetne ami 100%-nak felel meg és gondolom ez 100 dinót(gigát) jelent a konténerben aminek a 0,01%-a az egy (mármint az 1%-nak). A SpawnLimitPercentage egyben azt is jelenti, hogy az adott dínó addig fog spawnolni amig el nem éri a konténerének a %-os értékét. A SpawnWeightMultiplier pedig nem fog több dínót eredményezni, mert ez úgy működik, hogy amikor a program kirakja a konténerben szereplő dinókat, akkor amelyik dinónál magasabb ez az érték azt többször választja ki mint amelyiknek kisebb. Ezzel azt lehet elérni, hogy egy adott dinó gyorsan spawnoljon, de csak addig fog spawnolni amíg a SpawnLimitPercentage-t el nem éri. Nekem a darbszámos érték azért lenne jó ha tudnám, mert több dinos modot használok és ott elég nehéz hasra ütés szerűen megadni egy %-os értéket amikor pl. csak 2-3 dinót akarok egy adott típusból. Ilyenkor marad a próba. Ja és Profi1000-nek lemaradt egy fontos dolog, amikor betölt a progi ki kell adni konzolból az admincheat destroywilddinos parancsot, mert addig nem fog élni a módosítás én úgy vettem észre.(ha admin vagy akkor csak a destroywilddinos is elég)
DinoSpawnWeightMultipliers=(DinoNameTag="Gigant",OverrideSpawnLimitPercentage=True,SpawnLimitPercentage=2.0,SpawnWeightMultiplier=2.0)
@jbl2001: Máshogy működik a giga, mint a többi lény? Nem tudtam. Azt már csináltam, h a giga helyett rexeket tettem be, de akkor szó szerint 10-es csordákban hemzsegtek, döbbenet mennyiségű rex spawnolt. Mondjuk jól jött, mert akkor vadásztam a breed alapra. Volt miből válógatni. 😊 Mindenesetre érzésre 1 giga helyett spawnol kb 200 rex.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.12.12. 10:16:21
DinoSpawnWeightMultipliers=(DinoNameTag="Gigant",SpawnWeightMultiplier=1000.0,OverrideSpawnLimitPercentage=true,SpawnLimitPercentage=0.01)
Ezzel a beállítással elvileg 1 giga spawnol neked, ha pl. 3-at akarsz akkor a SpawnLimitPercentage-t állítsd át 0.03-ra.
Sajnos nem darabszámot lehet ezzel a módszerrel megadni hanem %-t, de arra nem találtam még magyarázatot sehol sem, hogy a gigánál miért így működik, tippem van de azt kicsit hosszabb lenne leírni. Ha érdekel részletesebben akkor tudok még némi infót adni a témával kapcsolatban, de van pár dolog ami rosszul van megoldva s emiatt ez az állítgatás is elég macerás.
Egyik a GameUserSettings.ini fájlba a
DinoCountMultiplier=1.0 - ezt feljebb állitod, például 2.0 Ezzel 2x annyi dinó fog megjelenni,de mindenből.
Másik lehetöség Game.ini fájlban ez az utasitás.
NPCReplacements=(FromClassName="Pegomastax_Character_BP_C",ToClassName="Procoptodon_Character_BP_C"😉
Ebben a példában a Pegomastax -ot cseréli ki Procoptodonra.
A pontos neveket a gamepediaban megtalálod. (Most nem tudom linkelni mert összecsinálta magát a firefoxom,és egy csomó webhely nem biztonságos jelölést kap)
<#finom>#finom>
Végre lett egy értelmes yuty mutációm, staminára kapott, plusz a haja, a bundi végig a gerincénél fent, és a farka vége kék lett. Ez mara jól fog passzolni a piros testűmhöz, marha csini lesz. 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.12.11. 21:37:31
Az eventek kapcsán az jutott eszembe vajon unofical szervereken is megjelennek-e az eventek. Rákerestem a gugliban és találtam egy konfig fájlba való egyszerü, egy soros parancsot egy eventhez. Pont beletrafáltam mert ez egy kihalás event volt. Ugy kihalt minden hogy még a mentéseket is törölte a szerverröl,igy még vissza állitani se tudok semmit. Ha esetleg valakit érint ez a dolog az Evengarda szerveren, akkor ezer bocsánat. <#confused>#confused>
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.12.11. 11:24:50
@Profi1000: Le kell gyilkolni annyi állatot, amennyit csak tudsz, h spawnoljon újabb. Ha ehhez lusta vagy, akkor egy jól irányzott destroywilddinos parancs is jó eredményre vezethet.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.12.10. 21:30:27
2 stack módot próbáltam ki és sajnos nem igazán váltak be.
Az organikus polimert így is mindkét mód csak 10esével a birka húst meg csak 1esével tárolja be.
A mikulás event csak szerverekre korlátozódik?
http://kockaparty.eu/index.php/ark-survival-evolved
szabályzatot elolvasni ám!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.12.08. 20:05:03
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Nem tudom mi a neve pontosan,de nekem a kérdöjel gombon van az olyan parancs ami zöld jelet rak le ahova nézek, és a tamelt dinóim oda mennek. Nekem ez a zöld kis jelhez küldés segitett egy ilyen alkalommal.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.12.06. 22:25:18