Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az nagyon!! Szinte lépte-nyomon rámtámad.Ja és ha belelövök,akkor meg kidobja a cuccot.D

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Részemről pegó helyett tipikusan tapejarát szoktam spawnolni. Még a bzui lopós madarat kellene kivennem, az is elég idegesítő, mikor elvisz vmi jó itemet tőlem.
Én ezeket a compykat,meg dilókat nagyon kivenném a partokról,eléggé megkeserítik a játékosok kezdeti nehézségeit.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

danone
Aki ma EU-PVE-n indít karit (aberration) írja majd be pls melyik szerveren, köszi!
Néhány infó még akit jobban érdekel a dolog:
Dinok nevei: (arra figyelni kell, hog ya dinospawnweightmultipliers-nél a dino name tag kell, a npcreplacements-nél pedig a dino id)
https://ark.gamepedia.com/Creature_IDs
Konténerek:
https://ark.gamepedia.com/Spawn_Entries
Egy példa ha egy konténerhez valaki egy új dinót akar hozzáadni, jelen esetben a tengerpartihoz adunk pár gigát:
ConfigAddNPCSpawnEntriesContainer=(NPCSpawnEntriesContainerClassString="DinoSpawnEntriesBeach_C",NPCSpawnEntries=((AnEntryName="Beach_Giga",EntryWeight=1.0,NPCsToSpawnStrings=("Gigant_Character_BP_C"😉)),NPCSpawnLimits=((NPCClassString="Gigant_Character_BP_C",MaxPercentageOfDesiredNumToAllow=0.001)))
Ha több dinót is hozzá akarunk adni, akkor azt egy parancsba kell, nem külön-külön ahogy a wiki írja, mert úgy csak mindig az utolsó fog spawnolni.(ha kell valkinek a formátum több dinóra akkor szóljon)
Itt kicsit játszani kell az utolsó értékkel, mivel nem lehet tudni, hogy maximum mennyi dinó van a tengerparti tárolóban.
Majd várni kell pár tíz percet, mert eltart egy ideig mostanában mire feltölti a progi a térképet. (Korábban nekem úgy tűnt mintha gyorsabban spawnoltak volna a dinók). Ja és minden állítás után kell a admincheat destroywilddinos parancs.
Jbl2001 nagyon szépen köszönöm a segítsėget! Szép napot mindenkinek és jó játékot!!
Köszönöm a választ.
Egy idöben én azon kisérleteztem hogy néhány dinóból spawnoltassak többet. Mint például a trilobite, a hód, a csiga, a dodo.

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Itt az ezer picit túlzás, elég lett volna 10 is, de azt jelenti, hogy ha a többi dinónak egy ez az érték, akkor ezerszer gyakoribban lesz kiválasztva a dinó amikor a progi kirak egy állatot. Nem lesz ezerszer annyi mert a %-os limit lekorlátozza. Ez arra jó, hogy az adott dinóból a leghamarabb lespawnoljon a max. létszám amit a progi enged.

Profi1000: Steam\SteamApps\common\ARK\ShooterGame\Saved\Config\WindowsNoEditor\Game.ini
Hoppá, végre lehet tanulni is vmit. 😊 Ez mondjuk sok mindent megmagyaráz, gigából tényleg kb 3db van max egy adott mapon. Viszont a sok rex csak a gigás helyekre spawnolt nálam. Ezt centerem próbáltam, értelemszerűen lava island, vmint a két havas hegy volt asszem érintett. Viszont máshol nem volt több rex, gyhogy ez a konténeres dolog úgy lehet, ahogy írod, érdekes.
Köszönöm a válaszokat Uraim! Már csak a Game. ini fájlt mondja meg valaki legyen szíves hogy hol van? 😊
Akkor leírom, hogy miért spawnolt neked több rex mint giga. Az Ark-ban a térkép egyes területeihez úgynevezett konténerek vannak rendelve.
Ezekben a konténerekben alapból bizonyos típusú dinók vannak és a progi ebből válogat, amikor megjelenít egy-egy állatot, hogy az a megfelelő helyre kerüljön. Ezekhez a konténerekhez hozzá lehet adni, el lehet venni dinókat, vagy teljesen felül lehet írni az alapértelmezetteket. Sajnos azt nem lehet tudni, hogy egy-egy konténerben mennyi dinó lehet maximum.(én nem találtam a neten rá utalást sehol sem). A gigának külön konténere van amiben egyedül van és ha rexre cseréled akkor a rexet nem a giga konténerhez tartozó területen fogja megjeleníteni, hanem ahova a rex alapból tartozik és gondolom sokkal nagyobb rátája a rexnek, ergo hemzsegni fognak a rex helyett gigák. Mint írtam azért lehet, hogy a gigánál kijön a darabszámos érték, mert a SpawnLimitPercentage elvileg max egy lehetne ami 100%-nak felel meg és gondolom ez 100 dinót(gigát) jelent a konténerben aminek a 0,01%-a az egy (mármint az 1%-nak). A SpawnLimitPercentage egyben azt is jelenti, hogy az adott dínó addig fog spawnolni amig el nem éri a konténerének a %-os értékét. A SpawnWeightMultiplier pedig nem fog több dínót eredményezni, mert ez úgy működik, hogy amikor a program kirakja a konténerben szereplő dinókat, akkor amelyik dinónál magasabb ez az érték azt többször választja ki mint amelyiknek kisebb. Ezzel azt lehet elérni, hogy egy adott dinó gyorsan spawnoljon, de csak addig fog spawnolni amíg a SpawnLimitPercentage-t el nem éri. Nekem a darbszámos érték azért lenne jó ha tudnám, mert több dinos modot használok és ott elég nehéz hasra ütés szerűen megadni egy %-os értéket amikor pl. csak 2-3 dinót akarok egy adott típusból. Ilyenkor marad a próba. Ja és Profi1000-nek lemaradt egy fontos dolog, amikor betölt a progi ki kell adni konzolból az admincheat destroywilddinos parancsot, mert addig nem fog élni a módosítás én úgy vettem észre.(ha admin vagy akkor csak a destroywilddinos is elég)
,SpawnWeightMultiplier=1000.0 ebben mit jelöl az 1000.0 ?

A Game.ini végére biggyeszd be ezt, így 2x annyi darab giga fog spawnolni:
DinoSpawnWeightMultipliers=(DinoNameTag="Gigant",OverrideSpawnLimitPercentage=True,SpawnLimitPercentage=2.0,SpawnWeightMultiplier=2.0)

@jbl2001: Máshogy működik a giga, mint a többi lény? Nem tudtam. Azt már csináltam, h a giga helyett rexeket tettem be, de akkor szó szerint 10-es csordákban hemzsegtek, döbbenet mennyiségű rex spawnolt. Mondjuk jól jött, mert akkor vadásztam a breed alapra. Volt miből válógatni. 😊 Mindenesetre érzésre 1 giga helyett spawnol kb 200 rex.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.12.12. 10:16:21
Ezt írd be a game.ini file-ba:
DinoSpawnWeightMultipliers=(DinoNameTag="Gigant",SpawnWeightMultiplier=1000.0,OverrideSpawnLimitPercentage=true,SpawnLimitPercentage=0.01)
Ezzel a beállítással elvileg 1 giga spawnol neked, ha pl. 3-at akarsz akkor a SpawnLimitPercentage-t állítsd át 0.03-ra.
Sajnos nem darabszámot lehet ezzel a módszerrel megadni hanem %-t, de arra nem találtam még magyarázatot sehol sem, hogy a gigánál miért így működik, tippem van de azt kicsit hosszabb lenne leírni. Ha érdekel részletesebben akkor tudok még némi infót adni a témával kapcsolatban, de van pár dolog ami rosszul van megoldva s emiatt ez az állítgatás is elég macerás.
Apofisz nem találom ezt a Game.ini fájlt? Hol keressem?
Köszönöm Apofisz a gyors választ, quetzal sem található egy sem ezzel mi a helyzet, mit lehet tenni?
Ha saját szervereden vagy singleben játszol akkor 2 lehetöséged is van.
Egyik a GameUserSettings.ini fájlba a
DinoCountMultiplier=1.0 - ezt feljebb állitod, például 2.0 Ezzel 2x annyi dinó fog megjelenni,de mindenből.
Másik lehetöség Game.ini fájlban ez az utasitás.
NPCReplacements=(FromClassName="Pegomastax_Character_BP_C",ToClassName="Procoptodon_Character_BP_C"😉
Ebben a példában a Pegomastax -ot cseréli ki Procoptodonra.
A pontos neveket a gamepediaban megtalálod. (Most nem tudom linkelni mert összecsinálta magát a firefoxom,és egy csomó webhely nem biztonságos jelölést kap)

Sziasztok! Ha azt szeretném hogy több gigantosaurus spawnoljon akkor mi a teendő? Erre is van varázsszó ncc1701? 😊 Válaszodat előre is köszönöm.
Nekem erröl egy régi játék jut az eszembe, az Abe exodus. Lehet onnan koppintották 😊

Igen van ilyen már elég rég óta. "Play as Dino!" a neve.
Eleve van ilyen mod tudtommal.
Állatok bőrébe belebújni? Melyik videóban láttad ezt? 😊

Egyébként ezt már korábban mondták hogy lesz egy ilyen kiegészítő ahol állatok bőrébe lehet majd bújni.

<#idiota>

Mekorra poén lenne, még tamelni is lehetne azt aki belebújt egy dinó bőrébe 😄

Újdonság lesz a lények bőrébe belebújni,mint ahogy az Aberration videóban is láthattuk.Igaz idáig is a lényeket irányítottuk valahogy,de ez teljesen más lesz.Kiváncsi vagyok hogy csak egy lénnyel oldották meg,vagy pedig lassan majd az összesnek a bőrébe lehet bújni.Ez egy nagyon érdekes szituáció lesz,mert nemcsak ember playerek,hanem majd dinó playerek is lesznek a pályán.Azt viszont nem tudom elképzelni hogy valaki belebújik egy Giganoto bőrébe,és végiggyalulja az egész mapot.D

Engem meg érdekel az Aberration mert az újdonság erejével hat és lassan már csak a tek cave van hátra amit nem értünk el ketten😊 .

Az új dlc szép meg jó meg minden, de a hardver igény... <#szomoru2>

Engem sem izgat az új DLC szerencsére, meg fél év múlva úgyis csinálnak egy ingyenes mapot, amin minden itteni lény és egyedi dolog elérhető és használható lesz.
<#finom>
Hála a jó égnek, engem ez az új DLC olyan szinten hidegen hagy, h az embertelen.

Végre lett egy értelmes yuty mutációm, staminára kapott, plusz a haja, a bundi végig a gerincénél fent, és a farka vége kék lett. Ez mara jól fog passzolni a piros testűmhöz, marha csini lesz. 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.12.11. 21:37:31
danone
EU-PVE-re én is mennék, fél év tapasztalatom van Ragnarok EU-PVE-n (soloban). Klánt még nem tudom, alapvetően óvatosan közeledek a dologhoz, solo nekem 100%-osan megfelelt, az egyetlen gond a boss témakör <#zavart1>
Fizetős 😊

Nem fizetős lesz ez a tartalom, vagy hol álmodhattam én ezt, vagy nem álom volt? <#fejvakaras>
Holnap indulnak az Aberration szerverek. EU-PVE-re keresünk értelmes, nem full kezdő klántársakat , akit érdekel Dondark85 néven vagyok steamen. Mi Center medium bosst csináltuk meg therikkel <#violent>

Üdv.
Az eventek kapcsán az jutott eszembe vajon unofical szervereken is megjelennek-e az eventek. Rákerestem a gugliban és találtam egy konfig fájlba való egyszerü, egy soros parancsot egy eventhez. Pont beletrafáltam mert ez egy kihalás event volt. Ugy kihalt minden hogy még a mentéseket is törölte a szerverröl,igy még vissza állitani se tudok semmit. Ha esetleg valakit érint ez a dolog az Evengarda szerveren, akkor ezer bocsánat. <#confused>
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.12.11. 11:24:50

Hö, épp ma néztem be jópár nap óta először. Köszi megkukkolom 😊

lammaer: Ha olvasod, akkor therezino vs beta dragon boss. 😊
Bakker, malacba nem fér annyi raw meat, amitől felmegy maxra a foodja. Na, ez a vicc. 😊
Köszönöm a válaszodat::
@Vassas: Általában szervereken van külön indítási opció, amitől él az event. A karácsonyit ki fogom próbálni, eddig nem foglalkoztam vele.

@Profi1000: Le kell gyilkolni annyi állatot, amennyit csak tudsz, h spawnoljon újabb. Ha ehhez lusta vagy, akkor egy jól irányzott destroywilddinos parancs is jó eredményre vezethet.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.12.10. 21:30:27
Sziasztok helyi játékot játszom, Islandon nincs quetzal és allosaurus. Mi lehet a gond ?

Szép napot.
2 stack módot próbáltam ki és sajnos nem igazán váltak be.
Az organikus polimert így is mindkét mód csak 10esével a birka húst meg csak 1esével tárolja be.

A mikulás event csak szerverekre korlátozódik?

Először tartok meg a szín végett egy mutációt. De olyan mocsok jól néz ki a yuti vörösben, h nem tudok neki ellenállni. 😊
Bakker, mennyit melóztam, mire összefogdostam 4db 135 feletti yutit. Kínyírtam vagy 50-et az elmúlt héten...
Kockaparty PVP,és PVE szeró még mindig megy akit érdekel.Én átmentem a PVE szerverre (Center map),onnan várom majd az eventet,gyertek sokan ha tudtok:

http://kockaparty.eu/index.php/ark-survival-evolved

szabályzatot elolvasni ám!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.12.08. 20:05:03

Majd megpróbálom holnap.Köszi a tanácsokat!

PiszkosFred
Szerver restartot - ha nem official, hanem private - tudsz kerni, hatha?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Repülj másik madárral melléje és üsd meg. Vagy ha tudsz próbálj átszállni rá.
Nem tudom mi a neve pontosan,de nekem a kérdöjel gombon van az olyan parancs ami zöld jelet rak le ahova nézek, és a tamelt dinóim oda mennek. Nekem ez a zöld kis jelhez küldés segitett egy ilyen alkalommal.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.12.06. 22:25:18

Tegnap ragadt ott,ma visszaléptem,és ugyanott repkedett egy helyben.D

Srácok, Centeren a jumping puzzle barlangban szerintetek ki lehet kelteni egy ptera tojást, h repülni tudjak az artifactért? Nincs kedvem napokat arra áldozni, h meg tudjam csinálni lábon a barlangot, és vmi sziporkázó agyú balf@sz ide tette a bosshoz kellő egyik artifactot.